Майчинството счетоводно - 37

• 28 513
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • София-Младост
Здравейте! Терминът ми е на 20-ти март. Първия болничен от 3-ти февруари или от 4-ти февруари е (т.е. брои ли се датата на термина)?
Кога трябва да се занесе болничния в НОИ? Понеже трябва да са платени пълни осигуровки за 1-ви и 2-ри (и евентуално за 3-ти) февруари, подаването на болничния в НОИ през март ли трябва да стане, когато по принцип трябва да бъдат платени осигуровките или може предварително да се платят през февруари за тези 2 дни заедно с осигуровките за януари?
Термина не се брои, гинеколога следил бремеността трябва да знае кога да издаде болничния Simple Smile
Болничният се предава през март, след като са подадени декларациите в персоналния регистър. Осигуровките за двата дни за м.02 ще си ги преведете март месец.

# 46
  • В Космоса
Много  ви благодаря gargamela и Ала-Бала.

# 47
  • София
Елфита, Вива, благодаря ви, ето и тук пише същото, не знам защо са го върнали човека: http://www.noi.bg/content/ukazania/08/uk_7.htm
Писах един мейл, да видим ще получа ли отговор.

# 48
  • Някъде Там
Здравейте,

Може ли да питам къде мога да получа повече информация ( телефон или има ли стая в НОИ за въпроси ) за това как ще ми се изчислява майчинство върху майчинство(до първата година на детето) ? Като имам 8 месеца работа между тях ? И по - добре ли ще е ако се върна в майчинство (до 2рата година ) преди да изляза във второто ?

# 49
  • Пловдив
Здравейте,

Може ли да питам къде мога да получа повече информация ( телефон или има ли стая в НОИ за въпроси ) за това как ще ми се изчислява майчинство върху майчинство(до първата година на детето) ? Като имам 8 месеца работа между тях ? И по - добре ли ще е ако се върна в майчинство (до 2рата година ) преди да изляза във второто ?

45 дневния за второто ще ти започне преди първото да е навършила 2 г,нали

иначе всякакви въпроси може да задаваш по мейл-има ги в сайта на НОИ

# 50
  • Някъде Там
Здравейте,

45 дневния за второто ще ти започне преди първото да е навършила 2 г,нали

иначе всякакви въпроси може да задаваш по мейл-има ги в сайта на НОИ

да 45 дневния ще започне преди първото да навърши 2 години. Мога ли да се върна в майчинство за него и дали е удачно ?

# 51
  • Пловдив

да 45 дневния ще започне преди първото да навърши 2 години. Мога ли да се върна в майчинство за него и дали е удачно ?

щом е така е добре за се възползваш от застъпеното майчинство
за воторот дете обезщетението ще ти е колкото ти е било за първото,ако до 45 дневния не се връщаш на работа/отпуск/болничен/ясла
след като ти започне 45 дневния може да пуснеш на ясла първото
от 45 дневния до 2 те години на първото ще получаваш за него 120 лв месечно
на първа страница има линк в червено за зъстъпеното майчинство-прочети го

# 52
  • Някъде Там

щом е така е добре за се възползваш от застъпеното майчинство
за воторот дете обезщетението ще ти е колкото ти е било за първото,ако до 45 дневния не се връщаш на работа/отпуск/болничен/ясла
след като ти започне 45 дневния може да пуснеш на ясла първото
от 45 дневния до 2 те години на първото ще получаваш за него 120 лв месечно
на първа страница има линк в червено за зъстъпеното майчинство-прочети го

ама това ми е проблема, аз вече съм се върнала на работа, в момента съм на работа. и до тук имам 6 месеца работа след първото ми майчинство. Ако се върна отново в майчинство ( не знам дали мога) за първото дете, ще важи ли пак това за обещетението че ще е колкото за първото?

# 53
  • Пловдив
ама това ми е проблема, аз вече съм се върнала на работа, в момента съм на работа. и до тук имам 6 месеца работа след първото ми майчинство. Ако се върна отново в майчинство ( не знам дали мога) за първото дете, ще важи ли пак това за обещетението че ще е колкото за първото?

трябва да ти важи
макар че могат да ти правят проблеми,но ще пуснеш жалба

отправи официално запитване на мейла на НОИ и си го пази

# 54
  • Някъде Там

трябва да ти важи
макар че могат да ти правят проблеми,но ще пуснеш жалба

отправи официално запитване на мейла на НОИ и си го пази

много ти благодаря   bouquet

# 55
gargamela Благодаря за темата!   bouquet
Поздравления за компетентните мнения на консултантките!  Hug

# 56
Добър ден,
Имам дете на година и 9 месеца. Април месец навършва 2 години. Тези 240 лв обаче започнаха да ми ги изплащат от юни месец 2010, а не от април, когато детето стана на 1 година. Въпроса сега ми е докога ще получавам по 240 лв- до юни(нали 1 година - от юни до юни) или до април когато детето навърши 2 години.

# 57
Мисля, че ще ти ги изплатят до април Peace

# 58
  • Варна
Какво стана със завареното положение за изчисляването на майчинство? Моя 45-дневен болничен е от 01.12.2010. 12 или 18 месеца ще ми вземат при изчислението?

# 59
  • София-Младост
Какво стана със завареното положение за изчисляването на майчинство? Моя 45-дневен болничен е от 01.12.2010. 12 или 18 месеца ще ми вземат при изчислението?
12.

Общи условия

Активация на акаунт