Дорис Тенеди

• 7 610
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Там, където ме обичат
Няма ли кой да сподели повече информация за това училище?

# 16
Ами какво да кажа,моята информация е от семейства,чиито деца учат там.Хубавите неща са,че имат страхотна база,басейн,класни стаи.Обстановката е чудесна!Но,паралелките им са запълнени до дупка-някъде към 25-26 деца.В другите частни училища паралелките са до 16 деца.
В "Дорис Тенеди" се набляга много на езиците,така че който търси да овладява езици,да ходи там.Поради огромния наплив за това училище,директорката и администрацията не успява да обърне достатъчно внимание на нови желаещи ученици-затова понякога са и нелюбезни и бързат да "затворят" телефона.
Нещо,което знам със сигурност е,че понеделник децата отиват с пълната раница с всички учебници и всичко остава там до петък.Децата явно успяват  да си напишат всички домашни,нищо не се взима вкъщи през седмицата,а чак в петък.
И нещо друго-ски курса през зимата се плаща отделно от таксата им!

# 17
Учениците на "Дорис Тенеди" участват и на почти всички математически състезания,дори знам,че провеждат и допълнителни часове за подготовка,но пък моите наблюдения са,че децата им нямат много високи резултати (имам предвид Коледно,Великденско математическо и други).Това лесно може да проверите на сайта на Секция Изток-математика

# 18
  • Там, където ме обичат
Каква е таксата за една година?

# 19
  • София

на сайта им си пише какви са таксите за различните класове
http://www.doristenedi.com/bg_ver/admition_files/admition_main.html

# 20
  • Там, където ме обичат

на сайта им си пише какви са таксите за различните класове
http://www.doristenedi.com/bg_ver/admition_files/admition_main.html
Благодаря Hug

# 21
Аз не видях такса за предучилищната и от кога започва годината и кога завършва. Транспорта също ме интересува

# 22
Нямам представа дали е актуално да отговоря, рядко съм тук  Rolling Eyes Simple Smile Но да кажа, че на 15 септември годината започна в новата сграда (страхотна и много приятна за обитаване сграда) на училище Дорис Тенеди  Grinning Детето ми ходи в това училище трета година.

и как е положението с дисциплина, храна, спорт и подобни?
все още много ме интересуват всякакви коментари.

Отново не знам дали навреме ще дойде отговорът ми и дали все още има интерес  Simple Smile Wink Моля за извинение, че влизам рядко. Има и плюсове училището, има и минуси, няма как без тях. Дисциплината... Определено се опитват да е добра. На родителите още при първият разговор се поставят и рамките и условията, но вече зависи кой колко ги спазва. Има охрана, определено има контрол в междучасията. Определено от страна на собственици, учители и пр. има ориентация към добрите ценности и правилните насоки Simple Smile Но децата наистина са много и този контрол е труден на моменти сигурно...

Ние (4ти клас) имаме най-страхотната класна и, на нея дължим доста неща . Наистина, класовете са доста големи, особено пък за частно училище. Но пък нашият клас е изключително задружен, много интересен  и това, честно казано, компенсира всичко.

Има много спорт, много движение, много разнообразни занимания, което ми харесвам на мен, като родител, чието дете почти цял ден е там.

Транспортът от миналата година е поверен на много, много добра фирма с внимателни и отговорни хора, с които нямам никакви проблеми. Напротив  -осигуряват пълно спокойствие, че детето ще бъде взето и върнато точно навреме и с хубави и изрядни превозни средства. Предишните години фирмата беше друга и си беше определено зле... Транспортът се плаща отделно, договаря се със собственика на фирмата.

Храната определено в едната си част е проблем, не е ясно и защо. Едната закуска децата си я носят сами, всяка сутрин, а там им дават сок или някаква друга напитка. Аз давам сандвичи, няко кроасан, вафли, но никак не ме устройва това  Confused...Не ми е ясно защо не им се раздава там, а някак все не получавам и отговор Simple Smile) Има обяд, като цяло съм доволна - опитват се да спазват и новите правила за хранене (винаги са се стремяли, де), има супа, има и плод всеки ден. Следобедната закуска е или някакъв пакетаж или баница и май... не се харесват много-много Simple Smile)) Сега, от октомври,  ще се открива т.нар. "лавка" - там в магнитните карти всеки родител ще може да зареджа сума по желание и децата ще могат да си купуват сандвичи, някакви сладки и несладки неща  Simple Smile, напитки (всичко е съобразено с правилата за хранене в учебните заведения). Беше ни раздадено  меню с цените Simple Smile)

Определено си и има и дразнещи неща в училището. Таксите растат (тежичко е вече Simple Smile), свързано е с новата сграда най-вероятно. Децата наистина непрекъснато се увеличават (най-вече в малките класове). Тази година има вече по 2 паралелки е 0 и 1 клас), а вниманието към тях все пак се осъщестявава от същия брой учители. Но на мен ми харсва засега общият дух, атмосферата, развитието на детето ми - интересите му, знанията му, общата култура и любопитството му, харесва ми, че е щастлив там и други такива неща Simple Smile Субективно мое си мнение е всичко написано тук, разбира се Simple Smile

Надявам се поне малко да помогна на някой Simple Smile На всякакви въпроси мога да отговоря и тук и на лични Simple Smile

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 16:02 от cocodrille

# 23
Ние се преместихме в това училище защото живеем на близо и сградата ми хареса, но..... това беше най-голямата грешка. Никаква мотивация , никаква дисциплина,никаква обратна връзка с родители, такъв цирк ....., класния ни ръководител е със силно изразено лично отношение към децата, което разбира се ги разделя и настройва едно срещу друго......дори не ми се пише за това училище.Огромно разочарование  .Ако някой иска информация да ми пише на лични. 

# 24
Ние се преместихме в това училище защото живеем на близо и сградата ми хареса, но..... това беше най-голямата грешка. Никаква мотивация , никаква дисциплина,никаква обратна връзка с родители, такъв цирк ....., класния ни ръководител е със силно изразено лично отношение към децата, което разбира се ги разделя и настройва едно срещу друго......дори не ми се пише за това училище.Огромно разочарование  .Ако някой иска информация да ми пише на лични. 
Всеки си подбира частно училище според потребностите и особеноститет на детето. Има достатъчно частин училища в София, за да може всеки желаещ родител да намери най-подходящото. Разбира се, навсякъде има и плюсове и минуси. На "Дорис Тенеди" най-големият минус е може би фалшивата фасада, т.е. едно обещават и всичко изглежда много хубаво в началото, но постепенно се оказва нещо съвсем различно. Също като хубавата сграда - част от фасадата на цялостното впечатление от това училище. Класовете наистина са доста големи за частно училище - надхвърлят 20 души, поради което и възможността да са обръща внимание на отделно дете е ограничена, т.е. почти никаква. Като административно обслужване всичко е на ниво, но останалото е скрита картинка. Това доближава реда и обучението до държавните училища, като не трябва да се пренебрегва фактът, че отделни родители имат неограничени възможности да влияят върху училищното ръководство и да отстраняват учители. Оттук идва и съществуващото текучество на преподаватели. Всеки сам може да си направи извод за останалото. За повече информация - на лични.

Общи условия

Активация на акаунт