Как се гледат 13 деца?

• 21 027
  • 508
  •   1
Отговори
# 405

И, да, раждането до безкрайност, докато организмът издържи е...  простовато.
Също е простовато да осъждаш нечий избор, начин на живот, и т.н. Амнайсет пъти.
И то при положение, че обсъжданият не е тук, няма как да се защити или обоснове.

# 406
Това си е твоето "АЗ".
Имаме ли право на собствено "АЗ", или всички трябва да сме еднакви?

Защо да нямаме? А кой казва, че всички трябва да сме еднакви?  

Въпроса е защо Вие не искате да родите 13 деца и да живеете по тоя начин, а смятате, че за нея е идеално. Аз смятам, че за нито една жена не е идеално, просто тя не знае по-добро.

Не е въпросът в това, дали ние смятаме, че е идеално или ужасно. Тя смята , че така и е добре и след като по никакъв начин не пречи на обществото и на децата този неин избор просто го приемам. А какво значи не знае по-добро? Нали е била първо с едно дете, после 2, 3 и т.н. Ако е смятала, че примерно с 5 и е било по-добре отколкото с 6, вероятно нямаше да са 13 вече.

Ами те сигурно и повече ще станат, докато излезе от детеродна възраст.
   Разбира се, че не пречи на обществото, нито на никой от нас лично. В края на краищата това е куриоз. Някои ръкопляскат, някои се чудят...
   И какво значи да осъждаш нечий избор? Обсъждам избора и, както и всеки тук. Просто не ръкопляскам. Според мен не е за ръкопляскане. Да кажем, че се чудя...
   Колкото до обосноваване - обосноваване е например да не ползваш контрацепция, защото си католик. Мисля, че в случая не иде реч въобще за обосноваване - просто каквото дойде...

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 18:44 от Iris04

# 407
Това си е твоето "АЗ".

Не. Който не пасва - на гилотината.  ooooh!

# 408
Това си е твоето "АЗ".

Не. Който не пасва - на гилотината.  ooooh!

Защо пък не? Кой ще я слага на гилотината?

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 18:44 от Iris04

# 409
Че кой някъде е казал, че за нея е идеално? Просто уважавам избора й за начин на живот.
Един плюс - нямат деца с наднормено тегло, и едва ли ги хранят със снаксове, кокаколи, макдоналдси.

А дали изборът е неин? Може да е на мъжа й? Познавам жена, която видях последно бременна за пети път, като при последното раждане й казали, че вече е опасно за нея да забременява. Но мъжът й не я пазел, не давал и на нея да се пази и...
Изобщо тази теория, че всички ние сме самодоволен резултат на добре обмислените си житейски избори, си я запазете за себе си. И в 21 век, особено далеч от градската култура, жената в повечето случаи е жертва.
Но въобще за конкретния случай ли говорим или по принцип дали е хубаво едно семейство да отглежда 13 деца?

# 410
А дали изборът е неин? Може да е на мъжа й?

Винаги ще има някой, който да ме впечатли  Shocked
            Уауууу Wink

# 411
  • София
..

А дали изборът е неин? Може да е на мъжа й? ...

Но жената избира мъжа и дали да остане с него - избора е неин!

# 412
..

А дали изборът е неин? Може да е на мъжа й? ...

Но жената избира мъжа и дали да остане с него - избора е неин!
А колко жени никога не правят този избор по една или друга причина!
Но да не изпадам в хипотези - ако и двамата родители са удовлетворени от положението си, навярно и децата им са щастливи. Да се гледат и да се оправят, както знаят.

# 413
  • София
В тая тема само хипотези се разтеглят! От кога и как зачеват децата до хипотетичната мизерия в душа и тяло!

# 414
Как се гледат 13 деца, да са живи и здрави, родителите им си знаят как! thumbsup
А тази жена в семейния си живот е била или бременна, или кърмачка!
Аз сигурно не бих издържала на ритъма.
Но избора си е техен!

Като си помисля колко стаи, колко кревата трябва да имат, колко стола около голяяяямата маса, в какви тенджери и тави трябва да се готви, като си представя в моя коридор да се събуят 13 деца, ама то първо трябва да ги облечеш и обуеш........
Да им са живи и здрави!

Two Hearts Flowers Four Leaf Clover newsm10

# 415
Iris04, ти си удивителна. Общуването с теб е незабравимо преживяване водещо до откриването на неподозирани духовни хоризонти.
О, фривилна грухталност....

# 416
A дали няма начин да им помогнем на тези хора? Или да понаучим малко повече за тях?
Аз съм искрено впечатлена, признавам си. Фактът, че нито едно детенце не е изпратено в дом, нито проси, краде или проституира, а и всички ходят на училище, говори изключително добре за семейството.  Peace

А иначе чисто битовата страна на въпроса (готвене, обличане, баня, пране) и мен ме изумява със сложността си. Както казва майката, трябва желязна организация и ред.

# 417
  • Пловдив
Със сигурност е сложна организацията. Но първо, нали баткото не живее вече при тях. И второ - не са им ги тупнали наведнъж тези деца. Организирали са се да гледат две, после три и т.н. Нали и жонгльорите показват такива номера - 2,3,4,5 предмета и така постепенно се увеличава бройката. И защо търсите място за 13 легла? Те бебетата още не са си в къщи, а и кой каза, че малките не могат да спят по 2 на легло. Или каката с най-малкото или всевъзможни комбинации.

# 418
Мартеничка , има достатъчно призиви в закованите теми, за деца, които имат нужда от помощ, вкл и Таня от многодетно семейство
Тази майка на 13 деца май не спомена да имат нужда от някаква помощ, нито се оплака. Да са живи и здрави, струва ми се че се справят

# 419
  • Куциндрел
На тези деца няма да им е лесно. Но пък не е необходимо всеки, роден на тази земя, да става висшист и да има високо-интелигентна работа.  Crazy
Всяко от тях няма равен шанс с дете, което е единствен наследник. Но пък вече знаем, че хората не са равни.
Мнението ми за тези и за семейство Хамзе е, че тези родители мислят само за себе си. При тях действа нещо като естесвения подбор - който както може ще оцелее.
Но е хубаво, че децата ходят на училище и са отглеждани с любов.

Общи условия

Активация на акаунт