болест на Хашимото и бременност

• 365 345
  • 2 601
  •   1
Отговори
# 1 755
Здравейте! Някой знае ли къде преглежда доцент Катя Тодорова? Четох мнения за нея, но не разбрах в София ли, или в Плевен работи. Информацията е много стара и телефоните не са актуални. Моля някой да сподели мнение.

# 1 756
До вторник едва ли ще откриеш някого на телефона.
Тук пробва ли?
Доц. д-р Емилияна Конова, д.

тел. 0886 97 33 17
факс 064/ 804 494
е-mail: eikonova@abv.bg

До колкото разбрах, д-р К. Тодорова се е установила в Плевен,но може инфото да е старо. Била в КИРМ клиниката на Конова.

Иначе намерих това в здравния каталог:
02 952 3600

# 1 757
Благодаря много. Ще ги търся. Конова няма нищо свободно два месеца напред. Тодорова вече не работи там, няма актуални телефони. Писах и на двете имейли, но засега без отговор.

# 1 758
Успя ли да се свържеш?

Аз се опитах да си запиша час за гинеколог, все пак да се види какво-що, но той бил в отпуск до 15-ти. Сега се чудя дали да не ходя някъде другаде или да чакам....

# 1 759
HeartsHeartsHearts
Успя ли да се свържеш?

Аз се опитах да си запиша час за гинеколог, все пак да се види какво-що, но той бил в отпуск до 15-ти. Сега се чудя дали да не ходя някъде другаде или да чакам....

Да, вчера. За Конова чак на 20, и то в Бургас. 100 пъти звънях, молих се ,казах че е спешно, то наистина е. С доцент Катя Тодорова се чухме ,казах и че съм и писала имейл и че няма значение къде ще ме прегледа. Тя каза, че преглежда само в София и ще погледне имейла и ще отговори. Чакам...Утре ще ходя на ендокринолог, тук от нашите Innocent , но поне изследвания да пусне, че те докато разберат как да ме лекуват аз ще вляза в третия месец. Чета тука по един калкулатор, че вече съм в шестата седмица и започва да се оформя мозъка на бебето. Господи, дано не съм го увредила! Много се притеснявам. А, за гинеколог още не съм ходила, освен първоначалния преглед, когато установихме бременност, но изчакам още една седмица да чуем поне сърчице:heartsc: и да покажа новите изследвания. Засеха си пия хапчетата и това е...Ти, ако нещо те притеснява, отивай, нали затова са лекари, да ни наблюдават.

# 1 760
И аз в темата 🙁 не съм имала проблем досега с ЩЗ, след като забременях пуснах профилактично изследване за тсх в 10 г.с, резултата беше 1.7, което е ОК, според гинеколога. На своя глава в 19 г.с. реших пак да пусна изследване 3.78, доктора каза да започвам еутирокс 25мкг., след 13 дни пуснах контролно и излезе 5.62. Увеличи ми дозата на 50 мкг.  Не знам защо така се е увеличило за толкова кратък срок при прием на лекарство при това. Ендокриноложката каза, че се пуска изследване след поне месец и все пак на какво се дължи това покачване?

# 1 761
Бременността като цяло води до промени в организма. Хубаво е, че си го хванала. Знам, че в началото е важно да е по-ниско, защото нуждата от хормони се повишава, заради бебето и понякога жлезата не смогва. Така се повишава тсх. По натам в бременността, бебето се сдобива със собствена жлеза и само си набавя хормони. В коя седмица се случва това, обаче трябва да потърсиш в Гугъл. Пий хормона и като дойде време си направи изследванията. Антитела изследвала ли си?

# 1 762
Сега се връщам и аз от ендокринолог. Каза да престана всяка седмица да давам кръв. Толкова бързи резултати нямало. Каза поне 25-30 дни. Малко ме успокои, но пак се притеснявам. Много лекари, различни мнения. Вика" стига си ги изследвала  тия антитела и защо ще ходиш на имунолог? Имаш ли репрудуктивни проблеми, минали аборти и неуспешни раждания? Гледай си TSH FT4 и не се занимавай с глупости. Тоя пролактин защо го изследваш?   ". Каза да спра бромокриптина, вика с него ще се занимаваме след като родиш, не ти трябва сега. Направо не знам кой да слушам, единият ми го спира, другият го назначава.

# 1 763
Мисля, че в думите на твоят ендокринолог има резон. Аз ходих на имунолог и пусках тези специфични изследвания след поредица неуспешни бременности. ТСХ е важно да бъде следено през бременността, но ако действително нещата върват добре, няма нужда от имунолог. Достатъчно е хормонът да бъде изследван през 30-40 дни. По-често не е необходимо, а и корекцията в дозата не може да даде своето отражение. В коя седмица на бременността си?

# 1 764
Мисля, че в думите на твоят ендокринолог има резон. Аз ходих на имунолог и пусках тези специфични изследвания след поредица неуспешни бременности. ТСХ е важно да бъде следено през бременността, но ако действително нещата върват добре, няма нужда от имунолог. Достатъчно е хормонът да бъде изследван през 30-40 дни. По-често не е необходимо, а и корекцията в дозата не може да даде своето отражение. В коя седмица на бременността си?
България за отговора! Аз ще се консултирам и с имунолог. И без това вече имам час, за който направих и невъзможното, много трудно беше. И ще видим и тя какво ще каже. Бях с много високо TSX и антитела, някъде в момента, когато съм забременяла, стана случайно, но сега уж всичко е наред. В шеста седмица съм според мен, последен цикъл на 15.01.

# 1 765
Бременността като цяло води до промени в организма. Хубаво е, че си го хванала. Знам, че в началото е важно да е по-ниско, защото нуждата от хормони се повишава, заради бебето и понякога жлезата не смогва. Така се повишава тсх. По натам в бременността, бебето се сдобива със собствена жлеза и само си набавя хормони. В коя седмица се случва това, обаче трябва да потърсиш в Гугъл. Пий хормона и като дойде време си направи изследванията. Антитела изследвала ли си?

Не съм изследвала нищо друго, освен тсх, другия месец ще пусна ft4, така каза ендокринолога. И на мен ми обясни, че не се изследва на 2 седмици, а поне на месец. Надявам се това рязко покачване да е реакция на еутирокса и да спадне бързо. От вчера съм на 50 мкг. И днес ми прилоша малко, не знам дали е от него. Това няма значение, важното е Бебчо да е добре и да не му се отразяват тези хормони.

# 1 766
  • у нас
Включвам се и аз по темата. С Хашимото и пролактином съм. Преди 2 години имах един мисед в 11 г.с. последно бях на терапия 75 л-тироксин дневно и достинекс по 1 табл седмично. Май 2017 видях 2 чертички и разбира се веднага по изследвания tsh беше 3.3. Качиха ми дозата и ми спряха достинекса! След това през цялата бременност съм изследвал tsh е ft4 всеки месец, като и всеки месец се е налагала корекция на дозата.  Сещам се че имаше месец в сойно започнах от 100 да пия 125 и tsh ми скочи от 8 ня 12. Голям стрес изживях. Родих преди 1м
Изследване на по -малко от месец е безсмислено.  Ако консултацията с имунолог ще ви осигури някакво спокойствие-консултирайте се, само да не стане" ама как....Трябва да изследваме това,  това и това е онова" и да се притесните още повече.

# 1 767
Включвам се и аз по темата. С Хашимото и пролактином съм. Преди 2 години имах един мисед в 11 г.с. последно бях на терапия 75 л-тироксин дневно и достинекс по 1 табл седмично. Май 2017 видях 2 чертички и разбира се веднага по изследвания tsh беше 3.3. Качиха ми дозата и ми спряха достинекса! След това през цялата бременност съм изследвал tsh е ft4 всеки месец, като и всеки месец се е налагала корекция на дозата.  Сещам се че имаше месец в сойно започнах от 100 да пия 125 и tsh ми скочи от 8 ня 12. Голям стрес изживях. Родих преди 1м
Изследване на по -малко от месец е безсмислено.  Ако консултацията с имунолог ще ви осигури някакво спокойствие-консултирайте се, само да не стане" ама как....Трябва да изследваме това,  това и това е онова" и да се притесните още повече.
Това скачане от 8 на 12, вследствие на повишаване на дозата ли беше? И после бързо ли спадна. При мен при първоначален прием от 25 мкг от 3.78 за 13 дни скочи до 5.62. Четох, че е възможно да се качи преди да започне да пада. Сега се моля да е така.

# 1 768
Да ти е живо и здраво бебето! Много щастие и спокойствие занапред. Благодаря, че пишеш и ти да споделиш. То големи схеми с тия изследвания и лекарства. Вече не знам на кой да вярвам. Ще видим какво ще стане. Аз съм на 41,така или иначе трябва да направя много допълнителни, които не са задължителни, защото съм в рискова възраст.

# 1 769
Ако първия ден на последния ти цикъл е 15.01 сега трябва да си около средата на 7г.с. А, след този резултат 41, изследвала ли си ТСХ пак? Аз си мислех, да пусна едно изследване да видя как върви стойността, вече две седмици приемам еуритокс, но като чета... най-много да се шашна допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт