Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 363
  • 695
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз банана го пасирам в блендера суров, без да го варя. Ябълки и круши първо беля, после варя и накрая пасирам.
За сега на обяд давам зеленчуково пюре с или без жълтък, а следобед давам плодово пюре или плодов кисел (смес от каша и плодово пюре). Аз чиста каша не давам, за да не го тъпча детето с висококалорична храна, че нали ни върви по-едричък.
Като мине схемата с жълтъка, ще започна да въвеждам на обяд месо - един ден месно-зеленчуково пюре, един ден зеленчуково пюре с жълтък. Следобед ще бъде същото.

# 391
  • в 1001-та нощ
аз плодове не съм варила до сега - давала съм банан, ябълка и круша; бананът и ябълката разбивам в шейкъра на кухненския робот; а крушата през сокоизстисквачката става на фино пюре, като на цедката се отделят топченцата  Peace

# 392
Аз пък нищо не пасирам,а от плодовете и не варя.Давам парченца,а банана вече се научи да си го гризка.Определено дъвче,а по-едрото изплюва.Започнах да захранвам плодови пюрета,но ми отказа ябълката и крушата.На парченца си ги хапва.От зеленчуците яде варено картофче и варено морковче,пак на парченца.Харесаха му.И тиквата така давам Peace
Само количество за заместване на цяло ядене,не знам кога ще стигнем,но аз и без това държа повече на кърмата все още Peace

# 393
  bouquet мами искам да ви попитам вие как давате жълтъка?
може би е коментирано вече, но за съжаление  нямам време да се връщам назад  Confused
извинявам се предварително ако вече е обсъдено   bouquet  Wink

# 394
  • в 1001-та нощ
аз го добавям в зеленчуковото пюре  Peace

# 395
Здравейте момичета,

за витамин Д, ние ще даваме по 2 капки, въпреки, че сме на АМ, защото фонтанелата му е малко по-голяма, според педи...

Stone, дано не е нещо сериозно Praynig

MissD, предполагам, че всяка мама по различен начин си храни детето, но ние сме така: на обес зеленчуково пюре и плодово за десерт, а следобед или каша или намачкан банан или плодово пюре....

Svetlav, яйцето го варя 15 минути и 1/4 от жълтъка му го натрошавам и смвсвам със зеленчуковото пюре, след това хубаво го доомачквам и то става на кашичка, като пюрето.

# 396
Има ли майка, която ще пазарува от този сайт http://www.laredoute.fr/achat-les-aubaines-offre-soldes-prix-ron … t=price_ascending, да се комбинираме и да поръчаме заедно.

# 397
Аз пък нищо не пасирам,а от плодовете и не варя.Давам парченца,а банана вече се научи да си го гризка.Определено дъвче,а по-едрото изплюва.Започнах да захранвам плодови пюрета,но ми отказа ябълката и крушата.На парченца си ги хапва.От зеленчуците яде варено картофче и варено морковче,пак на парченца.Харесаха му.И тиквата така давам Peace
Само количество за заместване на цяло ядене,не знам кога ще стигнем,но аз и без това държа повече на кърмата все още Peace
Охо, Ади, ти си от наш'та партия  Hug Борко на третия ден се усети какво да прави с парченцата, които отхапва. И аз не бързам със заместването на цяло хранене. Честно казано повече ме е страх да не направи алергия, тъй като имаме фамилна предразположеност, отколкото че може да се задави  Embarassed

Плодовете като банан и авокадо могат да се дават директно, тъй като са с дебели кори и те защитават плода от замърсявания. Поне така съм чела.

П.П. Имам чувството, че мога да му пробутам всякаква храна заедно с банана  hahaha

# 398
  • Тук и сега
Аз пък от преди празниците се мъча и мъча Божидара с тези зеленчукови пюрета. На какви ли марки не взимах - никакъв ефект. Понякога се мръщи още на първата лъжичка и прави позиви за повръщане /което ми подсказва, че и супер гаден вкуса/, а понякога хапва няколко лъжички, но насила. Сама никога не си отваря устата. А, не, излъгах, отваря я, когато трябва да и дам Деавит-а. Много о обича и чака с отворена уста докато не капне капката.
С каша също я пробвах. Купих ябълка с елда на Хумана и щеше да повърне. А кашата е много вкусна, но уви.
Сега съм пред дилема. Чудя се какъв номер да и метна с това хранене. Дали да и давам по веднъж дневно млякото с шише и по-късно да пробутам и кашата и плодовото пюре така или да и давам млякото с лъжичка. Направо не знам какво да я правя. Пълен безинтерес към това ядене. Само на гърдата ако може и това си е.

Иначе, вчера се мерихме. 8.100 на 6.5 месеца. Не знам как е, но е пухкава и не се тревожа за нея.

# 399
Искам да ви питам дали е противопоказно да се сваля Т на бебе с оцетена марля на чело или на краката? Че сме с висока Т вече - над 38 Sad

# 400
Стоунче,по-добре недей  с оцет.Първо е киселина,второ този оцет дето го продават е чист концентрат и работа не върши.
Давай му Панадол или му прави компреси с хладка вода.

# 401
Благодаря. Няма да рискувам с оцета тогава.

# 402
Има ли майка, която ще пазарува от този сайт http://www.laredoute.fr/achat-les-aubaines-offre-soldes-prix-ron … t=price_ascending, да се комбинираме и да поръчаме заедно.
Да аз ще си пазарувам, ако искаш и двете сме от София, може да се комбинираме  Peace

# 403
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Банана минава ли през термична обработка или само го намачквате? И да ви питам кашата на обяд, а зеленчуковото следобяд или обратно? как се дават? Simple Smile благодаря!

Банан давам на ДМ или на ХИП, защото знам как "узряват" на пристанище запад с азот в контейнера. Не че немските ги знам къде узряват, но предпочитам да си мисля, че щом на бурканчето пише "приготвено по стандарт D-...", т.е. немски е читава работата.

Храним се така:
сутрин в 6ч - 120гр. АМ
10 ч. - 120 гр. АМ + 50гр. плодово пюре
13:30/14ч. - 200гр. зеленчуково пюре/ месно-зеленчуково
16:30/17ч. - 120 гр. АМ + 50 гр. плодово пюре
19:30/20ч. - 200гр. каша / редувам елда и оризова/
22:30- 180гр. АМ,  а тази вечер му добавих и 2 безглутенови бишкоти (те много вкусни били! като ги нападнахме с мъжа ми...)

Аз пък нарочно го тъпча - на това всичкото ядене на 26ти беше 7300 и сега на 10-ти пак беше 7300, като отидем на консултация при джи пи то пак ще ми каже, че го държа гладен  Confused  а той не се спира...останах без ръце да ми подскача, постоянно се бие с играчките и си ака нормално по 3 пъти на ден  newsm78  защо не качва ?  Sad

# 404
Therisa,не се Thinking на това че не качвате.Ние миналия месец толкова добре вървяхме с мляко/160 гр на ядене/ и каша ,че очаквах да сме надали поне 700-800 гр,но уви.От месеци не е имала такъв апетит към млякото,преди изяждаше по 130 гр мляко на три пъти в рамките на 1 час #2gunfire,а предния месец до дъно го изпиваше,и резултата беше при Димитрова кантара показа 250 гр,а при джи пи то 150 гр.И аз не мога да си го обясня Thinking как стана това но е факт.Те го отдават на това че била много"живичка"и не спирала на едно място,но за мен това не е отговор NaughtyЗа сега да не казвам  smile3505 голяма дума ,всичко което и предложа го изяжда ,че да видим на следващата консултация какво ще покажат кантарите smile3508.
И някое друго мамче беше споменало за тези бишкоти,че били много хубави  но ние още не сме ги опитвали,но май ще трябва че от няколко дни нещо много често взе да ми се буди посред нощ.Те на ХИП ли са ,и имат ли някакъв специален начин на даване,или ти сама решаваш по колко бишкотки да слагаш ,и дали всяка вечер да даваш.
Ние с акането сме още на 2-3 даже 4 дни ,но и не ни се отразява на качването на килограмите.

Общи условия

Активация на акаунт