Отговори
# 600
Noel, ползвам Авент и мога да изцедя едно шише от 125 мл. Щом не изцеждаш сигурно значи че лактацията ти се е регулирала точно спрямо нуждите на бебка.  И подкрепям с две ръце, че трябва малко да разнообразим темите  Peace

Мамите без мъже и други помощници, как отделяте време за себе си?  Аз уж с едничко и пак не мога  Tired А се имам за доста организирана. Сутрин ставам в 7.00 за да мога да закуся, защото събуди ли се малчо в 7,30 следват миене, смяна на памперси и т.н. Мога да хапна чак след 9.00 Душ мога да си позволя след 21.00 когато той заспи. Снощи съм тичала няколко пъти по хавлийка до стаята, защото си беше изпуснал биберона и ревна... Все трябва да има някой в стаята, защото той усеща като изляза. Уфф, вече трябва да се сдобия с една активна гимнастика, че да не се налага непрекъснато някой да го занимава.  Tired

# 601
  • София
има ли някои които да ползва мазила за венците на бебче.... дентинокс или нещо такова беше..?

АЗ мажа с Дентинокс - имам още от каката. Определено след като го намажа кротва за кратко. Но смятам да си купя хомеопатични за зъбоникненето.

Ние днес бяхме на разходка само с каката. Най - накрая си подадох документите за еднократната помощ при раждане. Взех си и дрешките за кърмене от пощата. Много са хубави, но имам да свалям палски и шкембе.

Лека вечер.

# 602
kalinche, побързай да се сдобиеш, защото тя принципно не се ползва кой знае колко много. Ева много обича на активната гимнастика и понякога откарва там по час-два да им говори на играчките.  Grinning Полезна е, но ние я взехме на заем от приятелка.
Ами наистина си трябва организация и с едно дете и с две още повече. Просто си е до човек, а и до дете. Аз например снощи откарах 2 часа в кухнята. Пържих рибка и картофки. Правих зелева салата. Евче през цялото време стоеше при мен на шезлонга и гукаше, по едно време поспа около 30-40 мин. А Моника си игра сама в стаята си. Звук не се чу оттам. Мъжа ми беше на работа, аз трябваше освен да се занимавам с децата, да сготвя и да пусна две перални. Успях, ама благодарение на това, че децата кротуваха.  Grinning

# 603
irinopolis , я дай малко подробности за дрешките за кърмене, може и някоя снимчица, а?
Аз стерилизирам веднъж дневно шишето от чая, бибероните и  лъжичката. Правя го , защото ми подариха стерилизатор и е супер лесно с него Mr. Green

# 604
Noel, за изцеждането помпата е много важна. Най-добри резултати постигах с двойна електрическа помпа. Сега използвам единична електрическа на Медела, ами не е като двойната, имам чувството, че не може въобще да стимулира потичането, а то капка по капка минава цяла вечност и затова и основно сутрин цедя. Количествата, които аз споменах ги изцеждам сутрин само, вечер събирам сигурно 10-20 мл със зор.

# 605
irinopolis би ли споделиа за тези хомепатични.... че и аз бих предпочела
може и на лични Heart Eyes Hug

# 606
Активна гимнастика, бънджи, проходилка, уокър и т.н. са все обемисти неща, които се ползват по 2-3 месеца и аз същото като Ноел мисля, че е най-подходящо по възможност, да се заемат от приятели. Ние всичко купувахме за Симона и сега се прескачаме тука, добре че има таванска стая, да метем нещо и там.  Rolling Eyes

Ноел, аз чета всичко и затова се дразня, като някой влезе и от врътата с въпросче, обсъждано 2 поста по-рано. Има хора, които нямат време и не им се чете и това е прекрасно, но поне в актуалната страница може да погледне какво е писано. То'а деавит, освен че през ден го коментираме, коментарите продължават със страници. То и с памперсите е същото де.

