Отговори
# 570
Да питам как най-лесно и бързо да разтпопя захаросан мед в буркан?Благодаря  bouquet

# 571
Да питам как най-лесно и бързо да разтпопя захаросан мед в буркан?Благодаря  bouquet

В топла вода на много слаб огън, не бива да завира, ако държиш да му запазиш полезните свойства. Може и на радиатор на парно, но става по-бавно! Peace Става и в микровълнова, зависи за какво ти трябва. За сладкиш така съм разтопявала две-три лъжици.

# 572
За меденки Simple Smile,че на дъщеря ми и се дояли,бях правила за Коледа и тя ги хареса,но този буркан е нов и е захаросан.В микровълнова на водна баня ли?

# 573
  • под тепетата
Ако е в МВ няма нужда от водна баня.Слагаш за 10-тина секунди и бъркаш, така до разтапяне.

# 574
Ако е в МВ няма нужда от водна баня.Слагаш за 10-тина секунди и бъркаш, така до разтапяне.

bilqna_69 ти е отговорила, просто си сложи нужното количество в чаша и разтопи само него в микровълновата. И го гледай,че бързо става! Peace

# 575
  • София
Опитах се да направя сладкиш, който се залива отгоре със шоколад Confused Майка ми ми беше купила шоколад за готвене и се опитах да го разтопя в микровълновата + масло. Получи се едно изгоряло какаово... "нещо" Cry Как мислите във въпросния шоколад ли е проблема, аз ли сбърках някъде и изобщо как успешно да разтопя шоколад за да стане гладка сместа

# 576
...........опитах да го разтопя в микровълновата + масло. Получи се едно изгоряло какаово... "нещо" Cry Как мислите във въпросния шоколад ли е проблема, аз ли сбърках някъде и изобщо как успешно да разтопя шоколад за да стане гладка сместа

Чарита, просто си го изгорила. Пак пробвай, но отваряй по-често и разбърквай. Така ще установиш кога е готов, т.е. стопен и няма да го държиш повече от нужното. Peace

# 577
  • София
Мерси, labrex. Аз уж го гледах как се разтопява. без да го отварям и разбърквам, обаче  Embarassed Имам още един такъв шоколад за готвене. Ще взема да го пробвам и него

# 578
Мерси, labrex. Аз уж го гледах как се разтопява. без да го отварям и разбърквам, обаче  Embarassed Имам още един такъв шоколад за готвене. Ще взема да го пробвам и него

Можеш и малко олио да му сипеш, като го начупиш в чашката, става лъскава сместа. Само внимавай да не го разредиш. Правя го на око и ми е трудно да дам пропорции за съжаление. Сипвам малко, като се постопи шоколада бъркам и досипвам още, зависи колко гъста/рядка ми е нужна глазурата. Понякога и без масло го правя, понякога слагам и масло и олио, понякога и капки пресно мляко - както дойде. Peace

# 579
От къде мога да си купя бадемово брашно,искам да пробвам френски макарони.Обърнах Добрич,но някой не бяха чували дори.Може и да си поръчам,но не знам от къде Rolling Eyes

# 580
От къде мога да си купя бадемово брашно,искам да пробвам френски макарони.Обърнах Добрич,но някой не бяха чували дори.Може и да си поръчам,но не знам от къде Rolling Eyes
http://www.-spam112-/magazin/hrani/brashna/bademovo-brashno-balc … -100-gr-8269.html
и тук http://www.kulinarno-joana.com/places-and-goods/

# 581

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html
А за тази торта откъде да взема готови блатове?

Be Light, в хранителните магазини продават готови блатове за торта - обикновено са по три броя в пакет, ванилови и какаови.Не са лоши, а и тортата, за която питаш, се прави за отрицателно време с тях Wink.

Hug Ще я пробвам, много ти благодаря.

# 582

Вчера правих домашен шоколадов крем... Laughing Шоколадът се топи на 37 градуса - най добре е на водна баня, аз така го топя.

# 583
Tzarina,благодаря много!

# 584
Здравейте !
Започнах да правя макарони по ето тази рецепта http://sunshine.collapse.bg/lavender-macarons-with-lemon-cream-cheese-frosting/ , специално си купих ел.везна , за да са ми точно продуктите , обаче сместа накрая ми стана толкова течна,че не мога да я шприцовам , тя си тече направо .
Има ли как да ги спася , нещо да добавя,за да се сгъсти ?
Мерси предварително !

Общи условия

Активация на акаунт