болест на Хашимото и бременност

• 367 987
  • 2 618
  •   1
Отговори
# 2 610
  • Замък сред облаците
Не, още по-ниско може да е първи триместър. ФТ4 е важно че е в добра стойност.

# 2 611
Благодаря !

# 2 612
Здравейте! В 9г.с. съм. Преди седмица тсх-0.199, фт4-18, прием 75 мкг еутирокс. Ендокринологът ми назначи да редувам 50/75. Знам, че се изследва на 30 дни, но аз няма как да издържа толкова 😁 за седмица тсх-0,241, фт4-16.37. Тсх реагира бавно, но фт4 трябва ли да ме притеснява, че е спаднало с повече от единица за седмица ?

# 2 613
Здравейте, 2 месеца след раждане съм. Имам Хашимото, но хормоните бяха в норма по време на бременносттаи не съм взимала нищо. Сега обаче изследванията ми са доста зле и имам ужасни симптоми-умора, мускулна слабост, тревожност, главоболие и сърцебиене отхвреме на време. Имам час за понеделник, но не мога да се свържа с лекуващия ми ендокринолог, а съм ужасно притеснена. Кърмя и доколкото четох лекарствата не са съвместими. Някой бил ли  е с постпартален тиреоидит и тереотоксикоза? Как протече при вас?

# 2 614
Здравейте, да се включа и аз с моят случай. Първо да кажа че от две години съм с Хашимото , стойностите ми бяха около 100 когато го установихме, успях да го сваля за около година в норма. В момента съм бременна инвитро в 6 седмица и какво се случва- седмица преди ембриотрансфера тсх ми беше 0,05 което е под допустимата граница, намалиха ми дозата еутирокс от 100 на 50 , направихме трансфера. След като излезе положителния ми тест за бременност няколко дни след това пуснах отново тсх и резултатът беше 37. Това са резултати за точно един месец разлика. Уведомила съм и ендокриноложката и репродуктивната ми лекарка, казват че трябва да го вкарам в норма но да не се притеснявам че нещо може да се случи дл тогава, някой с подобен случай имало ли е ?  Не мога да си обясня как за толкова кратък период тсх-то ми направи такъв скок

# 2 615
  • Замък сред облаците
Привет! ЧХГ хормона е структуроподобен на ТСХ. Затова понякога при Хашимото тялото подава погрешен сигнал и ТСХ се увеличава паралелно на ЧХГ. С правилната терапия следва да спадне с времето и няма какво да навреди на ембриона щом сте на терапия. Ендокриноложката не ви ли го обясни като причина? Също задължително следете фТ4 през бременността, защото той е важен, ТСХ не е важен (той само подава инфо на жлезата да произвежда Т4)

# 2 616
Привет! ЧХГ хормона е структуроподобен на ТСХ. Затова понякога при Хашимото тялото подава погрешен сигнал и ТСХ се увеличава паралелно на ЧХГ. С правилната терапия следва да спадне с времето и няма какво да навреди на ембриона щом сте на терапия. Ендокриноложката не ви ли го обясни като причина?
наистина ли смятате така, дано наистина сте прави защото всякакви неща ми се въртят в главата. Отделно ми върнаха пак еутирокса на 100 и се чувствам много зле, много силни сърцебиене, световъртеж и умора но от страх го пия да да сваля резултата

# 2 617
  • Замък сред облаците
Аз не смятам, това е медицинското обяснение от ендокринолог. И пак казвам ФТ4 следете задължително!

# 2 618
Аз не смятам, това е медицинското обяснение от ендокринолог. И пак казвам ФТ4 следете задължително!  Него също следя , и то беше малко под нормата 10,4 беше

Общи условия

Активация на акаунт