Февруарски мами у дома си мързелуват и за своите бебчета бленуват! - Тема 22

• 24 276
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
за секциото - 10 дни по-рано, но реално от на4алото на 9ти месец, ве4е си 4акат бебето и ако нещо има те приемат в болницат. Като край моят термин го смениха на 11ти 02 и датата, която фиксирахме е 31.01. Как я избрахме - лекарката ме пита избрала ли съм дата, аз не бях, питах за 01.01, тя каза не може, 29 и 30 са субота и неделя и така остана 31ви, като ме приемат на 30ти.

относно хороскопите не съм правила и чела, Стефан се роди в понеделник, като му сметна сега числото от датата е 9, живот и здраве и това бебе ще е в понеделник и пак става 9, но напълно случайно!

# 106
  • София
Здравейте Grinning

Искам да питам нещо по повод на еднократната помощ за раждане на второ дете. Ще ме извините, но съм изключително зле със счетоводните дела, ама като ви казвам зле - много зле!
Та кога се взима тази помощ и какви документи са нужни? Сигурно трябва да взема нещо и от счетоводителката...
За дъврената слушалка - видях, че на някои от мамите така им слушат тоновете. Гледах при Гала една лекарка, която каза, че това е най-надежния начин да се чуят тоновете.
Въпрос имам към Евридика и Мимоза. Мисля, че бях споменавала в някоя от темите, че лекаря при който ходиме след 35-тата седмица не взима пари за ехото. На мен обаче ми е неудобно да го питам за потвърждение, а и той не е повдигал въпрос за пари т. е. не ми е взимал откакто съм в 35-та. Помня много добре, че това го обсъждахме с него много в началото, но все пак ме гонят някакви притеснения. Не искам да си мисли, че се правя на луда. Не, че ми се дават и 30 лева всеки път, де. Та при вас как стои този въпрос - плащате ли си ехографа?

Момичета, по колко кафета си позволявате да изпиете на ден. На мен днес следобяда ми се припи много и си направих. Аз много обичам кафе и в небременно състояние изпивам огромни количества, но сега не смея. Дали по две кафета обаче, на ден, са много според вас? Още повече, че го правя изключително слабо.

Аз смятам да си спестя Арниката. Не ми се рискува! Ще разчитам на късмета си  Grinning
Относно контракциите, ми аз никакви нямам. А и не помня какви трябва да са родилните специално. Както и да е. Много се олях с писанията този път. Знам, че имаше и още нещо ама забравих. Като се сетя ще пиша пак!

# 107
lilisha Добре дошла   bouquet Приятно  бременеене с нас.
Колкото до след това, от сега казвам твърдо няма да се отървете лесно от мен и след, като родим. Ми кво ще правя по цял ден, аз ще лудна-така ми се ходи вече на работа  Outta Joint май послъгах де.

Хубаво това за Мустелата, но няма ли нещо по евтинко. Тия кремчета са по 40лв  Thinking

Коланите-гащи, които аз си купих са ХЛ, но пък и аз съм станала една бузана и корема си е бая едър.

За кафенцето
Док каза, че едно до две кафета можело, но не и ако имаш кръвно. Аз пак си пия, много обичам, но по едно  Blush

# 108
Мда... опитвам се и аз да не робувам на разни хороскопи и глупости - ама кой ме би днес по главата цял ден да ги чета smile3511 Най-лесно за запомняне ми е 20 януари /защото по-голямата ми дъщеря и тя е на 20,само че април Laughing/ Ама тогава е пълнолуние...не било хубаво да се правят операции.... newsm78

# 109
hey_ya за еднократната помощ, трябва да имаш акта за раждане на детето, лична карта, документ, кое дете ти е, тоест за семейно състояние и друго не помня, реално не я взимаш веднага след раждането, но маъ имаше 3 месечен срок да си я поискаш, ако не я губиш, нещо такова ми се върти.

# 110
Някой скоро наистина беше споменал за дните на луната и кога е добре да се правят операции, ама изумих кой...може ли пак да преговорим по луната кога може и кога не?  Hug

Иначе кафенце аз гледам до едно на ден 3в1 предимно, ама то отвътре душата не ми иска повече...нито пък цигари ми се пушат/странно, но е така.../.

