Отговори
# 105
Здравейте момичета! И аз да се разпиша в новата тема. Поздравления Мони, за която.
Мами от София, дайте съвет моля, днес останах без доктор за ЖК. Трябваше да съм на преглед днес, но ме "зарадваха", че докторката, която ме следеше досега ще отсъства дълго и да си търся друг.
Ванче, наистина не е необходимо да знаеш френски за Ларедута. Аз поръчвам отдавна, потърси този сайт, там е много подробно обяснено как се поръчва. Освен това в английския цените са по-високи. А и напоследък много бързо пристигат поръчките, последната ми дойде на 6-тия ден, при това с DHL, директно в къщи.

# 106
  • София
Здравейте мами с коремчета,
Гледам да ви чета редовно, обаче все не мога да се включвам по-често, че все няма как  Embarassed
Мони поздравления за хубавата темичка   bouquet
hristis   на мен до сега са ми взимали към 3-4 месец влаг. секрет за изследване, от тогава насам, моята доки в ЖК всеки път като отида на консултация ме пита имам ли някакви оплаквания, за да ми взима секрет, но аз нямам никави втори път до сега не ми е взимала, но смятам когато отида през февруари да и кажа да ми вземе профилактично секрет. По здравната каса поплага такова изследване ако не се лъжа 2 пъти, но ако има основания за повече, то доки трябва да вземе мерки и да ти пусне изледвания.
petia47 и ти имаш много талант, какви хубави комбинации ти идват да правиш.... чудесни фотоси са станали на малката принцеска, Бравос!
За име Ивайло или Калоян не мога да кажа 100% за някое от двете, тъй като моята половинка се казва Ивайло, а си бяхме избрали име за нашето бебче ако беше момче - Калоян, такаче и двете имена ми харесват.
Да носи детето две имена, мога да кажа, че съм 100% твърдо НЕ, ...незнам но всички хора които познавам с две първи имена са разсеяни ако мога така да се изразя.... толкова, че все едно са двама души в едно и всеки чака на другия да поеме инициативата за нещо... не знам това са мои лични наблюдения. И тъй като вярвам, че името дава сила на човека и малко или много го определя като личност, смятам лично аз да дам на детето ми име, което е първо българско, тъй като ще живеем в България, ще е достатъчно звучно и няма да е с три букви  Laughing С моята половинка решихме детето ни живот и здраве като се роди без значение момиче или момче ще е, че няма да бъде кръщавано на никого от роднините ни, ще си е кръстено на него си.
Четох, че коментирате креватчетата, и двата модела са хубави, но зависи човек с какво пространство разполага  Simple Smile . Ние мислим да си вземем 2 в 1 кошара и легло от тези сгъваемите като начало тъй като нямаме много пространство в къщи, а и пътуваме на излети, почивки и т.н ...и мислим, че ще ни бъде удобен вариант в началото.
От списъците за пазаруване с необходими неща за бебето, на мен биха ми вършили може би около 1/3 от нещата, но наистина както беше казала една мама - само ако си минала вече веднъж през пазаруването, ще успееш да отсееш наистина необходимите неща. Количка съм си харесала на ЧИПОЛИНО модел http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=548 . Ако някоя мама има има наблюдения или е чула от някого за този модел нещо моля да сподели инфо.
Друго не съм харесвала за сега и мисля да пазаруваме, чак като се роди бебка живот и здраве.
Уф пак ми стана дълго писаното, ... сори.
Хайде целувки и до скоро на всички ви, аз продължавам да бачкам

# 107
Привет, коремчета   bouquet

Относно пазаруване от Ларедут и прескачането на езиковата бариера мога да ви посъветвам да ползвате браузъра Google Chrome, тъй като може да превежда цели сайтове от един на друг език. Също така е много лек и бърз. Ползвам го повече от година и съм много доволна. Успех Simple Smile  Peace

# 108
Добро утро коремчета!
Пете дъщеря ти е направо кукла,мисля че вече е готова за корица на някое списание Simple Smile А и твоите умения не са за подценяване.
На мен до сега са ми взимали 1 път вл.секрет ,но доки каза че сега в петък като ходя пак ще ми взима-да съм подготвена Sad
Оставям ви за сега,после пак ще се включа  Hug

# 109
megi_s, силно ти препоръчвам д-р Папукчиев от 25 ДКЦ Младост.
Невероятен!

# 110
Пете дъщеря ти е направо кукла,мисля че вече е готова за корица на някое списание Simple Smile А и твоите умения не са за подценяване.
Мерси много!Тя горката от малка е принудена да ми позира за снимки.Скоро не съм я тормозила,поради факта,че ми е трудно клякането  Mr. Green,но тя е много доволна Joy
Сега съм си пожелала Калинчето да е с тъмна коса и сини очи.Пък да видим колко ще се случи.За Вероника исках дългите мигли и хубави голями очи на баща си и се случи  Wink,а за косата знаех,че ще е тъмна,нооо да бе-да .Хахаха.Руса мацка.

