Отговори
# 285
  Гледам, че обсъждате къпането на бебето. Някой използвал ли е хума за къпане? Синът ми като беше на 7-8 месеца направи атопичен дерматит и оттогава до година и половина почти го къпехме само с хума. Слава богу повече обривчета не сме имали, дано и за в бъдеще да нямаме. Та, сега сигурно с бебето ще започнем директно с хумата- натурална е, евтина е, защото хубавата козметика ми идва скъпичко за постоянно ползване. Е, не мирише на нищо, но ще се задоволя с аромата на препарата за пране.

# 286
   Е, не мирише на нищо, но ще се задоволя с аромата на препарата за пране.
....или по-точно с прекрасния аромат на самото бебче - обожааавам го Simple Smile)

# 287
  • Варна
Mama Ivy как  точно ползвате хумата за миене? Заради проблеми с кожата на тялото и главата трябваше известно време да се мия и аз. Ама нито косата си усещах чиста, нито тялото - къпя се сутрин и вечер-и така минах на бебешка натурална козметика.

# 288
  Ами размивахме я на кашичка в една малка чинийка и с кашичката мажехме. Малко се заплиташе косичката, ама като знам какъв плешо беше първия ми син е много вероятно и това бебе да няма много коса. Иначе за моята коса съм се пробвала и аз, но ми я правеше много мека и се отказах.
   Е, не мирише на нищо, но ще се задоволя с аромата на препарата за пране.
....или по-точно с прекрасния аромат на самото бебче - обожааавам го Simple Smile)
Много точно казано Цвети!

# 289
  • Сопот, Пловдив
Някой спомена назад колко е важен избора на педиатър - аз със съжаление разбрах, че в моя град няма избор, била само една, и аз я помня от когато съм била тийнейджърка, една винаги сърдита и хич не обичаща да я притесняват жена, как ще чакам от нея съвети за бебето, като не съм гледала деца досега и идея си нямам как става?  Cry

# 290
  • Варна
Rois май ще разчиташ на мамите във форума.

# 291
Момичета, чета ви с удоволствие и искам да ви кажа, че сте много полезни за такива като мен, които са бременни за първи път. Искам да ви благодаря.

# 292
Eдно записче от мен в новата тема...кога я направихте, че и изписахте половината страници...!
Хайде първо за много години и добър финал през април.
Аз днес бях на ЖК. Всичко върви в нормите...бебето е добре и мама също, ама с хрема от вчера.
...
ще взема да ви почета малко, че незнам какво и да пиша, поне старата тема я довърших!

# 293
  • Бургас/Пз
Мирта, и аз бях така преди 11г с каката. Да се водя по ъкъла на педиатрите и я захраних на 2 месеца със сокче, а на 3м вече ядеше пюре. Луда работа  #Cussing out
Малкият обаче си го гледах с помощта на форума и без да давам обяснения много на педиатърката , че тя все ми се караше. До 6 месеца беше само на кърма. А месо му дадох чак на 9м.  Направих бавно и постепенно захранване. Каши почти не е ял.
Сега пак смятам така да пробвам, да видим дали ще се получи. При мен кърменето си е зор. Имам много голяма нужда от стимулиране на лактацията иначе кърмата ми спира или намалява. Но аз съм много упорита и трудно се откзавам  Mr. Green

Роис, да знаеш , че ще помагаме с всякакви методи. Не се притеснявай, ще видиш как майчиният инстинкт ще ти подсказва кое е правилно и кое не! Много не им се връзвай, гледай детето да е добре. Тук има много и всякаква информация. Понякога може и малко да се изнервиш или да се чудиш какво точно да направиш, но бъде сигурна че ще успееш да прецениш кое е най доброто за твоето детенце. Никой не се е родил научен!  Mr. Green

Поли, правим организация за бургаска срещичка за друтгата седмица. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=536308.30

# 294
Здравейте и от мен:) Аз днес ходих на лекар и всичко върви добре с бебето само дето плацентата ми не се е вдигнала много, ама нищо вече свикнах с мисълта че е ниска. Иначе и аз доста понапазарувах дрешки тези дни и трябва да ги снимам и да ги кача. Еми това е засега от мен лека вечер. newsm47

# 295
Привет и от мен! Днес съм почти здрава вече за щастие, само малко хрема и лека кашлица ми остана Simple Smile Бях на ЖК и ми казаха, че Жоркото си расте добре и вече е почти 1 кг - уауауа Simple Smile Може би е малко едричък, защото по апарат ми излезе 10.04 термина, ма ще видим и другия път и тогава ще променяме ако се налага. Попитах доки за раждането, но той ми каза, че е още рано - следващия път - 10.02 сме щяли да говорим. Дали няма да е късно се чудя? Относно хемоглобина ми каза, че според него не може да е толкова нисък - 102 ми показаха изследванията, за  които питах и Петя, но те са от 17.12 и сега доки не ми изписа нищо - др. път щял да ми пусне изследвания и тогава да видим. А иначе вече официално съм с 10 кг отгоре - юпииии - малко ходещо мече Simple Smile А и от кашлицата корема ми бил много стегнат и напрегнат, та ми изписа 2 по 1 Диаспорал да пия 3 дни - дали сте го пили това, както и да си почивам повече естетсвено ми препоръча!
Ми май е това - Отчет даден, Отчет приет Simple Smile))))))
Прегръщам Ви, коремчета (hug).

# 296
А да питам по-опитните мами, тъй като аз ползвам за пране на нашите дрехи само продукти на Фрош /от време на време и други биологично разградими продукти/, дали тази марка е подходяща и за бебешките дрешки?

Ами няма голямо значение дали е бебшки или не препарата - важното да съдържа много вмирисватели - то фосфатите неямат значение за бебока а за водата, аз лично предпочитам някакъв био прах отколкото който и да е друг бебешки ...

За поръчка на Веледа - то и тук се намират успешно и макар че цените са по различни - то главоболията са по малко. Повечето ми роднини са в щатите и пак не ми се занимава да ми пращат колет или подарък - казала съм има като си дойдат само тогава ...
Нямам свободно време голямата ми дъщеря ходи на три курса уплътнила съм петте дни в седмицата само покрай нейните и незнам малката ако изяви желание за нещо как ще се справя въобще  Crazy 

За хумата е супер за измиване - най добре да е обаче някоя със ясен произход чела съм че трябвало да се мери радиация и тем подобни в мините кадето се добива ... аз лично не съм се вглубявала и си ползвам няколко вида български на които попадна - смесена със масло не слепва косата - предварително също като се намазни и се остави като маска пак не слепва така. само хума съм си мила веднъж и бях като цар лъв в главата - сума ти масло отиде и няколко измивания след това да си възвърна нормалният обем в главата / аз не съм от най косматите имам нормална коса с не чак толкова плътен косъм /
за бебе обаче не съм се замисляла дали ще става ... по скоро по малко кислородна вода във водата за почистване ама и това не съм убедена че ще е много благоприятно ...

# 297
  • София
e.damyanova, аз пия диаспорал - това е магнезий - точно в същата доза, каквато е предписана на теб. Тъй като вече започна да ми се постяга коремчето като се понатоваря, доки препоръча да пия по две прахчета на ден и така почти до края на бременността.

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 19:20 от Stacked

# 298
 Момичета, някой има ли впечатления от тази количка: http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=380  Нещо ме е обхванал ентусиазъм да търся количка, а тази горе-долу ми се вписва в изискванията и цената, която можем да платим.

За хумата е супер за измиване - най добре да е обаче някоя със ясен произход чела съм че трябвало да се мери радиация и тем подобни в мините кадето се добива ...
Оф, то вече радиация, петролни продукти... може ли човек да се опази от всичко  #Cussing out

# 299
Мамчета ооф не мога да се оправя с LaRedoute.как да разбера дали има доставка до Кипър.моля тези които пазаруват от там само да проверят и да кажат каде да погледна и аз ,щото уж  гледах ама нищо не видях Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт