Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 100
  • 711
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
smile3508 тъй, сега остана да подхванем и темата за имената. Измислихте ли ги?
newsm62 Тц, бяхме измислили едно, ама се отказахме от него. Сега имаме списък с 5 и ги гледаме тъпо периодично  Mr. Green Всичките ни харесват и в същото време нито едно не го чувстваме като нашето дете  Crazy

Jozzy, а какви марки пелени ползваш? И аз мисля, че им е в повечко рекламата на Памперс, още повече както у нас се е наложило памперси като синоним на еднократни пелени  Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 16:35 от Commelina

# 91
lilyrose  Мисля че не,  за съжаление, не съм сигурна че може да се запишеш сега, но нищо не пречи да се опиташ  Peace

Валари има още време не се настройвай предварително може да се обърне, е може и да не се 50/50  Mr. Green

За имената  newsm78 и ние сме още в чуденка  Crazy лутаме се из няколко, иска ни се да има имен ден, че да не се чувства ощетено  Laughing

# 92
Името съм го измислила отдавна. Даже преди да забременея знаех как ще се казва детето ми някой ден.

За обръщането , докторката каза да не се надявам много, въпреки че има изключения.
Това , което най -много ме притеснява от седалищното разположение е, че има по-голяма вероятност за луксация на тазобедрените стави.  Но другото, което знам от Др Алексиев е, че е по-често срещано при момиченца, да не кажа почти на 90 %.

Да, това с въпросите много ми харесва, пък и пълним темичката и е полезно.
Това, което аз искам да питам е относно кърменето:

Как е по-добре при едно кърмене, да се сменят гърдите или само от едната да суче?

# 93
  • Карлово
Валари има наистина време и на мен ми казаха че е седалищно обаче аз съм с настройка за нормално раждане, правя едни упражнения на земята .... на колена и лакти заставам известно време 5-10 мин всеки ден и се надявам да се обърне бебо , преди когато бях с Пламен така го обръщах и сега се надявам да се обърне в краен случай ще съм  секцио , но до край ще се боря да го обърна
 За името - ще се казва Радослав , това име ми беше по лесно да го измисля от първото Simple Smile

Валари връщам се за да си пооправя отговора понеже ме изпревари пак Simple Smile
за луксацията : аз съм била с луксация и искам да ти кажа че луксацията съм я получила когато докторът ме е извадил това представлява изваждане на тазобедрената става на крачето, искам да ти кажа че зависи как ще извадят бебето, но да ме извини този лекар какъв е такъв че ти говори такива глупости ...той  се съмнява в себе си ли какво???

За кърменето когато кърмиш е жалателно да се редуват и двете гърди

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 17:20 от Notova

# 94
  • Там където е семейството ми
Здравейте момичета.Аз пак набързо влизам да дам отчет,че вече сме си в къщи.Аз съм добре,също така и бебчо,въпреки,че докато не родя няма да се успокоя.По късно,като си пооправя къщата,ще ви изчета.

# 95
  • Sofia
Здравейте,

Първо искам да ви благодаря за гласовете за моето коремче   bouquet Вчера ми писаха от списанието, че са сменили регламента и вече ще пускат всички снимки заедно на 20-то число на месеца, за да започне гласуването едновременно. Така че ще ви поизтормозя отново около 20-то число   love001

За срещата в събота имам желание, но за сега съм под въпрос. Мъжа ми не ме пуска да излизам много, че се притеснява от заледяването навън, все пак ни е първо бебче и той е доста притеснен във всяко едно отношение Simple Smile

Записах се за лекцията на 14-ти в ЦУМ. Ще се радвам да се видим там Simple Smile

За името, нашата малка бамбина ще се казва Катрин Simple Smile На другите въпроси ми е трудно да отговоря, но за сметка на това ми е адски интересно да следя вашите отговори Simple Smile Днес ходихме на преглед и малката си е застанала с главата надолу, готова е за излитане Laughing

Желая ви лека и спокойна вечер   bouquet

# 96
Валари за кърменето - добре е да се редуват поне така съм чела. Да се произнесат мамите с по голям опит и стаж  Peace

За луксацията и аз съм чула че повече засяга момичетата в седалищно прилежание. Но естествено няма гаранция че ако е застанало правилно няма да има проблеми. На етърва ми голямата беше с луксация, но те не бяха я закарали навреме на доки, добре че свеки я светна че нещо не е наред.  Crazy

ИВКА 10 радвам се че си добре  Hug

Абе мами да ви питам има ли някоя от вас повече контракции след нова година?

