Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 199
  • 711
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, бъдещи и настоящи мами!
Да се присъединя и аз към вас  Wink
Моят термин е 29.03.2011г, още незнам как искам да родя  newsm78 ,пък и незнам кога е най-подходящото време да се консултирам с гинеколога си относно раждането!?
Моля ви за съвет! Praynig
Освен това искам и да ви попитам как точно трябва да подготвям гърдите си за кърмене, а също и знаете ли някакви упражнения за облекчаване на болките в гърба?!
Благодаря предварително на всички МАМИ, които могат да помогнат със съвет!

# 331
Не знам защо всички ни мислят нас бременните за ходещи портмонета! Какви са тези цени? #2gunfire

# 332
  • Варна
тони бонбони браво много сте пораснали. Това не е задължително, когато му дойде времето ще си покаже бебо  Hug или ти ще раждаш секцио  newsm78

Мама Веси, ние сме си за нормално раждане, бебчо си стои с главата надолу и поне засега няма причина да не е нормално. Но лекаря каза, че трябва да се следи плацентата, защото ако започне да старее по-рано, ще се наложи да се предизвика раждане. Затова казах, че може бебо да е февруарче Simple Smile

# 333
# 334
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 8b39f571a9328b4ae
Eто, ама май само САМ имат такъв шкаф или поне аз само на тази марка съм виждала.
vikiimm добре дошла  Hug Относно подходящия момент - мисля че вече може да го попиташ, но той ще прецени дали да ти отговори  Laughing Аз още не съм говорила с лекарката, която ще ме изражда,но на 25.01 смятам да го направя.

Не знам защо всички ни мислят нас бременните за ходещи портмонета! Какви са тези цени? #2gunfire

Уфф, да не си говорим за цени, че долу-горе колкото ми струва всички покупки около бебето, толкова ми е и раждането.Как да не те е яд? Ама аз си избрах тази клиника...

# 335
Момичета, благодаря за бързия отговор!Имам впредвид точно това, което е показала Marinels.Само, че цената е доста висока, но няма как Sad

# 336
hellen_law3 и в данет го има но е с 20 лв. по малко само. http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=312 може да се разходиш по по големите  магазини. Вис Виталис, Аико, Пигис'хаус, Хипо, Бейби мол, Штъркел, За бебето от А до Я,   май за други не се сещам. Не може в тези магазини да няма такова шкафче.

тони бонбони дано всичко е наред. Да то е нормално да се следи това, то и затова се иска по често наблюдение. Да се надяваме че бебо ще издържи, колкото се може по дълго в коремчето.  Praynig  Praynig  Praynig

vikiimm Добре дошла   bouquet  нищо не пречи да го попиташ и на следващата консултация.  Peace Той/тя ще ти каже дали е още рано или не.
За гърдите нищо конкретно не се изисква  Peace , ако се притесняваш, че са много чувствителни тук имаше мами, които си ги мажеха с някакво кремче, или с чист ланолин ако не се лъжа, нека да ме поправят   Hug
За гимнастиката някои мами ходят на Пилатес или гимнастика за бременни. Има и в нета, http://www.letsgym.com/2007/02/12/gimnastika-za-bremenni-nagledno/ , http://www.letsgym.com/2009/06/19/tone-gym-pregnancy/ , http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/12940295 … _za_bremenni.html има и още много други  Peace

Валари, marinels за съжаление, гледат точно така на нас, а и ние не смеем да не дадем парите, защото става въпрос за здравето и благополучието на нашето бебе.  Praynig  Praynig   Praynig

# 337
Вижте и аз не разбирам това с парите ама ражданията още мога да ги разбера (до някъде) незнам си колко учат тея лекари, лекарствата и материалите са скъпи а и в крайна сметка си казват имали желаещи за такава цена? тогава що да не им ги вземем.
Най много ме дразни цената на аксесоарите и принадлежностите покрай бебето, що за тая работа количките да струват по хиляда и кусур лева, та то  коли има по толкова, а дрешките..... а тези ужасни цени на шишета по принцип всички неща за бебе спекулативно скъпи.

За ваничката със скринчето аз си купих от ибея, но моята не е дървена а ей то такава.

# 338
mama_vessy, и аз като ги чета, направо ми идва да си хвана чантичката и да ходя да раждам в Пловдив  Crossing Arms
Да ви кажа не виждам защо не....
Най-вече защото не ми се пътува с бебе на 3-5 дни. Пък и ако съм секцио, няма да е най-приятното пътуване към вкъщи. А и посред зима.....Да не говорим, че Майчин дом ми е на 5 минути, Шейново и Токуда на по 10 минути, а аз да хукна на раждам на 120 км  ooooh!

още незнам как искам да родя  newsm78 ,пък и незнам кога е най-подходящото време да се консултирам с гинеколога си относно раждането!?
vikiimm, добре дошла при нас и леко доизкарване. Аз днес се срещнах за първи път с доктора, при който евентуално ще раждам. Даже ме попита защо не съм отишла по-рано. Така че, време е!

E STELA, радвам се, че всичко е наред  Hug

redreny2000, добре дошла и на теб  Hug

# 339
E STELA и тони бонбони, много са ви големи бебчетата, моят бебок миналата седмица беше 1500 гр, но пък си върви абсолютно точно спрямо термина. E STELA новините са чудесни  Simple Smile
Добре дошли на redreny2000 и vikiimm  Hug хубаво е, че групата ни става все по-голяма
Във Вита норалното раждане е 1400 лв., секциото ако не се лъжа беше 1700 или 1800 лв. Това са цени за здравноосигурени майки. Лично аз миналата седмица звънях,за да питам, тъй като тези цени не се качени на сайта им.
Ето тук са цените на всички АГ болници в София http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=484911.0

# 340
Момичета, благодаря ви за подкрепата за шетането. По този повод днес ходих до Бамбиното в Сандански, за да видя някои неща за бебо. Честно казано ме хвана малко срам, че не съм купила още нищо, та отидох да видя поне за легло, количка и коритце, пък и да покажа на сестра ми какви цветове дрешки, одеяца и др. такива да ми купят ( защото не ми дават да шофирам на дълги разстояния Sad. А пък тези дни ще се разходя и по магазините в Благоевград. Виждам, че всички пиете някакви витамини, аз до сега не съм пила( освен магнезий в 4-тия месец заради контракции), но пък ям по 1-2 кг плодове на ден.....и мноооого шоколад. Заради този шоколад ме критикуват постоянно, но........много го обичам.

# 341
Били всеки сам решава, кога да пазарува  Hug
А за шоколада... ами яде ти се и това е  Hug

Цитат
Най-вече защото не ми се пътува с бебе на 3-5 дни. Пък и ако съм секцио, няма да е най-приятното пътуване към вкъщи. А и посред зима.....Да не говорим, че Майчин дом ми е на 5 минути, Шейново и Токуда на по 10 минути, а аз да хукна на раждам на 120 км 
мммдааа и аз така, не ми се разкарва това е  Peace

# 342
Мама Веси, забеляза ли, че бебоците ни са еднакви Simple Smile
Аз не съм пазарувала, защото съм много суеверна. И като стана дума, някой интересува ли се от езотерика, астрология, мистика......? Чели ли сте какво ни чака с нашите "неземни" бебчета?

# 343
E STELA радвам се, че всичко е наред. Hug С Тони бонбони, много са ви големи бебчетата, браво много се радвам. И аз в петък съм на консултация ще видим моя мъж колко е пораснал.

# 344
  • София
Момичета,
благодаря за топлото посрещане:) Относно раждането аз почти на 100% вече съм се насочила към Токуда. А за цените имам малка надежда, че може да паднат - нали миналата седмица приеха новата наредба за максималните такси за избор на екип - но ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт