Тути, Бубето и другите след термин са наред (ЯНУАРИ) - тема 25

• 24 738
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
И аз ще отида малко на разходка да се поразсея. Simple Smile

# 571
  • Pleven
Честито бебче Иван на мама Светослава!
Честит празник на всички именици!
Ох и нас май ни почвета коликите бебчо е неспокоен коремчето му къркори и както е спокоен така изведнъж изплаква, чакаме доки да дойде вс момент на посещение и ще видим. Момичета някой случайно да е намерил Витамин Деавит??? в Плевен го няма никъде, а доколкото разбрах е спрян от производство ужас , а и няма заместител незнам какво ще превим Sad.
А Чопи къде се губи?
Ще ми пратите ли паролата на албумчето с нашите бебчета,е нещо не мога да влезна.

# 572
Меганче, нищо няма да правите.Излизайте по половин час на навън.Съвсем достатъчно, за да се набави необходимата доза вит Д Peace

Чопи е при родителите си и няма достъп до компютър.

Честит имен ден на всички бебешоци из темата!   Hug

Честит имен ден на патеричка на всички вчерашни именници и на Божидар на Нощни!  Hug

Честит Иван на мама Светослава!  Hug

# 573
  • ул. "Мечтание"
Меганче, нищо няма да правите.Излизайте по половин час на навън.Съвсем достатъчно, за да се набави необходимата доза вит Д Peace

Потвърждавам.
При това в кърмата и в АМ също има вит. Д в количества повече от достатъчни за бебето. Simple Smile

Паролата е същата като на другите албуми.

Аз съм с високо кръвно и не посмях да изляза. Sad Ужасно ми се мота главата.

# 574
  • В две тъмни очички
Нощни очи, аз съм си дота спокойна. Единственото, в което не съм сигурна е какво да правя със самите контракции - да ги предизвиквам като стоя права и се разхождам или да лежа , защото тогава са много много рядко  newsm78
Иначе да ви кажа се чувствам много добре, никак не съм се изнервила, ще излъжа обаче ако кажа, че не чакам с нетърпение вече  Flutter
Смятам обаче да си изключа телефона след малко ,че ме побъркаха вече всички!!! Знам че звънят щото се притесняват,ама какво да направя  Whistling и аз искам да раждам,ама не зависи от мен!!! С тея въпроси "Айде бе к'во стана , кога ще раждаш?" направо  ме изваждат от кожата ми. Първо спрях да вдигам,ама не става .... звънят по няколко пъти,а след това и на мъжлето, та и той милия само ги реже - "Добре сме, разхождаме се, пием кафета и НЕ ЧАКАМЕ бебе"  hahaha Много ми е сладък душичката  Heart Eyes

# 575
  • София
Здравейте и от мен!

Честит син на Светослава! Да йе жив и здрав!

Честито на всички именници в темата! Да са живи и здрави и името да им носи много късмет! Аз много искам да почерпя (поне виртуално) за Ива, но май не съм наясно как става Embarassed

Нашата Ива продължава да не ака. По съвет на педиатъра й сложих една свещичка ефералган в дупето, но и тя не помогна. На следващото ми обаждане, док каза, че изглежда усвоява кърмата и няма какво да ака. Ама аз не мога да го разбера, как може да няма какво - вече 4 денонощия. А в същото време е неспокойна, пъне се, цялата почервенява. Много ми е притеснено. Sad Sad Sad

Аз съм се вкарала в един филм и водя епична борба с бюрокрацията в Шейново и фонда за здравно осигуряване за да си взема парите от раждането. На някой все някакъв документ или декларация му липсва. Едните викат "ДАЙ", другите - "НЯМАМЕ ПРАВО ДА ДАДЕМ ТОЗИ ДОКУМЕНТ". Прочетох си епикризата, която е тотално обръркана и днес ходих да я оправят и да ми напишат, че е било с избор на екип. Помолих ги и да променят, че не е първо раждане, а второ и ми казаха: "Е, то това няма значение. Все едно е." Как ще е все едно??????? Направо не е истина...

Взех си и заветния ПУК от НОИ. Сега, естествено, сайта на НОИ за справки не работи. Днес определено не ми е ден. Някой знае ли колко време след внасяне на болничен и осигуровки ги изплащат?????

За матраците - нашият е твърд, кокосов. Ама като го купувахме (преди пет години и половина) нямаше избор още. Но не сме имали някакви проблеми с Яна заради матрака.

Стана много дълго, после пак ще пиша...

# 576
Честит бебчо на Светослава!

milena_sl, хълцането е много трудно преодолимо. Не при всички деца, но при повечето го има. От собствен опит знам, че трябва да се даде да се поема някаква течност - вода, кърма, чайче. Но детето да бъде в изправено положение - не гушнато, не легнало. Много е важно течността да се даде известно време след като е хълцало, а не веднага щом почне.
Моята дъщеря също много хълцаше, чак не можеше да заспи, или се събуждаше от хълцане.
Лека полека се израства.
Дано съм ти била от полза.

Благодаря ти! И аз така знам от каката, но при това бебче поемането на водичка или кърмене почти не помага, а минава след време от самосебе си. Явно така ще е докато го израсте.

# 577
Бубе и аз съм така с обажданията. Даже вече не си включвам скайпа. Че и от там има атака. А майка ми звъни сигурно през 1 час.

# 578
  • София
Здравейте,

Честити бебчета на Светослава и мамчетата, които родиха на Богоявление Heart Eyes

И аз да се отчета, че още сме 2 в 1. Утре влизам в 40-а седмица Rolling Eyes

Иначе в понеделник съм на (надявам се) последното мерене на тонове плюс гинекологичен преглед за разкритие. Все се надявах, че ще го пропусна, ама ако не родя дотогава няма да ми се размине.

Някой питаше за матрачетата - ние взехме с кокос и пяна, много е приятно на допир, нито е много твърдо, нито много меко. И не беше скъпо, но колко точно не знам, майка ми държеше да е подарък от нея.

Бубе, и на мен все ми звънят, а ако не вдигна - по-зле. И това при все че съм обяснила, че ако тръгна да раждам на НИКОЙ няма да се обадя. За какво звънят тогава? Наистина недей да мисиш какво да правиш с тези контракции. Когато дойде време, те сами ще те изстрелят към болницата Grinning Стискам палци да е скоро.
То като гледам и мамчетата с моя термиан (16-и) половината народиха, а при мен още никакви признаци няма.

Милена_сл, имаш ли представа в Шейново има ли интернет?

# 579
Етомира, ето една статия, която ще ти е ползена  Peace
Запек при бебето-симптоми, причини, лечение

# 580
Честити ни именници  Hug Hug Hug
Честити ни бебоци  Hug Hug Hug

Бубенце  Hug я иди на купон, на кино, на разходка, по магазините... ама така - сериозно си нареди програмата за целия уикенд, та да спреш да го мислиш и ще си дойде когато му е времето! Евала на мъжа ти Simple Smile)))) и изключи телефона, щом те дразни!

Добро Утро - шофирам и то като за последно, не можеш ми измъкна дупето от колата, че да наваксам преди да се залежа... а как пазарувам  Crazy все едно магазини след моето разждане няма да има... то вярно, че подсъзнателно пренареждаме приоритетите, ама си е направо смешно да си купиш 5 кила мазила за коса...

Първият път имахме доста работа и хайде днес, хайде утре - работих си и на термин, работих си и на деня след термин, хората около мен си ме питаха "кога е терминът", аз се смеех и отговарях "вчера", те се шашкаха  Mr. Green И в момента, в който свърши зора и излязох от офиса казах на беба да не смее да си покаже носа преди да съм се наспала... та детето си постоя още седмица, а като ми насрочиха индукция реши да тръгне в нощта преди процедурата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Телефонните атаки от познати отбивах с лафа "родих тризнаци, не четохте ли по вестниците", от родата като ми писна тормоза им казах "дотук... следващите 3 дни е изключен, прекалихте" и не го вдигнах 3 денонощия, след което те малко се поочовечиха, но това е само защото аз не съм човек Wink

# 581
  • София
Етомира,сайта на НОИ работи,но трябва да продължиш въпреки предупреждението което дава че може да има вируси ;-)15 работни дни е законовия срок в който трябва да ти изплатят болничния щом е внесен заедно с осигуровките за съответния месец през койт е болничния,обикновено и по.бързо ги изплащат.В кой фонд си допълнително осигурена?И аз мислех да се възползвам от това но то пък се оказа че мойта болница не била включена в списъка с който работи моя фонд-Дженерали,освен това в държевните болници където уж имам право да се възползвам има един куп изсквания като да не ползвам единична стая ,ако е секцио да е само по спешност и разни такива ooooh!та се отказах.Дано Ива да е добре,аз също знам за фалшив запек,но е редно поне да опипа коремчето педиатъра за да разбере състоянието на червата.

# 582
mariyap, браво на лекарката ви! Чак не е за вярване...
Тук, СТЗ(откъдето тръгна всичко, уж) е истерия тотална.  ooooh!  ooooh!  ooooh!
Да не знаеш да се смееш ли, да плачеш ли...
Луда работа!
Епидемия НЯМА и НЯМА да обяват!

За матраците- ние в началото ще караме с дунапренения от Ивата, после за новите легла- Магнифлекс  Peace
За вит.Д- няма да давам- в кърмата си има всичко по колкото е нужно. Имах преди една статия за опасността от предозиране с вит.Д, ако я намеря ще я пусна  Peace

Хора, скапах се от разходки и гъзурене, а тия малките като че ли съвсем напук ми правят-хабер си нямат да излизат.

Честит Ивайло на Светослава  
Hug  Hug  Hug

# 583
  • София, Лагера
Бубе,  Hug. Разбирам нетърпението ти, но очевидно бебка я мързи да излиза. Ще се появи, де ще иде! Пресиян си седя 9 дена след термин  Mr. Green - ленивец! И така и не прояви желание да излиза, накараха го.

Честито бебче на мама Светослава!

Етомира, много странно това, аз знаех, че кърмените бебета не страдат от запек  Rolling Eyes

Меганче, аз намерих Деавит в аптеката на Токуда. Но и да не даваш, няма да е фатално  Wink

Пате, мерси за инфото. Аз, както споменах, отдавна съм се замислила за ваксината, но чаках детето да порасне достатъчно, а аз да забременея и родя, не е заради психацията сега.

Инка, докладвай, ако иаш комп, мислим те  Peace

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 14:39 от Ноеми

# 584
Бубееееее и ние сме така Всеки звъни и пита, аман. Така се подтискам по-вече. Ние довечера ще ходим на запис на тонове да видим как ще са нещата. Нямам никакви симптоми на раждане. Наистина ще чакаме 10 и системите явно

Общи условия

Активация на акаунт