# 111
Здравейте!
Ние с Бела сега се прибираме,ходихме до Ловеч да видим какво става с документите,които бях пуснала за ясла и градина на децата...Има места и в яслата,и в градината,попълвах документи,а утре ще трябва да ходя да пускам изследвания и на двете,та в понеделник ще ги пскам там,а Ивон ще я отписвам от тукашната градина....Хубавото е,че яслата и градината са на едно,тоест разделена е на 2 сгради и едната е ясла,другата градина,та поне няма да се разкарвам много.
А от другата седмица ще започваме и с ремонтите,за да можем да свършим до март месец Simple Smile
Бебчо нещо много рита днес,направо ме побърква,прави ми вълнички по коремчето Laughing
За вл. секрет-на мен досега са ми взимали 2 пъти,другия път доки каза,че ще ми взима за последно....
А моя лекар вече ме вика на преглед през 2 седмици,вас как ви викат?
Христис,на мен Габриела ми харесва,нищо че е доста популярно напоследък,но е наистина хубаво!Друго с Г в момента ми хрумват само Гергана и Георгия Rolling Eyes
Пете,абе Вероника си е мацка и половина,а колажчетата наистина са супер....Мен и да ме убиеш това не мога да го направя Crazy А Калинчето съм сигурна,че ще бъде още по-красива,на мама да прилича Heart Eyes

# 112
Ето ме и мен почти жива след тази нощ - толкова гадно скоро не ми е било да не кажа никога до сега, но.........ще се оправим надявам се!
Петя, от вчера се опитвам да те поздравя за снимките и да ти кажа, че са страхотни, а за малката принцеса нямам думи, с които да се изкажа.  Hug
Относно креватчетата - много ми харесват и двете, но и при мен проблемът е с мястото и и макар да искам масивно и голямо дървено легълце, май ще трябва да се задоволя с кошарка, но ще видим де. А за количката вече толкова се обърках, че не знам какво искам и вече месец се чудим какво да правим  newsm78
За женските имена с Г и аз като Мони много харесвам Георгия, обаче понеже не е много популярно, всички ме гледаха много странно, когато го спрягах за евентуално име на бебоето ни, в случай, че се беше оказало девойче и ММ просто ме отряза тотално и за това после мислех за Дамяна. На финала обаче се оказа, че е мъж и стана ясно, че си остава Жорко и толкова - поне ни се реши дилемата с женксите имена  Sick
За влагалищния секрет на мен до сега не сами взимали, но мисля да питам доки като ходя утре, за да видя какво ще ми каже - той също ми споменаваше, че е в по - късните седмици, ма те си дойдоха вече май Simple Smile И цитонамазка също не са ми вземали, трябва ли и по кое време?
Оставям Ви сега и отивам да си полегна, че пак ме затормози ужасната хрема.

# 113
Ника _81, благодаря!
Стана въпрос по-нагоре за витамини за бременни, на мен също ми бяха изписали Матерна центрум, които изтегляха от търговската мрежа. И аз не си купих никакви. По-късно си самоназначих "мама протект" на Актавис, но нещо не съм много постоянна, забравям да ги пия постоянно.
Петя, това, което е правиш в този сайт е невероятно, много оригинално и красиво.   bouquet
Хубав следобяд на всички, аз ще поработя
 Hug Hug Hug

# 114
  • София
megi_s, аз хода при Клисурски в Майчин дом.

fishi_fishi, и аз се бях ориентирала за комбинирана количка и таи която си си избрала е много хубава. Но сега ми казаха, че заради гръбнака не е добре през първите месеци бебето да прекарва много време сгънато в столчето, което става и за кола. Та сега мисля да взема от приятелка количка с кош, която е малко по-тежка и трудно проходима за първите месеци, пък за после да си купя друга.

# 115
Здравейте и от мен.Петя,малката е направо разкош,а твоя талант си е видим!Аз нямам никакви таланти и много се впечатлявам на такива неща.Първо ще се включа за имената с Г.Сещам се за 2 ,но може да ви се сторят претенциозни-Грация,Грациела.А за момче името Калоян много ми харева,свързвам го с историята.За количката чиполино ,не мога да коментирам модела,но първата ми количка беше чиполино и беше страшно некачествен,приятелката ми също си купи ,а уж я предупредих и сега само се ядосва.Страхотно копират скъпите марки,но уви качеството им не е добро.На мен  влаг.секрет не са ми взимали ,моята разсеяна докторица все забравя нещо и цитонамазка не ми е правила,но аз тъй като нямам оплаквания предпочитам да не ме бъркат.С първото дете точно след такова изследване гъбясах,а сега съм си 6.Ние сме със сгъваема кошара от каката и не мога да дам съвет за легълцата,но първото много ми хареса.Аз да се похваля-вчера си купих сушилня и след като я пробвах тази сутрин разбрах защо приятелките ми не гладят и се зачудих -как съм живяла без нея и то с дете?Направо се чувствам сякаш съм открила топлата вода и колелото... Mr. Green.С тази епидемия при нас не смея да изляза дори за обяд ,та сега наблягам на домашно готвено ,та цял ден все около печката стоя,добре ,че и времето не е хубаво ,че да не ме е яд ,че не съм навън.Толкова за сега от мен.Лек ден на всички!

# 116
най накрая и аз да успея да се включа,че два дни изчитам.страхотни са креватчетата,но това със скринчето отстрани ми се вижда по практично.и ние сме до никъде с покупките,ама и аз изчаквам да видя какво ще ми дадат пък после ще купувам.и ние май ще останем на вариант кошарка,че жилището ни е малко и няма място.Пете снимките са прекрасни.   bouquet за тези дето не са си избрали имена,не се шашкайте,името само ще си дойде.аз за малкия нямах никакво,защото не знаех какво ще е и като са роди не знам откъде се появи Денислав,знаех само че ще е с Д.сега с таткото сме си избрали Давид,защото става и в Холандия,а и се връзва с фамилията.тук хората са доста религиозни и уважават библейските имена.ако пък случайно нещо са сбъркали и е девойка,ще е Емануела,което означава Бог е с нас.Мони и Ивайло и Калоян са страхотни имена.много  Hug от мен.Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора. Joyне смогвам бе хора,спрете се малко #Crazy

# 117
  • София
megi_s нямам представа в кой квартал ще ти е удобно, но аз ходя в Обеля, в 30-та поликлиника при Д-р Тошева, много съм доволна, за мен е добър професионалист и не си прави оглушки за никакви изследвания или съвети.
ЕлБиЕн мерси, Erria твоят модел който си имала триколка ли е била. Аз ходих в магазина и я разглеждах количката, има пълно легнало положение, така, че става за бебе и се управлява много лесно и е лека, в сгънато положение стои изправена, а кошницата за кола е допълнителна и аз мисля да не си я купувам тази която е за модела, тъй като няма да я монтирам на количката и да си возя така бебка, пък и е по-скъпа. Ще си купя някоя по-евтина кошница, за да я возим в колата когато се налага и докато започне да седи, а кошница преди използвах и когато си хранех голямата ми дъщеря, когато беше бебе и то до около 7-8 месеца, тъй като имат кошниците почти седнало положение и няма на къде да мърда бебето.

# 118
добър ден на всички мами!!!!  Simple Smile

# 119
  • Варна
Здравейте ,  аз нямам с какво да се похваля Пак, връщам се от озъбен лекар и така се надявах да не ходя повече- но уви,ще си ходя. Заминаха ми паричките за легло на бебче:)

Георгия много ми харесва, много гръцко звучене. А иначе по западен модел- Джорджа. Много сладко.
Ние още си нямаме име. Аз съм си измислила,помолих ММ да мисли- човека каза "няма смисъл" след като аз съм измислила. Не мога да измисля женско име с П, само Преслава ми харесва, но с тази чалгаджийка...надявам се,докато детето порасне тази жена да не пее и да е забравена.

Петя,да те поздравя за нещата,които правиш. Живот и здраве, всичко да мине нормално, ще правиш колажите  на бебетата май:)

Общи условия

Активация на акаунт