Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 110
  • 711
  •   1
Отговори
# 75
 В някой  болници процедират "секцио без рязане на коремен мускул", аз бях от тях....мускулите се придърпват в 2та края на разреза, секциото продължава 2 4аса заради отва, но възстановяването е перфектно. Аз първия път се възползвах от тази екстра, излязох 13 часа от операциона, 19 часа ме вдигнаха на крака за раздвижване, малко обезболяващи и бях готова да припкам из болницата  Mr. Green усещах "мускулна треска" на корема, предполагам от придърпването на мускулите.  Във всяка болница е различно, раздвижват на другия ден, същия ден, някъде задължително с пълна упойка, на други места спинална, въпрос на практика предполагам.

# 76
Здравейте мами!  Hug

Аз изпуснах предаването на Гала, но после може да го гледам на запис.

ammaretto това сигурно ли е? да не се окаже че пак си е сменило пола другия месец  hahaha ако е така то голяма изненада  Hug  Hug  Hug

Something_new и аз за това си мислех, но като дойде февруари и аз мисля да си подготвя чантата  Mr. Green За зъбите много неприятно, аз за сега да чукна на дърво нямам проблеми. Стискам палци всичко да е наред.

iliqna_ аз също съм раждала секцио да си призная не ми се иска пак да е така  Crazy но може би ще е  ooooh! виждала съм и двата вида раждане, винаги може да се случи тежко раждане, няма как да ти го предвидят. Но определено по бързо се възстановяваш след нормално. Да не забравяме, че след като се срежат веднъж мусколите няма как да се възстановят и се налага доста да поработиш за да имаш стегнато коремче.  Mr. Green

За въпросите на bsisi:

1. Освен пасатор и сокоизтисквачка друго не ми беше необходимо. Аз готвех на малката и когато и правех манджички след като ги пасирам слагах ги в бурканчета и във фризера. После ми беше лесно само вадя и размразявам. Е ползвала съм и готови пюрета  Peace
2. Замислих се какво ли беше наистина необходимо за спокойното връщане у дома с бебо. Ето нещата за които се сетих: Леглото, ваничката, дрешките, хавлийката, бебешкото шампоанче, кремчето против подсичане, лосион или зехтин преварен за мазане след къпане, прах за пране те се подразбират. Хубаво е да имаш място където да преповиваш бебо. Няколко бархетни пелени. Аз слагах една бархетна пелена върху повивачката за да не му е дупето директно върху найлона. Имах и няколко тензухени пелени, тях слагах върху хавлийката и не бършех малката а само я попивах.  Нокторезачка, 1-2 шишета за вода или чайчета, термометър за вода, нещата за дезимфекция на пъпчето, от аг-то ще ти кажат как и какво да ползваш, може капки против колики, памперси, едно по тънко и едно по плътно одеялце, термометър. друго наложително като че ли не се сещам. Останалите неща като помпа за нос, сухо мляко, биберони могат да се купят ако се установи че има нужда от тях. На първо време няма да ти трябват, ако се установи че нещо ти е крайно необходимо няма проблем да се купи. Нещата които обаче непременно ще ти трябват са търпение, спокойствие и увереност тъй като най необходима ще си му ти.  Hug  Hug  Hug .
3. Аз ползвах дигитален термометър и сега пак такъв ще ползвам
4. За коликите на нас така или иначе не ни действаха много нито капките нито чайчетата. Ползвала съм Еспумизан и чайчето на ХИП.
5. Другите мами вече са го описали.  Peace

Спирам че стана много дълго.

# 77
lilyrose Да, коментирахме помпата за кърма и в Шейново и в МД - и от двете болници казаха, че е въпрос на избор на родилката. Много е относително, защото зависи и от количеството на кърмата. Аз първият път не съм използвала помпа, цедях на ръка, но и нямах кой знае колко кърма, докато едно от майчетата, с които бяхме в една стая просто нямаше шанс да се справи без помпата, но говоря за след 3тия ден от раждането. Така че при всички случаи помпата не от "спешните покупки"

commelina мнението ми за Pampers е изцяло основано на личните ми наблюдения. Считам, че масовата популярност на марката се дължи основно на широката реклама, а не на качествата на продукта. В първите месеци с дъщеря ми използвах Pampers, тъй като разчитах изцяло на препоръки на познати и продавачите в беб.магазини, докато не си отворих очите за останалите марки и попаднах на много добри пелени и то с цени доста по-ниски от тези на Pampers. принципно най-добрият вариант е да се закупят по 2-3 бройки пелени от различни марки и така да се прецени кои са най-подходящи, тъй като всяко бебче е с различка структура и понякога пелени от един и същи размер, но различна марка, пасват различно.

