Отговори
# 255
  • Plovdiv - Thessaloniki
Добър ден и честит празник на всички именници!!!
Разбирам вече как изглежда старостта с тези болки в кръста и трудно изправяне, задъхване, не ми стига въздуха и само му охкам на ММ, освен това от няколко дни ми се схващат и мускулите на краката.
Искам да попитам майките с опит от кой бебешки прах за пране сте доволни, както и марка бебешки сапун и бебешка козметика, която първия месец какво трябва да включва, че вече искам да си закупя някои неща. Благодаря!

# 256
  • sofia
Относно бебешкия прах за пране - ползвала съм само Тео бебе.
Като новороден до 2-3 месечна възраст синчето го мажех с преварен на водна баня зехтин, студенопресован. Само не си спомням колко време го варих - 20-30 мин. сигурно. Thinking
После като стана по-голям пък и времето стана топло купих мляко за тяло на Бюбхен. Крем за дупе също на Бюбхен, а за къпане му взимах шампоан за вана пак на същата марка.

# 257
  Да се запиша и аз. Първо- честит имен ден на всички празнуващи го!   bouquet
  Днес бях на консултация и съм много щастлива- видях си бебочето, пораснал е младежа, че предния път изоставаше с една седмица. Ама то след това ядене по празниците как няма да порасне!  Laughing Вече е главично разположен, а аз все си мисля, че е седалищно, че все отдолу ме ръчка напоследък. Не знам врътка ли се, лакти ли ми удря, ама бая вълнички прави  Simple Smile Видяхме му и физиономийката- голям ми е хубавец  Mr. Green На 2 Д го гледахме, но в общи линии се видя, оприличавам го на батко му- с кръгла главичка, малко носле и вече имаме бузки  newsm68 Обиколката на корема ми е пораснала със 7 сантиметра, после ще се запиша във фейса. Килограмите са + 8  Confused , но се надявам сега да ги задържа малко.
  Дими, дрешките са супер и изглеждат много мекички. И ти си в супер форма  Peace
  Ели, това са ритничета или лакътчета, не може чак да ти повдига корема от тупкането на сърчицето  Peace Може да ви е ритмичен и някой ден да стане барабанист  Mr. Green
  Включвам се и аз в групичката на болящите ги отзад на седалището. От няколко дена в определени пози направо ме срязва от болка в дупето и продължава надолу. Иначе като цяло нямам оплаквания, даже в началото корема по- ми тежеше, сега явно свикнах с новото положение. Е, и аз се задъхвам, но то е нормално да позабавим малко темпото.
  Нелинка, ние ползвахме Тео бебе, аз лично нямам забележки от него. Сега най-вероятно пак ще е той, но течния вариант. На мен много ми харесваше миризмата му.
  Аз пък забелязвам, че мамите, които сме с втора и трета бременност водим по големина на коремите. И то нормално- вече разпъната коремна стена по-лесно пак се отпуска.
  Цвети, кървенето от носа сигурно се дължи на слаби капиляри (характерно за бременността), а не на високо кръвно  Peace

# 258
Бебешки прахове има много който стават , Тео бебе - с много фосфати, Саното не е зле , Персила сензитиф не съдържа фосфати , http://surcare-bg.com/ тези са били хубави , но аз лично не съм попадала само съм чувала и чела , аз ползвах само Персила и Сано за бебешките дрешки, имаше и още един течен препарат за бебешки ама ми убягва ... ще потърса из форума бях попадала на него
За омекотител освен на Сано има и един който хвалят на Bingo Soft Sensitive с бебето - аз предпочитам новороденото да не му слагам излишни гадости , дори ще взема да пробвам едно топче с йонизиращ ефект което рекламираха дали пере въобще - ако става само петната ще чистя с активен кислород и може този път и без прахове дори да се разминят акитата  Crazy ама не съм сигурна , че преди това пробвах друга моя идея - едни течни препарати с сапунени орехчета и нищо не успяваха да изперат затова спрях да си мечтая за чисто и екологично пране съвсем.

Сапунче вече си взех  Mr. Green от зоя :http://www.zoya.bg/shop/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0% … 81%D0%BA%D0%B8.32  може да ви хареса нещо аз позвам на логона шампуаните за малките и пастите за зъби, сапуна е този с невен - ще видя дали няма да пробвам на веледа бебшките с мъника този път не съм го ползвала , но масла съм заредила порядъчно от всички възможни съществуващи  Rolling Eyes любимо мое както съм казвала е от шея ...

Аз минах преглед най накрая два месеца не бях ходила , ами като не ме слуша че не желая ехограф и реших да му покажа че за мен е важно да не го тормозят човечето ... пък кой колкото си иска да се сърди и мърмори .
Направих си изследвания който са много добри - очакват като не се храня като всички останали да съм болнава явно - анемична им съм се виждала и бледа  Crazy  , термина ми казаха че е с седмица по рано на 18 ., но то не е толкова показателно по размера на бебока - особенно с трето много ясно че ще ми е по едричко , а и предните две си ми бяха с доста добри мерки  Rolling Eyes

Днес си мислих да посещавам вече фитнес някаде - много ми е студенко да обикалям по улиците безцелно и реших че и малката ще оставя тъкмо да по подивее малко в детски център и аз ще се чувствам по добре ако покарам малко колело или леко натоварване на пътечка ... правя разни опити да се упражнявам в къщи , но то нищо отпреди немога да правя вече - моят корем е огромен и ми е доста изнервящо да се клатя и някакви леки движенийца само  Tired чувствам се като чувал с картофи  Rolling Eyes

Имаме си вече и легло за мъничето , взех само кошара за пренасяне засега - повечето време сме на вилата и мисля че ще е най удачен вариант този .

А това че с момичета шкебето е по малко- аз не съм от тези имам трето вече и трите пъти съм с огромен корем завиващ две преки пред мен  Mr. Green

# 259
прах за пране не съм сменяла, ползваме си персил и преди, и след. След всяко пране обаче гладех всичко на бебето...сега като кака е малко пренебрегната:)
сапун - мноооого бях доволна от един натурален, който пак ще купя и използвам, но за име ще информирам по-късно
бебешка козметика - единствената козметика, която ползвах/м е тоалетно/ бебешко мляко на Джонсън, но най-вече против подсичане след всяка баня я мажех с преварен зехтин -  НЕ МИРИШЕ! Нито веднъж не се е подсякла, не е имала пъпчици, нищичко, може и да не е от това, но няма как да не си го мисля + за всеки случай си имам едно кремче - Sudocream (има го в Джъмбо), аз го знам от Холандия като много ефективно.

# 260
 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И ОТ МЕН   bouquet  Hug !

Не съм се включвала от няколко дни, че и мен не ме подминаха вирусите  Tired . По цял ден лежах и спях, не можех да си вдигна главата плюс леко повръщане и разстройство... Апетитът ми както беше голям изведнъж секна. Резултатът е -2 кила за 4 дни  ooooh!, което малко ме притесни. Уж се стараех да пия течности, но... Днес ушите ми не спират да глъхнат, но със сигурност ще имам сили да ви изчета и сега веднага се заемам с това  Wink.

Приятен и хубав ден и  Hug

# 261
  • Пловдив
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ИМЕННИЦИ ДНЕС!!!   bouquet
Искам да попитам майките с опит от кой бебешки прах за пране сте доволни, както и марка бебешки сапун и бебешка козметика, която първия месец какво трябва да включва, че вече искам да си закупя някои неща. Благодаря!
Моя опит дотук  (баткото имаше атопичен дерматит и доста чувствителна кожа) показа, че ТЕО бебе не е надежден препарат за чувствителната бебешка кожа както го водят , въпреки че повечето майки ползват именно него. Откакто го смених на баткото кожата е много спокойна - ползвам САНО - Максима /има течен и прахообразен вариант, и двата са за чувствителна кожа). Вече пера всичкото пране само с него. За козметиката - пробвах Себамед (шампоан, течен сапун и лосион - от тях се обринахме за първи път, макар че е медицинска козметика уж), Мустела (не се размазваше добре крема и не овлажняваше както очаквах), с течния сапун на Хип не съм имала никакви проблеми - ползвам го за коса и тяло ежедневно почти, но ако му се засуши пак кожата минавам на сапунчето на А-дерма (страшен продукт). За козметиката донякъде бях доволна от Д-р Тайс крема за суха кожа и преварения студено пресован зехтин или преварена мас (ако е от проверен източник), но откакто купих лосиона на Адерма не ползвам нищо друго за малкия- сега си мажа и коремчето с него и действа страхотно. Освен сапун или гел за банята не мисля, че имаш нужда от други миещи стредства, а за след това си избери или някакъв лосион или си ползвай преварен зехтин (въпрос на избор е), но не забравяй ако къпеш бебето всяка вечер както е прието в България (аз този път в началото  няма да го спазвам това) да мажеш задължително с нещо, защото се изсушава ммного кожата и стават проблеми! Дано съм ти помогнала!  Hug
Труфел- дрешките са страхотни, и аз съм харесала някои от тези неща, ама може и да увисна , че много дрехи съм накупила вече.   Whistling
Gigi_vn - стана ми интересно това за чистенето с активен кислород на петната, кажи нещо повече по въпроса, че аз от петна не мога да се отърва още край баткото, става ли и за цветни дрехи и откъде се купува (аптека предполагам newsm78)!!!
 Качвам и аз едно коледно коремче в албума:  http://aprilki2011.snimka.bg/maternity/delilah-qk.534558

# 262
Момичета, аз чета, че на някои сега родили мами педиатрите им казвали да не се къпят бебетата всеки ден /без дупето, то е ясно, че се мие/, а главата - на 2 седмици веднъж. Въпреки, че моята щерка е къпана всеки ден, винаги съм се чудила дали не се престараваме с къпането.
Така е и за захранването. Да се дава плодов сок от 3 месец ми се струва странно, то стомахчето още не се е оправило, от кърма го боли, пък да не говорим за плодове. Та, живот и здраве, ако имам кърма, може да не давам друго до 6-я месец.

