болест на Хашимото и бременност

• 371 026
  • 2 628
  •   1
Отговори
# 2 625
  • Замък сред облаците
Вацното е, че не изостава. Тялото има и натрупан тТ4 освен фТ4, така че баш в края не е винаги необходимо да се коригира дозата. След раждането тялото постепенно ще освободи запасите.

# 2 626
Благодаря ! Посъветваха ме след раждането да мина на дозата, която съм приемала преди зачеване

# 2 627
Здравейте забременях и ми откриха високо Тhs над 2 никога преди това не ми е било високо. Нищо че майка ми има хашимото
Изписаха ми л тирокс от 50
След раждането пиех през два дни и един месец след раждането ми беше 1.37 ходих на ендокринолог и той ми каза да го спра за 20 дни и да го изследвам и беше 5.39 и сега лекаря ми казах да пия през ден по 25 мл и след 6 месеца пак да го изследвам въпроса ми е кога ще го спра това хапче опасно ли е да спра да го пия при 5.39 резултат

# 2 628
  • Замък сред облаците
За да е толкова високо ТСХ значи че жлезата се “задъхва” и не произвежда достатъчно Т4, оттам хипофизата повишава ТСХ, за да стимулира производството. След бременност не е неочаквано, защото се изчерпват доста микроелементи необходими за правилното функциониране на ЩЖ. А понякога се отключват и автоимунни процеси след раждането. За цялостна картинка е необходим пълен панел ТСХ, фТ4, фТ3, ТАТ, МАТ, желязо, тЖСК, феритин, б12, фолат, вит Д.
Ако има дефицити, приемът на хормон само ще замаскира положението и няма да отстрани първопричината. Започнете оттам.

Общи условия

Активация на акаунт