Отговори
# 600
Сигурно са зъби, Кори. И моят хубавец през ден-два става голям киселяк. Миналата нощ така се будеше през половин час - нищо не помагаше. Тази нощ обаче спа добре... Но за сметка на това вчера нямаше угодия - нищо не му харесваше, голямо мрънкане беше. Освен това се опитва да изяде всичко, което докопа, така хищно дъвче!  Laughing Още не виждам нищо по венците обаче, но то сигурно ги дразни - като си спомням мъдреците как растат, отвратителна работа. Сигурно им е нещо такова.

# 601
Кори, при мен положението е същото.Сутрин спи 30 мин, следобяд също.Ако спи повече плаче и трябва да я приспивам отгонов.Събужда се с рев.Нощем е будене и мрънкане през час.Направо не знам дали някога ще се наспя.т вчера е със ополи и кашлица от слюнката, което влошава положението.

# 602
Добро утро!Аз се замислих за захранването и пюретата,но нали заместваме храненето с пюре,което значи че пак си получава 5 пъти по 150 мл мляко или пюре....оф май не го обясних както трябва.На всяко мляко пише че бебе на тези месеци трябва да изяжда по 210 мл на хранене,според мен е много,а и всяко си е индивидуално,но определено количеството храна е по малко от предния месец newsm78изрично питах на консултацията по колко пъти и какво количество да давам отговора беше 5 пъти по 150.Аз давам по 160,излапва ги на един дъх,и винаги,ама винаги плаче след хранене.Вода не иска след това,и като я уригна тогава млъква.Една позната ме посъветва да я уригвам по средата на храненето и след това защото и ставало тежко на коремчето и затова плачела newsm78.
Четох и в една книга (може би от преди 30 години Mr. Green)че бебе на тези месеци трябва да изяжда  около 1000мл мляко,знам че не е задължително но newsm78Незнам,следобед сте ходя при лекарката че два дни стояхме вкъщи и сега сме хремави,имам чувството че се разболява като сме си вкъщи не навън #Crazyи да ви разкажа поредната изцепка на лекарите.
Племеницата ми е на 5 години,няма сливици от 3 години....Та в неделя отиват на лекар(частен)и докторката казва"ау много са и зачервени сливиците" #2gunfireсестра ми каза че не е първия лекар който "вижда"сливици #Crazyчак ме хвана яд на нея че е платила прегледа.После иди вярвай на лекари #Cussing out
Хубав ден на всички,после ще разкажа обяснението на педиатърката ни   bouquet

# 603
  • София
Имам един въпрос от чисто любопитство - защо все повтаряте че млякото било по малко от миналия месец?  newsm78 По колко сте давали тогава?

# 604
  • София
Момичета, на накой да му е докарало колики пюрето картоф+морков на Хип? При положение, че си яде морков чист 5 дни преди това... Другото ми предположение е фреша от портокал, който си позволих... Чудя се днес дали да дам пак от пюрето newsm78  Помагайте Hug

Марина, много цветно си го представих:)

# 605
Illit, вчера и аз дадох същото пюре, но не съм усетила колики.

# 606
  • София
Ами следвайки инструкциите на производителя, както казва Либи, увеличихме яко млякото и като отидохме на консултация ни се накараха, че сме наддали повечко и ни намалиха млякото. Мисля, че това имат предвид и другите.
В тази връзка искам да вметна, че гледаме бебета в български условия, а се ръководим по американски стандарти в повечето случаи. Впрочем нация със страшно затлъстяване и нерационално хранене. Затова си позволявам да подмина с усмивка някой от съветите на Американската педиатрична асоциация.

# 607
И аз имам едно бързо питане - като давате плодове пюре между храненията, какво количество давате? Аз започнах вече с по няколко лъжички, но не знам какво количество горе-долу трябва да достигна.

Hug Hug Hug

# 608
IR, не е ли рано за цитруси? Те са алерген. (Далеч съм от захранването още, но да попитам)

# 609
  • София
IR, не е ли рано за цитруси? Те са алерген. (Далеч съм от захранването още, но да попитам)

Това   е за мен май - IR мисля, че писа че са още само на кърма.

Аз го пих фреша , не съм му го дала, и точно защото е алерген досега не съм пила циструсови сокове, вероятно е от него наистина...  Самонадеяно си помислих, че вече мога да пийна едно сокче, но няма да повторя:) С това кърмене и захранване сме като гадателки, само по едно кълбо ни липсва Hug

# 610
Illit, IR, извинявам се за объркването  ooooh! Mr. Green

# 611
  • София

Това   е за мен май - IR мисля, че писа че са още само на кърма.

Аз го пих фреша , не съм му го дала, и точно защото е алерген досега не съм пила циструсови сокове, вероятно е от него наистина...  Самонадеяно си помислих, че вече мога да пийна едно сокче, но няма да повторя:) С това кърмене и захранване сме като гадателки, само по едно кълбо ни липсва Hug
На метода " проба-грешка".

Малко може би странен въпрос- бебетата, които са на кърма увеличават ли си количествата кърма сега или кърмата си изменя съставките и е по-хранителна?

# 612
Привет, момичета, набързо да се отчета, че при нас всичко е наред и да потърся съвет за може би единственото си притеснение - мястото на БЦЖ ваксината.

Бързам да уточня, че на беболина ѝ я направиха ,когато беше на 3 месеца, не в родилния дом. Първият месец нямаше никаква реакция, но преди около 40 дни, когато поставиха за пръв път Пентаксим и Синфлорикс мястото сякаш се събуди, зачерви се, започна да бере. И досега си пуска гной. Но това, което истински ме разтревожи, е, че забелязах синя ареола около зачервеното и подуто място с гноен връх. Педиатърът казва, че така си ставало. Вие да сте чували други медицински мнения по върпоса при същата ситуация?

Благодаря ви предварително!

# 613
Шаника, казах да се следват инструкциите на производителя за съотношението вода сухо вещество, а не за това колко трябва да изяжда едно бебе. Аз на Софи по никакъв начин не мога да й дам някакво количество, което някой си е решил, че тя трябва да изяжда на тази възраст. Тя все още яде по 120 мл - понякога иска повече, понякога по-малко. Според мен количеството храна не е нещо, в което трябва да се вживявам толкова. Ръководя се по това, какво иска тя и до сега наддава идеално - по кг на месец. Не мога нито да я накарам да яде повече, нито пък по-малко Simple Smile

Иначе аз си пия фреш от портокал и не съм забелязала проблеми, но може би някои бебчета са с по-чувствителни стомахчета.

Иначе между храненията давам пюре от круша, половин бурканче сутрин и половин следобед.

# 614
misleto, според мен си увеличават количеството - съдя по това, че преди Бобо изсукваше една гърда на "закуска" (първото му ядене сутрин е най-обилно, след дългата нощна пауза), сега вече една не му стига, изсуква почти напълно и втората.

Общи условия

Активация на акаунт