ФЕВРУАРИ - 2006

• 69 358
  • 626
  •   1
Отговори
# 210
Ехей, здравейте и от мен!
Позагубих се, ама все от мобилния влизам в нета, а нямам кирилица на него и не пиша...
Интересни теми сте подхванали, ама съм на водчица и много-много не ми тече мисълта  Mr. Green
Само да питам някое детенце кара ли вече колело без помощни колелца (освен Друнди на Радос, за него знаем, че от 2-годишен се справя)? Не мога да науча Костаки и това си е! Стяга се от страх и ще ми скъса ръкавите да ме стиска, за да не го пусна  Laughing  Laughing  Laughing Чакам жокерчета и трикчета (подкупите не работят в случая).
Затова пък чете все по-добре на гръцки - откъдето минем, чете надписи на банки, супермаркети, брошури на магазини...По светофарите чете реклами и предупредителни табели  Laughing На български все още срича, но ще се справим и там. Проблемът е в голямата разлика на шрифтовете   Rolling Eyes Всяка книжка с по-различен шрифт го затруднява. Да не говорим, че когато видя разликата в ръкописни и печатни букви, направо се стресна! Май само в бг азбуката разликата е драстична!
За разликата между половете - днес се смях с Джиа в колата  Laughing Обясняваше на приятелката си от балета, че татко й и Коки имат "цуцунита", ама на тати е "мноооооооооого голямо", пък "ние сме момичета и нямаме такива работи"  Joy Константин се впечатлява от големи бюстове, а ако ме види гола и идва да "погаля млечните цици"  Shocked
Килимчето с букви какво прави точно?

# 211
Оли, голям смях  Laughing А цуцуните ми стана дума фаворит  Joy

Божидар не кара без помощни.

# 212
Сашо пък въобще не кара. На терасата седи колело 16" - паметник, предпочита тротинетката. От РД има и скейт борд, но го язди на колене у дома Simple Smile Не е особен спортсмен, но ако е за беля и щуротия е пръв Simple Smile

Браво на Коки за четенето, Сашо не схваща Sad как се свързват буквите. Обяснявам, ама май не както трябва.

# 213
  • София
Привет!

Рая кара колело, но с помощни гуми. Ние още не сме й купили, но кара колелата на дечицата от площадката.

Оле - килимчето има няколко режима. Преписвам ти упътването:

По време на играта детето Ви трябва да намери съответната картина на думата, която чуе

По времена изпита детето Ви трябва да натисне копчето с буквата, която чуе

По време на изучаването на буквите детето Ви трябва да натисне едно от копчетата за да чуе съответната буква

Звука може да се регулира, и ако не се играе с азбуката се изключва сама.
 На Рая й беше интересно няколко дни, но тя отдавана си знае буквите, и го заряза. Получи го от роднини, но не знам от къде е купено - със сигурност не е от Интернет поръчано.

Хармъни - аз не се занимавам с Рая за писане и четене. Нямам необходимото търпение - като й кажа когато прави грешки, и я поправям тя се сърди и се отказва от заниманието. И аз се ядосвам, че не възприема и така...Баща й има повече търпение, а май и му се отдава да я учи, но няма време.
Може да разделя думите на срички, да чете отделните срички, но не и да ги слива в дума. ПО - скоро след първата сричка почва да гадае какво е написано. Миналата седмица беше нарисувала къща и отгоре написала " К А Ш Т А. След като я похвалих, се опитах да й кажа, че не се пише точно така, но тя се разсърди и отиде в другата стая.

# 214
  • София, България
Привет и от нас,
Оли, голям смях при вас Simple Smile Да се изкажа компетентно за колелетата Rolling Eyes Намери му в нета серията от Франклин, в която той се учи да кара колело. Казва се "Франклин кара колело" и мисля, че е от първите серии - ей го, ако ви се отваря замундата http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=43194&hit=1 . Ние затва го хвърлихме нашия от малък в музиката, да няма време да се уплаши. Иначе знам два трика - лека полека извиваш помощните гуми все по-нагоре и по-нагоре, докато накрая вече не опира на тях, а другият е да тичаш с него, като го държиш за седалката и за гърба, като от време на време пускаш седалката, само ръката ти на гърба му стои, за да си мисли, че още го държиш. Вземете му каска, да не си убие главата.

Хармъни, и за нямам време да го обучавам (нито пък съм наясно с методиката - не проумявам например как да му обясня за сричките). Знае буквите и числата, но не си спомням аз да съм го учила. Разпечатала съм един топ картинки от нета за свързване на точки и лабиринти (много се кефи на лабиринтите и му се отдават) и от време на време, събота и неделя, сядаме да ги решава ... И това е засега. Според мен като тръгнат на училище ще имат по-голяма нужда от помощ, но тогава сигурно ще е по-лесно, ще се движим по учебниците ...

Иначе тържеството в градината мина чудесно. Концерта от народните танци също. Само да ви се оплача, че от една седмица ми е с  много висока Ill, водим го паралелно при два доктора, и двамата казват, че нищо му няма, но температерата си стои. Аптеката му е подредена на целия скрин. Днес вече почнахме антибиотик (Сумамед-пили ли сте, имате ли мнение за него) ... Леко ме притеснява, че го даваме  заедно с Изопринозин и не знам дали не е вредна комбинацията от двете  newsm78

Красикм
, най после гледах клипчето, страхотна е малката, съща шампионка  Hug

# 215
Радост мерси за съветите, ще пробваме с колелото Simple Smile а и Франклин е убедителен.

Сумамедът е азитромицин, като Азакс, Азатрил, Азитрокс. Ние у дома всички сме пили за бронхит, А Сашо за бронхеолит още на 1 г. По моята класация е сред най-ефективните. Всички гъбясахме, въпреки превантивните мерки Simple Smile Но това дето пиша са лаишки глупости, защото много рядко пускат МБ за антибиограма. Все си я самоназначавам преди да дам АБ-ка.
 За Изопринозина не мисля, че взаимодействат, но пък не съм компетентна и само си мисля.

# 216
За Изопринозина не мисля, че взаимодействат, но пък не съм компетентна и само си мисля.
Аз съм давала на Божидар заедно с АБ  Peace Че и по схема извън АБ съм давала за повишаване на имунитета.

Сумамед никой още не е пил в нашата къща.

Свил ми е сополив (едно денонощие беше с Т преди 5 дни), не вярвам да е от тогава, нещо нощо ще да е, Бужи още кашля  Crazy

# 217
  • София

ЧРД на Джия! Да е много здрава и щастлива сладката балеринка!
Оле, весел празник и чакаме снимки   bouquet!

# 218
  • Пловдив
Здравейте мамчета Hug
Виртуална почерпка за моята Ани, днес става на 2 г. Heart Eyes

Резервирали сме детски център довечера и утре ще гледам да кача снимки. Тортата ще е с Ариел, затова  и почерпката е такава. Wink
Не мога да не се включа по актуалните теми.
За четенето - не съм почнала да я уча и не смятам да го правя, за да не я науча по някакъв грешен начин, знам ли. В детската градина за всичко си имат методи, както и в училище и там много по-бързо го схваща и като че ли по-правилно. Числата ги знае и ги пише до 10, но понякога ги обръща огледално. Буквите също, но засега знае само как да напише РУМИ, Ани, Тати, мама и това е май. Не всички букви ги знае. Пише само печатно. Брои някъде до 15 без проблем, после почва да прескача и да се обърква. Повече ме притеснява, че не може да каже от раз кое следва след 3 например, а почва да брои 1, 2, 3, 4 и казва 4.Иринополис, ние имаме същия проблем - Руми не търпи забележки и щом й направя някоя веднага спира и се отказва, даже хвърля химикали, вика, плаче и т.н.
За колелото - Руми кара от отдавна, но зимата естествено имаше затишие, като се позатопли ще я учим без помощни колела. Това с бутането и пускането е добра идея и аз така се научих навремето.
Радос, ние много често пием изопринозин - по 2 седмици е терапията, а после понякога продължаваме с по-малка доза още 2-3 седмици. Комбинирали сме го с какво ли не, включително и с АБ. Не съм забелязала да има вреда, освен може би малко разстройство, но то може и да беше от АБ-то, не съм сигурна. Сумамед не съм давала, но Азатрил много съм давала и съм много доволна от него и още повече от цената му  Mr. Green
Това е от мен засега, чао и до скоро!

# 219
  • БГ
 bdbaloni   Оли, Кате, да са ви живи и здрави порасналите момиченца!!!     bdbaloni

Малка почерпка и от мен, днес правихме прощъпулник на Калин.    Hug

# 220
Кате, Оли, живи и здрави да са ви децата   bouquet

Стефи, супер е Калинко  Heart Eyes

# 221
Здравейте!
Момчил кара колело, но само надолу по улицата, а на горе все се ослушва и или го бута или кара кака му да го дърпа. Иначе е с помощни, макар, че Криси точно на петата година получи такова колело и за един ден се научи да кара без помощни с баба си, Момчил обаче е далеч от тая работа  Grinning Иначе смятането може да събира и изважда дъвки до 10.  Mr. Green само с дъвки обаче става номера иначе не. За буквите дори не ги познава, но и не бързам честно казано.
Оли, да ти е жива и здрава принцесата!
Стефи, и Калинчо много бързо порасна, да е жив и здрав! Много са хубави снимките~
Кате, специални поздрави и на малката Ани, много весели моменти ви пожелавам!
Ние голи в къщи не се разхождаме, макар, че ако ме срещне като излизам гола от банята не се крия. За мен и акането е естествено, ама никой не ака на отворена врата, щото не е приятно. Иначе когато се къпят моите са си двамата във ваната, не се крият. Когато се засегне тая тема, например Момчил непрекъснато дупета са му в главата, аз винаги казвам, че всички имаме дупета и, че от тях акаме и това не е най-приятното нещо на света, затова ако обичат да не ми се мотат по голи дупета из хола.  Joy  Не мисля, че като не съм виждала гинеталиите на баща ми нещо съм изтървала, веднъж видях дядо ми, щото е глух горкия и не разбра, че идвам, обаче повярвайте не е приятна гледка. 
Радост благодаря за милите думи, когато бяхме на състезанието и имаше и жени и девойки, а нишите деца бяха като паячета във водата, а пък брат ми горкия през цялото време се страхуваше да не се удави някое дете.

# 222
Благодаря за пожеланията към моята кукла ъ=тук и във Фейса  Hug Ако не знаете, тя е вече на 5  Mr. Green годинки и е голяма  Joy

Иначе смятането може да събира и изважда дъвки до 10.  Mr. Green само с дъвки обаче става номера иначе не.
Joy  Joy  Joy
Сладурче!!!

Стефи, футболистче ли ще го правите Калинко? Много е сладък,  уверено ли ходи вече? Честити крачета на мъничето!!!

Честит рожден ден на Ани   bouquet Кога порасна и тази мъничка кукла?

Еликс  Hug, благодаря, че се сети за нас  Hug Как са Сианка и Кали?

# 223
  • БГ
Добър ден, как сте мами и дечица?    Hug

Благодаря на всички ви за хубавите пожелания за ходещите крачета на Калинчо, да, Оли, ходи уверено вече, малкото човече!   Peace  Той реално си направи първите крачки точно преди месец, на 25 февруари, но реших да спазим традицията за търкулването на питката в сряда след пълнолуние (19 март), та така, затова чак сега!   Hug

Снощи беше тържеството на Марти. Добре мина, децата, а и всички гости, много се забавляваха.

# 224
Chestito,Blagoveshtenie,mili maicheta!

Eto me i men,poqvavam se na 100g. edin pat,no nqmam gram svobodno vreme,dnes pochivam i dokato si piq kafeto reshih da pisha.
Chestit rojden den na vdete malki kuklichki!
Chestito prohojdane na kalincho,golqm bonbon e ,celiq na Marti!

Obsajdate mnogo interesni temi...Tova kilimche i nie go imame,sestra mi go izprati na Luchko da nauchi i bg azbuka,naistina e interesno,no nashiq mnogo ne mu obrashta vnimanie,toi si znae english alfabet,no vinagi,koagto iamm vreme gledam da go  zanimavam i s bg.inache pri nas..luchko si se gledat s bashta mi,nie rabotim kakto obiknoveno,skoro shte go puskam pak na gardina ,samo za po 3 chasa na den,da si uprajnqva ezika i da uchi vse pak neshto.
Gotvim se za Bg,veche izgarqm ot netarpenie(3,5 shte stane ne sme si idvali),kupuvam razni podaracheta ,na vseki po neshto...na dechicata ,na golemite...kakvo da pravq,intersno mi e da go pravq,hodq,tarsq,razglejdam,iam nqkakva trapka v tova.

Sega prez proletnata vakanciq shte izpratm Niki v Florida za edna sedmica,da si pochine ot nas,haha,...tq zaslujava strashno mnogo,izcqlo mi pomag za Luchko,v uchilishte e s nqi-visok uspeh,nqma kak da i otkaja za tazi pochivka,nashite priqteli tam q chakam s netarpenie,shte vidi nqkakav po-razlichen nachin na jivot tam..i tq nqma tarpenie veche..
Otnosno kapaneto s decata-nashiq tatako se kape s Luchko,no edin-dva pati az se kapah s nego,mnogo mu e intersno,razpitva,pipa,tova kakvo ti e,ot tuk li paksh?mnoooogo vaprosi,stana mu interesno i posle poiska i s kaka muad se izkape,golqm smqh pada,razpitav q,tq pak tu e i smeshno,tu se sramuva,smqh....mnogo mu e interesno,kogato pishelto mu stanelo kokalche,obichal da go pravi,hihihi.
Takiva neshta okolo nas...priqten den vi jelaq i do skoro

Общи условия

Активация на акаунт