Майчета 2009! - 5

• 33 382
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Честит празник момичета!
Аз не съм писала от векове - ама направо си ме е налегнала една депресия от разни събития. Иначе си ви чета най-редовно!
Кате честито ти мома! Да ти е много здраво и послушно бебче!
Бобито аз пък ако знаеш как искам Ева да е левичар - може да ми се смеете ама отсега я мисля, че някой ден няма да мога да и помагам в първи клас с писането, защото аз съм левичарка! Пък и мен никой ама никой не ми се е присмивал затова, че пиша с лявата ръка - намираха за друго де - за това, че нося очила  Heart Eyes
Плами браво на Влади - явно много бърбори!  Simple Smile Ева сега почна да се е поотпуска и да повтаря или да казва някакви чути недочути думи.
Стаси как те разбирам за Роси Кирилова - ние само че сме на вълна - мууу и пи (кравата рапър и пингвини)
Стийм мопа - майка ми има и знам че хич не е доволна от него!
Креватче - нашето няма да го сменяме поне още 3-4 години мисля, че то е от тези дето им се маха коша.
За лекарства ние сме на настроения - някой път иска даже още лъжица, някой път и една не ще да види  Mr. Green
Мигле за заспиването - предполагам че сега като се постопли и повече ще се уморява Божко и по-рано ще заспива вечер. А той по колко спи следобед?
Дикси радвам се че всичко е минало добре на рентгена! Наистина няма как да ги опазим от всичко особено вие които сте с две деца!

# 556
  • Русе
Не смятам( за момента) че Гого има проблем с "р". Просто сега започва да говори. Преди малко каза "браво" и ръ-то поне се чу. Досега го пропускаше. Дали има проблем ще се разбере след година-две.

За лявата ръка - все ми е тая с коя ще пишат и ползват. Детето да се чуства добре. Големият късно си определи водещата ръка, Гого определено вече ползва дясната. Бели кахъри.

Чакам гости за обяд а как стоя и се мотам......

# 557
Добър ден и от мен.

Честит празник на всички. Hug

Днес във нас е пълна лудница,момичетата от сутринта го удариха на лудории,цяла сутрин се гоним и викаме.Добре че живеем във къща ,иначе до сега съседите да са откачили от нас.Вени толкова и харесва да седи на гърнето и само ме лъже че и се пишка.Щял ден крещи"пичка се" Crazy или "аки се".Вчера ги водих във заведение със детски кът и там вика ,че и се пишка. Laughing

Каката пък има въображаема майка newsm78,ако напиша това във Клукарник,сигурно ще кажат ,че говори с някой дух детето.Тя(майката) я гони /обикаля  масата и се смее/ и плачела ,защото мъжът и го нямало.Аз пред нея не си спомням да съм плакала за баща й ,но може и да се е случило,не помня.
Голямо въображение има това дете,постоянно се прави на майка,наказва децата ,защото не слушали (това го е научила от мен Embarassed),само рокли облича ,защото иначе не е хубава и т.н.

За буквата"р" във нас никой не я използва,аз като малка ходих много дълго на логопед ,но нищо .Това ми е последния проблем,а пред последният е новата майка на Жени. Joy Joy Joy

За ядките и аз давам  семки и орехи,но май ще спра ,като чета момичетата.

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 16:54 от tanq karabelyova

# 558
  • Велико Търново
Добър ден от мен!
Първо искам да честитя на Катя дъщеричката!Кате,да ви е живо и здраво момиченцето й да расте щастливо и свободно Hug

Честит национален празник!

Аз всичко чета,но нямам време за писане,защото всеки ден водя Мина в един детски център,а аз ходя на фитнес.Като се върнем храня,кърмя и заспива.
По отношение на кърменето Мина е кърмаче мечта,ако й дадеш дадеш,ако не това е.Аз,обаче давам,защото не ми "стиска" да спра Crazy
Ядки не само,че не е опитвала,но и скоро няма да опита.Миналият месец на моя приятелка детето около половин година по голямо от нашите се задави с фъстък.Половината бял дроб спря да работи и по спешност в София.И да не беше станала това на близко дете пак нямаше да дам.Божидара може би към 4 годишна е опитала.
С даването на лекарства няма проблеми.Оправям се сама.Извеждането всеки ден й действа много добре.Минус 10,15 не  е проблем за никоя от нас.Понеже след като слезем от автобуса вървим около 10 минути пеш/не я нося/ и това е вече два--три месеца и един от едно заведение вече ме поздравява CrazyКонтрольорките пък в автобуса си мислеха,че я водя в поликлиниката/пу-пу/.Всичко живо ни се радва,защото други такива луди няма.Пък аз съм болна на тема"каляване и недаване на АБ" Blush
Мина казва 5- думи,но грам притеснение нямам.Като й гледам фината моторика ок си е детето.
На ясла не мисля да ходи,но ще видим.Ако,не намерим бавачка ще  й се наложи Blush

Стийм моп нямам,но имам една пароструйка на Солак.Доволна съм.

Таня,добре си ни дошла Hug
Доста деца имат въображаеми приятели.Психолозите не мислят,че е проблем и казват да не се отричат приятелите Peace

Та това от мен,че ще пристига зълва ми на гости,а аз другият месец мисля да й върна визитата по софийско Blush

# 559
  • София
Ето, че намирам време да се включа и аз малко. Гледам, че и вашите дечица са палави, а някои имате и по 2, та поне съм спокойна, че не само моето е диване. Скача, катери се, пипа само забранени неща, не може да дъвче много добре и само се задавя, не може да заспива лесно- приспиваме се по 1 час, че и повече, като сме навън излизаме с количката, че иначе трябва да го нося, а и спира на всеки камък, което много ме изнервя. За ваксината за хепатит А вече реших, че ще я слагам, защото скоро тръгвам на работа и ще го поверя на грижите на бабата, а и лятото има доста бактерии и с тия пясъчници не искам да си помислям просто   ooooh!
Иначе гърне не ползваме и нямаме намерение  Thinking А нощем се буди по 3-4 пъти и пие по 1 шише 120 мл. чай, вода или АМ.....
Това е от мен засега. ...Продължавам да ви чета.....

п.п. Дикси, може и да не го е глътнал, а да се е търкулнало някъде из къщи...

# 560
По същите причини, поради които Сиска не дава ядки, не давам и аз. Особено пък семки и други дребни ядки като фъстъци. Виждала съм деца аспирирали ядки и не мисля, че скоро ще ги предложа. Става точно за секунда. Не искам да ви плаша, но понякога е и доста драматично.
Както и нашата история с молива изцяло от мое невнимание  Crazy
Вече започнах да не си вярвам, че го е глътнал, а бях готова да си заложа главата, че се е случило. Лошото е, че много рядко си върши голямата работа и с това също ме затруднява  Simple Smile
Каквото и да е, вече не го мисля. Щом детето е ОК...ще почакам и ще видя.
У нас никъде го няма, де.
 А може да го изхвърлил сам в кофата за боклук. Вече ми е изхвърлил там няколко неща. Много бързо разтребва разни работи в кофата и ако не сме го видели те си заминават в големите контейнери. Едното, което със сигурност няма да намерим е  сифона от мивката в кухнята, няколко играчки на брат му и един ъгъл от лайсната на паркета  Mr. Green

# 561
  • София
Дикси, а може ли да се е задавил с лекарството, а металното наистина да го е изхвърлил?!
Ядки и аз не давам, имам уплах от задавяния...

# 562
  • София
Честит празник на всички!
Благодаря ви много за препоръките за заспиването. Наистина ще се опитам да попреместя часа на заспиване и ще видим колко ще спим. Дейничка, спим около 3 часа на обяд. Днес спа 2 часа и 20 минути. Нощем спи около 8-9 часа. четох, че на тази възраст им трябвало 13 часа сън.
Сиске, как издържаш всеки ден на фитнес?!
Дикси -голяма загадка стана при теб. Важното е, че сте добре!
Напоследък Божко обича да захапва яростно една пелена, с която спи и се гушка в нея. Сега и я хапе и се гушка. Wink Предните му зъби отдавна са налице. Що е то?

# 563
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!
Мигле,при нас е същата работа.
Криско изяде ъгълчетата на всички пликове с които го завивам.Лошото е,че сега е решил,че може да яде и калъфките на нашите възглавници  ooooh! Защо го прави,обяснение нямам.Всички зъби отдавна са ни налице...Баща му ме успокоява,че е ял завивки доста време,почти до пубертета -демек се е метнал на него ...  ooooh! Все едно мишки има в нас....
Ние сме болни всички у дома.Благодарение на кака ученичка - тя и аз сме с ангина,а Криско с отит.Пием здраво антибиотици и сякаш вече се вижда подобрение...
Инъче нищо ново под слънцето,все същата работа.Другата седмица ще подавам документи за ясла и ще стискам палци да го вземат,че не мога да си представя още една зима в нас.
Драмата ми сега (след говоренето) е ,че немога да го науча диването да пие от чаша.И сламка не иска...Приемам съвети всякакви Simple Smile
Не съм чела няколко странички назад,минах набързо по диагонал ,но разбрах че Кати Австралийска има бебе. Да и е живо и здраво,много да спинка и слушка Simple Smile
Това засега,ще прочета сериозно назад и тогава повече може би  Wink

# 564
Здравейте и днес Simple Smile
Маева,аз не давам съвет,просто споделям опит  Peace Влади се научи да пие от малка чаша с много малко течност в нея,като постепенно увеличавахме количеството и големината на чашата.Сега вече пие и от бутилка-нат. сок,пр. мляко... Първата му чашка е от тези за шотове  Mr. Green
Удобна е за малки ръчички и съдържимото количество в нея е малко! Успех  Heart Eyes
Та това от мен,че ще пристига зълва ми на гости,а аз другият месец мисля да й върна визитата по софийско Blush
Е Сиске,щом е така да се организираме и да се видим из нощна София  Wink

# 565
  • София
 Е Сиске,щом е така да се организираме и да се видим из нощна София  Wink

[/quote]
 Peace
Можем да направим консултация с Just Vania кога ще има някоя интересна банда в пиано бара. Ето днес ще бъде Графа ееххххх

# 566
  • софия
Еееее,бива ли такова нещо!? newsm78Къде се изпокрихте всички?
При нас голяма скука тези дни.Татито ни беше на работа на 3-4,всичките ни другарчета се измъкнаха от София и ние с Ицко изтрещяхме съвсем.Като изключим,че в петък ходихме на остатъци от детски рожден ден.Много съм разочарована.Мога само да кажа,че света е шарен,но пък такова нещо не ни се беше случвало.Както и да е.Няма да изпадам в разкази,за да не ви отегча,но пък ще ви поднеса следобедно кафенце!
Заповядайте,дано се съберем повечко и да си го пийнем дружно!

# 567
  • о`майна лунна нощ е
Я, я разкажи ... на мен ми стана много интересно.
Аз си укротявам зверилника. И двамата са вкъщи и лудвам вече. Изпокарах им се, натръшках ги по креватите и сега удома е ... няма място да се стъпи по земята, но е тихо  Whistling

# 568
  • Велико Търново
Смехоранке,разкажи де Crazy
Аз спах тази сутрин до 10.40  Blush и сега кърмя Мина /тя заспа вече/ и се отдавам на мързел.
Резервирахме с приятелки маса в хубав ресторант за 8-ми март,запазих си час за гримьор и фризьор и сега живота ми се вижда две идеи по хубав.

Мигле,ако тежеше и изглеждаше като мен нямаше да се чудиш как издържам Crazy
Сега видях,че съм пропуснала въпроса с детските легла.Божидара и Мина не са ползвали такива.И за двете сме купували,обаче.На едната го подарих като беше на около 8 месеца и на другата го продадах пак по същото време.Спим си двете на спалнята и ни е много добре Simple SmileМоже би догодина ще отиде при сестра си в детската стая.Божидара спи там от това лято.

Плами,Кверти,готова съм за всякакви нощни подвизи Crazy

# 569
 waveyСмешко мерси за кафенцето-аз точно си направих

Общи условия

Активация на акаунт