След "1001 нощи" Приказката прелива в една "Безкрайна песен" - 157(16)

• 33 882
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, сега си мисля - след като прочетох още веднъж това, което преведоха Варна и Данайчето - Ферайе веднага ще разбере, че Сервет й е погодил номера. Щом той я предупреждава в бутика, че довечера Яман ще я изгони от дома, като му каже, че е спала с него. На тези негови думи, тя отвръща, че Яман няма да му повярва...
И...идва вечерта...и Яман не само му е повярвал, но я и удря, нарича я с най-обидните думи, от които не може да се отърве цял живот, изгонва я позорно от дома им, без тя да има вина...т.е. завъртяха се нещата от втория епизод - той я обвини, унижи, закара я в хотела, готов да й плати...без да я изслуша, както казваше тя, без да  погледне в очите й. Сега се получава същото - Яман чува нещо, вижда нещо, и отново е като всички други мъже, той не е по-различен...Тогава защо да му прощава?! Може да дойде трети такъв случай...Той просто е Яман. Да не му прощава!!

# 661
Разбира се ,че ще разбере от къде идва всичко... Peace
Чудих се друго....какво казва на Топрак ,за да тръгне с нея? newsm78
И ...къде отиват ...в Истанбул или Измир... newsm78
За прошката ...ами то много стана вече да прощава ,първо и най вече на Яман,на Неджиб,на Захидето,на Месут,на Селма ,та и на останалите....Как ще я погледнат след време в очите??? newsm78

# 662
Светле, Топрак се възхищаваше в автобуса и каза "Истанбул". След като изпрати Перихан - дадоха нощ- и после Ферайе и Топрак пътуваха в автобуса. Топрак беше с училищните дрехи. Предполагам, че тя го е взела под някакъв предтекст  от училище. Но беше го планирала, щом Перихан и зададе въпроса: Сигурна ли си в това? При което Ферайе поклати глава и в погледа й се четеше само едно: категорично взето решение - "Нямам работа при тези хора! Вземам си сина, който ми отнеха насила и заминавам. Достатъчно компромиси направих. Те не заслужават да бъда добра с тях!

И още нещо - такова неразбиране проявиха тези хора към Ферайе, така се отнесоха към нея, че не мога да се зарадвам на нищо хубаво, което им се случва...Ето - дори Мелек ме изненада с  поведението си...Тя поне познава Захиде...Вместо да се замисли, че има нещо гнило, вместо да предупреди Ферайе да бъде по-бдителна, тя изпадна в състояние на някаква завист. не мога да се зарадвам и на чувствата между Месут и Селма...как да повярвам в тях ...при този злобен характер на Селма -как се държа с Ферайе, с Кевсер, с Месут преди това...За мен тези хора са толкова еснафи, че повече няма накъде...Да си стоят в Урла! Там им е мястото!

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 20:38 от Mydream

# 663
# 664
Варна,благодаря ти!! Hug Hug
Това са сигурно снимки от последната фотосесия на Берг.

# 665
# 666
Аз не бих простила. Тук вече  всичко опира до липса на доворие.
Ферайе предполагам усеща ,че Яман не е готов да узнае всичките й
тайни и затова не сподели с него ,най-сериозната. Тя се доверява на вътрешното си чувство,
че съпругът й все още дава ухо на клюките. Той се изправя срещу всички ,но в
някои моменти капитулира и се настройва срещу нея.
Не Ви ли се случва да сте ядосани на някой ,а си го изкарате на съпруга си newsm78 hahaha
Лошото е ,че той я удря. Това си е отврат. Безсилието да избива в шамарена фабрика  Sick

Цитат
За мен тези хора са толкова еснафи, че повече няма накъде...Да си стоят в Урла! Там им е мястото!
Тези хора сега пишат и срещу ВВ. Това са ,защо смятаме ,че в живия живот са различни?

# 667
Аз не бих простила. Тук вече  всичко опира до липса на доворие.
Ферайе предполагам усеща ,че Яман не е готов да узнае всичките й
тайни и затова не сподели с него ,най-сериозната. Тя се доверява на вътрешното си чувство,
че съпругът й все още дава ухо на клюките. Той се изправя срещу всички ,но в
някои моменти капитулира и се настройва срещу нея.
Не Ви ли се случва да сте ядосани на някой ,а си го изкарате на съпруга си newsm78 hahaha
Лошото е ,че той я удря. това си е отврат. Безсилието да избива в шамарена фабрика Sick

Абсолютно точно! Тя не му се довери! Точно затова! Тя си представяше картината на неговата реакция! Дадоха я само веднъж, но в мислите си, в сънищата си, го е правела многократно. Мислите ли, че е забравила горчилката от унижението в хотела?! Тя познава характера на Яман! Да, тя е достатъчно прозорлива/как се усъмни в Захиде/, за да се реши на това. И най-много я плашеше не точно реакцията, колкото мисълта, че ако си замине, няма да вижда Топрак.
А може би е изчаквала Топрак да я опознае поне мъничко, да я обикне...

