Отговори
# 90
mareva, поздрави за избора на име. Съпругът ми се казва така иначе и нашето дете сигурно щеше да носи това име - има си имен ден, и цялото и кратките имена са готини, не се бърка от чужденци.

Искам да ви питам за Ларедут - само от френския ли правят доставка до България /защото аз с езика съм много зле/. Гледах английския сайт и май нямат доставка до тук?

Петя, ако и Калина е толкова лъчезарна и с остроумна бих си я поръчала за снаха. За жалост не обичам сватосванията и съм си обещала да не досаждам на детето си  Grinning. А за снимките нямам думи - може срещу скромна сума да ти пращаме снимки на дечковците /като се родят де, че сега на това 3Д са малко грознички/ и ти да ни правиш колажи /как точно се наричаха, че за пръв път виждам такива?/.

# 91
  • София
По отношение на леглата, аз искам с ракла отстрани, защото шкафчетата отдолу не са така удобни. Но освен това искам да не е с механизъм за люлеене. За съжаление сега всички хубави и изгодни легълца са люлеещи се Thinking Thinking Thinking

# 92
Привет и от мен в новата тема, Мони, благодаря за старанието, много е слънчева  Peace
 И вече спокойно за малкия ви мъж - там си е  Wink След като сподели и аз се позачудих и споделих с бъдещия татко, та се замислихме, че вече сме се настроили доста за момченце и ако се роди момиченце ще ни е странно сигурно в началото, но пак ще си го обичкаме  Heart Eyes

Аз досега съм гледана от шестима доктора и всички казват мъж ,така че ако родя и излезе девойка ще си търся момчето Joy.
  hahaha Joy и мен вече 3-ма лекари ми казаха момченце, ще последвам твоята тактика  Hug

petia47, много чаровно и слънчево детенце, а за творчеството ти - нямам думи, чак и аз се запалих. Тъкмо сега като изляза в отпуск ще има с какво да се занимавам   Party

Djulia, аз излекувах настинката с много чайчета с мед и компреси с греана ракия. За последното много се дърпах, но май от него ефекта беше най-добър.

Аз от следващия петък съм в отпуск до края на януари, а след това мисля да си взема болничен до края на февруари, когато трябва да ми започне 45-дневния. В момента съм в чуденка дали няма да ми е много скучно вкъщи и не прибързвам с излизането, но пък от друга страна по-добре сега в тези студове и ледове да си мързелувам вкъщи. Пък и има много неща, за които все не ми е оставало време да свърша, та сега ще се занимая с тях - четене на литература, подреждане на някой друг шкаф и така.
Наистина времето взе да намалява. Аз самата съм родена в края на 7-ми месец и ми е малко притеснено, пък и с тази моя скъсена шийка.... Някой знае ли горе-долу колко сантиметра се очаква да бъде в 7-ми месец? Въпреки всичко много се надявам да си откараме до термин или поне да влезем в 9-ти.
За раждането - аз мисля да е в Шейново. Избрала съм и лекар, при който ходя на консултации.
Момичета, някъде четох, че в 7-ми месец консултациите зачестяват, така ли е? Защото сега ходя на две места и ако зачестят ще ми излезе доста, та ще трябва да измисля някакъв вариант.
Стига толкова романи за сега, до скоро от мен  Hug

# 93
Много хубава тема, Мони! И се радвам за теб, че ще имате мъж  Wink

Както гледам май се поизравниха момиченцата и момченцата като бройка. Явно принцесите са по-срамежливи.

Прави сте, че време не остана до април... и аз съм изостанала с покупките. Но края на февруари, ще се стегна  Grinning Иначе (не знам дали не се повтарям) си поръчах дрешки от един много сладурски сайт - bebche.com , има доста намалени дрешки, много хубави...

Пете, поздравления за хубавото творчество, много ми хареса сайта   bouquet

# 94
  • Варна
Добро утро, коремчета, минавам да се разпиша в прекрасната темичка, благодарности на Мони   bouquet
Искам да Ви питам на вас вземали ли са ви до сега влагалищен секрет. Аз всеки път като питам сестрата няма ли да ми вземат отговора, е че се прави на по късен етап. При Вас така ли е?
Мами дайте идеи за име на момиче с Г, мислех да е Габриела, но се оказа, че сега е модерно и много често срещано.

# 95
Добро утро, коремчета, минавам да се разпиша в прекрасната темичка, благодарности на Мони   bouquet
Искам да Ви питам на вас вземали ли са ви до сега влагалищен секрет. Аз всеки път като питам сестрата няма ли да ми вземат отговора, е че се прави на по късен етап. При Вас така ли е?
Мами дайте идеи за име на момиче с Г, мислех да е Габриела, но се оказа, че сега е модерно и много често срещано.

Hristis, ваг. секрет за мен е нещо много важно. Аз започнах ЖК при лекарка, която беше много хвалена и работи в родилно отделение. Тя обаче всеки път ме караше да се разписвам, че отказвам вземането на секрет, въпреки че аз много държа на него. Накрая се ядосах, смених я, взеха ми секрет и се оказа, че има да се лекуват разни нещица. Излекувахме ги. Сега пък ми се появиха някакви коки, за които доктора каза, че е абсолютно задължително да ги няма при раждането, защото се инфектира бебето.
Така че ако ти отказват, по-добре отиди при друг лекар и се изследвай на частно. Че бели разни могат да станат.

# 96
  • sofia
На мен секрет са ми взимали до сега два пъти. Последният път беше преди 2 месеца. Тогава имах прозрачно течение, доста силно, но резултата се оказа нормален. Напоследък течението стана по-гъсто и жълто. Мисля като отида другия път на ЖК да питам пак кога ще ми взимат пак.

hristis, моето име започва с Г, но тъй като не си го харесвам няма да ти го предложа. Иначе много хубаво българско име е Гергана, но аз много харесвам Грета.

# 97
  • Варна
Благодаря  Ви Maminka66 и мирта и аз мисля, че е важен ваг. секрет и се полага по ЗК, на 21.01. съм на консултация и ще настоявам за това изследване.

Относно имената Гергана и на мен ми харесва, но ММ е на друго мнение. В голяма чуденка съм и май в крайна сметка няма да се съобразим с буквата. Проблема е, че винаги съм мислела, че ще имам две момчета и нямам любими женски имена.

# 98
Габриела newsm10

# 99
На мен ми казаха, че по каса изследване на влагалищния секрет се прави към 30-32 седмица, така че сигурно при следващия преглед ще ми вземат. И аз имам засилено течение, но е по-скоро прозрачно и няма особена неприятна миризма и доктора каза, че е нормално да се засили по време на бременност. Студа също го засилвал.

# 100
Добро утро мами, и аз да се разпиша в новата тема-много е хубава браво Мони  bouquet
само да уточня че съм на 24години а не на 29,както сте ме записали

# 101
Ех, ама сте бързи. Почнали сте нова тема, и то 7 страници. А аз понеже съм си вкъщи днес спах до късно и сега се глезя с чайчета и сокчета Simple Smile Странното е, че се чувствам значително по-добре от вчера и ми остана само кашлицата, а на работа бях като парцал.
Delilah, моя приятелка е раждала в Окръжна преди около 6 месеца и мога да я разпитам, ако искаш, но тя каза, че не е избирала екип и общо взето е била асистирана само от акушерката Simple Smile
Пете, ама дъщеря ти страшно много прилича на теб. Особено на "Шепота на вятъра"
Ванче, за Ларедут знам, че доставка до БГ предлага само френския сайт, но за желаещите има една статия в мрежата, която обяснява много подробно всичко около поръчката. Френският не е задължителен Simple Smile

# 102
  • София
Здравейте, момичета,

най-после и аз да се разпиша в новата тема  Simple Smile

Отбелязвам, че на мен до сега влагалищен секрет са ми взимали два пъти (и двата пъти не съм имала оплаквания), а акушерката от ЖК ми обясни, че се полага веднъж на всеки триместър по здравна каса. Следващият и последен път ще е на 26.01.2011, когато съм на консултация.

Така се радвам, че бързо си избрахме име за нашето момче  Grinning но разбирам всички, които са в чуденка още...има толкова много имена...

За легло сме си харесали нещо такова http://www.visvitalisbg.com/store/product.php?ProductID=408, но ще си го поръчаме да ни го направят без тези къдрички отгоре на таблата + отделно скрин, който да мога да ползвам и за повивалник. Така ще можем по-натам да поръчаме и гардеробче и евентуално нещо друго, ако се сетим, за да е всичко от един и същ материал и цвят. Иначе, още нищо не съм купувала, но ще имам февруари и март на разположение за шопинг  Flutter

Това е за сега...
До скоро  Hug

# 103
  • Варна
Слънчев ден, тумбачета!  Hug
Аз се включвам да се похваля, че дрешковците от Ларедут са вече при мен и от сутринта 3 пъти ги сгъвах и разгъвах да им се порадвам пак. Много им се смях на размерите, че аз по-големи кукли имах като малка. Joy Ще им направя снимки по-късно, за да се похваля нагледно.
Иначе vania_svet, само от френския сайт може да се поръчва за БГ. Ввъв форума има теми за Ларедут и много мами, които не знаят френски пазаруват безпроблемно. Иначе ако имаш нужда от помощ с френския, на разположение съм, не се притеснявай. Wink
За вагинален секрет и на мен не са ми вземали, като питам, казват ми "то нали знаеш, че винаги има нещо, тъй че... не се притеснявай, ако не чувстваш дискомфорт"  #Cussing out Ама нали съм по НЗОК, може и верно по-късно да се прави, ама пак ще си питам де. Crossing Arms
За имената: Калоян пред Ивайло, Яна пред Калина, а с Г - сещам се за Грациела, Геновева, Галена, като първите май са по-претенциозни, но поне не са често срещани. Peace

# 104
Ванчеблагодаря ти. Става,хубава идея,стига да имам време.И колаж може да се нарече,но специално това се казва дигитален скрапбукинг.
Kuester само да поясня как става.Работи се с Фотошоп,а се използват специални китове.Тоест за да направиш такова нещо трябва да закупиш такъв кит(пакет),който е направен от различни елементи и фонове.Има и друга възможност.Дизайнера на кита да хареса творчеството ти ,да те покани в неговия екип и да му правиш реклама,срещу безплатно получаване на неговите китове(аз съм по този начин).
Делия,Пиле благодаря и на вас за милите думи.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 12:04 от petia47

Общи условия

Активация на акаунт