Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 356
  • 695
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Здравейте, момичета) Дано всички болни да за оздравяли вече , че тези вируси  Rolling Eyes
Therisa, няма да се притесняваш, нормално е да не  качват вече така бързо като през първите месеци.
Аз още не съм захранила и много се зарадвах на съществуването на тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529928.195
споделям за такива като мен, че все не стигах до кърмаческия  Peace Много се зарадвах да видя юлски мами в темата  Hug
Бургаски майчета, утре ако има желаещи за разходка, ако и времето е хубаво-на линия съм  Grinning

# 406
А съм  Peace но къде,имаш предвид.Ако е в морската мене няма кои да ме докара до там.

# 407
  • в 1001-та нощ
murzel, когато аз въвеждах нова храна - винаги добавях по малко в млякото - за да свиква постепенно с вкуса, но си има и млечното съдържание и вкус

позиви на повръщане е имало - ако дам нещо гъсто - като купените пюрета - преи да се е научил да преглъща - защото той е на течости от раждането и изведнъж нещо разнично  newsm78

втори момент, в който е имал позиви на повръщане е ако неволно вкарам лъжичката малко по-навътре в гърлото - при вас - едва ли е било от това, но споменавам все пак  Hug

ао имаш желание да продължиш да опитваш - пробвай да смесиш мляко с част от пюрето и давай от шише - според гъстотата с цепнат биберон - за да възприема вкупа и после сгъстявай

плодовите пюренца - можеш да разреждаш с вода - става, като сокче и с нормален биерон .... Калоян обича много - така предложено пюре и плодови сокчета - но му давам, само ако сме навън - иначе си яде плод у дона

# 408
Здравейте! Отдавна не съм писала, но все ни ми остава време, но поне гледам да ви чета редовно.
На болните бебчета желая много бързо да се оправят.
Относно храненето ние ядем така:
8:00 - кърма /незнам колко, яде колкото иска/
10:00 - плодово пюре /половин бурканче, с нищо не разреждам така му харесва, а и то не е гъсто/
12:00 - зеленчуково пюре /половин бурканче, разредено с АМ/
15:00 - плодово пюре /останалата половина от сутринта/
17:30 - 18:00 - каша /оризова или бискветена от вчера вече направена с АМ/
20:00 - кърма
23:00 - кърма
01:00 - кърма и край за деня
От днес ще въведа месото, купих му пилешко, дано го хареса и така и ще го редувам със зеленчуковото през ден, а от другата седмица ще му дам и жълтък. Засега Крис възприема новите храни много добре, но има предпочитания. Банана хич не го долюбва, но ябълка и круша имали ушите му плющят. Позиви за повръщане не е имало, но като опита нещо ново на първата лъжичка целия се потриса, но щом си отвори устата за още значи му харесва. Аз купувам пюрета на Ганчев, не са скъпи и Крис ги харесва. Вода все още не иска да пие, а според мен вече трябва, че доста неща яде. Може би не му харсева през биберона и мисля да му взема чашка с наскрайник и да пробвам с такава.
Относно проходилката, аз го слагам там всеки ден по 15-20 минути, че понякога и за повече когато тотално изтрещи. Е няма такава радост и игра и доста целенасочено обикаля цялата стая с него.
Вие свалихте ли вече нивата на вашите кошари надолу? Аз мисля тази вечер да го направим защото Крис е доста активен, хваща се за решетката, навдига се целия до кръста, страх ме е вече да не вземе да се изтегли и да се прекътури.
Ние бяхме на ДК онзи ден, 7 800 гр 67 см. Дадоха ни направление за кръв и урина. Някоя мъжка мама пробвала ли е тия торбички за урина, да сподели лесно ли става. И още нещо забравих да питам доки по кое време трябва взема урината - сутрин ли?
Май още неща щях да пиша ама стана много дълго. дано днес времето да е хубаво, че пак да се разходим. Хубав и усмихнат ден на всички!

# 409
ДОБРО УТРО!
ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ ДНЕС! да са живи здрави весели и засмяни newsm51
аз си имам една такава малка именничка Доника да ми е много здрава Grinning
опитах се да сложа почерпка но не можах (неука работа) Laughing
и както казва Емо Чолаков...не спирайте да се усмихвате Hug

# 410
  • в 1001-та нощ
mila_iv, ние сме ползвали стерилни пликчета за урина  Hug не си спомням да имаше някакъв проблем; не са ни обръщали внимание да се прави в определен момент на денонощието

когато ни казаха да го направим - бяхме в Токуда, от аптеката в болницата купих торбичките, поставих я на момента в кабинета; после се повъртяхме малко насам-натам, дадохме кръв и свалих пликчето - пак в болницата - за свалянето на торбичката и отливане на урината пак ни поканиха в кабинета - за наше удобство, но не исках да притеснявам педи отново и се възползвах от WC за инвалиди - доста големи са като помещение и доста чисти (а на ет.3, където са неонатологията и АГ има две, които почти и не се ползват) ; малкият си беше в количката - ползвах я като "легло"  Hug ; отлях в съдчето, което ми дадоха и приключихме  Peace

# 411
  • Тук и сега
Ееее, вярно, днес е Антоновден. Честито на всички празнуващи малки и големи в юлския отбор! Да сте живи и здрави!

mila_iv, малката също не е много по водата. По-скоро си играе с шишето и му стиска бибката с венците. Пие по малко води. Но вчера я пробвах с неразливната чаша на Авент за след 6 месеца на кака и. И си пийна. Веднага схвана за какво става въпрос. Малко голяма и дойде глътката, но и беше интересно. Така че днес мисля да ходя до Бейби Мола да и взема и на нея.

Алена,
мерси за предложението. Може и да опитам така, но не ми се иска хич да се цедя, там е работата. Все пак нещо ще трябва да предприема, де. Лошото е, че винаги я съпоставям с кака и, която доволно си похапваше от всичко и то по доста. А децата са си различни в крайна сметка и само се ядосвам за неуспешните си опити.

# 412
ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ, честит имен ден на малката Доника.
Габи също си хапваше добре по 150, 160 грама мляко, ама сега с тази хрема, едвам към 100, 120.
Пюрето и кашата със доста уговорки, давам след това и мляко, но не иска.
Дали има друг толкова малограмажен 6 кг. и 64 см. newsm78

# 413
Аз пък нарочно го тъпча - на това всичкото ядене на 26ти беше 7300 и сега на 10-ти пак беше 7300, като отидем на консултация при джи пи то пак ще ми каже, че го държа гладен  Confused  а той не се спира...останах без ръце да ми подскача, постоянно се бие с играчките и си ака нормално по 3 пъти на ден  newsm78  защо не качва ?  Sad

Сигурно е много подвижен. И ние сме така, постоянно иска да подскача Rolling Eyes.

MilaIv, за урината на мен педи ми каза сутрин, първо да му направя тоалета и след това да му взема урина, за да няма бактерии от памперса примерно.

Честит имен ден на всички празнуващи днес Hug

# 414
  • в 1001-та нощ
....Дали има друг толкова малограмажен 6 кг. и 64 см. newsm78

Калоян е 67 см и почти 7 кг ...
..роди се 42 см и 1820г, първите месеци качваше по 900г., 800г., 700г., най-малко качи 4м. - 550 г, когато бях поразредила кърменията - защото много излизахме и той спеше, после зачестих и започна да качва повече - по 800-900г, а декември имаше спад в телото - заради бронхита - от 6340г - преди болестта - падна до под 6 кг - след нея...

прогнозите, че със захранването ще качва по-малко - при нас не се оказаха верни  Peace

# 415
Здравейте! Отдавна не съм писала, но все ни ми остава време, но поне гледам да ви чета редовно.
На болните бебчета желая много бързо да се оправят.
Относно храненето ние ядем така:
8:00 - кърма /незнам колко, яде колкото иска/
10:00 - плодово пюре /половин бурканче, с нищо не разреждам така му харесва, а и то не е гъсто/
12:00 - зеленчуково пюре /половин бурканче, разредено с АМ/
15:00 - плодово пюре /останалата половина от сутринта/
17:30 - 18:00 - каша /оризова или бискветена от вчера вече направена с АМ/
20:00 - кърма
23:00 - кърма
01:00 - кърма и край за деня
От днес ще въведа месото, купих му пилешко, дано го хареса и така и ще го редувам със зеленчуковото през ден, а от другата седмица ще му дам и жълтък. Засега Крис възприема новите храни много добре, но има предпочитания. Банана хич не го долюбва, но ябълка и круша имали ушите му плющят. Позиви за повръщане не е имало, но като опита нещо ново на първата лъжичка целия се потриса, но щом си отвори устата за още значи му харесва. Аз купувам пюрета на Ганчев, не са скъпи и Крис ги харесва. Вода все още не иска да пие, а според мен вече трябва, че доста неща яде. Може би не му харсева през биберона и мисля да му взема чашка с наскрайник и да пробвам с такава.

И Жени отказа биберона, и пробвахе с такава чашка с накрайник - и нея не ще. Само си чеше зъбите с накрайника  Grinning
Затова водата я давам с пластмасова чашка обикновена - половината се излива навън, но половината си я преглъща  Peace

# 416
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добро утро  Hug

Да не казвам голяма дума, но тези бишкоти са вълшебни  Wink  снощи си изпи млякото в 22:30 и се събуди днес в 8:30 чудничко направо  Heart Eyes
Бишкотите са Plasmon безглутенови, без добаване захар и т.н. ХИП също имат, но са С ГЛУТЕН и доколкото прочетох и разбрах са за гризкане с "първите зъбчета", а не за разтваряне в млякото. Аз му разтворих Plasmon колкото пишеше : 2бр. обаче остават малки трохички, не много 2/3 и за това разтворих в едно шише и прецедих през марля в друго, с биберон 3-ка на Авент всичко беше ОК  Peace
Дано не подведа някого, както казах само снощи за първи път ги дадох, но до сега никога не ми е спал толкова дълго  Heart Eyes
За урината - на моя добра приятелка детето имаше проблеми, бактерия в урината, и тя взимаше стерилна урина, но общо взето така: взима си стерилен контейнер от предния ден и стерилен накрайник. Сутринта къпе малкия, слага му накрайника в чист памперс и чака... после отлива в стерилния контейнер и носи в лабораторията. Чесно казано и аз така мисля да направя и за свое успокоение дори и да не ми влиза по ЗК ще си платя за "посявка", т.е. да се види за бактерии в урината.

Много благодаря за успокоението момичета  Hug  И аз си мисля, че щом детето е жизнено и си хапва няма от какво да се притеснявам, но все пак...
Иии щя да забравя да питам : като захранихте с месо акото стана ли ви сиво? Нашето днес сутринта беше графитено сиво  newsm78

# 417
  • София
Честита именничка Доника!   bouquet

Therisa, на нас ортопедът ни каза още на 3-тия месец да спираме витамин Д. Ние не бяхме и почвали.

Stone, не се притеснявай от температурата сама по себе си. Правилото е под 38 градуса да не се дава температуропонижаващо, а над 38 градуса - може, но не е задължително. Гледа се общото състояние не детето, а не толкова температурата. Така каза педиатърът. Ако много мрънка, не може да спи, видимо му е много лошо - тогава. И ако се чудя да давам или не Панадол или Нурофен, да не давам. Хората, склонни към гърч, получавали такъв и при 37 градуса. Мозъкът нямало да заври и при 39, и при 40 градуса. Темературата се понасяла субективно и затова да не се водим много от термометъра. При мен психологическата граница е 39,5 градуса. Давай повечко вода.

И Ангел, заради болестта явно, нищо не е качил за три седмици. Sad

# 418
Момичета от няколко дни ние сме с нов номер Simple Smile, крещи ама с пълно гърло. Вашите сладури правят ли така....

# 419
  • в 1001-та нощ
Ivalina82 и ние имахме креслив период  Peace минава  Hug

акото не се е променяло - независимо от храната; месо сме въвели  Peace

Общи условия

Активация на акаунт