Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 2 145
 • Мнения: 461
Отивай и без час и се помоли да те вземат ,това може да стане  в чужбина само на частен кабинет .Правила  съм го  във Франция ,чакай и като излезе казваш ,че си без час и се моли ....НЕдей да чакаш и ден !Отивай момиче излез на вън и  търси ,ако трябва посети няколко кабинета все някой ще те вземе до довечера .Да не забравиш маска  .....

# 2 146
 • Мнения: 2 335
И аз бих започнала еутирокса. В началото при мен се вдигна. Беше мисля около 5.6 а пиех еутирокс 25. Веднага го увеличих на 50. След това всеки месец следях и вдигах дозата. До 8 ми месец, когато се включи жлезата н бебето и започна да спада.

# 2 147
 • Мнения: 34
Благодаря, момичета. В четвъртък съм пак на джипи и ще се моля за направление. Ако не стане, ще започна сама да се следя и да променям дозата, за съжаление тук на частно няма да мога да се следя.

# 2 148
 • Мнения: 134
Аз бих започнала с 25, много бавно пада тсх, а е момента е много важно да е ниско. 4.5 е високо, но не критично, но според мен тепърва ще започне да се вдига. И е много важно как приемате хапчето, сутрин на гладно и т.н

# 2 149
 • Мнения: 292
Аз бих започнала с 25, много бавно пада тсх, а е момента е много важно да е ниско. 4.5 е високо, но не критично, но според мен тепърва ще започне да се вдига. И е много важно как приемате хапчето, сутрин на гладно и т.н

+ изчакване минимум 30 минути до час преди прием на течности и храна.

# 2 150
 • Мнения: 187
Моето тсх в 5та седмицаа беше 10.53. Вече в 6ти месец е 2.2 не се е вдигало. За 30 дни влезе  в норма след еутирокс.

# 2 151
 • Мнения: 34
Благодаря на всички за съветите! Ще говоря с друго джипи и се надявам тя да се навие да ме прати на ендокринология. Ако не стане, ще рискувам сама да се следя и да нагласям дозата, доколкото мога. Има вариант и да се консултирам с лекар от България по телефона да ми определя дозата. Засега гледам да съм спокойна и да не се панирам, надявам се всичко да е наред накрая.

# 2 152
 • Мнения: 1 002
Pistachio, наскоро попаднах на приложение за България. В него можеш да си платиш онлайн преглед със специалист, който ти трябва.
Не се сещам как се казваше, но ако го потърсиш в Гугъл ще го намериш.
Друг вариант е, твой близък в БГ да занесе резултатите ти на ендокринолог. Успеееех!

# 2 153
 • Мнения: 2 335
Честно казано ходех при специалист но сама си регулирах дозата. Човек запопва да усеща симптомите в един момент. А и в бг за съжаление "специалистите" гледат само тсх, а т4 даже не го изследват. Ако и да го изследват, не го отчитат като фактор при опредвляне на дозата. На мен лично многп ми помогна дамите от темата за Хашимото. Честно казано отксзах се даже вече и при специалисти да ходя. По време на бременността хора дех само защото ме пращаха.

# 2 154
 • Мнения: 406
Аз също бих започнала на твое място еуторикс, аз забременях с тсх 12+ точно, когато ми откриха Хашимотото.. Директно бях на 100мг и за около седмица две го свалих до 0,55, сега пия доза 50мг и на последната контролна беше 1,14.. Сега до няколко дни пак ще трябва да пускам, дано се движи нормално. В началото ми казаха, че по високата доза няма да навреди, напротив недостатъчната може да е по - голям проблем, аз също живея в чужбина.

# 2 155
 • Мнения: 2
Момичета много съм изплашена. Бременна съм в 5 г. с. С хашимото съм от много години. Последната ми доза беше 75мг еутерокс. Днес си пусках изледвания и ТСХ е 3.37 😔😔😔. Казаха ми да пия по два пъти в седмицата по 100мг, но се страхувам, че няма да падне под две. Чувствам се много изплашена. Ако има някой, който в бил в моето положение, ще съм му много благодарна.

# 2 156
 • Мнения: 2 335
В пета седмица тсх ми беше 5 по спомен. Нямам хашимото, само хипофункция. Аз бях на 25 и вдигнах на 50. Не е много завишено тсх. Ако много се притесняваш пусни изследвания примерно две седмици по късно, макар че казват че трябва месец да мине за да се види как се отразява промяната на дозата. И пускай т4, то е по важно.
Бъди спокойна, всичко ще е наред. Лека бременност.

# 2 157
 • Мнения: 134
Не е толкова висока, важен е приема на хормона, дори и да не спадне много тсх. Щом си го хванала навреме всичко ще е наред.

# 2 158
 • Мнения: 406
Аз, когато разбрах, че съм бременна ТСХ ми беше 12+ тогава разбрах и за хашимотото.. Започнах с доза л тироксин 100мг и след 2 седмици ми пуснаха контрола - беше спаднало на 0,56 тогава намалихме на 50мг, вървеше нормално. Сега съм в 15гс и ми се е вдигнало на 4,55 отново ми вдигнаха дозата.

С правилно лечение и хвано на време всичко ще бъде наред!!! 🍀 Казвам го от личен опит, бях много по изплашена от теб. Спазвай си редовният прием и ако приемаш друго се консултирай, след колко време най - малко да приемаш другите лекарства. Успех и лека бременност ❣

# 2 159
 • Мнения: 2
Благодаря Ви момичета! Ще се опитам да се успокоя.

Общи условия

Активация на акаунт