Гломерулонефрит - как да се преборим!

• 226 511
  • 818
  •   1
Отговори
# 480
Можеш да си направиш сироп за зимата. Разказвали са ми рецептата, но не помня точно как беше. В нета не може да я няма.

# 481
Можеш да си направиш сироп за зимата. Разказвали са ми рецептата, но не помня точно как беше. В нета не може да я няма.
Аз съм чувала от по-възрастни хора,че може да се пие сушен 3 пъти дневно по 3 топченца!

# 482
Да може и сушен да се пие по около 5-6 зрънца. Или да се съхранява във фризера.

# 483
  • Дряново
Здравейте! Бях писала по-рано в темата, та: направиха на мъжът ми биопсията - ок, последващото лечение бе с кортикостероидите - 1 месец по 6 хапчета. Миналата седмица беше за 5 дни пак на изследвания - увеличиха дозата на дехидрокортизона на 12 хапчета, от което сега му се вдига кръвното и се налага да пие двойна доза цебацен  #Crazy Препоръчват му да си махне сливиците - за предпочитане е операцията да е с лазер, за да се намали максимално риска от инфекция. Махал ли си ги е някой от вас и къде /за сега май се ориентираме към ВМА/?Относно черния бъз, да попитам и аз как се приема - т.к. сега мисля, че не може да се намери пресен и ако започне да го приема - би ли объркал лечението му, заради имурана, който приема? Много объркано написах всичко, извинявам се, но е твърде сложно и за мен  Thinking

# 484
Не няма проблем ако не помогне няма да навреди - за бъза става въпрос. Майка ми също пиеше по 12 таблетки Медрол с Имуран и още какво ли не. Не помогна и сега е на CellCept по 4 тьблегки дневно.
Екстракт от бъз се продава и по аптеките така че и от там може да се купи.

# 485
Здравейте! Много отдавна следя темата и все не се решавам да пиша.  Simple Smile Аз, както повечето от вас имам гломерулонефрит с огнищно-сегментна гломерулосклероза и хиалиноза. ХБН ІІ ст. Вторичен хиперпаратиреодизъм. Анемичен синдром.....Това, което най-много ме плаши е високият креатинин - около и над 400. Така и не успях да задържа по-ниски стойностите. През 2011 г., когато разбрах за заболяването си, креатинина ми беше около 200. Тогава не очаквах такова бързо развитие и се представях, че ще задържа така положението. Но, уви...Сега нефролога ми казва, че ако стане 500 креатинина ще трябва да ми правят фистула и да ме подготвят за хемодиализа. Това, от което най-много се страхувам. А освен лечението с кортикостероиди опитах и какви ли не неща - чай от чемшир, корени от шипка, други билкови отвари от известни и неизвестни лечители. Сега пък ми казаха за чай от златна пръчица. Не знам да пробвам ли и това. Отделно холестеролът ми е около 10 и нефрологът ми ме притиска да пия лекарства за понижаване, а на мен не ми се иска и пия Омега 3 - Омакор. А иначе гледам оптимистично на живота и ако от това зависеше отдавна да съм оздравяла Grinning Та исках да разбера има ли някой с такива стойности на креатинина и как му се отразява лечението. Вече май все по-рядко ме викат в ИСУЛ, може би защото не може да ми се помогне. А все имам надежда, че трябва да задържа възможно най-дълго тези стойности. (Не, че са много приемливи  Simple Smile ) Ще се радвам, ако споделите и нещо от вашия опит и моля да ме извините за дългия изказ. Беше ми приятно!  Grinning

# 486
Здравей!
Моя креатинин беше 90 последно. Беше 100-101 преди.
Споделил съм моя опит доста подробно в не един пост.
Това, което аз бих ти препоръчал, след като си опитала доста неща, е да опиташ с част от моите "лекарства".
Чай за бъбреци на Ламбрев - около 2 лева струва и чай 33 на Михайлов - около 3 лева.
И убихинол - писал съм в предната страница, дал съм и линк. Не знам дали в България го продават, но дори и да има ще е в пъти по-скъп. За по-евтино можеш да опиташ CoQ10, но убихинола е много по-добър.
С тези неща за месец ще видиш дали има подобрения, но според мен трябва да предприемеш нещо веднага.
Мой познат имаше много високо креатинин. Той, обаче имаше пиелонефрит. В болница влизаше често, но нямаше ефект. Единственото, което му сваляше креатинина беше вода от Хисаря. Но такава, която той лично си наливаше, не от магазина. Simple Smile
И това е доказано в неговия случай. Той има възможност и ходеше през 7-8 дена до там, защото тя и не трябва да престоява много водата, правеше си много често изследвания и следеше нещата.
Имаше схема за пиене. Като ми казваше, че когато пие повече отколкото трябва пак започва да му се повишава креатинина.
Ще питам за схемата ако трябва, че не я помня много.

# 487
Здравей!
Моя креатинин беше 90 последно. Беше 100-101 преди.
Споделил съм моя опит доста подробно в не един пост.
Това, което аз бих ти препоръчал, след като си опитала доста неща, е да опиташ с част от моите "лекарства".
Чай за бъбреци на Ламбрев - около 2 лева струва и чай 33 на Михайлов - около 3 лева.
И убихинол - писал съм в предната страница, дал съм и линк. Не знам дали в България го продават, но дори и да има ще е в пъти по-скъп. За по-евтино можеш да опиташ CoQ10, но убихинола е много по-добър.
С тези неща за месец ще видиш дали има подобрения, но според мен трябва да предприемеш нещо веднага.
Мой познат имаше много високо креатинин. Той, обаче имаше пиелонефрит. В болница влизаше често, но нямаше ефект. Единственото, което му сваляше креатинина беше вода от Хисаря. Но такава, която той лично си наливаше, не от магазина. Simple Smile
И това е доказано в неговия случай. Той има възможност и ходеше през 7-8 дена до там, защото тя и не трябва да престоява много водата, правеше си много често изследвания и следеше нещата.
Имаше схема за пиене. Като ми казваше, че когато пие повече отколкото трябва пак започва да му се повишава креатинина.
Ще питам за схемата ако трябва, че не я помня много.

Много благодаря за съветите. Непременно ще си взема чайовете, а убихинола го има и в България. Струва около 50 лв. Аз съм от Ямбол и ще ми е трудно да си осигуря вода от Хисаря, но ще съм Ви много благодарна, ако ми пишете схемата за прием на водата. Понякога така ми се иска да забравя за всичко и да захвърля всички лекарства. А най-ужасното е притеснението, което причинявам на семейството и близките си. Но няма как - ще продължаваме да се борим  Grinning

# 488
Няма да се предаваме. Simple Smile
И аз съм от Ямбол, но живея в София от много време.
Ще разпитам за схемата и ще пиша.  Peace

И започвай с чайчетата редовно, нищо не губиш.

# 489
Благодаря, Sentel! Simple Smile

# 490
Здравейте! Искам да попитам дали някой е чувал за билката брош и дали я е пил при хроничен гломерулонефрит

# 491
Здравейте казвам се Валентина.През 2010 чрез биопсия ми откриха мезангиокапилярен гломерулонефрит.От тогава сам на кортикостероиди и няма оправия.Креатинина в момента ми е 228.Чета вашия форум и гледам че има много положителни коментари за някакви ензими с които се лекува това заболяване.Моля ви напишете ми какви са те.Благодаря предварително.

# 492
Здравейте казвам се Валентина.През 2010 чрез биопсия ми откриха мезангиокапилярен гломерулонефрит.От тогава сам на кортикостероиди и няма оправия.Креатинина в момента ми е 228.Чета вашия форум и гледам че има много положителни коментари за някакви ензими с които се лекува това заболяване.Моля ви напишете ми какви са те.Благодаря предварително.
Това са протеолитичните ензими ,Бромелаин,Натокиназа и Серапептаза ,има ги описани подробно в темата на Пинко!

# 493
Напишете : Лечение с протеолитични системни ензими ,там има и комплекта ензими ,как се приемат и къде са най-изгодни цените! Аз също съм ги пила и бях доволна от тях,поръчах си ги от сайта на iHerb !

# 494
Добре дошла!
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Nattokinase-90-Veggie-Caps/33
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-High-Potency-Serrapeptas … Veggie-Caps/23747
http://www.iherb.com/Now-Foods-Bromelain-500-mg-120-Vcaps/16546# … ;sr=null&ic=1

Аз съм ги пил. Даже и сега имам у нас. В началото започнах с тях и мисля, че ми подействаха добре.

Общи условия

Активация на акаунт