ФЕВРУАРИ - 2006

• 69 320
  • 626
  •   1
Отговори
# 510
Честита Нова Година! Нека бъде здрава и изпълнена с любов и щастие!
За Коледа Тея получи пееща кукла и "парцалив" Зайо (мека плюшена играчка, която тя си пожела с писмо), както и магнитни български букви (имаме голяма дъска за рисуване и лепене на магнити в коридора) и разни други неща от Дядо Коледа, нас и роднините ни - влакче с релси, пъзел, къщичка с малка кукличка в нея, детски сервиз за хранене и др.
От около половин година казва "р", но не го употребява в думите, ако не я напомняме. Има интерес да чете, рисува и пее прекрасно... Зимната ваканция я изкарахме разнообразно - малко у едната баба, малко с нас, а сега с батко й са на гости у другата баба, довечера ще си ги вземем и от понеделник Тея пак започва детска, а Емо - училище.
Ние най-вероятно ще празнуваме РД на Тея в домашна обстановка.

# 511
Ей Игси,привет! Толкова рядко се появяваш вече, а пусна такава постна сводка Simple Smile Блажи се моме, пиши повече за теб и децата.

# 512
  • София
Привет!

ХАрмъни - в Кое Джимис? ПИши като разбереш повече подробности.

АЗ сега съм в други чуденки. Миналата седмица ходих да си видя колегите. Имам натрупана отпуска и шефа ми предложи след като октомври ми изтече майчинството да си я взема /тя ще е поне 2 месеца, ако не и повечко/. Няма да ми я изплатят, и ако не я взема ще "изгори". До скоро смятах да не пускам РАя тази есен на училище, но ако така и така почти целия първи срок ще съм си у дома, дали да не я пуснем? Ще мога да й обръщам повече внимание, да й помагам ако се налага. НА нея компанията с която ходи на карате и пеене, на детски РД е набор 2005 и тази есен всички тръгват на училище. С майките на тези деца се познавам, а с тези от нейната група в детската градина почти не.
 СПоред свекърва ми /която е учителка  с профил "предучилищна"/ по - добре да си оставя детето още една година. Защото материала в началото бил лесен, но после можела да почне да изостава Рая. Все пак ще е най - малката - да не говорим, че някои деца ще са с цяла година по - големи от нея. А и една година безгрижни детски игри никой няма да й ги върне.

Игси - РАя за миналия си РД получи магнитна дъска с цифри и букви. Доста си поигра с нея да пише думички и да чете каквото й напиша. Но ГЕорги откакто взе всичко да "Яде"  я вдигнагме и скоро не се е сещала за нея. Има си тетрадка с квадратчета и там пише букви и цифри. ДАже в едната й приятелка като ходят на гости игратя на училище. Майката е учителка и всяка си има тетрадка, пише в нея, гледа другите как се справят. ДАже снощи слушах как "Юлия вече е на числото 23, аз съм на 13 а Дени още е на 4".

# 513
  • София, България
Привет и от нас и за много години. Скоро почват и рожденните дни  Hug

Ние бяхме по празниците за 10тина дена на село. Добре си починахме, но толкова пране се беше събрало, че още го боря. За Коледа взехме на Деян дървен влак с релси от Икея. Той имаше единия комплект и сега го допълнихме с още два комплекта (та сега е цяло железопътно разклонение в детската стая). За рождения ден взех писта Хотилс (той така и вика), че още от Дядо Коледа си я беше пожелал, ама той не му я донесе. Добре, че беше намалението в Комсед, та я взех от 60 на 36 лева намалена.

За рождените дни хич не ми се иска да каним деца от градината, че много ще се надуе бюджета, но нас ни каниха (и ходихме) поне 5-6 дечица тая година и сигурно е редно и ние да ги поканим, а?!?

Иринополис
, ще можеш ли да я пуснеш в училище, ако не е карала предучилищната?

Дебора, колко ви оферираха в Патиланци, че на мен все ми се струва скъпо там  newsm78

Малко да споделя как се развиваме, от известно време заместихме вечерната приказка с няколко страници от някоя енциклопедия. Вече изчетохме няколко за динозаври, за животни, за науката, за космоса ... Последно беше за Космоса, много му хареса и сега съм наизтеглила филмчета. На мен са ми супер интересни, ще видя и той как ще ги приеме.

# 514
  • София

Иринополис[/b], ще можеш ли да я пуснеш в училище, ако не е карала предучилищната?

Може, нали преди няколко страници го разрешихме този въпрос. И 3-та група се води предучилищна.

За много години и от нас!  Hug

И аз се чудя за рождения ден къде да го организираме. До нас има страхотна виенска сладкарница, има и някакви играчки, но някакси не става нито за игра, нито за дивеене. В Макдоналдс има стая за рожд. ден, но е тъпичко, отпада. Там излиза най-евтино, но не сме впечатлени от абсолютно нищо, ходили сме на рд.
В някое клубче е най-добре, има джунгла, има сепарета за родители и въобще всичко си има, но ме е страх в тоя сезон на вируси и варицела да капарирам. Нито знам колко деца ще дойдат, нито дали и ние ще сме здрави.... Затова пак вкъщи, децата ще са доволни, само че моя милост пак ще се счупи от приготовления. Не знам как да го направя...

# 515
  • София, България
Еликс, ние преди две години бяхме резервирали клубче и предния ден Деян се разболя.  Обадихме се в клубчето, отложихме партито за уикенда, после информирахме гостите ... и така. Мисля, че няма да ти откажат да ти сменят датата, стига да имат свободна. Но можеш да питаш при резервирането.

# 516
  • София
На Кали в градината има много варицелни, ако и тя се разболее, може да пропадне целият рожд.ден по принцип  Tired   Иначе ще питам в 2-3 клубчета които съм набелязала как стоят нещата. Някои си имат специални изисквания и не правят компромиси.

# 517
Радос, в Палавници излиза най-евтино, а пък децата остават най-доволни. Първо РД започва с 1 ч.  в голямата джулнгла - 5 лв. на дете. След това ще бъдем в залата каляска и ще има WINX парти - 1 ч. и 30 минути като цената е 120 лева / трима аниматори и костюми за децата/. Там им се дава детското меню - 7 лв. на дете - пържени картофки, пилешки бургер, сокче и за всяко дете играчка. Хапват тортата и след това има и по два жетона на дете. При нас тази година РД е в сряда и тогава има 20% намаление от всичко. Т.е. 348 лева за 19 деца, но като се махнат 20% заради срядата се получава двеста осемдесет и нещо. Тортата може да си я внесем, а напрвата на диск със снимки от тържеството е 25 лева / такава цена няма в никой друг клуб/. Цените на кетъринга за родителите е както на всякъде.   

# 518
Привет, момичета  Hug
Игси  Hug, радвам се, че се появи! Много ми е приятно да идват от време на време мами, които ги грабнал ритъма и нямат много време за форума! Да нацелуваш Тея от нас   bouquet

Малко да споделя как се развиваме, от известно време заместихме вечерната приказка с няколко страници от някоя енциклопедия. Вече изчетохме няколко за динозаври, за животни, за науката, за космоса ... Последно беше за Космоса, много му хареса и сега съм наизтеглила филмчета. На мен са ми супер интересни, ще видя и той как ще ги приеме.
Браво, чудесно! Обаче при нас не върви, защото после ще има "защо, защо, защо?", "да четем още, още, още", "дай да видя и другите картинки, да видя какво пише"... А иначе вечерта Костаки и Джиа избират по една книжка за Франклин и чета първо едната, после другата, като сме легнали тримата и гледаме картинките. Лошото е, че той следи къде чета и ме поправя, ако примерно съм казала "казал" вместо "рекъл" или съм променила/пропуснала думичка  Mr. Green
Да ви кажа как ми изкарала акъла предната вечер - чета приказка, и той изведнъж ми вика "мамо, страх ме е". "От какво те е страх, момчето ми?" - "Виж онзи чичко с куфара и очилата как излиза!"  Shocked Shocked "Къде, никого няма, вратата е затворена?"  "Ами той излезе без да отваря вратата, през нея мина"  Shocked  Shocked  Shocked И гледа едно странно горе към тавана  Rolling Eyes  Останахме тримата в леглото, те заспаха двамата, а аз до 5 часа сутринта не мигнах  Rolling Eyes Нали се сещате за филма с Брус Уилис и момченцето, дето виждаше мъртви хора - е, влезнах и аз у филма и само се ослушвах за странни шумове... Embarassed В 7.30 ми звънна алармата, но я изключих и заспах, та Константин пропусна предучилищната.

За детските РД - тази година решихме да слеем двата и да направим общ на 20март (на Джиа).  Не са много съгласни, сега ще обикалям за оферти по клубовете, че абсурд да поемем толкова много гости пак у дома, няма да издържа психически  Laughing

# 519
  • София
Оли - брррррр  Shocked Shocked Shocked и аз не бих заспала при такова изказване. Преди години бях попаднала на една тема в клюкарника "Случи ми се нещо странно" и взех да я чета точно когато мъжа ми беше нощно а РАя на село. Аууу, спах на светната лампа после. А да не би да е гледал някакво филмче и да го "преживява"?

В групата пода тази на РАя има варицела. Те бяха заедно преди Коледа и още май не е минал карантинния период. Дано нямаме изненади точно преди РД.

# 520
Здравейте, момичета, и аз съм от липсващите, не знам защо, напоследък не ми остава много време. Момчил вече е с три паднали зъба, двата са пораснали изцяло новите а другия е дупка, пък други два се клатят здраво и са пред падане Simple Smile Пък Чечо като го и видя и вика "Момчиле, кажи на госпожата защото изглеждаш ужасно" паднах от смях. На Мони РД се пада във вторник, чудя се дали на деня да празнуваме или в събота. Той иска у нас, а на мен хич не ми се занимава тая година
Sad не знам защо, явно съм преуморена, ама до тогава трябва да ми дойде музата Simple Smile
Оли , не се притеснявай, имам една приятелка, чийто син до към 6-тата година си имаше един другар през цялото време беше с него, и един ден ще излизат извън БГ митничаря нещо го пика и той вика ми със Станимир (така се казваше), а къде е Сатнимир, пита полицая, ми на задната седалка вика Сашко, смятай как се обяснява, че Станимир всъщност не съществува. Simple Smile
Пък една друга приятелка ми разказва за нейната щерка как водила един кон и едно куче с нея години на ред, и винаги ги завързвала и отвързвала като е на градина и никога не забравяла че ги води, свивала си пръстчетата все едно държи повод. Луда работа е въображението на децата Simple Smile
Иначе сме добре, много поздрави и целувки на всички!

# 521
  • София, България
хаха, моя вчера цял ден говори за себе си в множествено число, все вика "ние" това, "ние" онова, и аз съм се притеснила, че си е въобразил някакъв приятел и го питам - Кои сте тия вие бе Деянче? А той ми отговаря: - Ами аз, сърцето ми и  другите ми органи, броя си ги  Joy

# 522
  • БГ
Привет и от нас!   Hug 

Краси, РД на Марти тази година е в понеделник, ясно е, че в градината ще има тържество и почерпка, но и вечерта ще се празнува, той вече си е поканил приятелките от градината и други приятелчета, на които сме ходили на РД-та и често, често им напомня, та ще трябва и аз в началото на месеца да се поразходя и избера къде ще се празнува. Едва ли ще го склоня да изчака до събота-неделя, а и през седмицата ми се струва по-вероятно да има места, уикендите се ангажират 2-3 седмица по-рано. За мамите в София, вижте на какво попаднах:  http://grabo.bg/sofia/detsko-parti-za-10-detza-2-chasa-s-iznenadi-za-85lv-072vnf   и  http://grabo.bg/sofia/detsko-parti-za-15-detza-za-215lv-0s5wz6 

Клатещи се зъби все още нямаме, паднали - хич, миналата седмица имаше болки в края на венеца и се оказа, че му расте кътник, той пък реши, че му се е счупил зъба, добре че бързо проби и нямахме нужда от консултация със стоматоложката.   Wink

Нинче, Ели, и нашата карантина продължава, до средата на февруари.   ooooh!   Говори се и за грипна епидемия...   Sad

Оли, децата често се вкарват във филми, ама и нас като ни въвлекат, става страшно.   Shocked   Марти засега не се е похвалил с въображаем приятел, но знае ли се?! 

# 523
  • София
-Привет на всички! Ние откриваме сезона и "черпим" по случай рождения ден на Рая.

Преди малко й занесох тортата в градината. ЗАради студа колите не искат да запалят и сладкарката ми се обади в 9:40ч, че не може да закара тортата в градината. Добре, че Божурище не е голямо и пеш се стига бързо от единия край до другия.

РАя получи от нас електрическо пиано - ей, няма такава радост. Едва тръгна на детска - не спря да свири на него. От баба си и дядо си има телефон, който обаче ще започне да ползва, когато тръгне на училище.

ДЕбора - честит празник и на Вас! ДА Ви е жива и здрава рожденничката, много да Ви радва!

Лелее, аз докато публикувам мина един час  Embarassed

# 524
  • София
Честит 6-ти рожден ден на Райчето! Да бъде здрава и все така лъчезарна!
 Tada

Иринополис, честит празник  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт