Отговори
# 615
  • София
Шаника мерси за разяснението.
Имам един малко тъп въпрос относно захранването, че вече съвсем се обърках. Като се каже заместване на обедното хранене какво се има предвид - пюре смесено с кърма или само пюре без да се дава никаква кърма. Защото аз досега давах пюре после му давам да си досуче ако иска и колкото иска. Вчера пробвах да смеся готово пюре (при това най гъстото което намерих) с кърма и то стана една боза и малкия едвам го изяде, то му тече от устата, той не знае какво да прави, а като е гъсто си го дъвче много добре и си остава целия чистичък, даже понякога лигавник не слагам. Та мисълта ми е ако искам да заместя едно хранене с пюре трябва ли да му давам кърма после?

# 616
Привет, момичета, набързо да се отчета, че при нас всичко е наред и да потърся съвет за може би единственото си притеснение - мястото на БЦЖ ваксината.

Бързам да уточня, че на беболина ѝ я направиха ,когато беше на 3 месеца, не в родилния дом. Първият месец нямаше никаква реакция, но преди около 40 дни, когато поставиха за пръв път Пентаксим и Синфлорикс мястото сякаш се събуди, зачерви се, започна да бере. И досега си пуска гной. Но това, което истински ме разтревожи, е, че забелязах синя ареола около зачервеното и подуто място с гноен връх. Педиатърът казва, че така си ставало. Вие да сте чували други медицински мнения по върпоса при същата ситуация?

Благодаря ви предварително!още на първата консултация ме предупредиха че мястото от ваксината ще стане като голяма гнойна пъпка,това означавало че се е хванала,наистина изглеждаше ужасно,но постепенно се оправи.
Ади
аз реших че давам на беба по малко мляко от предишния месец,тогава ядеше по 140 мл 6 пъти н аден,а сега 5 пъти по 150мл.Немога да и дам да изяде колкото поиска,пробвала съм я,изяжда си всичко и после повръща.Сега и дадох 40мл повече и пак си плачеше както след всяко хранене,явно не е от глад newsm78определено неискам да я тъпча и не мисля да следя таблицата на кутията мляко,но задължително ще питам какво да правя с това режане след всяко хранене.
До скоро давах плодовото пюре след храненето в 10,и после след храненето следобед,Всеки ден си акаше нормално,опитах се да заменя обедното с зеленчуково,а следобедното с плодово и допълнително АМ,но 2 дни не беше акала,така че май ще си карам по старата схема,2 пъти плодово половин един час след хранене.

# 617
Добро утро и от мен!
Весел празник на именниците днес, от здраве и щастие да не се отървете!
Маринка, честита кола! Лека и безавариийна! Еййй, спомних си и аз моите вълнения за колата ми Wink
По въпроса с количеството АМ аз си се водя главно по Божидара. Например на Фризолак на кутията пише, че трябва да разтварям 6 л. в 180 мл или дори 7л. в 210 мл. и храненето да е 5 пъти дневно, но...доскоро Божидара изяждаше по 120 мл с 4 л. Преди седмица обаче малко след захраването започна да огладнява по бързо и сега си хапва по 150 мл. с 5 л., невинаги си ги хапва цялото обаче. Изобщо не я насилвам - колкото, толкова.
Аз от тази седмица ще почвам с тиква + морков. Само че имам въпрос дали да дам 3-4 лъжички от новото и после да продължа със старото (в случая само тиква) или изобщо да не давам тиква тази седмица.
Иначе аз захранване и заместване на хранене аз разбирам да давам наобед например само пюре, колкото й се яде и после да предложа мляко, но май постепенно няма да иска повече мляко. Не знам аз ли съм в грешка...
Либи, прочетох и за София. Знам, че сигурно е лесно да се каже отстрани, но бъди силна и вярвай, че всичко ще се нареди. Hug

# 618
  • София
misleto, според мен си увеличават количеството - съдя по това, че преди Бобо изсукваше една гърда на "закуска" (първото му ядене сутрин е най-обилно, след дългата нощна пауза), сега вече една не му стига, изсуква почти напълно и втората.

Аз почти не предлагам 2-ра гърда,понякога вечер може да посуче,но само ако аз я преместя и е в полусънно състояние.Понякога даже не изсуква първата напълно,но пък яде през 2 часа ,максимум 3,само ако сме били навън прави по-големи палзи.

Ани вече иска да си стои на дупето и аз се отказах да се боря с нея за полулегнало положение.Ако не стане на нейното рева е неспирен.Сега и правя ъгъл от 2 възглавници да може да се подпира като се килва на страни,че още не можем да пазим равновесие. Има ли и други бебета така? Но идеята да се върти от гръб по корем, и обратно, и е ужасно чужда.

# 619
misleto, аз му давам и втората, защото плаче и се дърпа, като приключи с първата. Но това става само сутрин, другите хапвания са по-скромни.

Бобо е същата история - много иска да седи, само го бутам да се обляга, той се пъне... ужас. Броя дните до шестия месец, да започна спокойно да го уча да седи. За сметка на това, макар и вече да умее да се обръща, това не му е любимото занимание.

# 620
Привет, момичета, набързо да се отчета, че при нас всичко е наред и да потърся съвет за може би единственото си притеснение - мястото на БЦЖ ваксината.

Бързам да уточня, че на беболина ѝ я направиха ,когато беше на 3 месеца, не в родилния дом. Първият месец нямаше никаква реакция, но преди около 40 дни, когато поставиха за пръв път Пентаксим и Синфлорикс мястото сякаш се събуди, зачерви се, започна да бере. И досега си пуска гной. Но това, което истински ме разтревожи, е, че забелязах синя ареола около зачервеното и подуто място с гноен връх. Педиатърът казва, че така си ставало. Вие да сте чували други медицински мнения по върпоса при същата ситуация?

Благодаря ви предварително!

Да, това е правилната реакция на ваксината. И аз се бях притеснила, когато изби и започна да излиза някаква гадост при дъщеря ми. Но това си било съвсем нормално. После доста дълго време беше голямо, червено петно:
http://picasaweb.google.com/bilyananacheva/Andrea01Godinka#5079652612028284610

# 621
  • София

Благодаря ви предварително!

Да, това е правилната реакция на ваксината.

При всички ли трябва да е такава newsm78? Аз знам,че просто трябва да има белег,но чак да има задължителна реакция с червенина и гноя.

Ако детето спи ,а времето се оправи за разходка будите ли ги да ги изведете? То със самото обличане ще стане събуждането.Чудя се дали да я събудя да излезем?

# 622
  • Miami
Оооф, мразя го това захранване  #Cussing out Днес дадох пюре от разни там зеленчуци на Хип, ама то пюрето едно течно такова, еми няма токова омазване Close То половината пюре остана на лигава й, сто пъти го изплюва и й го връщам в устата. Абе супер досадна работа  Crossing Arms

Аз под заместено обедно  хранене разбирам бебето да яде само пюре, без да се дава кърма или АМ след него.

И на Никол БЦЖ-то се поду и имаше гной. Не е задължително да става така. На сина ми нямаше никаква реакция и даже не си личеше белег след това, та педито ме прати на манту, за да види дали има нужда от реимунизация=

# 623
Ани вече иска да си стои на дупето и аз се отказах да се боря с нея за полулегнало положение.Ако не стане на нейното рева е неспирен.Сега и правя ъгъл от 2 възглавници да може да се подпира като се килва на страни,че още не можем да пазим равновесие. Има ли и други бебета така? Но идеята да се върти от гръб по корем, и обратно, и е ужасно чужда.[/quote]
Абсолютно по същия начин му нареждам възглавниците на Ивелин да играе.. легнал е само вечер и през деня в люлката само... иначе е подпрян на възглавници, в коша за кола,стола за хранене... въртя го да не му писва..  Whistling А за въртенето само от корем по гръб не се върти , но четох че почват към седмия месец да го правят защото им било по-трудно от въртенето гръб-корем .

Ади , беше споменала , че малкия го слагаш на глезените и от седнало положение се изправя като му държиш ръцете- пробвах и сега това е хита ни Simple Smile постоянно иска да го прави Simple Smile

Валина- аз прибавих 4 лъж. от новия зеленчук към първия вече въведен.

# 624
Здравейте!

Да попитам, избрахте ли вече столче за хранене? Аз гледах няколко, но все нещо не ми допада и не мога да си избера. Sad

# 625
Здравейте!

Да попитам, избрахте ли вече столче за хранене? Аз гледах няколко, но все нещо не ми допада и не мога да си избера. Sad

Много зависи от цената. Аз да ти препоръчам - Бертони Мамбо е нашия http://family-bg.com/prX_4071.htm . Има доста опции за тази цена. Полулегнало положение, много ми е удобно за малкия. Нз ти какво си гледала и горе долу какво търсиш обаче...

# 626
Привет, дами!

Честит празник на именнците!!!
Марина, честито ти возило! И моята първа кола беше като твоята, но хич не й провървя с шофьор като мен  Mr. Green.

Оооф, мразя го това захранване  #Cussing out Днес дадох пюре от разни там зеленчуци на Хип, ама то пюрето едно течно такова, еми няма токова омазване Close То половината пюре остана на лигава й, сто пъти го изплюва и й го връщам в устата. Абе супер досадна работа  Crossing Arms

По същия начин се чувствам и аз, много ми е досадно и изнервящо захранването. А и моите хич не ме улесняват - плюят, мажат се и скоро не виждам да успеем да заместим поне едно хранене  Confused.

Аз под заместено обедно  хранене разбирам бебето да яде само пюре, без да се дава кърма или АМ след него

И аз така го разбирам и към това се опитвам да ги приуча.

# 627
  • По широкия бял свят
Момичета, притеснявате ли се че в повечето плодови пюрета има оризов грис? Нормално ли е това?  newsm78

Аз до сега съм давала само зеленчукови пюрета. Накупила съм и  плодови и тези дни мисля да дам ябълка, но като се зачетох в състава и останах леко озадачена.

# 628
  • Казанлък
Имам въпрос към консултантките!
Тази сутрин устих болка от едната страна на гърдата, близо до зърното. Опипах мястото, но не напипах бучка. И днес слагам малкия да суче повече от тази гърда. Сега, като заспа Ахмед, след като беше сукал от гъдата, реших да се доизцедя и млякото беше много гъсто и жълтеникаво на цвят и успях да изцедя съвсем малко. Какво означава това и какво да правя?

# 629
Здравейте!

Много зависи от цената. Аз да ти препоръчам - Бертони Мамбо е нашия http://family-bg.com/prX_4071.htm . Има доста опции за тази цена. Полулегнало положение, много ми е удобно за малкия. Нз ти какво си гледала и горе долу какво търсиш обаче...
Добре изглежда - има всичко, което искам - сгъваем, регулиране на седалката и е на добра цена. Благодаря, Марина   bouquet! Едно от най-важните неща е да е удобен за бебко и като се сгъне да не заема много място, че ние много пътуваме и с тоя багаж е сложно. Ще отида до някой магазин да го видя на живо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт