Отговори
# 270
Цялото тяло трябва дасе минава равномерно с вода - тя не само мие но и енергизира , всмисъл ако си миеш само ръцете се разваля баланса - е тук ще има сигурно  Shocked ама аз вярвам в такива нещица и е важно според мен поне цялото тяло да се облива с вода - не със сапун , ако не е гореща водата няма да се измивят толкова важните манини за кожата а само микробките    bouquet

А за захранването - аз каката и дадох както ми препоръчваха педиатрите сокчетата както си трябва и резултатът - болнаво алергично , с адски колики и подсичания / ако може да се нарече подсичане липсващата кожа въобще на дупето  #Cussing out/   малката я захраних чак 6тият месец , не насилствено а много бавно според това какво тя ми показваше и с голямо търпение прояде друга храна чак след годиниката си , ми нямала съм никави проблеми  подсичания и досега не е боледувала от кой знае колко страшни неща освен суполивения неколкократно за четирите си години ... ама имаме време до тогава на вски кой каквото му се налее в главата . Майчетата с първо детенце повече има какво да четат , че си като в небрано лозе като ти е за пръв път ... е има и който не се с ещат и десето да им е ама повечето са от неграмотните такива родителки  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 15:09 от krissie

# 271
Честит имен ден на всички празнуващи!!!!   bouquet

Трюфел, дрешките са супер. Аз се чудя кога ще намеря време да снимам моите придобивки.... Blush

За козметиката - замислям се за Хип или Себамед, но още не съм решила. За дупето ми препоръчаха Пенатен, но нещо бил изчезнал от аптеките.

# 272
delilah_qk , krissie е споменала за активния кислород, предполагам че има предвид вениш и подобните препарати Simple Smile. Аз лично вениш съм ползвала за всичко от раждането на Вики и бях доволна. Сега вече наблягам на Перелис и още няколко препарата, но тя вече е голяма. А в аптеките се предлага единствено разтвор на водороден прекис (3- кслородна вода,6,12 и 30 %), избелват, но и по-силните концентрации горят !

# 273
ами той е на тази основа ама аз ползвам на тази марка немога да намеря сега точно кутийката но е на прах моят :
принципно и с кислородната вода става - но найстина трябва да се внимава не че има вечни дрехи , но трябва да се разрежда правилно и не се киснат найлонови дрехи в кислород... бабешки методи за петна има колкото си искаш , е стига петната да не са съвременни от разни скоро измислени новаторски мазила и помади - аз примерно фон дъотен немога да изпера от една памучна материя колкото и да е странно  Rolling Eyes Crazy

# 274
  • Бургас/Пз
Искам да попитам майките с опит от кой бебешки прах за пране сте доволни, както и марка бебешки сапун и бебешка козметика, която първия месец какво трябва да включва, че вече искам да си закупя някои неща. Благодаря!

Да си кажа и аз моето мнение.
За прах и омекотител ползах Сано Максима изключително съм доволна. Веднъж съм купувала и Бамбино Мио, също съм доволна , но ми идваше скъпичък!

Бебешки сапун самостоятелно не съм ползвала, ползвах течния гел на Себамед, от който също съм много доволна.

Бебешка козметика - до края на първата годинка изкарах само на Себамед - лосион за баня, лосион за тяло и крем за дупе, не ми се е налагало да го сменям защото всичките продукти са страхотни. Бяха ми подарили лосиона на А-дерма, също  е превъзходен, а покрай едно зверско подсичане си купих бебешкия крем на Веледа с невен и мога да кажа , че е невероятен.

Зимата съм ползвала ето този крем за бузките, даже още го ползваме, че от вятъра в Бургас, на Калоян бузите стават ужасни - http://sebamed.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0% … D0%B8%D1%86%D0%B5

Лятото бяхме с този слънцезащитен  - http://sebamed.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0% … D0%B8%D0%BE%D0%BD

За първия месец си мисля, че гел за вана, олио или лосион за тяло /според завидимост то потребностите на детето, защото при нас олиото се оказа протиовопоказно/ и крем против подсичане, за друго не се сещам!

# 275
докато ви изчета и 7 нови отговора  Crazy .Дими прекрасни са дрешките,а и ти изглеждаш страхотно.аз вече се чувствам като слон,как ще изкарам до края не знам.гледам да правя упражнения и да се движа,ама после съм като пребита.вчера карах колелото,но днес вали естествено дъжд и не е за излизане.а и нямам желание за нищо.чувствам се много безпомощна.исках да пиша толкова неща,забравих. newsm78 честито на всички именници!живи и здрави!Иви и аз мисля,че тези които сме с втора и трета бременност сме по едрички.аз си мислех,че сега ще успея да се озаптя и да не кача много,но уви не е така.кво да направя като съм си в къщи.като работех не се сещах за храна,а сега само за това мисля.ох,едни теми сте подхванали за секса,нашия тати вече го е страх и ще ме побърка.а и аз го обичаааам.напоследък или съм му не секси или го е шубе не знам,ама не смее да ме пипне.то и аз като се погледна в огледалото нещо на хипопотам се оприличавам.айде стига от мен.до скоро  Hug

