Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 043
  • 711
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета,
извинявам се, подведох ви малко. Не за болницата. За след това - чудя се какво ще е най-удобно и практично, тъй като ще съм с операция.

# 556
  • Пловдив
Относно болничните аз сега съм с 14 дневен от ЖК. Но се чудя сега, ако личния ми даде следващите 14, след това ще може ли пак от ЖК да си взема още 14 или ще трябва да ходя на някакви комисии или да ме хоспитализират за ден два?
Нито гинекологът, нито личният няма право да ти издаде веднага още 1 болничен след този 14-дневният. Трябва да имаш поне 1 ден прекъсване. Ако искаш  да е без прекъсване и да не се връщаш на работа, трябва да е от ЛКК. Предполагам, че и от болница може, на мен ми предлагаха, но не съм пробвала, не ми допадна идеята да лежа, без да имам проблеми.

Двамата - личният и гинекологът, могат да издават ддо 14 дни без прекъсване и не повече от 40 дни за годината - общо. Като минеш 40 дни за годината или 14 наведнъж, задължително трябва да минеш комисия.

Говори си с гинеколога, тези комисии са формални, обикновено не е нужно даже да се явяваш пред тях, на бременни дават болнични без проблем.

# 557
г-жа Стихийно бедствие извинявам се че чак сега пиша ,но току що видях въпроса ти...в смисъл че по размери отговаря за 29 седмица(по глава и бедро предполагам)не по килограми Hug

# 558
petq_alisheva по размерите на глава/ бедро/ коремче - се изчисляват кг.  newsm78 така че няма как да има разминаване  newsm78

redreny2000 Най удобно ще ти бъде с бременните дрехи, защото няма да понасяш нещо да те стяга на операцията.  Peace Казвам го от опит  Mr. Green а и в повечето случаи няма да можеш да се намъкнеш в старите си дрехи веднага  Hug  Hug  Hug

bzepic  hahaha  Joy и аз съм така. Опитах се да си направя списък, но открих че след това се сещам за още и още неща  Mr. Green макар да не ми е голям списъка, пак се натрупаха един куп неща. А мъжа ми каза че трябвало да се взема в ръце и да започвам малко по малко да си оправям нещата и моите и на бебо. Mr. Green

catwalk както го чувстваш  Hug аз си имам люлка за бебо но не е монтирана още, защото ще бъде в спалнята и не ми се иска само да я прескачам. Та като съм в болницата таткото ще я монтира.  Ако ти стои празна и искаш да има нещо вътре сложи  Hug Другото са суеверия разни  Hug

# 559
  • Ямбол
За покупките, аз преди да се залежа си бях накупила дрешките, хавлийки, одеалца, пелени, буби, шишета, козметика, всичко дребно. Таткото иска да купи количката след като се роди малката. Кошара имам, реставрирах я. Стана много хубава - бяла я боядисахме.Засега е разглобена. Правим основен ремонт на къщата и е хаос. Дано да се оправим преди раждането и да успея да подредя всичко за бебека. Иначе ще трябва да отивам у мамини за известно време Simple Smile)
За суеверието с имената - може и да е съвпадение, но 2-3 дни преди да си направя теста и да разбера че съмбременна, отидохме с моят мъж на море, минахме покрай един хотел, казваше се Елизабет и двамаат се спогледахме и казахме така ще се казва Simple Smile) (бяхме убедени, че е станало, беше си планирано и вярвахме че от първият път ще стане). И така, ето, че ще си имам момиченце. Името малко го изменихме в последствие, но пак е близо до Елизабет Simple Smile))) И никога до преди да разбера пола не съм си и помислила за мъжко име, не ми идваше от вътре просто. Таткото много искаше момче, но и него като го питам ако е момче как искаш да се казва, той ми казваше ами не ми идва име  Simple Smile)))

# 560
Danilida на 35г.,първа бременност,момче,Торакс-Пловдив  bouquet

# 561
Въпрос към тези, които са подредили стаята на бъдещите бебоци - слагате ли играчка в детското легълце да не е празно ?
Ритат ли бебчетата ви много - аз сякаш го усещам повече около пъпа ...макар че днес доста се въртеше  Grinning
catwalk, не слагам, защото и след като се дойдем с бебка вкъщи в началото няма нужда от никакви играчки. Единствено музикална играчка бяхме закачили на баткото, но не в самото начало.
Относно ритането първата ми бременност таткото все не успяваше да го усети бебока, все се криеше - ритне и замлъкне, докато сега е постоянни салта  Mr. Green Коремът ми се извива във всякакви форми  Grinning
Момичета, сетих се да ви питам още нещо. Тъй като това ще ми е първо бебче и най-вероятно ще съм секцио, четяйки постовете ви относно бикините за еднократна употреба, се зачудих какви дрехи ще трябва да си приготвя???
redreny2000, най-добре си приготви някои от "бременните" дрехи за изписването. Определено няма да успееш да се напъхаш в "нормалните" ти дрехи. Колкото и малко кг да качиш през бременността и да ти е спаднало коремчето след раждането, разширението на таза си остава и са му нужни няколко месеца докато се стесни отново. Ти си прецени доколко искаш да си официално облечена, че нали и някоя снимка ще си щракнете (или с камера ще заснемете), аз лично предпочетох да съм в удобни дрехи. Но съм виждала, че някои мами даже и се гримират, така че всеки си знае  Peace Таткото като идва да ви взима от болницата може да ти ги донесе, заедно с дрешките за изписването на бебо  Wink

# 562
  • Бургас
Лъки, аз питам това за играчката в леглото, защото съм чела за такова суеверие, че не е хубаво креватчето да стои празно...
Относно дрехите от преди бремеността - да ви споделя, че повечето не смятам да ги нося. Не че не се надявам да си върна предишнта форма, но ми се иска да сменя малко имиджа, прическата след появата на толкова важен човек в живота ми  Sunglasses Wink
Лъки, някои се гримират и преди раждането - една приятелка като се подготвяла вкъщи за болницата си сложила и грим  Laughing В тази връзка, бях чела във форума, че не е препоръчително да сме лакирани - по естествения цвят на ноктите съдели за нещо си лекарите  newsm78

bzepic
, ама ти верно се изгуби  Hug

# 563
Лелеееее, мамчета! Направо ви се възхищавам колко много пишете. Аз наистина не мога да смогна да ви изчета, но да си призная откакто съм в болничен, изобщо не мога да си организирам времето  Blush, а си мислех, че като спра да ходя на работа ще намеря време за всичко.... както и да е, успокоявам се, че при бременните нещата са по-различни Wink
Гледам, че вече говорите за раждането....аз имам чувството, че ще е много скоро и както не ме беше страх, сега вече спокойно мога да си призная, че си ме е страх... утре трябва да ходя да си взема а45-дневния болничен и съответно да го предам на работодателя, и да видя какво друго щеми е необходимо, казаха, че и обменна карта утре ще ми дадат.
Вие къде ще раждате (извинявам се ако вече сте обсъждали тази тема, но наистина не съм чела назад какво сте писали)?
Иначе ние си купувахме почти през цялата бременност разни неща за бебето, така че останаха не много неща от списъка... нямаме си коритце и разни козметики, другото в общи линии е готово.
Спирам дотук, защото нещо много се унесох Wink

# 564
catwalk, относно суеверията старая се да не им обръщам внимание  Peace На какви ли не щуротии се наслушах тези две бременности, направо се чудя понякога как интелигентни хора ги разправят сериозно такива неща...
За прическата дано си се насочила към някоя, която лесно се поддържа. Аз преди бях редовно на фризьор - прически, кичури...сега съм почти постоянно вързана на плитка с един ластик и ми е последна грижа прическата. Пък и бебетата много обичат да дърпат кичури коса, обици, синджири...всичко съм свалила  Peace
А за лака за нокти и аз съм чувала разни мнения, че се изказвали докторите, че като за бар са се приготвили някои родилки...но пък и на мен да ми се яви някоя нагримосана и нагласена мама и аз бих се зачудила закъде е тръгнала, но все пак основното е добра хигиена - има разлика между поддържани лакирани нокти и дълъг маникюр, с който да се чудиш как да сменяш памперса и да къпеш новороденото  Wink

# 565
  • София
Да определено на всяка жена й се иска да изглежда добре при изписването, ама едва ли е възможно, след това което си преживял няколко дни преди това. На мене въпроса ми беше по-скоро от гледна точка на удобството заради операцията и да си преценя дали ще трябва да си купувам нещо допълнително.
Добре, че я подхванахте тази тема за лака за нокти. Аз точно това се чудех.

# 566
redreny2000 ами ще носиш това, което ти е удобно и не притиска операцията. Клин, бременните ти дънки, или обикновени широки дънки, не чувал а просто да не ти стискат, някой друг спортен панталон...нищо по- различно не се изисква като облекло след секцио.

# 567
здравейте на всички Hug това за ноктите и аз съм го чувала, че ги гледат след раждане Thinking
искам да попитам тези от вас които ще ползват сгъваеми кошари, на кои марки сте се спрели?

# 568
Добре дошли на на новите мами! Леко бременеене!
Много се радвам за хубавите новини от ЖК на всички мами Hug
Относно питанката за лака за нокти, знам че е задължително да сме без, тъй като цвета на ноктите е и показател за тоноса и общото състояние. Това се отнася за всички, които ще родят секцио и ще им бъде поставена анестезия. На мен по време на самата операция сестрата, която следеше монитора, гледаше и ноктите, дали не посиняват.
 Лека и спокойна вечер!

# 569
Здравейте момичета, или поточно добър вечер!   bouquet

Да кажа добре дошли и тук на новите мами  Hug и леко бременеене през оставащите месеци   bouquet

Това за лака не го знаех. Нямам спомен как съм била аз по време на секциото, сигурно без  newsm78

А да питам мамите дето скоро са раждали секцио, колко дни ви държаха в болницата? Защото чух че сега ги държали по 5 дни. А аз седях 7дни.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт