Отговори
# 555
Здравейте ! Моля за помощ. Дъщеря ми иска за рожденния си ден кекс/торта на Хелоу Китти. Купих силиконова форма с главата на Китти. Но не ми идва на идея какъв кекс да е. Може ли да ми дадете идеи и също съвет как да направя кекса розов: сметана ли, крем ли ?!  newsm78
Ето формата ! Предварително благодаря !

# 556
  • София

Има ли някой рецепта за сланина в буркани? Помня само, че вътре имаше черен пипер и скилидки чесън....

# 557
Рени, ето тук писах за сланината в буркани  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=345222.msg17341467#msg17341467

всъщност ето частта за сланина в буркан
Цитат
Четвърти - нарязва се сланината на ивици - широки пр. 3см, дълги - колкото височината на буркан. овалват се в подправки. На дъното на буркана 1 с.л. сол, отгоре - още една пълна с.л. сол. Допълва се буркана с вода, запечатва. Вари - точно 3 мин. от започването на кипенето на водата.
Охлажда се и може да издържи до лятото, без да замирише на старо. Тази е за хора с крехки зъби  Laughing Laughing

# 558
  • София

Пепчо, хиляди благодарности   bouquet  Златна си!!!

# 559
  • Варна
Купих онзи ден кр. масло и се оказа старо има дъх.
Дайте идея какво да направя от него за да не се усеща, че няма да го ядем така не ни харесва.

# 560
  • Пловдив
Мисля, че каквото и да приготвиш с него все ще "дъхне" , така че по-добре го изхвърли, отколкото след това да изхвърляш и труда си и останалите продукти...

# 561
здравейте момичета ,аз търся рецепта за хляб с бира

Краси, ето тук има два бирени хляба и един бирен фугас

С маслините е страхотен бирения хляб, пробвали сме го многократно, че и в индивидуални волни изпълнения, но много сме доволни. Препоръчвам.  Hug

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html
А за тази торта откъде да взема готови блатове?

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 11:47 от Be Light

# 562
здравейте момичета ,аз търся рецепта за хляб с бира

Краси, ето тук има два бирени хляба и един бирен фугас

Маме, че то кога не умиришеш съседите, защо ще ядете рибя  Wink  Ако имаш готови блатове, огледай из хладилника какви млечни имаш и в шкафа какви кремчета и шоколади  Hug
благодаря

# 563
Моля препоръчайте ми марка готова смес за картофено пюре. Знам, че е по-хубаво да се направи с истински картофи, но този път няма да имам никакво време.

# 564
Къде в БГ може да се намери пушена пъстърва?

# 565
Къде в БГ може да се намери пушена пъстърва?
Виждала съм в рибарските магазини ,продават до пушената скумрия...Но не навсякъде има.....

Моля препоръчайте ми марка готова смес за картофено пюре. Знам, че е по-хубаво да се направи с истински картофи, но този път няма да имам никакво време.
Отдавна не съм правила и използвала такова,но преди си спомням,че ми харесваше що годе това на Белла и то гледах да не е с мляко.....Това ,което е с мляко става на лепило...Другото по-ставаше....

# 566
  • France
Реших и тук да попитам:
Купих си тиган Фест, с незалепващо покритие, 5 год. гаранция, не е от евтините модели- 52лв. В инструкцията пишеше, че трябва да се намаже с мазнина при първа употреба.. поне, аз така разбрах с моя "перфектен" английски  Laughing.
Правилно ли разтълкувах превода?

# 567
  • София
Правилно си разбрала  Peace И мен така ме инструктираха при покупката на грил-плочата, която е също с незалепващо покритие - намазва се студена, след това се включва да се сгорещи (ако ще го ползваш веднага, направо си готвиш, ако не, само да стане горещо).

# 568
Здравейте   bouquet
Един въпрос и от мен.  От Варна съм и ми трябва около килограм моделираща маса за покритие на торта. От къде мога да си купя? Има ли нещо такова в Кауфланд или от някоя сладкарница? Благодаря предварително   bouquet

# 569
  • Пазарджик/Лондон

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html
А за тази торта откъде да взема готови блатове?

Be Light, в хранителните магазини продават готови блатове за торта - обикновено са по три броя в пакет, ванилови и какаови.Не са лоши, а и тортата, за която питаш, се прави за отрицателно време с тях Wink.

Общи условия

Активация на акаунт