Зарат, има хубави паркчета и в Младост, а има и молове, ако е кофти времето, въпреки че, не съм фен

За зъбки, мажех с пансорал, защото беше единствения без алкохол ли беше??? не помня. А после като е по-голямо детето има и дентокинд. Бях много доволна от него.

# 607
  • У дома
Честити месечинки на бебоците.

Днес си направихме супер разходка, но аз нещо сдавам багажа.
Та да питам отново:  Mr. Green
Освен Парацетамол, с какво друго мога да пресека настинка, яко кихам и носът ми започва да тече. Имам Фервекс, може ли?

П.П. прочетох, по-добре само парацетамол.
Извинете за пълнежа, няма да се повтори  Mr. Green

# 608
Кат88-браво,че и не едно ,а 2 зъбчета!!!

Ама тя Весито е от нашия байр Simple Smile) Така че може и в Младост , има доста мами ... хайде сега гражданките може да ни дойдат на гости в квартала
[/quote] newsm44ще мога да дойда и аз smile3501Много ще се радвам да ви видя,дано не се развали времето.Зарат,може в паркчето на Младост да се срещнем/веднъж говорихме с теб за това/
Не изварявам нищо ,бибата мия на чешмата с гореща вода.Мами,има ли др.бебче, което при събуждане първо си отваря устата/реве/,пък после очите?
Бързо оздравяване на болничките Praynig

bouquetчЕСТИТА МЕСЕЧИНКА!!!!

# 609
  • София
Аз мисля да слагам спирала, препоръчаха ми Мирена, хормоналната.

И аз  Peace Гинеколожката дори ми написа рецепта, мога да си я взема и да ми я сложи по всяко време след 6-тата седмица след раждането. Ама е скъпичка и не бързам още, а и трябва да си говоря с ендокринолога, че нали си имам едно хормонално заболяване, да не стане сакатлък.

Големи нерви ме тресат напоследък девойки, направооооо  ooooh! Той ендо-то ме предупреди, че 3-я месец след раждането е критичен за тъпия ми хормон, плюс, че зимно време се обостря. Тия дни ще ходя да ме боцнат да видим как е и да ходя да ми оправя дозата.

Иначе мъж ми ме лекува от нерви със спа  reverance Подари ми един ваучер на Коледа и утре сутрин ще се възползвам. Дано Майче-зайче слуша, че както не ще да яде с шише, не ми се мисли. Изцедила съм 100-тина грама, дано се оправят. Мен ми е много терсене да я оставя като знам как не яде, ама баща й рече и отсече, че ще се оправят някак си, аз да отивам (явно и на него му влияят нервите ми  hahaha).

Мила, по-добре, че не са ти го извадили мъдреца  Peace

# 610
А думите на Зарат трябваше да са цитат newsm78

# 611
За зъбки, мажех с пансорал, защото беше единствения без алкохол ли беше??? не помня.
лидокаин? в повечето го има, но не и в пансорал. аз ползвах едно мазило от италия и мисля пак с него да мажа, ако се налага.

# 612
Здравейте момичета, не съм ви изчела още, имам много да наваксвам.
Аз вече се побърквам тотално, малкият цял ден реве и се къса, миналите дни също плачеше, но само вечер, сега е кошмар цял ден и ми се свива сърцето, незнам какво става. Според мен не е от глад, но незнам какво го мъчи. Няколко пъти се занася докато плаче, това ми е голям страх и сега само да ревне и настръхвам всеки път.

# 613
Pozitive, по-добре чист парацетамол, защото във Фервекса доколкото знам има някакво противоалергично. Можеш да пиеш вит.С, както и Осцилококцинум или Парагрип. Парацетамол може.

# 614
skorpion4eto3 , Hugзвучи ужасно това. Какво казва педиатъра за проблема, да не го болят ушичките? Или пък да са колики? newsm78Нашият момък плачеше с писъци, когато имаше кризи заради силни колики. Беше кошмарно Cry
За ушите виж дали си търка с ръчички облястта около ушите. Дано да отмине скоро този период. Hug

Общи условия

Активация на акаунт