Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 144
  • 711
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,

еna4, г-жа Стихийно Бедствие благодаря ви за информацията. Но не успях да разбера за доплащането при избор на лекар - когато ходиш на консултации при доктора, който ще те изражда, трябва ли да му плащаш допълнително?!newsm78 Това ми звучи много ........ и аз не знам каква дума да използвам.

Добре дошли на redreny2000 и vikiimm. Пожелавам ви лека бременност и леко раждане  Simple Smile

Искам да попитам на някоя от вас налагало ли й се е да взима Полижинакс по време на бременността? Питам ви, защото имах гъбички и доки ми изписа тези свещички - първо си сложих 12 на брой, но днес като ходих на консултация се оказа, че все още не са изчистени и трябва да продължа да ги взимам още 5-6 дена (т.е. ще станат три опаковки). В листовката обаче пише, че не трябва да се употребява по време на бременност.

# 361
Добро утро и от мен и хубав ден  Hug

Момичета, можете ли да ми препоръчате книги за отглеждане на бебето?

И още нещо се чудя - във всички списъци за покупки за новородено пише бархетни и тензухени пелени. За какво точно се ползват те и колко бройки горе-долу ще са ми нужни?

И колко непромокаеми подложки за повиване? Чета насам-натам, че момченцата обичали да правят фонтанчета, като ги събуеш и трябват повечко, но колко всъщност  newsm78

Аз съм си купила една практическа енциклопедия "Грижи за бебето" на Алисън Маконъхи. Обяснява основни неща и има доста снимки, което ми е много полезно. Но е като за начинаещи. За по подробна информация ще си търся и други книжки.

И аз като теб питах за пелените - ползват се основно за поставяне върху повивалника, защото той е само мушама. Хем бебето да не е с голо дупе върху нея, хем да попива, ако се напишка докато го преповиваш, а не да се стичат рекички  Laughing Да пази чисто като цяло. Можело и след баня да се попива с тях бебето, или ако само му измиваш дупето на мивката....Ей такива неща. Мекички са и бързо съхнат. На мен ми казаха да си подготвя 5-6. Аз понеже си ги ших, си направих 3, че толкова бархет си бях купила.

Засега съм си взела една непромукаема подложка, но мисля че ще е хубаво да са поне две.

# 362
Непромокаеми подложки за повиване взех 1 за да слагам на спалнята... Mr. Green  а иначе има 10бр. за 3,20лв  еднократни се ползват или така наречените чаршафи за еднократна употреба . Прилича на тънка голяма дамска превръзка  Joy ма как го обясних с 3 размера намерих аз. Взех си 60 х60  .

http://www.evans.bg/0745/616-99/products/index.html?cid=106  ей тука има някакви подобни, моите са от бебешки магазин, питайте в магазини за памперси и ще ви покажат, поне да видите какво представляват.

Бархетни и тензухени пелени искат в някой болници-нямам идея защо. На мен не ми искат, но си взех 2 пакета. Със синът ми ги използвах да ги постилам на дъното на коритото, че беше 1 анатомично и много се пързаляше. Бархетната отначало тъй като добре попива водя, я използвах вместо хавлийка след баня, че ми бяха подарили 1 доста губи. Общо взето може да се мине и без тях. Въпрос на избор.

# 363
Здравейте, мили коремчета  Hug
Ние най-накрая започнахме ремонта, за който аз дудна на мъжа ми от 3 месеца. За него нещата си бяха все на "има време"  #2gunfire . Вчера вече не ми издържаха нервите и го почнах  Mr. Green и тъй като не ме прие на сериозно му показах вече родените бебета на априлките. Първоначалната му реакция, за да се заяде беше : "Тя нашата беба е добричка и ще си седи още поне месец в квартирата на топло" , да поясня, че аз съм квартирата... после обаче се организира  Heart Eyes. До средата на другата седмица ще сме готови, надявам се  Praynig и вече ще мога да си редя малките дрешчици на бебата  Grinning нямам търпение да почна да пера и гладя  hahaha
Добре дошли на redreny2000 и vikiimm.
t_a_n_i_t_a на мен за гъбички ми изписаха Макмирор комплекс - свещички и Клотримазол - крем и на двете пише, че може да се употребяват по време на бременност и кърмене, ако са предписани от лекак
Нещо пак се ослушвате за срещата  Naughty хайде тази събота да я направим вече. Предложения за час и място ... и ....старт....вие сте на ход  Crazy

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 11:14 от Magica_de_Spell

# 364
  • Стара Загора
Здравейте  Hug
Първо добре дошли на redreny2000 и vikiimm-леко бременеене през оставащите месеци  bouquet

t_a_n_i_t_a-на мен ми се наложи да ги използвам и тази бременност-но ми стигна само една опаковка.До колкото си спомням и други майчета споделяха в предни теми,че са ги използвали-дано се изчистиш бързо,знам колко са неприятни и упорити гъбичките #Crazy

А сега да ви питам за дрешките на бебоците-вие ританки ли мислите да използвате или чорапогащничета newsm78 С малкия използвах ританки,но нещо не ми допадаха.Незнам за новородено пък подходящо ли е да се използва чорапогащник... newsm78

# 365
Добро утро и от мен, макар че съм станала в ранни зори и вече е за добър ден! Hug
Ох, с тези покупки как измъчват някои мами бъдещите татковци. ooooh!И моят съвет е да се купят нещата предварително, защото един мъж трудно ще се оправи за 2-3 дни ,докато сте в родилния дом. А после ще има и недоволство от някои закупени вещи. А и защо да си спестяваме тази наслада да пазаруваме сами за бебето?! Суеверието е гадно нещо-мислете позитивно. Всичко ще е наред с бебетата ни! Мисля, че тази мисъл е къде-къде по-приятна от някоя черна  за развоя на нещата. Peace
Commelina, аз тези тензухчета ги ползвах върху хавлиената кърпа на бебо. С тях подсушавах гънчиците на малчо, защото кърпата е по-груба и, ако остане влага на тези по-трудно подсушими местенца, може да се зачерви кожичката. Някои мами не ползват такива неща, изобщо не е задължително. А за непромокаемата постелка-имах само една и си ми беше достатъчна. Това с фонтанчето моят син го правше след като го разповивах ,за да му сменя памперса, но той се намирше върху дъската за повиване, която е лесно почистваща. Е, и пода трябва после да се измие, ама hahaha така е. Даже веднъж ми се случи да се наведа за нещо и бебо реши да пишка , та право върху косата ми Laughing Грижише се детето за мен-някои си правят маска с урина. Joy
Добре дошли на новите мами! Hug
И честито хубави новини на тези, които скоро са били на консултация и са видели колко са им пораснали бебоците! baby_neutral

# 366
Женичка, не съм ползвала нито ританки, нито чорапогащници. Върху бодито слагах горна дрешка, която предпочитах да е цяла, а не на отделни части, защото все пак тези от типа гащеризонче нямат ластик в кръста е не стягат бебето. Бяха ми подарявали бебешки анцузи или дрешки в 2 части и как ги правят тези произвадители-направо следа от ластик съм виждала на кръста понякога. Shocked А може и аз да не ти разбирам въпроса. Имаш предвид дали върху бодито да слагаш ританки и отгоре горната дрешка ли? Аз не съм го пренавличала толкова моят, но всеки си преценява. Даже и терлици не съм ползвала-все пак в стаята е 21-22 градуса.
Танита, някои лекари/моята не е от тях/ си искат определена сума, за да дойдат да те израждат по което и да е време на денонощието. Иначе на преглед като ходиш при тях няма как да не ти вземат пари пак- за ехограф поне.

# 367
До Варненските мами:

Среща в петък пред Хополенд в Гранд МОЛ - 13.00 часа.

За сега са потвърдили - Zvezda, Thomasito, Gin_s, Тони Бонбони.

Очакавме участие и на другите мами. Grinning

Момичета засега се включвам и аз за срещата. Ще се радвам да се видим, тъй като до сега не съм идвала на нито една среща, но се надявам по коремчетата да се познаем.

# 368
Само да допълня, че непромукаемата подложка ще я използвам като се преповиваме, когато сме навън - за количката, за пейката в парка, като сме на гости и т.н.

Magica_de_Spell, повечето мъже имат нужда да се подканват многократно и настоятелно  Close, за да свършат нещо в къщи.
За срещата май се разбрахме -  МОЛ-а на Стамболийски в 14 ч.  newsm78 Остава само да се преброим  Grinning

# 369
Момичета, можете ли да ми препоръчате книги за отглеждане на бебето?...И още нещо се чудя - във всички списъци за покупки за новородено пише бархетни и тензухени пелени. За какво точно се ползват те и колко бройки горе-долу ще са ми нужни?
Commelina, аз имам "Близо до бебето" на Василена Доткова и "Книга за майката" на Христо Михов. В първата има полезни практични съвети от личния опит на авторката. На втората авторът е педиатър и доста подробно разглежда развитието на бебето от новородено - грижи, първи трудности, хранене, хигиена, закаляване - до училищна възраст. Има и раздел за болното дете и грижи за него.
Относно пелените, ena4 ти е описала доста подробно. Аз имам 5-6 и ми бяха достатъчни  Peace
Magica_de_Spell, на мъжете явно повече начален тласък трябва да им даваме  Mr. Green Моя мъж веднъж като се захвана, сега няма спиране, по-ентусиазиран е от мен, а иначе и при нас все "има време" се повтаряше  Peace
Женичка, ританки ползвах като поотрасна бебо. За началото ползвах цели комплектчета, така кръстчето е защитено, не му се изхлузват ританки и т.н, ако случайно не са му точно по мярка  Hug

# 370
Здравейте мами!   bouquet

Mur Напълно съм съгласна с теб. Това и на мен ми е идеята, и за това не оставям нищо на таткото. Той само при мисълта за такова пазаруване и се обрива  hahaha  Joy . И аз така с първото като бях и обикаляме по магазините да си харесаме различни неща, на няколко пъти засичахме такива луднали бащи. И той ми каза "Е ти на мен не може да ми причиниш това"  Joy  Joy  Joy .

Били да така е на една дата сме  Hug аз да си призная честно, не съм се интересувала специално от това каква е според звездите кармата на бебо, още повече, че не зная кога ще се роди все още  Wink . А и имам 2 риби в къщи, майка ми и свеки  Crazy и двете са коренно различни като характери  Rolling Eyes

hichkova чудесни новини за теб и бебо  Hug  Tasha чакаме новини  Praynig

Лъки, ИВКА 10 има още време ще се подредим и наредим  Hug да си призная и мен ме домързява  Embarassed и не ми се обикаля да пазарувам. Добре че съм почти готова , остават ми още някои неща.

amanita и аз мисля като  г-жа Стихийно бедствие недей да си вкарваш различни страхове в главата. Ти както казваш че обича спокойно да си играе във ваничката, нашата кукла правеше наводнение  Mr. Green да не говорим че е пълна с енергия и непрекъснато е в движение и аз си бях втълпила че нещо не и е наред. И много четох каква ли не литература, но в крайна сметка стигнах до заключението, че е просто по буйно дете  Mr. Green Mr. Green  има много енергия за изразходване  Rolling Eyes и все още си е такава, по буйна, по емоционална , но това е. А и не забравяй че имат различни периоди - ужасните 2г. и т.н. Не сравнявай детето с другите деца, особено ако са по кротки другите. Аз направих така  Embarassed и само си създадох главоболия.  Hug сигурна съм че всичко е наред на твоето сладурче.  Hug

Commelina бархетните пелени ги ползвах за подложка на масичката за преповиване, т.к. тя е мушамяна отгоре и не може да сложиш бебето голичко отгоре - аз имам около 6бр. Тензухените се ползват за да се сложат върху хавлийката, защото много добре и бързо попиват водата и бебето не се търка а само леко се попива  Hug и от тях имам 6 бр.  
Цитат
И колко непромокаеми подложки за повиване? Чета насам-натам, че момченцата обичали да правят фонтанчета, като ги събуеш и трябват повечко, но колко всъщност  
- те ти трябват ако нямаш, къде да преповиваш бебето и например ще го слагаш върху леглото. Аз имах една такава която слагах върху количката, когато трябваше да я преповивам там. Дано съм ти помогнала.  Hug

# 371
Здравейте момичета и аз да се отчета!!Вчера бях на консултация и бебчо вече е 1700гр. Доки мн му се радва, че така е пораснал и си е наваксал разликата от 1седмица и мн ме успокои, каза че спокойно можем да си раждаме нормално. Аз съм купила  някои неща за бебо, но далеч не съм готова. Харесали сме кошарка на Чико и стол за хранене пак на Чико, който е многофункционален и може да се ползва и за шезлонг. Смятам да ги поръчам към края на месеца. Количка и ваничка сме харесали и таткото знае от къде да ги купи. тензухени пелени имам от баткото и са единственото нещо  което не съм раздала  Grinning! За сега не съм попаднала на магазин в който да има бельо за бебета , камизоли , бодита без ръкав всичко е по-скоро за отгоре, ако имате някой сайт за онлайн пазаруване дайте го насам Praynig
Пожелавам ви много хубав ден.

# 372
Лъки, гледах "Книга за майката" на Христо Михов в книжарницата и и се чудих. Доволна ли си от нея? Съвременно ли са описани нещата?  
mama_vessy, нашият бъдещ татко нямаше нищо против да оставя пазаруването на него, след като родя  Rolling Eyes Аз обаче реших, че не мога да причиня това нито на него, нито на себе си. Чак му се чудя на акъла, защото знае какво ще му се случи, ако не направи точно това, кето съм му поръчала  Twisted Evil Пък и на мен ми е кеф да обикалям по магазините  Grinning Поверила съм му обаче например покупката на помпа, че не знам дали ще ми трябва - знае марката, цената, магазините, където я има, пълно инфо  Naughty

# 373
  • София
Момичета,
благодаря за топлото посрещане:) Относно раждането аз почти на 100% вече съм се насочила към Токуда. А за цените имам малка надежда, че може да паднат - нали миналата седмица приеха новата наредба за максималните такси за избор на екип - но ще видим...
И аз съм натам, при кой лекар си ти? А за цените не се надявай много - това е полу-частна болница и вероятно ще измислят как да си ги искат тези пари под друга форма, още повече, че изборът на екип там не е точно избор, т.е. няма как да не го избереш  Laughing

Привет,

при Д-р  Бойко Димитров. Ти при кой си? А за цените, каквото такова, все пак са други водещите неща, които ни насочиха натам.

# 374
Добро утро и от мен
Нали ви казах, че не усещам контракции - еми от няколко дни коремът ми се стяга, аз пак не го усещам, но го напипвам. Което е много странно,аз си мислех че трябва да го усещам това стягане, а не като се сетя да пипна и да установя, че вместо коремче си имам камък  Laughing И другото, че тази нощ се будих 4 пъти, но защото сънувах нещо, а като се пипна и установявам, че пак се е стегнал. Нормално ли е това?Вие какво усещате?

redreny2000 Аз съм при Лазарова, но много ме притеснява, че досега съм я виждала веднъж, а следващата ни среща е на 25ти.

За пазаруването, аз съм на съвсем друго мнение, купила съм само бебефон, абсолютно нищо друго, но пък таткото е много запознат с нещата, обиколили сме всички по-големи магазини заедно по няколко пъти, аз съм му казвала между какво се колебая и той много ми е помагал за нещата в технически смисъл, т.е. аз му казвам искам това легълце или това. Той поглежда и казва: по-добро е това, защото пантите са еди какви си. Давам ви глупав пример, но грам не се притеснявам, че няма да се справи с пазаруването. Нито с прането и гладенето, тъй като това са негови задължения вкъщи. Той обича да ги прави. Даже като пера аз все ми се кара  Laughing Още повече имам списък с всичко необходимо с марката, модела, къде да го купи, колко струва и евентуално ако го няма там къде да го търси на друго място. А към списъка има и карта с магазините, ако се е объркал кой кой
беше докато сме обикаляли двамата. 

За срещата, живот и здраве, там съм Hug

Общи условия

Активация на акаунт