Диабет - алтернативни начини на лечение??

• 39 301
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
Пробвах за няколко дни посочения ВМ-НВХ режим, но вътрешния ми глас ми подсказва че не това е здравословното хранене което търся за момента и го прекъснах.

Попаднах междувременно "съвсем случайно" на една новоиздадена книга, която прочетох на един дъх и се оказа че най-пълно се вписва във всичко което съм прочел до момента. Почти съм сигурен че ще се превърне в бестселър не само за хората с диабет, но и за всички търсещи възможно най-здравословното хранене.

# 31
На мен посоченият линк не ми се отваря. Може ли малко повече подробности?

# 32
Това е книгата. Тук има линкове откъдето може да се свали в epub и mobi формат. Става въпрос за книгата на Dr. Fuhrman "The End of Diabetes" ако все още линковете не се отварят.

# 33
радвам се, че си намерила решение за себе си
все пак не забравяй да използваш непрекъснато глюкомера, докато не откриеш храните, с които поддържаш нормална кр. захар
успех

# 34
шведските диабетици масово и успешно се "лекуват"  с хр. режим

на БГ се казва: ВисокоМазнинен НискоВъглеХидратен, ВМ НВХ

http://www.kostdoktorn.se/diabetes

http://www.kostdoktorn.se/wp-content/2008/12/diabeticcookery820. … om/content/6/1/21

този режим вече от година официално се признава от лекарската асоциация и се предписва и пот лекари
И аз имам познат, който се лекува точно с хранителен режим. Скоро, живот и здраве ще му спрат и лекарствата.
Това, което знам от него - важно е всеки ден по едно и също време да приемаш еднакво количество въглехидрати. С кантаре си мереше в наалото по колко картофи, ориз или макарони може да яде. Важното е да се храни, за да не е гладен и да се изкушава от неподходящи храни. Другото е, че се движи много. Свали 15 кг. Такива работи.

Търся диетолог в България да посъветва мои познат какъв хранителен режим да спазва (подобен на този по-горе). Имате ли координати на подходящ?

# 35
Да изтупам темата от праха и да попитам тази книга има ли я на бг - The end of diabetes?

# 36
Добър хомеопат може да определи първопричината, да даде лекарсво, но трябва да сте наясно, че лечението няма да е за седмица -две. Тук то е продължително и може да стигне и до година или повече. Hug Ако мислите да се отказвате, по-добре не се захващайте.

Добрия хомеопат не предписва хомеопатия при диабет !!!

Има доказана комбинация от медикаменти посредством които да се намали или спре инсулина , като не се спира контрола на захарта и при излизане от норми пак се инжектира до следваща ремисия.

Диета + Метформин + Хлор пиколинат + Тиоктова киселина + Антидепресант.

Има и индивидуална методика за определяне на дозите , а съставките са във всяка аптека.

# 37
Добър хомеопат може да определи първопричината, да даде лекарсво, но трябва да сте наясно, че лечението няма да е за седмица -две. Тук то е продължително и може да стигне и до година или повече. Hug Ако мислите да се отказвате, по-добре не се захващайте.

Добрия хомеопат не предписва хомеопатия при диабет !!!

Има доказана комбинация от медикаменти посредством които да се намали или спре инсулина , като не се спира контрола на захарта и при излизане от норми пак се инжектира до следваща ремисия.

Диета + Метформин + Хлор пиколинат + Тиоктова киселина + Антидепресант.

Има и индивидуална методика за определяне на дозите , а съставките са във всяка аптека.

Дали не е хром  newsm78 И какъв  е източникът на тази схема, в смисъл кой определя индивидуалните дози?

# 38
Извинявай , че не съм видяла въпроса ти ! Това не е от неучтивост а по скоро от професионалната ми ангажираност поради която не съм влизала от 120 дни.

Повярвай ми, метода работи безотказно и точно в това е проблема Sad
Сещам се за една проста аналогия която илюстрира механизмите , които движат денталната медицина:
- защо след като си измием зъбите с антибактериална паста за зъби и оставим четката ,то тя гъмжи от бактерии Simple Smile

За другите помощни средства е писано много и аз искам да акцентирам върху хлор пиколината защото това е все още тема табу плюс факта , че се държи абсолютна цензура върху ролята на други по-ефективни средства от същата група.

Тук ще стрелям на посоки през решетката на цензурата с надеждата да мине като индексация от търсещите машини в категория "окултизъм и извънземни"

Първо кратко разяснение как работи индустрията за хранителни добавки:
Някой беше ли чувал пък камоли очаквал да бъде рекламиран по телевизията крем против бръчки от ВЪРБИНКА преди нашумелия в цял свят филм за вампири с Мина Добрев ?
А някъде да сте видели реклама на работещо средство като алфалипоева киселина ?

Максимално накратко: Самостоятелното набавяне на пиколинова киселина в несвързана форма  е практически невъзможно по простата причина че една от директните и производни е пиридина , който се използва за синтеза на кокаин.

Ние обаче третираме диабет тип 2 за която цел са ни необходими далеч по-малки количества , които се съдържат в 12 грама човешка коластра или 60 милилитра квасено биволско мляко.

Необходимата доза хлор ефективно се набавя с приемането на 15 грама хрян дневно настърган на каша и овкусен с 15-20 грама пчелен мед.

Последователността на приемане не е от значение , но трябва да стане в рамките на 2-3 минути , след което се изпиват поне 150 милилитра леко затоплена вода до приблизително телесна температура или малко по-топла.

# 39
На мен пак ми се струва, че бъркате хлор с хром. Не зная човешкото тяло да има нужда и да трябва да си набавя хлор. Той е дезинфектант и е отровен, приет вътрешно. И няма такава съставка хлор пиколинат, а хром пиколинат. Каква е ролята на антидепресанта в случая? Ако се натровиш с хлора, да не ти пука ли? Извинете моята язвителност, но така давани с лека ръка съвети могат да навредят на някого, който сляпо Ви послуша и приложи приемане на хлор вътрешно.

# 40
Абсолютно си права , че ако някой реши да приеме хлор под формата на газ перорално то освен техническите пречки пред едно такова приемане би изпитал и драстичен дискомфорт при вдишване.
По въпроса дали хлора като елемент е токсичен:
След като прочетете в кои съединения участва бихте установили , че няма как тялото ви да функционира без да си набавя огромни количества от него ежедневно.

Проблема при болните от диабет обаче са много и много по-сериозни отколкото обикновено сме свикнали да мислим като един от най-тежките е прогресиращата полиневропатия.
Тя се дължи основно на забавения клетъчен метаболизъм вследствие на което синтеза на основни невротрансмитери се редуцира.

Проблема пък при хлора е че е много мощен окислител и винаги го приемаме като устойчиво съединение. Невроните от своя страна имат нужда от него за да извършат трансвер и си го набавят разграждайки и без това ограниченото количество фосфатидил хлор , който е единствения източник за синтеза на ацетилхолин .

Вследствие на това при болните от диабет е желателно подпомагането на различни аспекти от функционирането на невроните.

И в заключение към всички , които искат да си помогнат - спокойно - описаната от мен методика за приемане на хлор и пиколинова киселина посредством консумация на настърган хрян и коластра е последното нещо което би ви убило ако сте болни от диабет.

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 14:23 от Георгиева Magi

# 41
  • SA
Да разбирам ли, че Георгиева лекува хора с диабет?
Нямах никакво намерение да пиша в темата, но просто последния постинг с вьзмущението на госпожата от демонстриране на "фрапираща некомпетентност" ми дойде в повече.
Та затова реших да изтькна някои фрапиращи некомпетентности в нейните постинги.
Цитат
Проблема при болните от диабет обаче са много и много по-сериозни отколкото обикновено сме свикнали да мислим като един от най-тежките е прогресиращата полиневропатия.
Тя се дължи основно на забавения клетъчен метаболизъм вследствие на което синтеза на основни невротрансмитери се редуцира.
Значи, диабетната невропатия не се дьлжи на забавен клетьчен метаболизьм. Да не говорим, че при диабет метаболизмьт не се забавя, а се нарушава. Завишените нива на глюкозата и последствията от това са основна причина за нервното увреждане. За повече информация по отношение на предполагаемите механизми:
http://www.medscape.com/viewarticle/510707_2
Вярвам, че хората, които тьрсят алтернативно лечение на диабета, не си вьобразявт, че има и алтернативни механизми на уврежданията, които настьпват при диабет. Ако е така, то поне би трябвало да посочат сьответни проучвания, с които те са установени.

Цитат
За другите помощни средства е писано много и аз искам да акцентирам върху хлор пиколината
Цитат
За другите помощни средства е писано много и аз искам да акцентирам върху хлор пиколината защото това е все още тема табу плюс факта , че се държи абсолютна цензура върху ролята на други по-ефективни средства от същата група.

Хлор пиколинат няма и подобно сьединение никой не използва. Както и milittana е писала, има хром пиколинат, който действително оптимизира действието на инсулина.

Цитат
Максимално накратко: Самостоятелното набавяне на пиколинова киселина в несвързана форма  е практически невъзможно по простата причина че една от директните и производни е пиридина , който се използва за синтеза на кокаин.

Това твьрдение пьк направо не зная как да го коментирам.  Shocked
Значи според вас всичкия пиридин отива за производство на кокаин и затова в природата има недостиг от пиридин?
Само да уточня, че пиридиньт е органично сьединение, което влиза в сьстава на витамини от групата В.

Цитат
А някъде да сте видели реклама на работещо средство като алфалипоева киселина ?

Дааа, чували сме за алфалипоевата киселина. Тя отдавна се използва за лечение на диабетна невропатия вьв форми за венозно приложение. Изобщо не е някаква страхотна конспирация, за каквато намеквате.

Цитат
По въпроса дали хлора като елемент е токсичен е добре преди писане на мнение да прочетете нещо по въпроса за да не демонстрирате фрапираща некомпетентност.

Дали хлорьт като елемент е токсичен - ами този газ се е използвал като БОВ ( бойно отровно вещество). В сьстава на сьединения - ми натриевия хлорид сьдьржа хлор. Що е необходимо да се яде хрян с мед, не ми е ясно.

Между другото
Цитат
трансвер
се пише трансфер.

Та в крайна сметка, аз наистина вярвам, че има и алтернативни лечения за диабет от 2 тип. Моля, прочетете книгите на д-р Бьрнщайн (Bernstein) самият той диабетик.
http://www.diabetes-book.com/
Прочетете за шведския подход в лечението на диабета.

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 12:01 от kameloth

# 42
Здравей  kameloth Simple Smile
1.
Не лекувам хора от диабет а им помагам да живеят до колкото е възможно по-нормално със симптомите и съпътстващите ги дегенеративни състояния. Понеже работата ми е свързана с ежедневната комуникация с болни от тази коварна болест и обработката на стотици кръвни проби месечно то аз съм благословена с възможността да комуникирам с тях на тема кой с какво си е помогнал във и извън рамките на съвременната медицина.
2.
Въпреки ,че заплатата ми като държавен медицински работник е мизерна , аз никога и под никаква форма не съм искала заплащане за съветите , които давам и никога не съм рекламирала един или друг продукт освен ако не съм се убедила на базата на лични наблюдения в неговата ефикасност.

Стига за мен , сега по първия ти коментар - да прав си - това е една от работните теории за възникването на диабетната полиневропатия .
Но забележи - само една от всичките 6 най разпространени.
Моя шеф например е привърженик на тази за оксидантния стрес.
Аз лично намирам прекалено много аналогии между процесите на стареене и тези при случаите на невропатии и това подхранва вътрешното ми убеждение.

Нима не ти прави впечатление определението  "диабетна" ? Полиневропатията е разпространена и сред хора със съвършенно нормални нива на кръвната захар.

По втория ти коментар предполагам ,че си търсил в гугъл нали ? Може би след време интернет пространството че бъде това , което мислим че е днес .Simple Smile Има много литература по въпроса , но съдейки по коментарите ти съм сигурна , че ще ти бъде скучна.

За хром пиколината - нека да го изясним веднъж и завинаги - не съм го споменавала , не го имам предвид и според личните ми наблчдения не върши никаква работа.

На останалите ти коментари не ми се отговаря от учтивост .

Към всички диабетици , които се интересуват от алтернативна медицина - Пийте си хомеопатия , 3 литра вода със или без сол , яжте кайсиеви ядки , носете амулети и чи генератори но винаги си мерете кръвната захър и си имайте под ръка инсулин.

# 43
Е, хайде сега, една малка част от диабетиците са на инсулин! Защо да го имат под ръка, като 80% от хората болни от диабет пият хапчета!

# 44
  • SA
Не мисля, че е проява на голяма учтивост да се наричат хората  " фрапиращо некомпетентни", особено когато са писали напьлно верни неща, ама както и да е.
Колкото до това откьде човек може да получи информация, интернет е само един от източниците, освен него има книги, учебници,списания и т.н.
Все пак, добре е да посочите кьде се среща тази литература, в която е обяснено, че с хлор се лекува диабетна полиневропатия. Пьк вече дали ще ми е интересна, оставете аз да преценя.
Цитат
Нима не ти прави впечатление определението  "диабетна" ? Полиневропатията е разпространена и сред хора със съвършенно нормални нива на кръвната захар.
Че аз кьде сьм говорила за полиневропатия, различна от диабетната? Естествено, че полиневропатии има различни и тяхната патогенеза сьответно е различна. Никьде не сьм твьрдяла, че високата крьвна захар е единствената причина за неврологично увреждане.  Peace
milittana отново е права, че от инсулин под рька се нуждаят една малка част от диабетиците. Останалите даже произвеждат инсулин повече, отколкото е необходимо.

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 16:19 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт