Отговори
# 675
  • София
Noel, Черните мисли според мен са в главата на всяка мама - то и за това си има израз "Да не ти се случва това, което ти мисли една майка" Peace ... (опс! това вече са ти го написала, ама...)
bubka, баткото ни имаше такива като бебче, но после изчезнаха от само себе си... и аз тогава се бях ошашкала, но явно се израства Wink
Бърди, и моето диване не ще от шише, до сега съм оставяла 3 пъти кърма и също се е дърпала доста преди да хапне, освен това е отказала да пие от шишето на Авент и са й сипали в това на ДрБраун (май така се казваше, че ме мръзи да ходя в другата стая да проверя)
bubka - при щерката няма такова образование
Смехи, то не им ли е рано за образОвание )))  Joy (не ми се сърди, просто ми направи впечатление - предполагам си е печатна грешка  Peace то и аз пиша някой път бързо  и бъркам буквите ))))
Мунка, направи компресче с риванол на местата с боцкането Peace, но го наблюдавай от време на време, че моята доки каза, че 1 на 1000 имали алергия към реванола  Peace сипвам върху марличка, отгоре едно тампонче за грим, за дане си цапа дрешките много и залепвам лекичко с лекопласт Peace

# 676
 hahaha Joy Joy Joy marvina браво на теб, че си го видяла. Аз редовно в бързината правя такива грешки. Но, по-любимо ми е размяната на букви, като фаворита е котаго (когато) Joy Joy Joy

# 677
А аз си мислех, че досега сме имали колики и сме плакали много, колко съм грешала само, казвам ви сега е някакъв ад. Вече незнам къде се намирам, няма такъв рев, той плаче в едната стая и майка ми го гушка, аз ревах в другата. Нали уж до третия месец са коликите, е при нас май продължават и ме притеснява, че стават по-силни.

# 678
Смехи, Много си права. Аз уж съм организирана, а пак не сварвам с доста неща, пък ако децата бяха две щях да лудна. Старая се и да поработвам от къщи колкото мога... Вече си мисля, че си поставям твърде високо летвата. Е, няма как с бебе вкъщи винаги да ти е почистено и опнато вкъщи, сготвено, изпрано, изгладено, накипрено. Сори. Naughty
Иначе черни мисли нямам с изключение на един път като бях сам-самичка и ми падна кръвното.
Мунка, малее аз ако бях на твое място с тази педиатърка дето ти се зъби по телефона... #Cussing out

# 679
Не съм, и на мен ми идва през две седмици вече втори месец  #Cussing out #Cussing out, писна ми. Ходих на преглед и лекарката каза, че е на хормонално ниво и докато кърмя няма какво да се направи   #2gunfire #2gunfire 

# 680
  • Германия
Flufi, да след всяко кърмене. Всъщност без едно на ден. Цедя се от 3 дни. Но си мисля, че всичко заедно даде ефект - цедене, повече вода и храна, както и лактогонния чай. По принцип има и хомеопатични лекарства за увеличаване на кърмата.
Но аз сега не знам като се е увеличила дали да продължавам в същия дух или не. Че да не си докарам пък хиперлактация  newsm78 какво ще кажат консултантите   bouquet
Марис, чакай, че не схванах, какво е наложило това цедене? Иначе достатъчно течности, здравословно и редовно хранене, лакто- чай с мярка и..редовно ефективно сукане са основните неща. Понеже после споменаваш за напрегнати гърди...това вече не е съвсем ОК и може би ще е по-добре да намалиш цеденето. Нека бебето определя нужното количество  Peace

# 681
  • Германия
Noel, баш същата съм и аз, не мога да се понасям, но понякога буквално не мога да заспя вечер от мисли и сценарии  Confused

Бубка, с големия ми син имахме съмнения за увеличени лимфни възли и ходихме при проф. Бобев, шеф на детската онкохематология в ИСУЛ. Невероятен човек! Имам му телефона, ако притесненията ти продължат, кажи да ти го дам, убедена съм, че той ще те успокои, чудесен е!

Малката ламя продължава да недолюбва биберона  Sad Докато бях на процедурите е яла със страшен зор изцедената кърма, 2 шишета е сменил баща й да не би да е от вида на биберона. Хем си е била гладна, аз я нахраних в 8:30, той й е дал в 12. Със зор е изяла 50 грама като демонстративно е похапвала и после пускала биберона да пореве и после пак така. Един вид да каже ям, ама не ми е  приятно  Laughing Въпреки това после беше заспала спокойно и я накърмих като се събуди в 14:30. Но 50гр си е нищо, и то с такъв зор. Давайте съвети какво да я правя, че толкова задачи ме чакат и всичко отлагам заради пустия биберон. Консултантите дали биха могли да ме посъветват нещо - макар че става въпрос за биберон, храненето е с изцедена кърма. Мислех тази седмица да купя една бебешка чашка и така да пробвам, знам ли?
Бърди, за колко време и колко често ще се налага да отсъстваш? Някои майка кърмят преди да излязат и бебето си наваксва като се върнат, но всяко бебе си има собствен апетит и глад. Ако не приема биберон, евентуално с мека чашка или такава с мека човка да опитате? Другите алтернативи са бебешка лъжичка или има едни продълговати, в болниците раздават сиропчетата с тях и са удобни да  се дава глътка по глътка с тях без да се разлива много.
 Peace

# 682
  • Германия

Да, имам цикъл вече, това имали отнощение по въпроса ???
Уви, при някои да, но минава. Все си мислех, че има статия по въпроса на български, но не я откривам, затова пък виж  тази, дали няма да ти даде идейки  Peace

# 683
Нахълтвам с молба към мамите от Варна.

Ако има някой с час при Райков до 27ми Януари, дали би могла да вземе нашия час, който е в други ден (Понеделник 17ти Януари, 16:15ч.), а ние да вземем нейния?

Лепнахме вируса от Симона и се изреждаме всички да го изкараме и е някъв ад у нас, но по-важното е, че във Варна отсядаме при семейство пак с малко дете, и ако мога да отложа малко часа при Райков, мартин ще пропусне малко от лекциите и така, няма да застрашим детенцето им и то да изкара вируса.

Може и на лични.

# 684
Мунка, това което тук са ми препоръчвали след ваксина е - да го изкъпя, за да се успокой в топлата вода и да масажирам на боцнатото место да се разсее.

Скорпионче, да не е от венци тоя рев?

Калинче, така е, трябва да си подредим приоритетите. Дали къщата или децата по-добре гледани, хаха. Аз вкъщи съм останала заради децата, всичко останало е на заден план, въпреки че обичам да ми е чисто и да има вкусна храна. Иначе съм добре организирана и за много неща намирам време, излизам непрекъснато, ама имам опит с Мила. С нея бях по-зле.

Гледам сериали обсъждате. Момичета, мен много ме дразнят тия сериали, а толкова исках сателит.
Въобще не пускам телевизор вече. Сутрин много рядко гледам Гала и това е.
На мен ли ми се струва, но нивото на телевизиите ни доста е паднало. Преди поне националните бяха ок. А сега само сапунки и поп-фолк. Въобще има ли нещо,което си заслужава гледането?

# 685
  • Stavanger,Norway/ Varna
Мила, лоша работа, това което казваш. Аз бях планирала лятото да се абонирам към Булсатком и да си имам наша телевизия в къщи. де да знам сега. Днес бях на кафе в приятелка и там гледах малко наша телевизия и ми беше интересно, но може би, защото отдавна не съм ходила. А и искам заради децата- да им се набива българския в главите. Сега, обаче, като те прочетох, взех да се колебая, защото ти не си първия човек, който се оплаква впоследно време  Thinking

# 686
Бобче, и аз заради езика също. Ама детски предавания аз лично досега не съм видяла.
Анимациите са доста агресивни и за малки деца не намирам нищо.
Освен да не знам къде да търся.

При вас сигурно също дават за Дора и Диего. Хубави анимации, децата учат и английски.
Български вариант не открих.

# 687
  • Stavanger,Norway/ Varna
Уффф, Дора много я харесвам, тук я дават, но веднъж седмично и на норвежки. Диего не дават. Аз свалям анимации с българско аудио от нета да гледа иначе. То е ясно, че няма само детско да гледа, но като работи телевизора и се чува българска реч постоянно, няма как да не и се набие в главата. Тя много харесва Бон- Бон. Преди и пусках записи от Нетера. Но сега няма вече. Аз като бях малка и аз много го обичах това предаване, страхотно е за деца, незнам що го спряха.  Confused

# 688
    Че то през деня няма какво да се гледа, не че много време имам де!А събота и неделя пък изобщо не ми задържа нищо вниманието по наште канали  Peace!
  Аз към 11,30 извеждам госпожиците и ги прибирам към 13,30.Набързо храня Весела и я слагам да спи,после храня Цвети и я приспивам,та да не пее много  Mr. Green,че ще събуди кака си.Следобяд не ги извеждам,че не ми се струва подходящо времето за Цвети към 16 часа.Играем си в къщи с Весела,пък Цвети си ритка в шезлонга.Ако  са спокойни успявам да сготвя и да свърша някоя и друга домакинска работа,ако не нищо не правя, само с тях се занимавам.Факт е,че не бих могла да им обръщам вниманието което ми се иска.Ама няма как,все пак трябва и да се яде,и да е поне малко чисто,да имат чисти дрехи...
  И мен понякога ме завладяват черните мисли,ама гледам да не им се отдавам че става страшно.Нямам време да откачам и да мисля глупости,вредя и на децата.
   Тая нощ не се спа,Цвети почна от 5 да реве,ама така и не разбрах защо.Направо едвам гледам и лягам,дано не се повтори същото и тази нощ  Praynig.
  Аз гласувах за захранване след 6-тия месец,така направих и с Весела.Започнах с тиква на пара,после картоф,морков,карфиол,броколи...Като захраних с глутен много любимо и беше варени овесени ядки с какъвто плод имам пак на пара да омекне.Сега мисля пак така,пюрета не съм купувала,всичко сама си правех на момента.Сега ще видим дали ще остане време,ама хич не съм фен на готовите пюрета.

# 689
И аз съм от клуба на черногледите, направо откачам понякога от мисли, много е гадно Sick, хич не си сама Ноел! Whistling Hug

Скорпионче, непрекъснато ли плачете? Или само вечер е така?

Бобче, аз бих си взела, за мен бг телевизия си е важно, в крайна сметка иначе трябва само някакви чужди канали да следя, изобщо не съм фен.То по другите чужбински канали какво пък толкоз по-различно да има? За децата също мисля, че е добре да слушат българска реч, още повече като затръгват на училище и с българския дотам. Rolling Eyes Има доста кадърни публицистични предавания, имаш Дискавърита разни на български... Детски има основно събота и неделя сутрин, но ние пускаме на малката основно от компа филмчета, озвучени на български.

Общи условия

Активация на акаунт