Отговори
# 495
Мастерче,до колкото знам течната млечна сметана не се сгъстява никога.Тя е като течна сметана за кафе.Я, сгъсти я де.....Пробвала съм преди 22 години  веднъж и не стана и от тогава различавам сметаните.Съжалявам.
НИщо де...Не се съжалявай...Утре ще сваря едно грисче и готово....

Аз реших да пробвам просто и така.....Човек се учи докато е жив... Laughing

# 496
  течната сметана се сгъстява,ако е с по-висока масленост.

# 497
Разбира се 4е се сгъстява Peace но както Селма е написала трябва да е с по високата масленост май 40% на която пише 4е е за разбиване и трябва да е стояла в хладилника преди разбиването Peace

# 498
Г-жа Нервакова,Тулу,Дани 77, благодаря ви за отговорите - ще се прави тази баница  Peace bowuu  bouquet

# 499
  • Кьолн
И на мен преди десетина години дядо ми подари сметана Президент-готварска.Разби се перфектно и много бързо. Останах очарована. И миналата година реших да правя ганаш с готварска сметана, но не си спомням марката. Изобщо не се разби. Ако някой е правил ганаш с готварска сметана да сподели дали му се  разбива? Или да си карам със сладкарската.

# 500
Това е разликата..готварската е с нисък % масленност и не се разбива а се ползва за сосове  докато сладкарската с висок% и става за разбиване.. Peace

# 501
Това е разликата..готварската е с нисък % масленност и не се разбива а се ползва за сосове  докато сладкарската с висок% и става за разбиване.. Peace
   Точно! Peace
   Процента на масленост е решаващ.

# 502
  • Кьолн
Благодаря момичета! няма да рискувам ще си взема сладкарска. Поне при нея нямам провали!

# 503
Аз разбивам готварска сметана и става идеално, но гледам да е млечна. Със соевата не съм пробвала.

# 504
  • In a surreal moment!
Да попитам и аз  - едно време хазяйката ми правеше страхотен пандишпанен кекс. Опитах се да го направя, бухва в печката, оставям го да изстине в нея и пак пада. Вече пробвах няколко пъти, но не ми се получава. Благодаря ви!

За пандишпана това е голяма грешка! НЕ се оставя да изстива вътре в затворено пространство, защото има задушаване и спада.  Изваждаш отвън, добре изпечен пандишпан няма да спадне на стаен въздух. Желателно е да извадиш и от тавата, да освободиш от хартията за печене и да изстине блата или кекса на решетка.

# 505
  • Сливен
рецептата за кекса е лесна - 6 яйца, чаша и половина захар, чаша и половина брашно, 6 с.л. топла вода, 6 с.л. олио, орехи, стафиди, лимонова кора.
Разбират се белтъците със захарта, отделно жълтъците с брашното, водата и олиото, смесват се. На мен изглежда са ми големи чаените чаши и като сложих по чаша и половина жълтъците направо се изгубиха в брашното Embarassed, това беше първия път.  След това се прибавят и останали неща по желание. Печенето е в предварително загрята фурна - 200 градуса. Хазяйката ми първо пускаше печката само отдолу и като бухне преместваше копчето на печене и отдолу и отгоре. Гледала съм я толкова пъти, ама моята работа е като на кучето - ако само с гледане ставало и то щяло да бъде касапин Mr. Green.
Печенето май е около половин час, не съм засичала признавам си.
А това беше най-хубавия и пухкав кекс, който съм яла.

# 506
Сноши питах, но го няма въпроса, сега пак питам. Желатина за 1л. колко пак. да е и как се разтваря без буци.

# 507
  • София-Младост
Сноши питах, но го няма въпроса, сега пак питам. Желатина за 1л. колко пак. да е и как се разтваря без буци.
10г за 500мл, ако пакетчето е от 10грама според мен ти трябват 2. Разтваряш в половин чаша студена вода, когато набъбне слагаш на водна баня, бъркаш докато се разтвори и след това прибавяш към сместа за желиране.

# 508
# 509
Здравете, момичета! Въпросът ми е за т.н. макарони (сладките). Гедам ги толкова красиви и привлекателни из всички сайтове и блогове и съм се навила да пробвам. Да питам тези, които са правили и яли от тях, струват ли си или са просто слепени цветни целувки?

Общи условия

Активация на акаунт