За срещата съм пас, че половинката ще празнува  рожден ден тази събота, но ако организирате нещо за следващата събота съм на линия.

# 78
Thomasito ти ме впечатли, до сега не бях чувала за такава практика. Мен си ме резнаха и това си е. По трудно става след това определено.  ooooh!

petq_alisheva и аз нямам коластра и първия път също нямах.  Peace Чак след като родих тогава ми се появи. Не се притеснявай  Peace

И аз като jozyy не мога тази събота, ако се навиете да я преместим следващата ще бъде супер.  Peace

Bub555 и аз съм така  ooooh! от поне един месец и е ужасно но така или иначе нищо не може да се направи и ще си го траем още 1,5 - 2 месеца.  Praynig

# 79
Ох, мами , стига сте ме плашили с това секцио! Не е толкова страшно както казват. Много мои близки са родили секцио и се чувстват перфектно.
При нормалното раждане също има рискове.

Хайде стига сме се плашили предварително. Ще се случи това , което е писано. И на всяка пожелавам лесно раждане и възстановяване.
Аз нямам право да избирам между нормално или секцио  Sad и ми е много кофти....

# 80
  • София
В някой  болници процедират "секцио без рязане на коремен мускул"...

Аз мисля, че почти навсякъде се процедира така. На лекцията в Тина Киркова преди близо 4 год. също казаха, че вече не се режат. Не знам при мен какво са правили, но за щастие се възстанових бързо. Дано и сега е така. Praynig

По другите въпроси ще пиша по спомен...

Трета ФМ - не, аз и на първа не съм ходила. Бях само на втората в 21 г.с.

Гладене - най-вероятно не, само ако нещо е силно измачкано. У нас ютия се включва много рядко. Simple Smile Това действие ми е адски противно и не го смятам за необходимо в повечето случаи. Със сина ми гладих само първите 2-3 месеца. Сега може и да пропусна.

Забелване - също не най-вероятно. Големия го забели педиатърката в петия месец и нямаше проблем, но не знам дали беше правилното решение. Rolling Eyes Тогава изобщо не бях информирана... Ако се наложи, ще се консултирам с добър специалист и ще действам според неговите препоръки.

Прах - не съм решила. Първия път използвах Тео бебе и нямах оплаквания. Може пак да пробвам с него, но течния вариант.

Присъствие на таткото - сигурно не. Той нещо се дърпа, но ще видим. Grinning

Първите покупки - в шестия месец - количка и шезлонг.

За големината на бебето - миналата седмица (31 г.с.) беше 1 900 г и илзизаше 2 седмици напред. Може би ще е едричко, но той и баткото не беше от най-дребните.

По другите въпроси ще се опитам да се включа по-късно, че ставам да правя обяд на малкия. Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 14:19 от passion

# 81
Валари не се опитваме да те стреснем  мила Peace Приемаш нещата такива каквито са и това е. Това го обясняваме за тези които имат избор и се чудят,  че не е по леко секциото,  Peace  Peace  Peace иначе каквото и да стане, всичко минава и заминава, важното е да сте добре с бебо и всичко да е наред.

# 82
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте мамчета, искам да попитам купували ли сте завивки от пух и от къде?

# 83
  • Пловдив
Simple Smile

Здравейте мамчета, искам да попитам купували ли сте завивки от пух и от къде?
Здравей,
не съм купувала, но мисля, всъщност сигурна съм де, че има в JUSK. То това му е и основната стока - завивки, възглавнички и т.н. от различни видове и качество пух. За там знам, че има, за другаде дано се включат и другите мами.
 Grinning

# 84
  • Карлово
За въпросника :

Трета ФМ - не съм ходила

Гладене - гладя и до сега гладя но не всичко

Забелване - не съм забелила Пламен защото един лекар ми каза че това ако се направи се получава травма и може да се стигне със сигурност до обрязване.Той ме посъветва да изчакам и само ще се забели.

Прах - в началото беше с тео бебе после след като въведах пюретата започнах с по силен прах защото иначе оставаха петната

Присъствие на таткото - ами категорично не заради самият него понеже какъвто си ми е притеснителен ще вземе да припадне , не искам да му го причинявам

Първите покупки - шезлонг защото ми е най-необходим а от Пламен не ми остана защото го счупи

За големината на бебето - не питам защото няма смисъл всичко е относително, най-накрая ще видим какво ще излезне

За пелените - ползвам от тези еднократните по хигиенично е въпреки че излиза по скъпо от тези за многократна употреба  Confused

За секциото - нямам мнение ...каквото дойде ще е от много работи зависи

Какъв домакински уред влиза в употреба най-много за приготвяне на храна за бебетата когато започват да се захранват? - пасатора в началото после миксера, не съм давала сокчета по късно като въведах пюретата започнах със сокчетата

Какво е задължително да сме купили след изписването на бебето и връщането му вкъщи(тоест без които не може)? - ето го моят отговор :

http://bglog.net/bebelog/9166

Кои според вас са най-добрите средства против колики на бебе? - Саб Симплекс давах и бях много доволна защото имахме много колики и само те ни успокояваха.

Кога детето се записва на педиатър и каква  е процедурата? - веднага след като го изпишат детето се записва на педиатър като първият път тя или той идват в дома ти и ти дават съвети как да гледаш бебето и дали има някакъв проблем бебо, след кето казва кога да отидеш при нея за да прегледа бебето

Какъв термометър е най-добре да се купи за измерване на температурата на бебето? - имам от тези електронните те ми вършат работа защото другие Пламен не ги търпеше

# 85
  • Карлово
Валари защо нямаш право да избираш между нормално или секцио  newsm78 какво съм изпуснала за теб  Thinking

# 86
Валари защо нямаш право да избираш между нормално или секцио  newsm78 какво съм изпуснала за теб  Thinking

еми седалищно сме.

# 87
mama_vessy би ли ми казала дали е възможно раждане в болница Лозенец, без да са ти следили там бременността? така четох по форумите, а не мога да им отворя сайта.
ammaretto голям майтап падна  newsm62, честит ти мъж и добре дошла в клуба Simple Smile btw аз утре съм на консултация и точно това си мислех вчера, тъй като всеки път ми казва докторката, че е момче, остава обаче утре да каже, че е момиче... просто ми мина така през ума, А ето че то имало реален такъв случай
t_a_n_i_t_a доколкото знам влажността на въздуха трябва да е около 40-60 %, първо ми е интересно как точно се разбира колко е влажността, ако нямаш влагомер. Знам, че ако стаята на бебето се отоплява с климатик, той овлажнява достатъчно въздуха, все пак зависи и от климатика де, но ако отоплението е с парно или на радиатор ще е необходимо овлажнител. За да не се купува овлажнител, може както са казали момичетата едно канче с вода или влажен парцел на радиатора примерно. Но не и да се сушат дрехи в стаята на бебето!
Въпросите на bsisi са по-скоро към мамите с опит. Аз мога да каже, че съм си направила списък за покупките, които съм преценила, че ще са ми необходими за бебчо на най-първо време, мисля, че и доста от нас вече имат такъв списък. термометърът ще е биберон, харесала съм на Авент засега. За педиатъра - на мен личната ми лекарка е и педиатър, така че засега съм решила и бебо да запиша при нея, с времето ще видим дали ще се сработим.

Между другото смятам че системата с тези въпроси, която изградихме напослех е доста практична, на мен лично много ми допада, а и покрай въпросите на Commelina научих някои непознати досега неща.
cvete_78 програмата Детско здравеопазване актуална ли е, питам защото никъде не видах да са посочили дата. Започвам да я чета, много полезна ми се струва, аз имам за майчино здравеопазване: http://www.momentofpeace.net/wp-content/uploads/2008/04/maichino … draveopazvane.pdf

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 15:17 от lilyrose

# 88
  • София
Здравейте, мамчета!

Гледах предаването на Гала. Не понасям да прекъсва гостите, а винаги го прави ...  Не остави човека да се изкаже ... Нямам думи ...

Ще се върна да ви дочета, че сте писали много неща и изпускам нишката...

# 89
 smile3508 тъй, сега остана да подхванем и темата за имената. Измислихте ли ги?

Общи условия

Активация на акаунт