Отговори
# 570
Здравейте! Чета, че при получаване на пратките от iHerb плащате само по 1.5 лв. Моля, кажете ми на какъв закон или нормативна уредба се позовавате, защото във Враца на мен ми искат по 6 лв за пратка +ДДС (когато са има такова) и 4лв за пратка без ДДС. И още един въпрос - трябва ли доставката да бъде включвана в сумата, която се облага или не? Предварително благодаря на всички отговорили ми, защото във вторник трябва да си взема 3 пакета и искам да знам имам ли законови основания да протестирам срещу тези безумно високи такси.

# 571
Ива&СиЕ ето я и таблицата за съдържанието на олово в мултивитамините
http://www.fda.gov/Food/FoodSafety/FoodContaminantsAdulteration/ … ead/ucm115941.htm

red_devil,  Ivelia все още не може да се даде обобщена информация, защото таксите (от 1,50 лв. до  6 лв) които налагат от Бълг. Пощи зависят от настроението на съответния служител. Както вече са ти писали, въпреки всичко излиза няколко пъти по изгодно; аз също съм фен на марката, която споменаваш и откривайки айхерб ....  Shocked
Плащането става с дебитна или кредитна карта, може и в лева. Поръчваш до 80$ и до 1,360 кг., можеш да си избереш до две различни безплатни мостри , избираш доставка в момента 3$ и чакаш 10-20 дни за известие  Peace

Код NEV687 за 5$ отстъпка в http://www.iherb.com

# 572
Здравейте! Чета, че при получаване на пратките от iHerb плащате само по 1.5 лв. Моля, кажете ми на какъв закон или нормативна уредба се позовавате, защото във Враца на мен ми искат по 6 лв за пратка +ДДС (когато са има такова) и 4лв за пратка без ДДС. И още един въпрос - трябва ли доставката да бъде включвана в сумата, която се облага или не? Предварително благодаря на всички отговорили ми, защото във вторник трябва да си взема 3 пакета и искам да знам имам ли законови основания да протестирам срещу тези безумно високи такси.

Вчера попитах защо таксата ми е 1,50 лв- отговориха ми ,защото се води "малка пакетна пратка".

# 573
  • София
Ninia благодаря,имам я таблицата,но съм пропуснала вие какво сте дискутирали
Солгар не ги видях в таблицата newsm78
Бобка   bouquet аз имам близнаци,ясно ви е че бързо свършва всичко Laughing.
Знам че на митница ще е по ефтино,ама няма кой да иде да ги вземе.

# 574
Ива&СиЕ На гърба на известието, което получаваш има пълномощно  Peace
Не всички витамини на пазара са тествани, за това някоя марка може да липсва.

# 575
Ninia,bqroza , благодаря ви за отговорите. Доколкото разбирам наистина всяка поща и митница си има свои правила. Ще се плаща, пък от сега нататък пратки до 20$ и да видят, те! Цените на търговците в тази държава са такива, че трудно ще ни откажат. Все пак, би било икономически изгодно за нас, да намерим алтернатива през сайт от Европейския съюз поне за част от нещата, които купуваме от iHerb. Защо си мисля, че по едно време имаше предложение за пазаруване от такъв. Ако знаете, подскажете, че съм на вълна изцяло органично домакинство и не ми се иска да пълня хазната, изпразвайки собствените си джобове.

# 576

Ами поискайте да ви покажат ценоразписа, по който работят и да се обосноват за какво ви таксуват точно.  Wink

Друг е въпроса, че много от служителите не са наясно.  ooooh!

Моят съвет- ако не получите задоволителен отговор и не ви покажат действащ ценоразпис, обръщайте се към началника на пощата и звънете на
Телефон за рекламации за входящи международни пратки: 02/ 949 33 76
Доколкото разбирам наистина всяка поща и митница си има свои правила.

Правилата, наредбите, пощенските и митническите закони в страната са еднакви и трябва да се прилагат еднакво Wink. От нас зависи да си търсим правата и да се опитваме да коригираме нередностите.  Hug

# 577
Само искам да кажа, че съжалявам, че до сега не съм открила www.iherb.com и като си помисля колко пари давам тук за Now Foods направо ми призлява.... Sick
Сега ще съм поредната с досадни въпроси,дето е открила топлата вода, но нямам сили да изчета всичките 11 теми...Има ли някъде обобщена информация, както в темата за Ла Редут например относно начина на доставка, цените и плащането?
Колко струва доставката до БГ и обвързана ли е със стойността на продуктите?Защото 13 долара доставка не са малко...А тази въздушната, до колкото разбрах е само при покупка на продукти над 80 долара....Ако някой има нерви да обясни процедурата или поне да пусне линк към някъде ще е добре   bouquet

присъединявам се към питането и аз,не съм почървала досега от такива сайтове и незнам каква карта да си извадя и къде?

# 578
 шоколадче малко по нагоре са отговорите на тези въпроси  Wink
Карта си вадиш от която банка искаш. Аз плащам с дебитна левова на райфайзен и не съм имала проблем.

# 579
  • София
 А аз да питам какви са тия кодове които има за 5 долара отстъпка? Те персонални ли са ? Само за първа поръчка ли важат?

# 580
А аз да питам какви са тия кодове които има за 5 долара отстъпка? Те персонални ли са ? Само за първа поръчка ли важат?

Да, ползваш го само веднъж. След първа поръчка получаваш и ти код, който може да го предоставиш на друг.

# 581

присъединявам се към питането и аз,не съм почървала досега от такива сайтове и незнам каква карта да си извадя и къде?

Може и дебитна, но трябва да е Visa Elektron. С Maestro не става.

# 582
  • София
шоколадче

Препоръчвам ти Виза Електрон /Международна дебитна /на ЦКБ
Добре разучи с коя може да се пазарува в Интернет преди да избереш Simple Smile
На Райфайзен банк напр. от известно време Ларедута не ги приема.

ПП Както и на Уникредит Булбанк,  Прокредит банк, Експресбанк  /ако не бъркам/
Ще ти се наложи да я ползваш и за друг сайт - да няма проблеми после Simple Smile
Моята е регистрирана в Пейпал - но дали чрез него или директно с картата - досега не съм имала проблем. И от банката съм много доволна, което също е важно Simple Smile

Код за  5$  отстъпка  в  www.iherb.com :   YUL919

# 583
  • Пловдив
Не го приемайте като заяждане,ама нека преди някой да пита нещо да прочете малко назад.На всяка 2 страница има отговори за ДДС,митници и т.н.Може да не пиша редовно,но не съм изпуснала нито един пост.След като поръчвате отнякъде поне си направете труд да четете.
Пинко,смятам че темата съвсем се измести.Поне направи ценоразпис за митнически консултации. Grinning

# 584
  • Плевен
Ренидент, точно за това и аз помолих да се обясни нещо в първият пост, защото никой не чете и 1 страница назад.

ЗИ, точно на този телефон за рекламации, ми казаха,че според тарифата на пощите за входяща пратка с начислено ДДС се плаща мит.такса 6 лв. , а ако няма ДДС 4 лв. А от Митницата в Г.Оряховица казаха,че такава е заповедта им от март миналата година и много се изненадаха,че само те я спазват .

Общи условия

Активация на акаунт