Почистване на каналите на ютия от варовик.

• 20 454
  • 7
  •   1
Отговори
  • Burgas
Здравейте имам ютия Филипс gc3340

Моля, ако може някои да ми помогне, досега съм слагала на ютията само чешмяна вода, но от един месец парата излиза жълта, имам копче за почистване от варовика, но всеки път щом гладя с пара ютията цапа с жълто и става леке върху дрехата, което не се пере.

Пробвах няколко пъти да слагам вода и да пускам парата и да натискам копчето за почистване излиза постоянно мръсна жълта кал.

Моля дайте съвети Hug

# 1
Продават се специални препарати. Има едни, които се използват почти всеки път, има и други, с които се почиства периодично. Аз купих от втория тип от верига магазини Немски център, но със сигурност ги има и на деуги места, просто попитай в магазина.
Някои пълнят ютията с оцет и включват на максимална мощност.
Ние използваме вода от кана Брита, чувала съм, че дестилирана вода може да се използва, за да не се събира много варовик.

# 2
Аз почиствам само от копчето - държа го докато не започне са излиза само пара, без отлагания. Но трябва да се прави редовно, в противен случай първия път отнема повече време.

# 3
Както споменаха не ползвай чешмяна вода а дестилирана. Иначе котлен камък се чисти ефикасно с лимонена киселина или пакетче лимонтузу разтворено във вода.

# 4
  • Burgas
Благодаря за съветите Hugще пробвам с лимонена киселина и ще слагам дестилирана вода Hug

# 5
По принцип в БГ водата е много твърда и съдържа много котлен камък. Полезно е да знаем, че той се разтваря от всякакъв тип киселини. Когато става на въпрос за ютия е добре да се използва някаква по-слаба киселина, тъй като по-силната може да повреди покритието на плочата. Най-удобния вариант е да се налее няколко пъти с оцет и да се изпръска, тъй като предполагам се е натрупал доста котлен камък. Ако не стане - пишете, ще помисля какво мога да предложа. При нас във фирмата използваме една уникална киселина, която направо прави магия, почистваме баните с нея. Пробвах и с ютия и там стана мн. лесно, но не се продава по магазините... Ако е много сериозен проблема може да се опитам да пратя по спиди Simple Smile

# 6
Както споменаха не ползвай чешмяна вода а дестилирана. Иначе котлен камък се чисти ефикасно с лимонена киселина или пакетче лимонтузу разтворено във вода.

Дестилираната вода е с кисело pH,a то не действа благотворно върху метали.Трябва да се разрежда.
Аз чистя с разтворен Калгон при пусната ютия и после с компресор за автомобили съм продухвала каналите.Всичко излиза Laughing

# 7
По принцип в БГ водата е много твърда и съдържа много котлен камък. Полезно е да знаем, че той се разтваря от всякакъв тип киселини. Когато става на въпрос за ютия е добре да се използва някаква по-слаба киселина, тъй като по-силната може да повреди покритието на плочата. Най-удобния вариант е да се налее няколко пъти с оцет и да се изпръска, тъй като предполагам се е натрупал доста котлен камък. Ако не стане - пишете, ще помисля какво мога да предложа. При нас във фирмата използваме една уникална киселина, която направо прави магия, почистваме баните с нея. Пробвах и с ютия и там стана мн. лесно, но не се продава по магазините... Ако е много сериозен проблема може да се опитам да пратя по спиди Simple Smile

Може ли да споделите подробности относно тази киселина. Какво е основното и предназначение и щом не се продава по магазините , откъде си я набавяте ?

Общи условия

Активация на акаунт