Отговори
# 30
Здравейте,
Имам питане - вече няколко питки правя,но като втасат си губят фигурите. Правих на взелчета, слънцето, на руло и подредени едно изправено,едно легнало парче,но като втасаха и нищо не личеше. Защо така?Къде греша?

Тестото е по-меко, следващия път го направи една идея по-твърдо!

# 31
  • забравих си мисълта...
Здравейте,
Имам питане - вече няколко питки правя,но като втасат си губят фигурите. Правих на взелчета, слънцето, на руло и подредени едно изправено,едно легнало парче,но като втасаха и нищо не личеше. Защо така?Къде греша?

Защото тестото ти е по-меко. При моите се получава същото. Но затова пък са много вкусни, нали Simple Smile.

# 32
Благодаря!

# 33
Някой може ли да даде идея
за торта или сладкиш с кондензирано мляко?

Честито на празнуващите!  bouquet

# 34
  • варна
Благодаря Аелис - така ще направя  Peace

# 35
  • София-Младост
Не съм вного по морските продукти, та питам пъстървата как е по вкусна във фолио на фурна или директно на оребрения тиган да пека.
АЗ съм за тигана или пържена.

# 36
Мастер, Ала-бала, благодаря.
На тигана ще е , че е за дребния, а пържено не давам.

# 37
Бях чела една рецепта за торта с орехи, сещам се, че се отделяше една част от сместа с която  после се мажеше готовият блат . Т. ест блата и крема са едни и същи , само че едното се пече другото не. Пфу, като не мога да я намеря - поне да можех да обяснявам добре, че да ми помогнете ooooh! Не съм много сигурна , ама май фалшива торта Гараш се казваше , а може и да бъркам  newsm78

Точно торта Гараш. За 1 блат ти трябват: 7 яйца, 1 ч.ч. едро смлени орехи, 1 краве масло, 1 ч.ч. захар, 3 с.л какао, коняк /по желание/.
Разбиват се белтъците отделно. В друга купа жълтъците, маслото, захарта, какаото. От жълтъчената смес се отделя 2/3 чаша. Към остатъка се прибавят орехите. После внимателно се смесват с белтъците. После печеш на не много силна фурна. Блата не става твърд като се пече, а като изстине. Маже се с отделения крем.
Аз правя по 2 блата, че единия не стига. Да ви е сладко!

# 38
  • Бургас/Пз
Може ли да ме насочите към рецепта за баница или нещо подобно с ръчно точени кори, печени на сач / така поне пише на пакетаPraynig Praynig

# 39
Някой може ли да даде идея
за торта или сладкиш с кондензирано мляко?

Честито на празнуващите!  bouquet

Аз правя една бърза торта със кондензирано мляко и готови блатове когато бързам.А също си пълня и еклерите със същия крем и във къщи го обожават.
Торта
продукти:
1пак.готови блатове
1консерва подсладено кондензирано мляко
1 крем на доктора без варене
25гр.кокосови стърготини
200-300мл.прясно мляко

Приготовление:
Приготвям крема на доктора според указанията самоче със 200мл.мляко,прибавям конд.мляко и кокосовите стърготини.Ако стане много гъсто добавям мляко по-малко докато стане на нужната гъстота.
Правя си малко сироп като го ароматизирам със някакъв течен аромат/цитрон,ванилия,коняк/
Сглобяване:
слагам блат,сиропирам но не прекалявам,мажа крем/в/у крема може да се сложат плодове/пак блат,сироп,крем,най-отгоре слагам блат и леко сиропирам.Може да я намажеш цялата със крем но трябва да си отделиш крем без кокосовите стърготини за да стане глатко и добавиш малко масло за да стегне.Другия вариянт е течен шоколад разтопен и масло.Заливаш и заглаждаш.

# 40
Момичета, имам нужда от помощ  Rolling Eyes!
Трся форумската рецепта за кюфтета с бял сос, мислех че е на Аелис и досега преглеждах блага й, но не.

# 41
  • Пазарджик/Лондон
elissee , това ли търсиш?:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496534.msg15101907#msg15101907

# 42
  • Пазарджик/Лондон
ditsan , кремчето на доктора има ли значение какво ще е?Лесна ми се вижда тортичката, което значи, че непременно ще се пробва Wink.

# 43
Аелис балгодаря  Hug Hug Hug! Спаси семейството от глад, докато безцелно ровя в нета  hahaha!

# 44
Здравейте момичета ,записвам се в тази толкова полезна тема и веднага искам да споделя с вас ,снощи правих пастърва  увита в хартия за печене и стана много вкусна ,но за първи път видях в едната да има хайвер събрах го но не знам какво да го правя бихте ли ми помогнали предварително ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт