Отговори
# 510
Бубенцето- смяната на цвета е уж нормално, но незнам до какви нюанси. И Ивелин понякога има зелени и кафяви примеси в акото.

Либи, ортопеда при ,който ходих ( а се води от най-добрите във Варна) изрично ми каза да не се шашкам за гънките- нашите бяха също несиметрични . В момента не съм поглеждала. Каза че проблеми се виждат при перглед или ехограф. Така че не се притеснявай предварително, това не е критерии.

# 511
  • София
Либи, не се притеснявай. На баткото ни гънките му също не бяха симетрични и аз много се бях притеснила, но лекарката каза, че това са отживелици и единствения реален отговор може да даде ехографа. Като минахме през ортопед се оказа, че проблем няма. Wink.

А Боян още не съм го водила на ортопед. Мисля да го направя следващия месец.

# 512
защо няма консултанти и по захранването..... Grinning

# 513
Ани, много ме заинтересуваха схемите на захранване, които си качила, обаче почвам да се обърквам-при навършени 5 месеца де факто тече вече 6 ти месец. Схемата за 6 мес. ли прилагаме?
Аз знам,че 6 месеца се счита,когато са навършени, а не 5 навършени. Всъщност по начина, който разбираш ти е 7ми месец.

Маринка, забравих да ти честитя колата и да ти пожелая лека и безаварийна  bouquet
Либи, на много деца са несиметрични гънките, но това не е причина за предварителна паника. А и  февруари сте на доктор!  bouquet
 bubenceto21, при захранване наистина се променя цвета, но за притеснително се смята ако има слуз./ имаше още нещо,но съм забравила, трябва да поровя в базата данни Joy/

# 514
  • София
Аз един ден се бях ошашкала точно за това,не ми се виждаха симетрични ,от там единия крак ми се видя по-къс. Иначе за момента си мисля да пропуснем прегледа при ортопеда на 6 месеца.

Да питам за Елдата,кога може да се захранва с нея,на кутията пише 4+,някой знае ли нещо по въпроса?

# 515
За ортопеда знам, че е добре да се отиде 1 път след раждането, като не е задължително да е първия месец, за да огледа ставите с ехограф и цялостно костната система и ако всичко е наред той препоръчва следващ преглед, когато детето проходи. Така ако има проблеми след прохождане да се коригират навреме.

Пускам и новини относно ОДЗ-тата в София, след 1 март може да се кандидатства за яслена група на нашите бебоци:
Родителите на деца родени 2008 и 2010 г. ще могат да правят кандидатури, съответно за първа градинска и първа ясленска групи, след 01.03.2011 год. за класиранията през новата учебна 2011/2012 г. с първоначален прием от Септември 2011 г.
Децата родени 2008 г. ще могат да добавят ЦДГ (целодневна детска градина), както и да правят заявки по К5, а съответно децата родени 2010 г. ще могат да добавят ОДЗ (обединено детско заведение) към профилите си.

# 516
Да питам за Елдата,кога може да се захранва с нея,на кутията пише 4+,някой знае ли нещо по въпроса?
Елдата се води безглутенова храна, така че може да я включиш. Незнам на какъв етап си със захранването - ти искаш да включиш каша или да захраниш с елда?
На този етап смятам,че е по-добре да се купува готова каша безмлечна,ако кърмиш и съответно млечна, ако не кърмиш.
Навремето имаше една много хубава поредица от една словенска фирма с безмлечни каши от елда,просо и т.н. незнам дали още ги има...

# 517
  • София
Елдата се води безглутенова храна, така че може да я включиш. Незнам на какъв етап си със захранването - ти искаш да включиш каша или да захраниш с елда?
На този етап смятам,че е по-добре да се купува готова каша безмлечна,ако кърмиш и съответно млечна, ако не кърмиш.
Навремето имаше една много хубава поредица от една словенска фирма с безмлечни каши от елда,просо и т.н. незнам дали още ги има...
Купих на Хип каша елда,видях я в аптеката до оризовата и незнам защо реших,че е добре да купя и после така и не намерих кога се захранва с нея.
Аз мисля да почна с оризова първо,че нали уж при АД е добре да се почне с нея.Поне така четох.

# 518
Купих на Хип каша елда,видях я в аптеката до оризовата и незнам защо реших,че е добре да купя и после така и не намерих кога се захранва с нея.
Аз мисля да почна с оризова първо,че нали уж при АД е добре да се почне с нея.Поне така четох.
Води се най-неутрална и щадяща храна за стомаха, доколкото съм чела. И двете са безглутенови,което е важно за теб.
Успех в захранването!

# 519
  • София
МаРиНа88, честита първа кола! Лека и безаварийна! Simple Smile

Tyriseta, радвам се, че бебето на твоята приятелка се развива добре! Все така да продължава! Simple Smile

misleto, можеш да въведеш елдата след оризовата каша. Според това което съм чела тя е тежичка за стомахчето и аз също се чудя кога да въведа, дали веднага след оризовата каша или месец по-късно. Имам още няколко дни за чудене Simple Smile

Темата със захранването е пълна лудница Simple Smile Май ще спра да чета, че само се обърквам повече.
Моя мушморон си яде зеленчуците, с изключение на моркова. Него като го помирише започва да реве и да плюе... Подовете не го кефят ... Хапва малко слива и круша от време на време. Ябълката е голям зор Simple Smile

# 520
  • София
MaPuHa88 днес купих Гинги гел за моя хубосник,че от 2 дни е много кисел и днес като го натиснах да видя венеца видях че зъбите му прозират.Явно те го мъчат.Струва 17 лв.търси го по-големите аптеки или го поръчай.Взех и Дентокинд,една приятелка ми каза ,че имало ефект от него.Либи видях че и ти си започнала 90 дневната диетка,ще се поддържаме и отслабваме заедно май  Laughing.Аз давам елда с круша или ябълка на Хумана и малчо много я харесва,била полезна и е доста вкусна.

# 521
Пускам и новини относно ОДЗ-тата в София, след 1 март може да се кандидатства за яслена група на нашите бебоци:
Родителите на деца родени 2008 и 2010 г. ще могат да правят кандидатури, съответно за първа градинска и първа ясленска групи, след 01.03.2011 год. за класиранията през новата учебна 2011/2012 г. с първоначален прием от Септември 2011 г.
Децата родени 2008 г. ще могат да добавят ЦДГ (целодневна детска градина), както и да правят заявки по К5, а съответно децата родени 2010 г. ще могат да добавят ОДЗ (обединено детско заведение) към профилите си.
[/quo
Изключително ти благодаря за информацията

# 522
  • София
Аз се регистрирах вече в системата за ОДЗ-тата, чакам сега 1 март. Иначе я записах кандидатка в две чисти ясли, от едната казаха, че за януари догодина -аз оттогава ще я давам - имаме шанс.

# 523
Здравейте! Понеже не влизам много често искам да попитам някой започнал ли е захранването. Аз започнах преди няколко дена захранването с зеленчуково пюре- картофи и тиква, обаче ми се струва че много се затормозява стомахчето на малката. Чудя се какво да правя. Постоянно се напъва и стомахчето и стои надуто. В сряда съм на гастро обаче дотогава незнам дали да не сменя пюрето. Който има опит със захранването да пише

# 524
Маичка, напоследък общо взето само това се коментира - хубаво е да се върнеш назад и да прочетеш какво са писали момичетата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт