Машина за хляб-38 част

  • 50 363
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 478
Може ли да помоля за изпитана рецепта за вкусен царевичен хляб?

И аз тъкмо исках да ви помоля за такова хлебче Crazy Ще чакам предложения Grinning

# 301
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 178
Да попитам,обсъждано е,но не ми се рови-какво е съотношението суха към жива мая?Благодаря.

# 302
  • Мнения: 167
Да подкрепя, че козунаците не са толкова страшни. И аз им се плашех, вече 1/2 година имаме машина, но едва онзи ден се престраших с рецептата на Пина и ми беше страшно интересно, а резултатът - повече от сполучлив. Само леко се препече и носи на още добавки, но нали трябва причина да пробвам пак Simple Smile


И аз се каня да направя козунак, искам да те питам за програмата, която използва и какви са горе долу етапите при правене с машина. Четох из форума, но нещо не мога се ориентирам.

# 303
  • Мнения: 1 685
Обаче, моята машина няма функция само за изпичане или аз незнам коя е  Embarassed Embarassed
Моделът ми е Мулинекс XXL

Програма 10. С таймера настройваш време за печене.

# 304
  • Мнения: 7 779
Да попитам,обсъждано е,но не ми се рови-какво е съотношението суха към жива мая?Благодаря.
1 : 3

# 305
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 178
БОНГО благодаря.

# 306
  • Мнения: 148
здравейте,влизам да ви се похваля .Сдобих се със Аляска от новогодишната томбола на 1001 рецепти.Днес ми я доставиха  и имам някои въпроси.Доволни ли сте?Четох книжката но не видях програма месене+втасване.Има само тесто..Няма и таблица за времетраенето на програмитеДосега работех със Мулинекс 5000,но тя е със две бъркалки и за по-голямо количество.Тази ми се вижда доста по-различна.Ако има някакви по-специфични неща казвайте,че утре трябва да я пробвам да видя дали всичко е наред.
На моята Мулинекс 5000 днес сутринта/като чели разбра ,че ми идва нова/ми изпадна едната бъркалка цялата,при ваденето на казанчето тя падна ддолу при реотаните.Неможах да разбера въобще какво я е държало.На някой случвало ли му се е?

# 307
  • Враца
  • Мнения: 3 853
Обаче, моята машина няма функция само за изпичане или аз незнам коя е  Embarassed Embarassed
Моделът ми е Мулинекс XXL

Програма 10. С таймера настройваш време за печене.


Програмата за франзели ??? Но тя започва да меси !

# 308
  • Мнения: 0
Важна информация за собствениците на машина за хляб купена от Lidl Silver Crest.
Упътване на български, резервни части, гаранционен сервиз.
Доставка на бъркалки, ванички и т.н.

Ето сервиза на Силвер Крест в България  http://silver-crest.hit.bg/ или официалният сайт http://www.bushona.com/ .
Те обслужват гаранционните продукти на SilverCrest и други марки продавани в Лидл, произведени от фирмата Компернас Германия  Kompernass  http://www.kompernass.de/pages/index.php?lang=en .

Ако имате продукти произведени от Kompernass с гаранционни проблеми закупени от Lidl България е достатъчно да представите даже САМО касовата си бележка от Лидъл и ще ви обслужат гаранционно и безплатно.

Ето списък с марките произвеждани от Kompernass и продавани от Lidl.

Aquapur, Balance, Bifinett, crivit, Dentalux, eBench, Florabest, Lervia, Livarno, Melinera, Miomare, Parkside, Powerfix, Silvercrest, Tronic, Ultimate Speed, United Office, zoofari - KOMPERNASS


Ето и логото на различните марки за по лесна ориентация:
  http://www.kompernass.de/pages/index.php?lang=en

За сервиз на Lidl за електрониката на Kompernass се обръщайте:
Сервиз за България – Бушона ЕООД http://www.bushona.com/
Адрес: София, ул. Искър 49, в центъра (между бул. В.Левски и ул. Раковски)
Работно време:
от понеделник до петък от 9.30 ч. до 19.00 ч.
събота от 10.00 ч. до 16.00 ч.
Емайл: service@bushona.com
Телефон за контакти в рамките на работното време:
Тел: 02/ 983-26-42 


Важно относно вашите права и  гаранционно обслужване на продукти закупени от Lidl за сервиз:
- Касовата бележка от Лидъл България играе роля на гаранционна карта и ще ви обслужат гаранционно и безплатно.
Касовата бележка на Лидл е важна за сервиза.
- Транспорта на гаранционна стока е за сметка на гаранционният сервиз на Лидл в София.
Внимание: Транспорта ви е БЕЗПЛАТЕН и в двете посоки.
- Ако обаче сами сте си счупили стоката ще трябва да си платите и транспорта и ремонта.
http://silver-crest.hit.bg/ или официалният сайт http://www.bushona.com/Емайл: service@bushona.com  , Тел: 02/ 983-26-42  Сервиз Лидл или Silver Crest,

Малко това се явява извън темата, но е важно! Моля, ако пречи модератора да го махне или да го сложи на подходящо място.

# 309
  • Мнения: 125
  chef дядо Хаджи имам въпрос към теб
имам хлебопекарна и когато правя бял хляб става страхотен ,но когато се опитвам да направя типов или грахам резултата е нулев hahaha ето и рецептата по която го правя къжи ми къде греша
500гр. бр.грахам
8г.с.мая
1с.л. олио
1с.л. сол
320гр.вода
на моята машина е програма 2-   3ч.30мин. Praynig

# 310
  • Мнения: 1 685
Обаче, моята машина няма функция само за изпичане или аз незнам коя е  Embarassed Embarassed
Моделът ми е Мулинекс XXL

Програма 10. С таймера настройваш време за печене.

Програмата за франзели ??? Но тя започва да меси !

Имам същата машина - Мулинекс 5020 - на нея имаше етикет XXL и предполагам, че е същия модел, а и програмите съвпадат. Да, номер 10 е за франзели. С програма 10 изпичам втасалото тесто. Започва веднага печене без месене.
Може би твоята машина е друг модел.

- това е Мулинекс 5020

# 311
  • София
  • Мнения: 478
Обаче, моята машина няма функция само за изпичане или аз незнам коя е  Embarassed Embarassed
Моделът ми е Мулинекс XXL

Програма 10. С таймера настройваш време за печене.

Програмата за франзели ??? Но тя започва да меси !

Имам същата машина - Мулинекс 5020 - на нея имаше етикет XXL и предполагам, че е същия модел, а и програмите съвпадат. Да, номер 10 е за франзели. С програма 10 изпичам втасалото тесто. Започва веднага печене без месене.
Може би твоята машина е друг модел.

- това е Мулинекс 5020


То май всички Мулинекси, които стават за 1,5 кг ги водят XXL newsm78

# 312
  • София
  • Мнения: 8 497
  chef дядо Хаджи имам въпрос към теб
имам хлебопекарна и когато правя бял хляб става страхотен ,но когато се опитвам да направя типов или грахам резултата е нулев hahaha ето и рецептата по която го правя къжи ми къде греша
500гр. бр.грахам
8г.с.мая
1с.л. олио
1с.л. сол
320гр.вода
на моята машина е програма 2-   3ч.30мин. Praynig

Не адресирайте питането си само до мен, защото тук пишат много добри майстори при приготвянето на хляба и те също могат да ви отговорят.

Всъщност за да ви отговоря трябва да ми щажете какво точно му е нулевото на пълнозърнестия хляб за да можем да да преценим причините за нулите.

# 313
  • Мнения: 383
 хляб Добруджа (от "Тошово време") tooth с който много от нас са израснали (страхотната и НЕповторима коричка и специфичен вкус).Вече го намирам само на 1 място Sad в София. Моля ви се ако някой от вас е достигнал до същия или поне подобен вкус да сложи една рецепта  yes

добре дошъл Old_Bone и честита придобивка  Hug

Thinking

Хляб Добруджа
Вода.......................300г      
лимонов сок...........1/2чл
Олио.......................6г            
Захар.....................1 + 1/2 чл   
Сол.........................1чл
Бяло брашнo..........500г   
Tрици.....................30г      
Cyxa Мая.................1чл

на обикновена програма и преди печенето се намазва със кисело млеко,

ако ще се пече във фурната, загряваме до 180 градуса , печенето продължава при 200 градуса до златист цвят на коричката,
по време на печенето може да напръскате със вода хляба или да сложите топлоустойчива паничка със вода във дъното на фурната, готовият хляб поръсва се с вода и се покрива с кърпа

Хляб Стара Загора
Вода........................295г      
Олио........................1чл      
Сол...........................1чл + 1/4чл
Бяло брашно............500г      
Cyxa Мая..................чл + 1/8чл

на обикновена програма

Типов Хляб
Вода........................350г      
Олио........................1сл   
Сол..........................1чл
Бяло брашно...........450г      
Пълнозърнесто.......150г   
Cyxa Мая.................2чл

на обикновена програма

бях чел някъде че характерното за хлябовете от тошево време е при всичките рецепти брашното се смесва със солта след което се пресява, съветвам почивка на тестото до 20мин по средата на месенето  

Hug

рецептите са събрани от нета, не си спомням източниците им, за което sory  Hug

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 16:16 от Ердинч

# 314
  • Мнения: 125
  chef дядо Хаджи имам въпрос към теб
имам хлебопекарна и когато правя бял хляб става страхотен ,но когато се опитвам да направя типов или грахам резултата е нулев hahaha ето и рецептата по която го правя къжи ми къде греша
500гр. бр.грахам
8г.с.мая
1с.л. олио
1с.л. сол
320гр.вода
на моята машина е програма 2-   3ч.30мин. Praynig

Не адресирайте питането си само до мен, защото тук пишат много добри майстори при приготвянето на хляба и те също могат да ви отговорят.

Слагам и щипка захар не бухва като белия хляб, отвън става твърда кора а вътре клисав

Общи условия

Активация на акаунт