# 276
  • Пловдив
Доколкото виждам Криси препарата е немски- ще се загледам за него в нета и може да го пробвам, при мен Вениш никаква работа не върши, ползвам стандартния на КЛИРИ засега, но като забравя да намажа петната веднага често не се махат  ooooh! За кислородната вода мислех, че вършие работа само за петна от кръв - човек цял живот се учи обаче, може и да пробвам.  Peace
Зарибявате ме от едно известно време с тази козметика на ВЕЛЕДА - скъпичка е ама ме блазни ,че е натурална, може да я пробвам и нея този път, само дето хич ме няма с онлайн пазаруването, два месеца не мога да се наканя едни памперси от многократните да си поръчам  hahaha

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 15:26 от delilah_qk

# 277
  • sofia
Като сте подели темата за захранването да се изкажа и аз. Сигурно по-невежо същество от мен преди 8 г. нямаше. Още ме е яд, че захраних рано синчето. То милото си показваше, че му е рано, но аз - не - яж пюрета и каши. После като му давах шишето с млякото така си го стискаше и оглеждаше оплашено някой  - т.е. аз - да не му го отмъкне. Той слава Богу не е имал някакъв здравословен проблем поради ранното захранване. Но и тогава това ми казваха педиатрите и аз изпълнявах. Нямах и достъп до интернет, за да се поограмотя. Всъщност тогава едва прохождаше идеята за късно захранване от 6-тия месец. Ех, голяма патица съм била. Мисля този път да се взема в ръце и да не правя такива грешки.

# 278
  • Варна
Понеже ползвам Веледа и знам цените,погледнете тук,може да си направим обща поръчка,а цените не само на Веледа са супер. Лененото масло на Барлийнс е на половина от цената
http://www.iherb.com/Search?kw=weleda+baby

# 279
как мога да разгледам снимки на дрешките таси ми парола

# 280
и аз да се включа по темата за захранването,наистина бебето само си показва.това е което Галя е качила е много полезно,особено за майчетата с първо.четете,питайте интересувайте се,че и при мен имаше голям проблем с ранното захранване,особено с малкия.алергии жестоки,които слава богу израстна,но ни остана затлъстяването,доста е пухкав и лаком и сега. Sad вярно че вече влиза в пубертета,но няма изхранване,баткото не е бил чак така.Наталка и мен ме питат кога го чакаме и като кажа началото на април,много се изненадват,толкова ми е голям корема.от когато се виждахме,съм неузнаваема,май само лицето ми не е толкова напълняло(позагладили са ми се бръчките  Laughing)отивам да сготвя нещо и да пусна някоя пералня,въпреки че в тая влага няма изсъхване Crazy

# 281
Сано Максима течен
Три месеца ще те изкара и струва около 20лв.
Себамед.
За къпането,докато е мънинко пашкулче на мивката
За захранването,когато детенце си покаже.Аз така процедирах с баткото.Към 5-тия почна да си вади езика и да ме имитира докато се храня,а когато му подадох лъжичката с охота опита.Та когато детенце си покаже Wink

# 282
  • София
Понеже ползвам Веледа и знам цените,погледнете тук,може да си направим обща поръчка,а цените не само на Веледа са супер. Лененото масло на Барлийнс е на половина от цената
http://www.iherb.com/Search?kw=weleda+baby

Имайте предвид, обаче, че всичко от Американски и други сайтове извън ЕС се спира на Митница и се плаща 20% ДДС. Ако стойността на пратката е над 150 лв. се плаща и мито. Днес си получих една пратка от този сайт - голяма разправия. Същото стана и с любимия ми сайт за козметика Strawberrynet. Направо ме отказаха да пазарувам от тях.

А да питам по-опитните мами, тъй като аз ползвам за пране на нашите дрехи само продукти на Фрош /от време на време и други биологично разградими продукти/, дали тази марка е подходяща и за бебешките дрешки?

# 283
И аз пак да се изкажа Simple Smile - за захранването мисля, че освен, че бебчето си показва само, мисля, че и избора на добър педиатър е много важен. Аз бях напълно неука с малката и следвах 100% педиатъра - добре, че е модерна жена, следваща всички новости, против лекарства, ако не са нужни, разчита на хомеопатия и не прави драми от нищо. Тоест, замислете се, освен да четете, а и кой ще ви наблюдава, за да му имате 100% доверие.
За къпането - за мен водата е много важна и както и малката, така и новия младок - Венко:) ще бъде къпан всеки ден, но не в смисъла на целия да бълва пяна, а просто да мине през вода - да си порита и успокои във водата. Около 3 месец ще започна със специални упражнения за бебета, за да не изгубят връзката си с водата. С малката идва една дама - Александра и ми показа много упражнения за бебета и вода, страшно съм доволна и мисля пак да го направя. резултата - елате да видите каката как влиза под вода самичка.....Аз лично съм започнала да плувам на 4 години и децата ще са така:), надявам се и да се наслаждават като мен:)

# 284
Честит имен ден на всички именници и именнички!

Общи условия

Активация на акаунт