Как се гледат 13 деца?

• 21 027
  • 508
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  Те не се оплакват, защо вие сте седнали да ги съжалявате?

# 31
Да разбирам ли, че твоето дете не иска нова книжка или нова играчка? Моето иска, въпреки че е само на 3г.

Иска, иска, но ако имахме кучета, котки, кози и пр.. и много деца, със сигурност щеше да ги предпочете. Гаранция. Simple Smile Едва устоявам на натиска за куче, а към котки съм алергична. Wink

# 32

П.С.
 Нарочно ли се правите на неразбрали?
 2-3-4 деца е съвсем различно.  Твоето по-голямо дете предполагам се среща с други деца, сигурно ходи на някакви курсове, спорт, езици и т.н. извън училище.

Лично аз, познавам семейство, от село близко до града, в който живея, с 11 деца /жената  може да се каже, че ми се явява нещо като сватя/. Щастливо семейство, в което децата растат още от малки, учейки се на отговорност спрямо другия /братче, сестриче, родители/. Две от децата завършиха висше образование, две от тях учат такова, другите са в гимназията, най-малките в училище.
          Така, че виждаш Ира-Мира, щастливи хора, чиито деца са живели и живеят щастливо детство/може да не е много охолно, но щастливо/, и най-важното големите са станали хора, вярвам, че и малките също ще станат такива, защото най-важното е в семейството да има любов и разбирателство.
          Така, че и аз не мога да лепя етикети за безотговорност и пр. определения, относно семейството, за което се говори в темата.

# 33
  • на плажа
Да разбирам ли, че твоето дете не иска нова книжка или нова играчка? Моето иска, въпреки че е само на 3г.

Иска, иска, но ако имахме кучета, котки, кози и пр.. и много деца, със сигурност щеше да ги предпочете. Гаранция. Simple Smile Едва устоявам на натиска за куче, а към котки съм алергична. Wink
Не се връзвай на това. Кучето ще е твое задължение. Ние имахме две кучета. сега остана само едното, но кучето не е играчка.
 Ина, радвам се, че успяват.
 Аз се оттеглям, защото отиваме да караме шейна в парка. Хубав ден!

# 34
Виждаш ли, ако имаше и по-големички деца, можеше да не ходиш и ти до парка. Simple Smile Или поне щеше да е по-весело като сте повече хора. Приятна разходка.

# 35

Лично аз, познавам семейство, от село близко до града, в който живея, с 11 деца /жената  може да се каже, че ми се явява нещо като сватя/. Щастливо семейство, в което децата растат още от малки, учейки се на отговорност спрямо другия /братче, сестриче, родители/. Две от децата завършиха висше образование, две от тях учат такова, другите са в гимназията, най-малките в училище.
          Така, че виждаш Ира-Мира, щастливи хора, чиито деца са живели и живеят щастливо детство/може да не е много охолно, но щастливо/, и най-важното големите са станали хора, вярвам, че и малките също ще станат такива, защото най-важното е в семейството да има любов и разбирателство.
          Така, че и аз не мога да лепя етикети за безотговорност и пр. определения, относно семейството, за което се говори в темата.

Това имам предвид и аз. А, охолно не е равно на  щастливо. Има толкова деца, които имат всичко което пожелаят, но са самотни. И възрастни също.

# 36
  • София
   За който се притеснява,че се хранят само с боб и картофи!Имат си и стопанство и животни си гледат!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=732569

# 37
Стига де... Simple Smile , направо започвам да им завиждам.  Crossing Arms

# 38
Даваха и репортаж преди малко за тях. Изобщо не ми изглеждаха недохранени и нещастни за разлика от Хамзе. Бабата каза, че всички помагали. Тя готви и така. Не виждам какъв е проблема още повече, че си имат стопанство и плюс 1000-та лева на бащата...Ира Мира, децата играя с всевъзможни неща, така че не виждам какъв е проблема да се купуват по-малко такива.  Peace Приказки може и да се разказват или да се купи една книга и да се чете от нея. Има ли желание, има и начини.  Peace

# 39
Със сигурност на това семейство му е много трудно и се лишават от някои неща, но с всички хора, останали да живеят на село е така (пък и не само на село, де). Няма идеален вариант, при който от нищо да не се лишиш.
Ако за Коледа едно дете получи само една играчка, вместо 10, не съм сигурна, че  е по-лошия вариант.
Също така смятам, че  няма нищо лошо (дори напротив) по-големите да участват в грижата за по-малките. Едва ли става дума за изземване на функциите на майката чак, но помощ в някои ежедневни работи - защо не?

Дали децата са щастливи или не - не знам, освен средата, в която живеят е много важен и начинът, по който ги възпитават. Жената, въпреки че сподели, че им е трудно, не ми изглежда като мрънкачка, което е много хубаво. И важно. Peace

# 40
Дано покрай тия репортажи измислят как държавата да ги подпомогне финасово, в края на краищата не са много семействата с толкова много деца, при това български. Четох, че съпругът не е правил опити за търсене на социална помощ, защото смята, че системата ни е унизителна.

# 41
  • На земята, която е всъщност звезда.
От 15:45 мин. нататък:

http://www.btv.bg/videos/emisii/video/755259659-Obedna_emisiya_n … ite_08012011.html

# 42
Със сигурност се нуждаят от по-голямо жилище, а майката и от зъбно протезиране

# 43
Със сигурност се нуждаят от по-голямо жилище, а майката и от зъбно протезиране

Майката дадоха ли я? Аз май видях само бабата.

# 44
В репортаж днес, май по БТВ, от родилното отделение.

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 16:14 от Вълкът с дълъг ник

Общи условия

Активация на акаунт