Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 328
  • 695
  •   1
Отговори
# 570
  • в 1001-та нощ
аз също гледам последното хранен да е снещо по-засищащо и знам, че доста майки го практикуват;  чак да се товари стомахчето  newsm78 аз и през деня не искам да е претоварено  Hug

# 571
  • София
vtrendy, Косе Босе от цитирания многократно линк казва киселото мляко да се дава не като заместител на основни млечни продукти, а само за разнообразие. След 1-та годинка киселото мляко можело да замести кърмата изцяло или частично. Според тази статия кисело мляко и сирене се въвежда 8-10 месец или 10-12 месец по различните схеми с цел предпазване от алергии.

Аз съм чувала че слагат украинско сухо мляко в киселото мляко. Надявам се, че вече с новите млека по БДС това да не се случва. Аз пазарувам вече само млека по БДС - почти всички фирми имат такива.

# 572
Здравейте и от нас.Ние сме от категорията на дребните бебета 6.200 бяхме на последната консултация.Във вторник ходихме на лекар защото беше болен и го теглих профилактично с блузката и чорапогащника беше 6.570,така че като ги приспадна може да се каже че почити нищо не е наддал за 3 седмици.Иначе нямаме температура вече ,но сме все още със запушен нос.Лекарката го отдава на зъби ,но аз не съм съвсем сигурна че е било от това.Все още нямаме зъбче.
За буденето нощем беше спрял да се буди около 3-тия,4-тия месец,но пак започна.Пробвах да давам вечер Ям,пробвах и с каша ,е буди си се..
За количките вече сме с лятната  в която гледа напред.
За сяданетоне може сам,килва се напред,не иска и да се върти от гръб по корем.Правил го е няколко пъти само.
Диването ,Мая е страхотна Heart Eyes

# 573
  • в Кошера
Див, Мая е голЕм пич, и преди съм го казвала/писала! МноУ ме кефи!

Колкото и да ни бърка в очите правописът, по-точно липсата на такъв, няма как да се върнем задружно в началното училище  Mr. Green Не се впрягайте толкова Peace

Днес за втори ден давам жълтък, харасва й, въпреки, че не вярвам 1/4 да се усеща в 200 гр. пюре  Rolling Eyes

И да не забравя - Тея, знам че четеш, макар и по-рядко  Mr. Green Завръщай се вече в редиците  smile3503

# 574
  • Stavanger, Norway
Здравейте и от мен! Тъкмо снощи си мислех колко по-богата беше темата с хората, които вече не пишат тук. За съжаление те едва ли следят темата още  Rolling Eyes Предполагам са били накърнени по някакъв начин или просто раздразнени от отношенията и са си тръгнали      Rolling Eyes Жалко наистина  Tired
За солта и захарта в пюретата не искам да добавям, но както се е случило при Диването и аз бих давала  Rolling Eyes
За събуждането нощем - Алекси се буди и още как. Откакто захраних отпадна едното му нощно хранене, но все още останаха 3  hahaha Добре, че не се буди и яде в просъница  Peace И добре, че е на кърма и не трябва да бъркам АМ  Peace
Вода - има дни, в които пие над 100мл. Има дни, в които не иска.
Зъбки - все още няма, но тези дни е ужасно мрънкало, сърбят го венците и т.н. Днес сутринта отказа броколи, но по-късно му предложих тиква с ориз и кърма и си я хапна  Mr. Green Но като цяло апетита му от вчера насам е намален и го отдавам на зъбките.

# 575
Колкото и да ни бърка в очите правописът, по-точно липсата на такъв, няма как да се върнем задружно в началното училище  Mr. Green Не се впрягайте толкова Peace

newsm10

# 576
  • Пловдив

newsm10

Аз не се впрягам. Просто прави лошо впечатление  Rolling Eyes А и все пак сме родители и утре ще учим и дИцата си да казват "розАв" и "жЕлтък", и "съжЕлявам" и т.н.

Аз с едно питане към момичетата, родили със секцио - имате ли все още неприятни усещания?
При мен, дори при най-малкото напрягане на коремните мускули - например като ставам от леглото или ако кихна, ме срязва и опъва неприятно  Confused

И още нещо да питам - изградиха ли някакъв режим вашите бебоци и колко спят?
Кити няма никакъв режим нито на ядене, нито на спане. Спи максимум два път по 10-15 мин ако не излезем на разходка. А навън може да спи 3-4-5 часа. Вечер заспива след 23ч, въпреки че я къпя и слагам да спи много рано - до 20.30 най-късно сме легнали да се приспиваме.
Снощи заспа в 23.50 и 00.20 се събуди пак  наспана и готова за игри  :crazyeyes

# 577
Ние нямаме режим за спането,спи когато си реши.
Забравих да пиша ,че и на нас пюретата на Ганчев най-много ни харесват.Даже и пред домашно приготвените.

# 578
avia, и аз имах периоди,когато ме наболяваше операцията.Оказа се,че организмът ми отслабва на моменти- примерно разболявам се или съм на път да се разболея,също от много носене на бебчо.Тогава ме удря в слабото място,което сега и още доста време ще е операцията.

# 579
  • в Кошера
Колкото и да ни бърка в очите правописът, по-точно липсата на такъв, няма как да се върнем задружно в началното училище  Mr. Green Не се впрягайте толкова Peace

newsm10

Аз не се впрягам. Просто прави лошо впечатление  Rolling Eyes А и все пак сме родители и утре ще учим и дИцата си да казват "розАв" и "жЕлтък", и "съжЕлявам" и т.н.

Прави, да. Обаче какво можем да променим в случая, след като поправен веднъж жЕлтъкът, примерно, цъфва отнова в целия си блясък?!  smile3506

Аз с едно питане към момичетата, родили със секцио - имате ли все още неприятни усещания?
При мен, дори при най-малкото напрягане на коремните мускули - например като ставам от леглото или ако кихна, ме срязва и опъва неприятно  Confused

Придърпва ме чат-пат, но болка не усещам, по-скоро дискомфорт, опъване  Rolling Eyes

# 580
vtrendy, около 8-9 месец е нормално да започнат да се въвеждат млечните храни в менюто на детето и те да заместят кърмата или АМ-то към първата годинка. Това е средно от всичките схеми за захранване, които проучвах Simple Smile  Аз мисля да започна малко по-късно, защото за съжаление имаме фамилна обремененост от алергии и се притеснявам от кравешкия протеин, който е силен алерген. Също мисля най-напред да въведа обезсолена извара и след това да премина към другите млечни като по този начин и количеството на натрия ще се увеличава плавно. Бтв, виждала съм някакви бебешки кисели млека на "Нестле", но не знам колко общо имат с киселото мляко Simple Smile

За глутена: Според последните проучвания (не мога да се сетя къде го четох и за това не прилагам линка) глутенът може да се въведе и по-рано, към 6-тия месец, при условие, че детето се захранва от 6-тия месец и е още на кърма. Причината е, че в началото на захранването детето поема много по-малки количества храна, а и кърмата предпазва от развитието на алергични реакции. Може би поради причина в някои храни за 4+ има добавени компоненти с глутен  newsm78
Аз давам на Борко коричка хляб и за сега е нямал проблеми. Той много обича да си чеше венците, а и това, което дам, го намирам в джоба на лигавника после. А и много щателно го наблюдавам за прояви на алергия  Embarassed

Диването, и Малчо не се кефи особено на зеленчуците. Все още не мога да намеря най-удобната форма, под която да му ги предложа. Днес доядохме моркова ето така:
http://prikachi.com/images.php?images/191/2881191m.jpg
намачкан с малко авокадо.

За правописа: Аз битки не смятам да водя. Първо, че това е загубена кауза, второ - то си личи кой прави грешки от бързане и кой от незнание. При положение, че хората са сложили бутон "Проверка правопис", точно до бутона "Публикувай" и той не се ползва - няма к'во да си говорим повече. Пък и все трябва да се забавляваме с нещо по парковете и градинките  Grinning

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 14:44 от buggy-->

# 581
И ние напоследък сме главно на плодови Ганчев.

Днес моят син е голям гладник:

8 ч. - 160 мл. АМ
10 ч. - 160 мл. АМ
11.30 - 150 г зеленчуково пюре с ориз + 160 мл АМ
14 ч. 1 пасиран банан

егати глада, замислям се за каши.....  Rolling Eyes иначе ще ми изяде ушите

# 582
тези сглобяеми огради? някой може ли да даде линк?

Аз търсих басейн с топки и на Илиенци в магазина на Кангаро ми предложиха ограда вместо басейн, много беше хубава, защото си я правиш колкото ти искаш голяма и можеш да си правиш различна форма според стаята  Peace

# 583
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте и от мен! Тъкмо снощи си мислех колко по-богата беше темата с хората, които вече не пишат тук. За съжаление те едва ли следят темата още  Rolling Eyes Предполагам са били накърнени по някакъв начин или просто раздразнени от отношенията и са си тръгнали      Rolling Eyes Жалко наистина  Tired

Така е, Цвети. Жалко е наистина и аз ги разбирам, защото няма смисъл да споделяш мнение, различно от това на една шепа хора, тъй като направиш ли го детето ти неминуемо ще се разболее я от аутизъм, я от анемия, я от болест на стомаха, панкреаса, отделителната система и т.н.  Има един пръст, който заплашително се размахва от екрана и ти казва"ти дай захар ама да знаеш, че детето ти ще се разболее" Да не говорим, че сред нас няма нито един специалист, нали така? На мен един педиатър ми казва :захар може, сол не; за проходилката също има различни мнения, за захранването и т.н. Майка ми винаги ми е казвала "в медицината 2 +2 не е 4" 
Тук уж се споделя, но е само уж, защото аз вече се притеснявам да си давам мнението - видяхме как беше изгонена енлайт с думи като "други си тръгнаха, ти какво още правиш тук", нали правилно си спомням? Е, аз няма да чакм да ме подканят  Wink
Да и виждам, че се заформя нова драма : правопис и ала-бала. Хора осъзнайте се! Издребнявате, честно! Не е ли по-важен споделеният опит от това как се пише жълтък?!!
Жалко наистина. Аз повече не желая да съм част от това  Peace

Бъдете здрави!

# 584
  • Бургас
Защо сте такива деца,аз си тръгвам,обидих се,вие сте лоши,няма да си пиша повече с вас,детински работи.
Аз питам,съветвам изказвам мнение,достатъчно силен човек съм да приема критика,в повечето случаи е градивна.
Therisa,след като си убедена,че захарта не вреди ,ами давай си,какво се цупиш.
На мен също не ми харесваха коментарите за проходилката,ама това не ми накриви шапката и Стефания цъфна в нея рано,рано.
За правописа,бих,била благодарна да ми се показва всяка моя правописна и пунктуациона грешка,би ми било от полза,някои правила се забравят,защо да не ми ги припомнят.
Никой не може да бъде изгонен,всеки си взима решенията сам.Когато си убеден в пътя по който си поел,никой не може да те обърка и обиди.

Общи условия

Активация на акаунт