Майчинството счетоводно - 37

• 28 606
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,
имам следното питане:
Малкият е на 1 и 4 м.  от 03. 01.2011 си прекратих отпуска за гледане на дете до 2 г. и излязох в платен отпуск. От 06.01.2011 се наложи да си прекратя и платеният отпуск поради болест на баткото.
Предвид написаното на първа страница- на каква база ще ми бъде изчислен болничния 12 или 6 месеца назад 12 мес., като това което съм получава като обезщетение през този период се смята за нето и бруто и или...? За месеците до 410-я ден се взима дохода, от който е изчислено обезщетението за бруто и нето. 240лв. за месеците след 410-я ден за бруто и нето.
Също така до колко дни могат да се издават болнични от Личните лекари за гледане на деца до 14 дни едноличнои има ли проблем, ако са с прекъсване: единият например е до Петък, а другият започва от Понеделник? ако са с прекъсване не трябва да надвишават 14 дена.
Питам тъй като децата имат различни лекари, а вече и двамата са болни ooooh!

# 76
  • Сливен
    Имам въпрос дано успеете да ми помогнете.Имам писмо от НОИ че отказват да ми изплатят един болничен,тъй като фирмата не е отстранила нередности по едно предно писмо.Ако сега не ми ги изплатят какво става със следващите болнични и с майчинството ми.
    Благодаря ви предварително

# 77
  • Майничка
    Имам въпрос дано успеете да ми помогнете.Имам писмо от НОИ че отказват да ми изплатят един болничен,тъй като фирмата не е отстранила нередности по едно предно писмо.Ако сега не ми ги изплатят какво става със следващите болнични и с майчинството ми.
    Благодаря ви предварително

Ще Ви ги изплатят, когато от фирмата отстранят нередностите.

# 78
  • у дома
Дъщеря ми  другият месец навършва 2г.
Ако от фирмата ме съкратят имам ли право на борса при условие,че 2009 съм била(тогава напуснах по собствено желание)и излязох по майчинство 5 дни преди да изтекат 4 месеца.
Благодаря предварително!

# 79
аз исках да попитам тъй като нямам код за проверка а тези линкове за проверки които сте дали не ми ги отваря newsm7комп. аз съм в болничен от 1.12.2010 в 45дневен излезнах на 1.01.2011 доколкото знам счетоводителката ни е много редовна за тези неща,но още нямам преведени пари и се притеснявам незнам какъв е срока понеже за 1ви път се сблъсквам с тези болнични?извинявам се ако някъде пише а не съм прочела!

# 80
  • София-Младост
аз исках да попитам тъй като нямам код за проверка а тези линкове за проверки които сте дали не ми ги отваря newsm7комп. аз съм в болничен от 1.12.2010 в 45дневен излезнах на 1.01.2011 доколкото знам счетоводителката ни е много редовна за тези неща,но още нямам преведени пари и се притеснявам незнам какъв е срока понеже за 1ви път се сблъсквам с тези болнични?извинявам се ако някъде пише а не съм прочела!
Срокът е 15 работни дни от предаване на болничните в НОИ. Сега м.01 ще получите пари за болничният от м.12.2010. Не мога да кажа кога, защото нямам представа кога са платени осигуровките, подадени декл.обр.1 и самия болничен.
За 45 дневния е същото, но чак следващия месец.

# 81
  • Пловдив
Ако от фирмата ме съкратят имам ли право на борса при условие,че 2009 съм била(тогава напуснах по собствено желание)и излязох по майчинство 5 дни преди да изтекат 4 месеца.
Благодаря предварително!

мисля,че не,защото в периода 3 г назад си ползвала
питай и в БТ

# 82
  • София-Младост
Благодаря предварително!

мисля,че не,защото в периода 3 г назад си ползвала
питай и в БТ
КСО 54а
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването и които...

Зависи 2009 кога си била на борсата, но както ти каза Елфита питай директно в БТ.

# 83
Добър вечер,
имам дете на 1 година и 9 месеца. април ще направи 2. Но тези 240 лв започнаха да ми ги изплащат от юни 2010. Искам да попитам знае ли някои до кога ще получавам по 240 лв на месец- до юни месец ( нали 1 година- от юни до юни) или до април, когато детето стане на 2 години.

# 84
  • Пловдив
Добър вечер,
имам дете на 1 година и 9 месеца. април ще направи 2. Но тези 240 лв започнаха да ми ги изплащат от юни 2010. Искам да попитам знае ли някои до кога ще получавам по 240 лв на месец- до юни месец ( нали 1 година- от юни до юни) или до април, когато детето стане на 2 години.

до април
като април няма да ти е цял т.е няма да получиш 240 лв,а по-малко

# 85
В началото на юни си получила парите за април месец.Така ,че би следвало и тази година през юни да си получиш и последните парички за април тази година.Но все пак компетентните дами да изкажат мнението си.

# 86
  • Пловдив
В началото на юни си получила парите за април месец.Така ,че би следвало и тази година през юни да си получиш и последните парички за април тази година.Но все пак компетентните дами да изкажат мнението си.

парите за април се получават през май

втората година от майчинството не е една календарна година точно,но свършва на всички майки на втория рожден ден.

# 87

парите за април се получават през май

втората година от майчинството не е една календарна година точно,но свършва на всички майки на втория рожден ден.
dobre blagodaria. sigurna si za tova nali. Az vse pak 6te se obadia da pitam v noi. no mersi vse pak. I az si misleh 4e e taka.

-----------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 02:48 от AnMary

# 88
  • Пловдив

да,сигурна съм  Wink

# 89
Момичета трябват ми телефони на НОИ (София), че от октомври не са ми превеждали майчинството

Общи условия

Активация на акаунт