Отговори
# 510
Добре дошли на всички нови майчета! Точката- 30 април е чудесен ден за рожден ден Simple Smile Тогава съм родена. За съжаление няма как да си добутам моето до тогава Laughing

# 511
здравеѝте мами.покупките които сте направили са страхотни.И ние вчера излизахме на разходка и докато обикаляхме се записахме в магазините за детски стоки.Е, ние взехме 2-3 неща ,но много се радваме.
Да  ви питам нещо(по въпросите съм,ще ме извинявате,ама от вас научавам много полезни неща),като ще ходя вдругиден на изследвания за кръв и урина и ще ми правят глюкозно обременяване,трябва ли предната вечер да не си пия витамините и желязото,слагам и свещички.Ще окажат ли вляние на резултатитеnewsm78.

# 512
  • sofia
zai4eto 81 , важното е сутринта да не си яла и пила нищо. От вечерята до сутрешното обременяване ще са минали 10-ина часа.

# 513
Четем темата с таткото отначало, наистина много полезни неща има.Ние още нищо не сме купили, само си избираме за сега пък от следващия месец ще преминем и към действие.

Иначе аз съм от София, на 30 г, това ми е първа бременност, малкия ни юнак трябва да се появи на 19.04  Hug

# 514
Здравейте  всички сладки томбачета Hug Добре дошли на новите мамчета лека бременност и сладки малки  newsm30 !!! От два дена несъм писала и сега немога да ви изчета.Много полезна информация получавам от вас мили мамчета за което много ви Благодаря!!!И тъй като съм от неопитните мамчета ще се обърна към по-опитните ако им се е случвало нещо такова де.На 05.01 бях на консултация всичко е добре пуснах и изследвания но ще са при доки чак на 08.02 и чак тогава ще разбера какви са резултатите.Но има нещо което направо ме шашна,и ако има някое мамче на което и се е случвало да сподели какво може да е защото аз така и недоумявам какво ли ще е.Влизам в банята и след излизане си почиствам пъпа и познайте на клечката ми за уши (понеже с такива си почиствам пъпа) излиза нещо кфяво-черно и твърдичко и намирисва на аки та се зачудих какво може да е.Не е мъх от дрехи направо си приличаше на аки по цвят и мирис  Joy Много ви моля ако някой има някаква идея какво може да е това чудо да сподели. newsm78 Що се отнася за креватчетата и количките аз съм се спряла на стандартната кошара и количка Кенгуро- Виктория.За сега не се подмокрям по отношение на коластрата незнам за напред.Спирам до тук и отивам да дочета и ако съм изпуснала нещо ще пиша пак.   bouquet

# 515
  • София
Здравейте, не съм се включвала от преди Нова година, но работих по празниците и сега пак 6 дни един след друг, та най-накрая почивам. Харесала съм абсолютно същата кошарка като PEMY
Кошарата също съм я харесала - остава само да я видя на живо. http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 8551a8f6c6a369536.
и мисля, че поне тук изборът ми е окончателен за разлика от количката, за която се чудя дали си заслужава да е по-скъпа.
И за като Петя мога да се похваля с липса на косми - по краката почти не ми растат, по ръцете никога не съм имала. Иначе преди седмица и нещо се сдобих с линиа негра - но не е окосмяване, а някак промяна на пигментацията на кожа, имам и над пъпа и е много крива  Joy Коластра намирам засъхнала, все още не тече.
Искам да питам по опитните мами за бебешките одеалца - от каква материя трябва да са, гледам едно в Ла Редут, но е изкуствено http://www.laredoute.fr/vente-couverture-en-maille-polaire-280g- … minipdp=undefined предполагам, че трябва да са памучни

# 516
Много пухкаво изглежда одеялцето, ама като знам колко съм ги насъбрала.... няма къде да ги слагам вече. Имам всякакви размери и метерии... Въпреки, че цената е доста примамлива. Какво друго си избрала?

# 517
usagi Несъм от опитните майки но съм чувала от майка ми и баба ми,че абсолютно всичко трябва да е от памучна материя включително и одеалцата на едно бебе.Питала съм и продавач-консултантите по бебешките магазини и те са на това мнение.Все пак изкуственната материя ще дразни бебешката нежна кожа.И аз ще купувам всичко в памучна материя,но все пак това е мое мнение.   bouquet

# 518
usagi имам точно такова одеалце,но жълто.Това беше първата покупка за Вероника.Страшно е мекичко,леко и нежно на допир.Не съм имала проблеми с кожата на малката от него.Даже обичаше да се завива през лицето с него,а и до ден днешен си го харесва и казва,че ще го даде за Калина,чак когато се роди.
Tonika това най-вероятно е мръсотия,която се е събирала в гънките на пъпа.Сега от преразтягането и отварянето на пъпа е излязла.Миризмата е такава от гниенето.Няма как да е другото споменато(Под пъпа има мастна и мускулна тъкан,а под тях и перитонеум-вътрешната обвивка на коремната кухина и чак под нея са червета.)