А вярно ли е, че бебоците първите десетина дена само с водичка се къпят - без никакви козметични средства...?

# 111
loryn кзметиката като цяло се разделя на  2 вида - медицинска и не медицинска, ако бебето не е с чувствителна кожа съвсем спокойно може да си ползваш обикновенна, от сорта на крем здраве, бочко и т.н.

# 112
hey_ya за еднократната помощ, трябва да имаш акта за раждане на детето, лична карта, документ, кое дете ти е, тоест за семейно състояние и друго не помня, реално не я взимаш веднага след раждането, но маъ имаше 3 месечен срок да си я поискаш, ако не я губиш, нещо такова ми се върти.
До колкото аз знам срок няма.Трябва акта за раждане оригинал,личната ти карта,лична карта на таткото,ако ти е второ детенце акта за раждане на първото.попълваш еди-колко си докоменти и след това отбелязваш дали да ти ги преведат или след време да отидеш да си ги вземеш от там.С две думи-доста тромава работа!!!Нормално за наща лубима Държава. Heart Eyes

# 113
Примавера, браво за добрите новини  Hug , ще чакаме да споделяш от тук нататък ка к се гледате с малката принцеска

Теди, разби ме направо  Joy , сега отивам у комшийте да оскубя една и да правим един рачел  Mr. Green

# 114
Ей, кога стартира турнира по писане? Що не ме викате и мен?  Mr. Green
Аз точна дата за операция нямам, но си знам между 10 - ти и 15 - ти февруари. А пък не знам защо все си го мисля като за 15 - ти... newsm78 Така ми е влязло в главата.

Лаурита, сега да ми пратиш един балон червен, че ми се дояде!  hahaha

# 115
amidala13 масажи не се правят в началото, но за къпането и в родилното си го къпеха и мажеха с крем, това не съм го чувала, че не трябва, а за Токуда знам, че използват козметиката на хипп.

за еднократната помощ, според мен трябва да се провери там където си подавате документите, да няма различни изисквания, при мен беше задължителен документа за семейно състояние..

имам поръчка от ларедут от 29.10.2010 и още я нямааааа  Cry

# 116
lasi123, Да ти е живо и здраво племенничето! Момче или момиче?
Казали са, че ще е момченце! Брат ми иска да се казва Мартин. Пък ще видим, каквото дойде!
А вие какви имена си избрахте ?   Laughing

# 117
  • София
..Иначе кафенце аз гледам до едно на ден 3в1 предимно, ама то отвътре душата не ми иска повече...нито пък цигари ми се пушат/странно, но е така.../.

Абе да ти кажа по-добре си пий нормално кафе. Една колежка беше ходила на едно изследване (не му знам името) дето ти определят вредните за твоя организъм храни. Та там лекарката, която е провела изследването й казала, че това са едни от най-вредните бъкани с Е-та химии. Кафевто поне е кафе.
А за къпането на бебето, аз мисля първите дни докато не му падне пъпчето т. е. да му мия само дупето на чешмата и Бочко против подсичане. Нищо друго! После вече незнам, не съм се спряла на никаква марка.

# 118
А то в началото нали само шампоан за коса и тяло/дето е комбиниран/ и бебешко олио ни трябват? И кремче против подсичане, ама аз за него мисля да си е обикновен Бочко - на мене ми действа много добре при всякакви кожни раздразнения...

# 119
Лелеееее ,не смогвам !
Аз бях писала за фазите на луната  bowuu.
Не се правят операции на пълнолуние ,което е на 18.02. , а не 20.02. ,защото раните кървят повече.
Колкото по-голяма е луната ,толкова по-трудно заздравяват раните.Така ,че гледате в нета кога има намаляваща луна и кога нарастваща
 Peace .

За тоновете-моя АГ каза ,че не е практигака да се записват ,гледа и слуша от ехографа  Crazy .
С предната бременност също не са ми правили това проследяване , а бях другаде на ЖК .

Бебето се къпе с бебешки шампоан ,но не всеки ден(се ползва шампоана) .

Общи условия

Активация на акаунт