# 263
Здравейтеее!  Hug

Ние преди малко се прибрахме и съм тоооолкова уморена от тичането насам-натам,че направооооо #Crazy Малките заспаха,аз минавам да пиша и отивам да се опъна и аз малко,че и кръста ме заболя.....
Дими,страхооотни дрешки си купила за малкия,ще е голям пич! Heart Eyes
Сърцебиене-имам и аз,лесно се уморявам,точно тогава започва и по-силно сърцебиене,иначе нямам оплаквания.Доки каза,че на този етап е нормално да имаме сърцебиене Rolling Eyes
Козметика-ползвала съм почти от всички видове,и Бюбхен,и Мустела,и Клоран,и Себамед,Нивеа,Джонсънс Laughing Най-доволна съм от Бюбхен,Себамед и Клоран! Peace
Прах за пране-Тео бебе-течния,както и Сано Максима,лилавия! Peace Омекотител съм ползвала на Чико и на Сано Максима-втория е по-хубав.
Сапун-за децата взимам само Тео Бебе,а като бяха по-мънички,използвах сапунчетата на Бюбхен.

Честито на всички именници!Да сте живи и здрави,много щастливи и обичани!   bouquet

# 264
Момичета не мога да вляза да видя снимките,иска ми парола. Rolling Eyes

# 265
  • Варна
За козметиката-засега съм се спряла на Веледа шампоана и душ-гела. Няма парабени и консерванти,за разлика от Джонсън, Мустела,Бюбхен. По себе си съдя-аз се изривам дори от бебешка козметика. Хип също ми хареса,но нещо миризмата ми дойде много-и шампоана и маслото за стрии. А единствения лосион за тяло, от който и аз не се изринах е А-Дерма.  Судокрема виждам го хвалят-дано нямаме подсичания,но той ще е.
Праха за пране Surcare, този на който Криси е дала линк.А имат и за миене на съдове,който също ми харесва.Тео бебе е пълен с разни гадости.
Пробвах и аз сапунените ядки, слагах по десетина, не по три половинки, но наистина не изпира добре. За ароматизатор тогава ползвах етерични масла-но не ми допада-и това беше и при мен края на еко прането. Ленор-а си е Ленор.
Първия месец мога да пробвам със зехтин,но после лятото  със сигурност няма да ползвам. Някъде бях чела,че отричат зехтина, бебето не било салата Grinning както и отричат солта във водата,което е зверско за мен.

# 266
  • Пловдив
Maminka66 - аз съм напълно ЗА новите съвети, които споделяш, придържам се към тях, защото ми се струват и логични, не само защото са нови!  Naughty Ще видим само как ще се крия от педиатърката - миналия път си подхождах както сметна за добре и не съм бъркала с интуицията си , за разлика от нея (скоро я чух да препоръчва даване на портокалов сок още след 1я месец заради вит С!?!  - съжалявам ама по-голяма глупост не бях чувала  ooooh! , засмях се и добре че не ме видя  hahaha)
Като се замислиш от какво е толкова мръсно бебето (освен дупето наистина), че да се къпе цялото с препарат ежедневно, пък после и да го мажеш, че да си върне баланса в кожата му  newsm78 ! (всичко е лично мнение, моля никой да не се засяга, малко съм крайно настроена на вълна химии и хранене)

# 267
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!  Grinning Напоследък много се радвам мн на празници, че и на делници  Laughing
За съжаление аз все още нямам опит с препарати и козметики, но предваритлно си събирам цялата полезна информация от вас; благодарим, за което  Blush
Всъщност и аз имам едно въпросче към вас - тъй като скоро ще минавам на половин работен ден и мисля, че свободното ми време като за начало ще ми дойде в повечко, можете ли да ми препоръчате някои студио за йога класове или специализирани курсове за раждане в София? Много, много мерси предварително :*

# 268
Айде и аз да се изкажа по въпросите
Прах за пране - Тео-то никога не съм го ползвала, само Персил и Ариел.
Омекотител - не ползвам, защото препаратите са ми течни.
Сапун - абсурд, изобщо сапун не съм купувала в къщи от години (говоря за твърдия). Децата ги къпя с козметика на ХИП и последно купих Baby Time, някакво германско чудо, на което пише, че е без сапун вътре, но съм мн доволна.
Особено лятото няма как да не го къпеш всеки ден, то се поти в жегите милото... Но до колкото знам, германците не къпят със сапун (препарат) първите 4 месеца.
А за сокчета и др. подобни боклуци - аз до 9-я месец не съм дала сок, даже до годинката май...

# 269
  • Варна
Въпреки,че е малко рано за храненето-ние едно време нали сме били захранени така-със плодов сок от третия месец. И нищо ни няма-въпреки,че аз реагирам доста остро на нови или неядени известно време храни. И аз съм решила, ако имам кърма поне 6 месеца да е само на това. Но и да нямам -ще е на АМ. Другото,което ми допадна като идея е нов метод на захранване
http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/vavezhdane-na-tvardi-hrani-1/
Има и продължение отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт