Майчинството счетоводно - 37

• 28 507
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • София-Младост
Извинявам се, че попитах.
Нека не го играем обидени, тук на никой не е отказан отговор, но в случая просто нещата са написани вече, а и Мама МиМи го играе добра днес и ти е отговорила по-горе Simple Smile)))
Айде аз ще съм лошата днес Simple Smile))
Усмихвайте се Simple Smile

# 31
  • София
Ала-Бала , много благодаря за бързия отговор!   bouquet
А какви документи се подават за неплатения отпуск?

# 32
  • София-Младост
Ала-Бала , много благодаря за бързия отговор!   bouquet
А какви документи се подават за неплатения отпуск?
Молба, но се подава поне 10 дни преди самото ползване.

# 33
  • Сандански
Благодаря ви за отговорите!Ще се обърна директно към НОИ да видя какво ще ми отговорят.

# 34
Здравейте,
работя в една фирма 4 години ,но в момента сам бременна и ползвам болнични 11.10.2010г,термина ми е на 3.05.2011г.Понеже има някакъв проблем със фирмата и са създали нова фирма ,но искат да ни прекратят договорите със старата фирма на 31.12.2010г. и да ни назначат на нова фирма, само че договора ще бъде от 3.01.2011г. А болничния ми е пуснат на 2.01.2011. Каратме да коригирам болничния да започне от 5.01.2011, но ще стане с прекъсване болничния,ще ми се отрази ли на маичинството и болничния ако се варна за един, два ден на работа за да мога да подпиша новия договар и от 5.01пак да сам в болнични
Reply

# 35
  • София-Младост
Благодаря ви за отговорите!Ще се обърна директно към НОИ да видя какво ще ми отговорят.
Не е необходимо и двамата работодатели да се предали б.лист, за да получиш пари от единия. Както пишеш това са си две отделни юридически лица. Когато другият си подаде болничния ще получиш пари  и за него.  В първата тема има обяснено как се изчисляват обезщетенията.

# 36
здравейте, може ли да ми кажете дали имам право на обезщетение за безработица от бюрото по труда. изтече ми 2 г майчинство и напуснах фирмата в която работих, след период от две седмици започнах работа в нова фирма, вече един месец. Ако сега ме съкратят имам ли право на обезщетение от бюрото по труда? и ако има такова за какъв период?

# 37
питам за приятелка, не за мен ако гледате лентичките с двете ми сладурчета

# 38
  • Пловдив
питам за приятелка, не за мен ако гледате лентичките с двете ми сладурчета

да,има право
за периода зависи как е прекратен договора
да отиде в бюрото по труда и да попитал

# 39
  • София
Здравейте,
на 17.12.2010г. изтекоха 410-те дни за гледане на дете. От същата дата
излязох в отпуск за гледане на дете до 2 години, а от 03.01.2011г. се
върнах на работа. Тъй като Декларацията за прекъсване на гледане на
дете до 2 г. датира от януари 2011, тя ще бъде входирана в НОИ чак
след изплащане на януарската ми заплата, т.е. след 20.02.2011 г.Това,
което ми притеснява е да не ми бъде изплатено майчинство за януари,
което после да трябва да връщам. Защото НОИ ще бъде уведомено чак
около 20 февруари, че отпуската ми за гледане на дете до 2 години е
прекъсната от 1 януари, а януарското майчинство междувременно трябва
да бъде изплатено  до 5 февруари. Как трябва да процедирам в този случай? Мерси  bouquet

# 40
  • Пловдив
Здравейте,
на 17.12.2010г. изтекоха 410-те дни за гледане на дете. От същата дата
излязох в отпуск за гледане на дете до 2 години, а от 03.01.2011г. се
върнах на работа. Тъй като Декларацията за прекъсване на гледане на
дете до 2 г. датира от януари 2011, тя ще бъде входирана в НОИ чак
след изплащане на януарската ми заплата, т.е. след 20.02.2011 г.Това,
което ми притеснява е да не ми бъде изплатено майчинство за януари,
което после да трябва да връщам. Защото НОИ ще бъде уведомено чак
около 20 февруари, че отпуската ми за гледане на дете до 2 години е
прекъсната от 1 януари, а януарското майчинство междувременно трябва
да бъде изплатено  до 5 февруари. Как трябва да процедирам в този случай? Мерси  bouquet

прил 12,с което уведомявш,че си започнала работа се входира до 3 дни от 3 януари
т.е няма за какво да се притесняваш

# 41
  • София
Елфита, занесли са го от работата в този срок, обаче са им казали, като се изплатят заплатите за съответния месец newsm78 И аз се учудих Shocked

# 42
Елфита, занесли са го от работата в този срок, обаче са им казали, като се изплатят заплатите за съответния месец newsm78 И аз се учудих Shocked
Декларация за промяна на обстоятелствата не е свързана с подаване на данни за заплати. По-добре да си го занесат наново и да им го върнат официално със справката. Иначе после няма как да се докаже, че не е представено в тридневния срок.

# 43
  • В Космоса
Здравейте! Терминът ми е на 20-ти март. Първия болничен от 3-ти февруари или от 4-ти февруари е (т.е. брои ли се датата на термина)?
Кога трябва да се занесе болничния в НОИ? Понеже трябва да са платени пълни осигуровки за 1-ви и 2-ри (и евентуално за 3-ти) февруари, подаването на болничния в НОИ през март ли трябва да стане, когато по принцип трябва да бъдат платени осигуровките или може предварително да се платят през февруари за тези 2 дни заедно с осигуровките за януари?

# 44
  • Майничка
Здравейте! Терминът ми е на 20-ти март. Първия болничен от 3-ти февруари или от 4-ти февруари е (т.е. брои ли се датата на термина)?
Кога трябва да се занесе болничния в НОИ? Понеже трябва да са платени пълни осигуровки за 1-ви и 2-ри (и евентуално за 3-ти) февруари, подаването на болничния в НОИ през март ли трябва да стане, когато по принцип трябва да бъдат платени осигуровките или може предварително да се платят през февруари за тези 2 дни заедно с осигуровките за януари?

Датата на термина не влиза в 45-те дни, тя е датата, на която трябва да се явиш на работа (според болничния). Работодателят ще го занесе през март, нищо че е само за 2 дни, по-рано не може.

Общи условия

Активация на акаунт