# 519
Благодаря ти много petia47  Hug И аз се осъмних ,че може и така да е станало,но понеже държа много на личната си хигиена и почиствам старателно всяко място от тялото си и недопуснах,че може да е от разтягането на пъпа.Още веднъж Благодаря   bouquet

# 520
  • София
Здравейте, момичета. Сега чак чета всичко написано през уикенда. Бяхме извън София и беше толкова хубаво и най-вече нямаше мъгла. Върнахме се днес и успяхме да купим и да сложим нов мокет в спалнята и сега съм много доволна!!!

Мен, обаче, много ме боли гърлото и утре ще звъня на хомеопатката ми, защото вече не се търпи.

megi_s, може би пулса е нисък, за да навакса изпомпването на кръв при ниско кръвно. От друга страна, аз съм с 90 на 60 цял живот и съм ок с тези показатели. Обаче сега, обаче, границите ми са сближени 70 на 90 и трябва да пия повече вода и микроелементи.

Относно килограмите на бебетата, моята докторка ме заплашва, че ако ям много въглехидрати бебето ми ще е дебело, но не здраво. Но дано това бебче, просто има такъв ген от татко или мама. За мен всички бебета са хубави!!!

Trufel, не знам какво им става на лекарите с килограмите. Ами не им ли хрумва, че организмът ти се опитва да защити бебето, като трупва малка мазнини!?

e.damyanova, легълцето е много хубаво. Само имай предвид, че за дрешките, които ежедневно ще използваш, тези шкафчета отдолу може би няма да са ти много удобни.

# 521
Здравейте,

отскоро съм във форума , много хубава тема , прочетох я цялата .
Има доста интересни и полезни мнения и съвети.Снимките на коремчетата са много сладки  Heart Eyes

Исках доста за доста неща да поразпитам,но от четенето на толкова много странички ми се измори мозъка и се появиха още въпросчета,които обаче ще оставя за следващия път,когато са вече подредени и добре осмислени  smile3523

Таткото преди малко ме снима,ето го и моето коремче  Grinning

# 522
Добро утро,милички! Hug
Добре дошли на всички нови мами!   bouquet Лелее,колко много нови мами,как бързо се увеличихме....
Благодаря на Диди,Петя и и Ири,че пооправят първата страничка,докато мен ме няма!   bouquet

Петенце,действай с темата,че май-май скоро ще се наложи да я пускаш!Сигурна съм,че е страхотна! Hug

Сана Фейри ,мноооого хубаво коремче.

Абе моя бебок май някак се е извъртял на една страна,много странно...Усещам ритничета от дясно,а някакви движения,които най-вероятно са с ръчичка,усещам от ляво Shocked Дали е възможно пък чак така да се е извъртял,то има ли място въобще за такива каскади  Mr. Green Rolling Eyes

Ели,на мен ми харесва легълцето.Изглежда хубаво и удобничко!Дано да ви излезе късмета с него Wink
usagi,ако одеалцето е от по-нежна материя,тоест,ако е специално за бебчета,мисля,че няма да имате проблем...И аз иам доста такива пухкави одеалца от Бела,понеже тя е зимно бебе,но не съм имала проблем...Добре й понасяше материята...

Хайде,аз изчезвам да ги закарам малките на ясла и градина,после се връщамм да си доспя за 1 час,че ще почваме ремонта,ужасссс!

Приятен понеделник!Дано има слънчице!

# 523
Добро утро момичета!Днес ставам с една година по-голяма Grinning
Няма да слагам разни вкусотии че  тук сме само бременни.Ето една скромна почерпка от мен

Лек ден на всички!

# 524
 Добро утро и ЧРД на рожденичката!Бъди жива и здрава и да се радваш на едно сладко и здраво бебче!
Момичета, мъжа ми от снощи е с температура и направо страх ме тресе да не е хепатит. Надявма се днес да го заболи гърло, да му потече носа и още ред други такива, които са характерни за други заболявания, но  не и за хепатит. Не искам да си помисля първо как ще преживее периода в болницата, след това да не ходи на работа.А и от финансова гледна точката двамата да сме в болнични не е най- оптимистичния вариант. Иначе тази сутрин направих план за преустройство на спалнята.Много работа ще падне, ама няма начин.Само си мечтая(не че ще се случи) да бодясиват и местят, докато съм в болницата с бебето  Laughing Като знам че лятото трябва да правим и парно живот и здраве ако всичко е наред...
Но засега се отдавам на слънчевото време на вън и на позитивни мисли! Лек понеделник!

Общи условия

Активация на акаунт