болест на Хашимото и бременност

• 365 366
  • 2 601
  •   1
Отговори
# 1 785
Здравейте, сигурно е коментирано, но нямам време да чета темата назад. Пихте ли преди забременяване, а и след това аспирин протект? Някъде бях чела, че е хубаво хашимотките да приемат през ден по едно хапче. По време на първата ми бременност слагах фраксипарин до края на трети месец по препоръка на док, въпреки че нямам доказана нужда. И сега се чудя дали да не си замоназнача поне аспирин. Правим опити за второ.

# 1 786
Здравейте, сигурно е коментирано, но нямам време да чета темата назад. Пихте ли преди забременяване, а и след това аспирин протект? Някъде бях чела, че е хубаво хашимотките да приемат през ден по едно хапче. По време на първата ми бременност слагах фраксипарин до края на трети месец по препоръка на док, въпреки че нямам доказана нужда. И сега се чудя дали да не си замоназнача поне аспирин. Правим опити за второ.
Здравейте! Аз лично не пия и никой не ми е изписвал, но съм чела тук много момичета го пият. Не знам какъв е ефекта и защо се изписва.

# 1 787
Здравейте! Аз лично не пия и никой не ми е изписвал, но съм чела тук много момичета го пият. Не знам какъв е ефекта и защо се изписва.
Разрежда кръвта и подобрява кръвопотока към бебето. Обикновено го изписват при проблеми с кръвосъсирването.

# 1 788
Благодаря! Значи и аз трябва да пия, макар че още не съм пускала кръвна картина. То с това Хашимото не остава ред за други изследвания.

# 1 789
Не е задължително. Има случаи, в които хора с Хашимото отключват и други заболявания. Например Тромбофилия, която по принцип е генетично обусловена, но поради различни причини, може да се придобие. Редно е да се изследваш или поне да се консултираш, а не да предприемаш лечения само заради форума.

Simple Smile

Аз ще ходя утре да си взема направление за изследване на хормоните на ЩЖ и след около седмица някъде ще видим какво е положението и дали има напредък или назадък.

При теб какво е положението, ungarkata?

Между другото, като казахте аспирин, някой знае ли, при установена тромбофилия, ако човек има алергия към аспирин, какво се пие?

# 1 790
За алергия не знам, но обикновено изписват инжекции Фраксипарин или Клексан. Аз съм слагала първите. Не е приятно, но май са по-ефикасни от аспирина.

# 1 791
Не е задължително. Има случаи, в които хора с Хашимото отключват и други заболявания. Например Тромбофилия, която по принцип е генетично обусловена, но поради различни причини, може да се придобие. Редно е да се изследваш или поне да се консултираш, а не да предприемаш лечения само заради форума.

Simple Smile

Аз ще ходя утре да си взема направление за изследване на хормоните на ЩЖ и след около седмица някъде ще видим какво е положението и дали има напредък или назадък.

При теб какво е положението, ungarkata?

Между другото, като казахте аспирин, някой знае ли, при установена тромбофилия, ако човек има алергия към аспирин, какво се пие?
Янна, губиш ми се напоследък, чак се притесних, че изчезна. Аз съм добре, засега. Днес взех хормона:TSH- 0,213, доста е паднал, и FT4- 23,64, това малко отгоре. Утре съм при Конова, в четвъртък на ендокринолог, а на 28 при гинеколог. Другата седмица влизам в третия, малко по-спокойна съм, вече свиквам с мисълта, че ще ставам майка, но има и страх от неизвестното. Ще направя всички необходими изследвания, дори мисля и за амниоцинтеза, макар че честно казано ме е страх.

# 1 792
Ми аз се спотайвам от страх. Чета ноемврийската и октомврийската група, радвам се на момичетата там и така. Бях на преглед на 15-ти, видяхме сърчице. Началото на април пак ще ходя. Уж с 3 дена напред върви, да видим. Изтръпнала съм, с тоя мисед октомври. Дано всичко е наред. Твоя ТСХ е паднал супер много... От 40? За колко време? Simple Smile Много се радвам.

# 1 793
Ми аз се спотайвам от страх. Чета ноемврийската и октомврийската група, радвам се на момичетата там и така. Бях на преглед на 15-ти, видяхме сърчице. Началото на април пак ще ходя. Уж с 3 дена напред върви, да видим. Изтръпнала съм, с тоя мисед октомври. Дано всичко е наред. Твоя ТСХ е паднал супер много... От 40? За колко време? Simple Smile Много се радвам.
Разбира се, че ще четеш само хубави неща. Радвам се за теб, за нас, за всички успели досега. Моето TSH падна за месец и половина. Сега се връщам и от Конова. Назначи ми вливане, еднократно и после пак изследвания. Изписа ми и въпросния аспирин.

# 1 794
Да попитам - четох, че сминдух способства увеличаване на кърмата.
Някоя от вас знае ли дали има проблеми да се приема от жена с Хашимото/ проблем к щитовидната жлеза/?

# 1 795
  • у нас
Изтръпнала съм, с тоя мисед октомври. Дано всичко е наред. Твоя ТСХ е паднал супер много... От 40? За колко време? Simple Smile Много се радвам.
Аз също имах мисед преди 2 години. В 11г.с....Беше много гадно, НО сега имам едно прекрасно момченце (днес става на 40 дни), та пиша за да ти вдъхна позитивизъм! Успех и стискам палци😉

# 1 796
Здравейте,
От понеделник и аз съм с диагноза Хашимото. Лошото е че ми го откриха по време на бременността в 15 г.с. след изследване на ТСХ - 5,29 и фт4- 14 назначено от АГ.
Преди година и нещо от фирмата в която работя имахме проф. мед. прегледи с включени доста неща. Едни от изследванията бяха точно ТСХ, ФТ4 и ФТ3. Та тогава ТСХ е ми е било - 1.3, а ФТ4 и ФТ3 в норма също. Ехографията на жлезата беше ок.
И сега извъднъж по време на бременността толкова високо ТСХ. Направо съм в ужас. Бях на ендокринолог (д-р Начев) и неговия коментар беше, че късно отивам, но ще направят каквото могат Sad което доста ме разстрои. Ехографията е ок - няма възелчета. Леко изменение само. Дали наистина е толкова фатално високо ТСХ-то  и едва ли не всичко е изгубено? Мн се притенсявам. Вече съм на хормонално лечение, но ....

# 1 797
  • Sofia
livia_14, не се паникьосвай!Не е толкова високо,щом в 15 седмица е 5 ,2 , значи в началото на бременността е било доста по ниско! А и все пак си вече на терапия! Успех 🤗

# 1 798
livia_14, не се паникьосвай!Не е толкова високо,щом в 15 седмица е 5 ,2 , значи в началото на бременността е било доста по ниско! А и все пак си вече на терапия! Успех 🤗

Благодаря, дано е така. Утре ще видя какво ще каже и АГ-то. Дано той ме зарадва с добри новини и да видя пак бебчо Simple Smile

# 1 799
Ливиа, изследваха ли антителата? Ако ехографиите на жлезата са Ок, как поставиха диагноза Хашимото? Thinking

Според мен всичко ще е наред, щом сравнително скоро си имала ТСХ под две без каквито и да било хормони Hug
Кой знае колко жени имат не-перфектно ТСХ по време на бременност, но не знаят и си раждат здрави, прекрасни дечица! Спокооойно!

Общи условия

Активация на акаунт