# 97
  • гр.София
Simple Smile

Здравейте мамчета, искам да попитам купували ли сте завивки от пух и от къде?
Здравей,
не съм купувала, но мисля, всъщност сигурна съм де, че има в JUSK. То това му е и основната стока - завивки, възглавнички и т.н. от различни видове и качество пух. За там знам, че има, за другаде дано се включат и другите мами.
 Grinning

Благодаря, решила съм на бебчо да му вземем пухена завивка, та сега сортирам магазини и мнения на мами, които вече са купили.  Simple Smile

# 98
                                                   Здравейте мами!
 И аз да се запиша в новата темичка. Нека заедно с началото на Новата година да се изпълни само с хубави преживявания!
 С удоволствие бих се присъединила към софийската срещичка Hug
Валари, относно въпроса ти за кърменето мога да споделя от личния си опит, че когато бебо се кърми само от едната гърда в рамките на едно кърмене(при условие, че кърмата е достатъчна), той се чувства сит и спинка спокойно до следващото кърмене, когато му давам да суче от другата. Но отговорите на много въпроси ще блеснат най- добре, когато гушнем малките бебенца в ръце. Те сами ще ни подскажат от какво точно имат нужда, кога и по колко Wink Техният инстинкт по отношение на храненето е безпогрешен Laughing .

В някой  болници процедират "секцио без рязане на коремен мускул"...

Аз мисля, че почти навсякъде се процедира така. На лекцията в Тина Киркова преди близо 4 год. също казаха, че вече не се режат. Не знам при мен какво са правили, но за щастие се възстанових бързо. Дано и сега е така.  Praynig
Thomasito, знам че при свсяко секцио се прави така нареченото "отпрепариране" на мускулите, или отлепване и отдръпване, което изключва тяхното прерязване. Режат се само седемте слоя , за да се достигне до матката. А матката сама по себе си е изградена от мускулна тъкан, така че тя е и мускулен орган, който обаче при секцио се реже, за да се извади бебешора. Ох стана дългоооо, но наистина ме озадачи и изненада много с поста си, за това как е било при теб newsm78  А каква анестезия са ти поставили? По отношение на раздвижването и възстановяването мога да кажа, че е индивидуално Peace
  Упс, увлякох в писане Embarassed
 Хайде лека и приятна вечер!
 П.С. mistela, да в този магазин ги има, НО това което съм чела и всички педиатри съветват е, че новороденото НЕ бива да се завива с такива, поради големия риск от прегряване и задушаване! То по същия смисъл до 1 гоедина и възглавничка не се поставя, а само нагъната пелена Peace

# 99
Нашият бебок вече е 1600 г. Момче си е  Mr. Green и си стои главично от миналия преглед преди 2 седмици.
За обръщането на бебето - Януарките наскоро обсъждаха, че може бебето да се извърти външно от гинеколог и бяха пуснали това филмче http://www.youtube.com/watch?v=802oF8LbtyI&feature=channel
Не знам доколко това е възможно на практика и дали тук се прави. Струва ми се, че упраженията, за които казва Notova биха били по-ефективни.
За името - измислихме го още като ни казаха какъв е пола на бебето. Имаше малка дискусия за няколко възможни, но избрахме такова, което и на двамата ни харесва. Няма да е кръстено на баби и дядовци.
За кърменето - нямам опит, но от това, което изчетох разбрах, че трябва първо да се сложи на едната гърда, да изпапка всичко от нея и чак тогава да му се предложи другата. Дали ще суче и от нея зависи колко кърма има. При следващото кърмене се започва от гърдата, която е предложена втора на предходното. Това е теорията, пък на практика как ще се получава ще видим съвсем скоро.
Днес четох, че е много важно бебето да се сложи на гърдата за първи път до един час след раждането, защото тогава е будно и спокойно. Така се създавал първият контакт. После умората надделявала и можело да спи цели 6 часа. Ако е така наистина, тук ще е времето да си поспинкаме заедно  Crazy

ИВКА 10, радвам се че си добре. Почивай си сега. Тя домашната работа няма край  Naughty

mama_vessy , аз имах контракции на 1-ви следобед, целия ден на 2-ри и направо полудях, защото мислех, че така ще я карам вече. На следващия ден утихната. Сега нищо не смея да кажа, че да не дърпам дявола за опашката  Twisted Evil

mistela, да в този магазин ги има, НО това което съм чела и всички педиатри съветват е, че новороденото НЕ бива да се завива с такива, поради големия риск от прегряване и задушаване!
Подкрепям ! Аз затова се видях в чудо, докато намеря по-дебело памучно одеялце.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 18:51 от Mur

# 100

Thomasito..... newsm78  А каква анестезия са ти поставили? По отношение на раздвижването и възстановяването мога да кажа, че е индивидуално Peace

Бях със спинална.  Mr. Green Възстановяването е въпрос на нагласа, надявам се и този път бързо да се възстановя.  Rolling Eyes

# 101
И аз четох за тези упражнения за обръщането. Обаче ме е страх. Има ли възможност при тези упражнения да се получи усложнение като засукване на пъпна връв и такива неща. Извинявам се за тъпия въпрос, но наистина ме е страх да ги правя поради тази причина.

# 102
Да се включа и аз за срещата, че тази събота няма да съм на линия, тъй като плана е да се прибирам към София в неделя, но да видим.

Относно седалищното прилежание - споко Валари  Hug и ние сме така, но това не е причина са смяташ,че до края няма да се завърти, аз твърдо вярвам в това, въпреки че приятел гинеколог ми каза, че 90% според него няма да се врътнем, но поговори си с бебчо насаме и ще се разберете Laughing Да не ви разказвам пак за случая с майката, качена на операционната и доктора бърка и вижда, че бебето е главично,тя решева да роди нормално, става и след седмица ражда по естествен начин. Повтарям се,ама да внеса малко положителни мисли. Иначе тъпото секцио си е операция както и да го погледнеш,а другото го е създала природата и както знаем няма по-велико измислена система от нейната.

Аз да ви кажа не съм много от притеснителните за глупости, но аз досега контракции подготвителни не съм имала, не че се оплаквам, ама се чудя дали съм ги пропуснала някакси или просто не съм ги имала.  newsm78

За името: списъка е : Ана-Мария, Анастасия, Божидара (ако и с раждането имаме проблем ще остане това име), мъжа ми иска Андреа, но аз го отхвърлям и може пък накрая да ми хрумне да му доставя това удоволствие. Та така, намислила съм ги и искам само да го видя бебчо и ще реша кое ще му пасне най-добре. 

# 103
Аз нямах никаква нагласа за раждането, отидох да си раждам и каквото и както протече. Исках само да влезем 2-ма и да излезем 2-ма. Знам, че колкото наближава времето за раждането толкова по неспокойни и притеснени ще сме, дори и тези от нас които няма да ни е за 1-ви път  Hug  Hug  Hug  . Важното е да сме положително настроени и да вярваме че всичко ще бъде наред.

Mur това са чудесни новини.  Hug   Hug  Hug Лошото е, че аз съм с контракции така вече няколко дни утре и аз съм на преглед и да видим какво ще ми каже доки.  Praynig Praynig    Praynig

Валари прочети и сама си прецени дали ще ги правиш  Peace макар че не съм чула да има усложнения в следствие от такива упражнения.  Hug

# 104
  • Плевен
Гледам за луксациите сте писали.Това за седалищното предлежание може и да е вярно ,но повярвай ми и при главично съществуву риск в момента в който дърпат бебчо.Аз имах много притеснения по въпроса защото в рода си имам близки с вродени луксации(мама).За това до 4 месец се ходи на сонография (може и още в родилния да ти направят подобно мисля)и се вижда,ако пропуснеш това времем не е късно ,но вече се прави рентгеново изследване.Казват ,че откакто се изплолзват едникратните пелени почти не се срещат подобни случаи,но ако всичко се открие навреме се оправя.Така,че стига мислихте за такива неща ами се наслаждавайте на миговете,които са невероятен подарък.

Общи условия

Активация на акаунт