Как се гледат 13 деца?

• 21 027
  • 508
  •   1
Отговори
# 450
Как се гледат 13 деца? Струва ми се невъзможно. Не ги разбирам тези родители. Народили са си цяла детска градина. Да са 4-5 деца ,добре, но 13 е....абсурдно. За едно обаче заслужават уважение тези хора: не хленчат и не реват как държавата нищо не е направила за тях. Гледат си децата и им се радват.

# 451
Свеждаш всичко до финансовото благополучие. По тази логика децата на богаташите щяха да преливат от щастие  Thinking
Е, надали богаташките деца преливат от щастие. Човек е устроен да е вечно недоволен, но имам предвид друго. Според мен е важно родителите да могат да осигурят на децата си нещо повече от жизнения минимум. Поне на лекар и зъболекар да можеш да ги заведеш тези деца. Както знаем, и това е свързано с доста разходи.

# 452
  • Куциндрел
като се замисля, мен би ме притеснявало най-много лечението на децата, защото здравелекуването е скъпо.
Не го мисли, при 13 деца ще действа естесвения подбор. Така само най-добрите гени ще се предат в селото.

# 453
  • София
И как точно ще го оставиш този естествен подбор да действа спрямо собствените ти деца? Няма ли да те боли, ако дори само едното от тринайсте е болно? Като онази приказка за пръстите на ръката, дето всичките били различни, ама като порежеш някой от тях, все еднакво боли!

# 454
  • Куциндрел
И как точно ще го оставиш този естествен подбор да действа спрямо собствените ти деца? Няма ли да те боли, ако дори само едното от тринайсте е болно? Като онази приказка за пръстите на ръката, дето всичките били различни, ама като порежеш някой от тях, все еднакво боли!

Не го избивай на чувства, не сме в романтично-дпересарски филм. Говоря за съвсем друго - като нямаш средства - който и както оцелее.

Естествено, че ще ме боли за моите деца. Боли ме и за чуджите деца.

# 455

Не го мисли, при 13 деца ще действа естесвения подбор. Така само най-добрите гени ще се предат в селото.
Противно.  Sick
Кога сварихте и парите им да преброите, че и да ги претеглите?  

# 456
Поне на лекар и зъболекар да можеш да ги заведеш тези деца. Както знаем, и това е свързано с доста разходи.

Не е задължително. Децата може да не боледуват. Касата покрива вадене на млечни зъби, преглед ....

Иначе може и едно дете да имаш и пак да нямаш пари за лечението му. Още по страшно е да имаш пари, а да няма лечение.

# 457
  • Куциндрел

Противно.  Sick
Кога сварихте и парите им да преброите, че и да ги претеглите?  
Противно - непротивно, така е. Така е било и през цялата човешка история.
Не е задължилтелно някой да се разболява от болест, която има скъпо лечение, но при ограничени средства, шанса да оздравее е много минимален.

# 458
Сеса, значи требе всичките почти да сме умрели, при над  милион и половина трайно бедни...

# 459
  • Куциндрел
Сеса, значи требе всичките почти да сме умрели, при над  милион и половина трайно бедни...
Ади сяга крайни мнения.
Я ме зачети пак.

# 460
Прочела съм доста внимателно, не бери грижа.

# 461
  • София
Сеса,
Гнусно е това, което пишеш "за който оцелее"! Хайде ти да се окажеш в положението да нямаш пет лева за сироп, пък да те видя "който оцелее"! А това може да се случи и като имаш две деца, пък което от двете оцелее! Естествен подбор, нали така! Той не пита колко деца имаш!

# 462
  • Куциндрел
Прочела съм доста внимателно, не бери грижа.
Няма. Mr. Green

# 463
Сеса, ти или не схващаш, или не искаш да схванеш, какво точно дразни, в написаното от тебе?

# 464
  • Куциндрел
Сеса,
Гнусно е това, което пишеш "за който оцелее"! Хайде ти да се окажеш в положението да нямаш пет лева за сироп, пък да те видя "който оцелее"! А това може да се случи и като имаш две деца, пък което от двете оцелее! Естествен подбор, нали така! Той не пита колко деца имаш!
Точно така, не пита и никога не е питал. В историята има много примери за чуми, холери и др. епидемии.
Ами, доста хора по света са в положение да нямат пари за сироп, не е казано, че и на тук пишещите няма да се случи. Всеки си има лична драма.
Ти попита какво става, ако нямат пари за лекар, аз ти отговорих.
Не може всеки роден на тази земя да оцелее до дълбока старост или да даде поколение.
Големи хуманисти сте тук всички.

Общи условия

Активация на акаунт