# 668
Тези хора сега пишат и срещу ВВ. Това са ,защо смятаме ,че в живия живот са различни?

Затова ми харесва този филм. Има епизоди, в които протакват, липсват силни драматични моменти, но това е истинската човешка природа - с всички нейни лица. Това сме хората, отношенията между близки/братята/, приятели/Гюлбин/, колеги/лоялност/, интереси/халите./
Въпреки всичко - животът продължава. Тук ще си позволя да посоча някои от повелите на Майка Тереза:
1.Хората са неразумни, нелогични и егоистични. Не обръщайте внимание на това – прощавайте им!

2.Ако сте добри, хората могат да ви обвинят в егоистични намерения. Не обръщайте внимание на това – бъдете добри!

3.Ако преуспявате, ще се сдобиете не само с истински, но и с лъжеприятели. Не обръщайте внимание на това – преуспявайте!

4.Ако сте честни и открити, хората могат да ви измамят. Не обръщайте внимание на това – бъдете честни и открити!

5.Това, което вие сте строили години наред, някой може да разруши за една нощ. Не обръщайте внимание на това – стройте!

6.Ако постигнете спокойствие и щастие, хората могат да ви завидят. Не обръщайте внимание на това – творете добро!

7.Доброто, което сте направили днес, много често се забравя от хората утре. Не обръщайте внимание на това – творете добро!

8.Давайте на света най-доброто, което имате, дори и ако от време на време то не е достатъчно. Не обръщайте внимание на това – давайте!

9.Ако осъждате някого, не ви остава време да го обичате. Обичайте! Не обръщайте внимание на нищо!

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 20:57 от Mydream

# 669

Майдрийм, очите и са наистина прекрасни! Много е хубава...
Като я гледам, май пак обяснява нещо... Сладурана Heart Eyes

Изглежда не съм единствената, която постоянно намила нещо. И тя май хич не ми отстъпва Grinning

# 670
Дари ,много си сладка! Laughing Hug Hug
А очите и усмивката на Берг са прекрасни и в аватара ти! Hug

# 671
Съгласна съм с повелите на Майка Тереза. Тя обаче е единичен случай.
Тя си е светица.
Според мен хората обичат ,да ги потупат по рамото ,да ги похвалят.
Аз мисля ,че бих се разочаровала да върша само добрини и никой да
не ги забелязва,да ги намира за даденост.Аз не съм светица ooooh!
Затова и Ферайе не приема да обръща другата буза ,да бъде
все тя добрата и унижаваната. Тя си е жена ,като всички нас.
Въпреки ,че аз смятам за необмислено взимането на Топрак.

Дали ,ако обявят в полицията ,че детето е отвлечено ,няма да я осъдят?
Доста необмислена е постъпката й.Може много да си навреди.
Предполагам ,че с осиновяването има нещо тъмно и затова няма да се стигне
до съд,но ... newsm78

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 21:16 от pavlinaio

# 672
Павче, тя изрича истините от живота. Втората част от всяка мисъл е нейната повеля. Но...в живота най-често се случва само първата част до точката. Във втората сме непоследователни, немотивирани, несъгласни, особено, ако е имало разочарования...Това е така, просто защото сме хора, а не светици, както хубаво го казваш ти...
За Топрак - по принцип съм съгласна и казвам: Да, така е! Необмислено е!
Не знам обаче как ще реагирам, ако съм Ферайе...Наистина не знам...защото, не съм светица, защото не съм майка Тереза, а обикновен човек...

По въпроса за полицията, не знам. Учителката ще каже на Кевсер, че Ферайе го е взела . Тя на майка си. Майка й на Сервет. Той няма да каже, защото ще разбере баща му за Топрак и то по този начин...Поне на първо време. Мисля, че Ферайе като види Топрак натъжен сама ще им се обади, че детето е на сигурно място.

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 21:20 от Mydream

# 673
Аз мисля,че в следващата серия Кадир бей  ще разбере истината за Топрак.Неизбежно е .
Данайчето беше превела един момент ,когато трите жени разговаряха в ресторанта-ако не се лъжа,Захиде каза,че Аккован разбере ли за детето,страшно ще стане!
Във фрагмана бащата на Сервет  отново приготви оръжието .
С кого ще се разправя и на кого ще търси сметка с пистолет?!

# 674
Данайче, ще те помоля, ако имаш мъничко време в четвърта част на 4.10 мин. Яман казва някаква хубави думи на Месут. Би ли ги погледнала! Praynighttp://www.ddizi.com/izle/24076/Bitmeyen-Sarki-17.-Bolum.htm/4

Общи условия

Активация на акаунт