Отговори
# 690
  • в колонките
Цитат
Ще правя тирамису, за което ще използвам само белтъци. Моля Ви за идеи какво да направя с останалите 4-5 жълтълтъка
Цитат
   Направи крем каталана.

# 691
Despina аз много често правя супи от праз, спанак, лапад, коприва, рибена, шкембе чорба. Hug

# 692
  • София
До вчера правех каши на бебка от безмлечна оризова каша и замразена кърма. Обаче запасите ми от кърма свършиха и ще мина на млечни каши, а имам още 3 кутии оризова каша. Та въпроса ми е - мога ли да ползвам оризовата каша вместо нишесте при сгъстяване на сосове и супи Rolling Eyes

Второ въпросче: бях разглеждала блога на някое от момичетата тук, което изпълняваше поръчки за торти. Но пуста склероза smile3538 не помня коя беше. Подскажете моля, че ни предстоят празници вкъщи и искам да се възползвам от услугите й

# 693
До вчера правех каши на бебка от безмлечна оризова каша и замразена кърма. Обаче запасите ми от кърма свършиха и ще мина на млечни каши, а имам още 3 кутии оризова каша. Та въпроса ми е - мога ли да ползвам оризовата каша вместо нишесте при сгъстяване на сосове и супи Rolling Eyes

Второ въпросче: бях разглеждала блога на някое от момичетата тук, което изпълняваше поръчки за торти. Но пуста склероза smile3538 не помня коя беше. Подскажете моля, че ни предстоят празници вкъщи и искам да се възползвам от услугите й

На повечето инстантни храни, за бебета, след определен период от време от разтварянето им в течност не се препоръчват да се консумират. Но ти можеш да си ги използваш за бебето, добавяш си следните неща към кашата :
- мляко, може пасиран банан, обелена праскова
- сваряваш зеленчуков бульон и сгъстяваш с кашата, малко кр.масло или лъж.сметана, зависи на колко ти е бебето и имаш вкусен и полезен обяд
-извара, плодово пюре

Ако ти се занимава разгледай тортената тема и търси в подписите блоговете им, повечето от тях правят поръчкови торти.

Аз да питам, кога е Великден?

# 694
lst , на 24, 25 и 26 април 2011г

# 695
Инеса, според мен петела може да го посвариш ,ако си решила да го печеш.Може да го напълниш ,като пълнено пиле например.Запържваш или задушаваш гъбки,лук,морков,ориз,червен пипер,подправки,домати и пълниш петела и го зашиваш.Отстрани може да завиеш зелеви сърмички със същата плънка, или да сложиш картофки.Намазваш петелът с червен пипер и олио и може да изпечеш в глинен гювеч за няколко часа.Майка ми така пълни пиле,пуйка и става вкусно.

Благодаря ти! Напълних го с такава плънка и отдолу и отстрани наредих кисело зеле. Пекох в гювеча. Стана страхотен!

# 696
Мерси, Луча. Покрай Коледната тема ми бе толкова приятно като я имаше, че сега нямам търпение за Великденската, ама може би е рано още.

# 697
  • София

На повечето инстантни храни, за бебета, след определен период от време от разтварянето им в течност не се препоръчват да се консумират...
Не съм се изказала ясно. Аз имам 3 кутии суха каша, не са направени на готова за консумация. За това и ми се иска ако може да ги ползвам за нещо друго

# 698
'ЧАРИТА, заповядай сладки с бебешка каша и аз така оползотворих мои каши от бебо

1ч.ч бебешка каша
1ч.ч брашно
3 лъжици мазнина ( Аз не слагам повече от 2)
около половин чаша вода или течност.(пробвала съм с вода, с чай и сок, предполагам, ще стане и с мляко)

Всъшност не винаги спазвам пропорциите, горе долу брашното( което също може да е и пълнозърнесто и типово и тн) е равно на кашата, течността, според консистенцията.
Разбърква се и се меси за няма и 5-6 минути, разточва или се намачква с ръце ,нарязва се или се ползват формички, и не повече от 10-15 минути на около 200 градуса във фурната. За около 15минути стават с измиването на ръцете:)
Аз добавям и мед понякога, ако кашата е по-блудкава. Предполагам могат да се сложат и плодове и сушени и други разни сладки неща.

От някой блог в нета беше ама от кой Господ знае  newsm78

# 699
Чарита, много добре те разбрах и затова ти дадох идеи, за които ми хрумна как могат да се употребят. Предложението на г-жа Нервакова също е интересно. Ако не е указано на етикета определено време за консумация / АДАПТИРАНИТЕ МЛЕКА  след час разтворени не са годни за консумация, мисля, че същото важеше и за кашите/спокойно можеш да го приложиш и за вас. Ти знаеш вкуса на кашата и най-добре можеш да прецениш  с какви добавки ще се получи вкусен крем например. Аз лично много харесвах банановата каша и едно от предложенията ми по-горе. Според мен с това количество ,което имаш можеш да пробваш разни работи, а и да споделиш с нас резултата после.

# 700
  • София
Г-жа Нервакова, мерси за рецептата. Ще я пробвам още утре

# 701
Здравейте ,моля ви ако има някой на линия да помага спешно  Praynig Тръгнах да правя тази тортичка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.0,но желатина ми се пресече когато го изсипах в крема и сега е на бучици  smile3511 мога ли да спасея крема ако го сложа пак на водна баня или всичко е загубено.............. newsm78

# 702
Здравейте ,моля ви ако има някой на линия да помага спешно  Praynig Тръгнах да правя тази тортичка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.0,но желатина ми се пресече когато го изсипах в крема и сега е на бучици  smile3511 мога ли да спасея крема ако го сложа пак на водна баня или всичко е загубено.............. newsm78

poxy 80 , или не си го разтворила хубаво, т.е. останал е на зрънца, или си го сипала топъл в студена смес (или пък обратното) и в такъв случай се пресича и става на парцали. Ако кремчето позволява да се топли, сложи го на водна баня, аз понякога и направо на огъня слагам и бъркам, но си зависи от крема, би трябвало да се хомогенизира. Peace
Чак сега видях, че има линк, може да го позатоплиш и, ако имаш тел, бъркай с нея.

# 703
labrex много ти благодаря ,отивам бързо на котлона да видя какво ще стане  newsm29

# 704
  • Варна
здравейте! имам готово тесто, купено от магазина (с мая) и искам от него да направя бухти. как да процедирам? мислех да го разточа и да го нарежа на ромбчета и така да ги изпържа? съвети?

Общи условия

Активация на акаунт