Гломерулонефрит - как да се преборим!

• 226 468
  • 818
  •   1
Отговори
# 375
Сега мислим да вземем разни билки за пиене да видим какво ще стане. Някои да е пил някакви, които се отразяват добре?

Peace Пробвайте, билките с нищо няма да ви навредят, но пък може да помогнат!
 Аз пробвах какви ли не - къпина, лешници, полски хвощ, червена боровинка и... какво ли още не! Ефектът беше нулев!

Мисля, обаче, че sentel беше доволен от червената боровинка!

# 376
Здравейте, от доста време 4ета тази тема и все се надявах да не ми се наложи да ви задавам въпроси, но уви... Синът ми е на 14 години и от няколко години има завишен албумин в урината. Първона4ално не беше много но постепенно нарастваше. Лежахме в Токуда.  Там ни казаха, 4е за момента нивото на албумин не е високо, препоръ4аха ни да из4акаме и ако се вдигне над 1г. на 24 4аса да се обадим за да му направят биопсия. Ве4е мина година от тогава албуминът му ве4е е 1.41гр. на 24 4аса и не можем да се решим да му направим биопсия. При4ината за да не се решаваме на тази кра4ка е, 4е на 6 годишна възраст на малкият му откриха хидронефроза 2 степен. Оперира го др. 4ана4ев в Пирогов. Операцията мина успешно и от тогава до преди 3 години нямахме проблеми. След това се появи албумина в урината и пак тръгнахме по мъките. Страх ме е от биопсиата понеже лекар от Токуда ни каза, 4е биопсиите се правят от ляво, а на нас там ни е оперирания бъбрек. Каза ни още, 4е малко лекари се наемат да правят биопсия от дясно. Шах и мат. От4аян съм и не знам как да постъпим със съпругата ми.
 Мои близки ми препоръ4аха да търся др. Поли Митева от Медицинска Академия педиатър. Търсих информация за нея в интернет но не открих много. Така попаднах на този форум и тази тема и ве4е няколко месеца я следя. Знам, 4е не можете да вземете решение вместо нас но се надява да ми дадете съвет или насока. Доста положителни мнения про4етох за доц. Боряна Киперова и нейния екип. Притесняваме това, 4е не е педиатър. Дали сте се съгласи да прегледа синът ми?
Някой може ли да ми даде мобилният и номер за да говоря ли4но с нея, понеже съм от Русе и да не бием път на празно. Стана малко дълго писмото ми, но вие ще ме разберете, мъката ми е голяма...

# 377
Здравей, tu6ana! Добре дошъл в темата! Hug
Наистина сте в много неприятна ситуация, особено щом се касае за детенце! За цитираните от теб педиатъри нищо не мога да кажа, понеже не съм ги и чувала. Единствено мога да изкажа положителното си мнение от доц. Киперова. Peace Сигурна съм, че тя не би отказала да ви приеме. GSM номерът й е 0887/ 81 08 85. Обадете й се! Тя ще ви обясни и за биопсията евентуално!

Успех!!! Hug

# 378
Аз препоръчвам д-р Лазаров от ИСУЛ, той, според няколко негови колеги, е най-добрият биопсист, прави вкл. и на деца. На мен ми е правил 2 биопсии. Много внимателен, с много лека ръка. Има сайт в интернет.

# 379
Здр,на всички.Ей от киснене по плажовете няма време за 1 коментар. Благодаря мн. на esma, мн. ме успокои, че от 20 г. е в едно и също положение (без да се влошава). Аз съм така от 3г. и ако изкарам още 20 ...! От Юни до сега пих едни чайове на Никола Алексиев от Плевен (ирисодиагностика и билколечение). Преди 2 седм правих изследв- белтъка 1,8гр/24ч. всичко друго - в норма. Бях и при нефролог- съгласи се, че няма смисъл да ходя в болницата. Добре си бях на плажа - от Април не съм хващал грип и явно няма смисъл от "поддържащото лечение" (дехидрокортизон, ендоксан, зофен, спиронолактон, ранитидин, аторис и зинат  ooooh!) !!! свърших. От Януари съм ги спрял. Сега ще подкарам малко ензимите и така ... 20г. Успех на всички и,ако има нещо ново , пишете !

# 380
Здравейте на всички Simple Smile Преди известно време бях писала във форума. Брат ми от юли месец е с диагноза Хроничен мезагиопролиферативен IgA гломерулонефрит. Искам да ви попитам за съвет за повишаване на имунната система, че от юли два пъти е настивал. Най-малкия вирус да витае и той веднага се разболява, което съответно оказва влияние на бъбреците. Моля ви ако някой приема билки, чай, хапчета за имунитет и му е повлияло добре да пише ще съм много благодарна.  Желая здраве на всички ви! Simple Smile

# 381
По време на лечението не трябва да се вземат билки и други средства без предварителна консултация с лекарите, които го лекуват, тъй като доста от продуктите противоречат на лечението (казано просто) и могат да намалят ефекта на лекарствата. Вашият брат настива, защото лекарствата, които му дават, намаляван имунитета, но това се прави умишлено, защото именно едни специфични антитела на имунната система нападат бъбрека. т.е увеличавайки имунитета, може да се активира заболяването. Не ви съветвам да пиете нищо без лекар. Поне моите постоянно го повтарят.

# 382
По време на лечението не трябва да се вземат билки и други средства без предварителна консултация с лекарите, които го лекуват, тъй като доста от продуктите противоречат на лечението (казано просто) и могат да намалят ефекта на лекарствата. Вашият брат настива, защото лекарствата, които му дават, намаляван имунитета, но това се прави умишлено, защото именно едни специфични антитела на имунната система нападат бъбрека. т.е увеличавайки имунитета, може да се активира заболяването. Не ви съветвам да пиете нищо без лекар. Поне моите постоянно го повтарят.

Здравейте Marish, благодаря за съвета Simple Smile Проблема при нас е, че показателите на урината се влошават само когато брат ми е болен (настинал), иначе в нормално състояние са добре. Лечението, което провеждаме е витамин Е и омега три мастни киселини понеже е най-лекия тип гломерулонефрит, но за жалост е хроничен което лично мен ме води на мисълта, че е станало от недобре излекувани настивания. Лекарката каза, че няма проблем лечението да се съчетава с билки и чайове. Иска ми се да започне да приема билки, които засилват имунитета и не позволяват толкова лесно да се разболява. Ако някой приема такива билки ще се радвам да сподели опита си. Желавя на всички ви здраве!

# 383
Здр, tanyaraykova ! Преди месец водихме сина ми (11г.) при д-р Лазаров (хомеопатия) във Варна. Оправи му остър синузит за 1 седм., а после му прави обстоен преглед и ирисодиагностика. За укрепване за зимата каза,че ще започнем с хомеопатични за съединителната тъкан !!! Всички имунни клетки се произвеждат в костния мозък и се пренасят от кръвта - и двете са част от съединителната тъкан ! Звучи логично ,нали.  newsm78  Излиза, че организма може да се подсили и без да се увеличава имунитета. Определено си струва да пробвате с билки или хомеопатия, ако не помогнат , то поне не могат да навредят !

# 384
Здравейте, аз и синът ми имаме същите заболявания като Вас - гломерулонефрит.С тази разлика, че аз през повечето време съм в ремисия а той е с постоянна протенурия и хематурия.Миналата година му взех целият пакет ензими и в едно с нискобелтъчна диета резултатите от изследванията му бяха завидни.За съжаление от 1-2 месеца насам нещата пак не са добре/повече от 3 грама белтък за 24 часа/ . Вчера опитах да поръчам ензимите, но се в сайта на Iherb се оказа, че вече няма    Now Foods, Protein Digest, 60 Vcaps (NOW-02971). Моля, ако знаете от къде мога да го поръчам да ми помогнете .Благодаря предварително

# 385
Здравейте на всички!

Нещо позамряла темата, дано е в резултат, че сме по-добре и мислим за по-хубави неща  Hug
Аз не си бях правил скоро изследвания. В края на юли, както писах и тук си направих поредните и за пореден път имах отрицателен белтък, но масово еритроцити - над 50.
Два дни преди това, обаче, бях хванал някакъв вирус и бях много зле.

Днес отново си пуснах сутрешна урина за изследване и резултатите ми са както преди - 0 белтък и 4-5 еритроцита на поле, което не е идеално, но поне няма влошаване.
Другата седмица пак ще си пусна, ще пусна и кръвни - урея, креатинин, пик. киселина и ще отида на преглед. Трябва и 24-часова да събирам.

Нормално е така да кажат, иначе трябва да си ритат дипломите Simple Smile
Аз пия един куп неща, като част от тях са имуностимуланти и имуномодулатори. Примерно ям мед, пия бирена мая, чайове два вида за бъбреци, Убихинол, хомеопатия, прополис, пао дарко и др.
Като гледам не са ми навредили, напротив, от доста време в изследванията си нямам белтък.
Не знам дали е инцидентно, ще правя 24-часова скоро, но факт е, че преди си имах белтък в същото изследване, в същата лаборатория. За съжаление не съм много редовен с всички неща, но Омега 3 (по 4 хапчета дневно) и Убихинол пия 6 дни в седмицата. На седмия съм САМО на плодове.
Мисля си, че Убихинола ми действа много добре.

@sabisabi

Провери в http://www.healthdesigns.com/ и http://www.amazon.co.uk

Намерих го ТУК, но е доста по-скъпо, погледни и ТЕЗИ. А можеш и да смениш марката просто, има и други добри продукти.

Хайде и другите, споделяйте как сте и ви желая успех!!!

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 13:39 от sentel

# 386
Здравейте! Как сте , малко е замряла темичката!
Ние решихме да направин биопсия на сина ми , за да се приложи адекватно лечение, защото сега се въртим в един омагьосан кръг- изследвания ден през ден и нищо... Много ме е страх!!!

# 387
Здравейте,

Биопсията въобще не е опасна процедура, нито болезнена, повече звучи страшно, отколкото е действително. в същото време е единственият начин за правилна диагностика и лечение. Колкото по-бързо се започне лечение, толкова по-ефикасно е то, особено при децата е възможно постигане на трайна ремисия и дори излекуване.
Стискам Ви палци и не отлагайте.
А от мен последните новини-все още имам белтък, но от 0,3 до 0,5 г/л. всичко друго в норма, малко еритроцити и левкоцити, но изглежда не е нещо сериозно, защото ми спират кортизона и ендоксана и този път нямам пулсове. Оставам само на Омега 3.
Другата новина е, че според УНГ консултацията, трябва да ми се махнат сливиците. Не съм имала някакви особени проблеми с тях, но професорът твърди, че са сраснали и съмнителни и при моята диагноза трябва да се махнат. Така че ноември ми предстои и това, а после ще решат дали пак да ме върнат на кортизона.

ХУбав ден и резултати!!!

# 388
 Да ви попитам , колко време се лежи в болница след биопсията! Ние сме от Варна , биопсията ще е в София, опасно ли е пътуването след това! Колко време физически не трябва да се натоварва после детето? И въобще ако може да ми споделите за биопсията !! Благодаря предварително.

# 389
Здравейте,

След биопсия се лежи 2 часа задължително по корем без да се става, после 24 часа само се лежи и се става единствено до тоалетна. Препоръчително е поне 48 часа да не се пътува. Възможно е при деца да има различни правила, но предполагам, че са горе-долу същите. Биопсията е една кратка и безболезнена процедура. Пациентът ляга по корем, ехографът определя място за извършването й, после се слага подкожно лидокаин, който обезболява. Обождането за лидокаина е единствената болезнена част, но е като една обикновена инжекция. После се слушат командите на лекаря-поема се въздух колкото каже и се задържа. Убождането е бързо, за секунди. Усеща се само натиск. Нито боли в момента, нито след това. Аз първият път чувствах единствено дискомфорт в мускула, защото имам гъдел и се стегнах като мина иглата. При децата не знам дали не се дава и някакво допълнително лекарство, за да се отпуснат, но пък трябва да са будни, за да могат да поемат въздух.

Няма никакви проблеми, няма за какво да се притеснявате. Не съм чула от толкова много хора, с които лежа в Нефрология, някой нещо да му е станало от биопсията.

Успех!!!

Общи условия

Активация на акаунт