Отговори
# 210
Благодаря ви за отговорите!   bouquet

Между другото от този линк прочетох това:

Цитат
За да извлечете възможно повече сок от лимона, търкаляйте го по масата няколко секунди или го потопете за 10 секунди в съд с гореща вода.

Друго въпросче: На всички ли им се отваря този сайт? http://www.zemianazaem.com/

# 211
sv_harmony И от мен благодаря за хубавата тема! Продължавай в същия дух!
Аз отварям страничката и има интересни нещица вътре Simple Smile
Колкото до лимона, правя същия номер и с грейпфрута, който се води натурален антибиотик. Също така чувла съм,че не е хубаво цитрусовите сокове да се разбъркват с метални прибори - опитайте дървени или пластмасови!  Peace

# 212
Ето на какво попаднах аз.. май е писано точно от приятеля на Рози... на ми направи впечатление един от последните коментари, че може да се използват всякакви цитруси... което прави нещата по-поносими...  
http://www.-spam149-/2010/03/%D1%86%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B … F%D1%80/#comments
А някъде другаде из четените статии срещнах, че препоръчват за неутрализиране на киселинността която остава в устната кухина да се прави плакнение вода със сода за хляб... Добра идея струва ми се.. че не лично ми е много неприятно това "омекване" на зъбите от цитруците...

Peace

# 213
# 214
  • София
Здравейте!
Чета ви от известно време и темата е страхотна! Ще ви изчета тази дни, за да мога да се включвам актуално в темите, които коментирате. Надявам се, че мога да се присъединя към вас Simple Smile.
За себе си мога да ви разкажа, че от 1 година ходя при една жена, която как да го кажа "понамества" чакрите ми. Дадеми много молитви да си чета... Смятам, че откакто отворих себе си за духовното, много по-леко живея и някак по-лесно ми се случват нещата. Уча се да контактувам с ангелите и смятам, че много ми помагат. Търся ги напрекъснато, научих се и до Бог да се допитвам, а не само да го обвинявам за трудностите, които ми праща. Сега просто възприех нещата, като уроци, които идват. Когато се затрудня с нещо или нещо негативно дойде просто си казвам "Господи, тази задача не я разбирам, реши си я сам'. Оставих го да ми помага, за да мога да извлека най-доброто от това, което иска от мен.

Лека вечер на всички!

# 215
Бързо сте се преместили в нова тема. Само се записвам.   bouquet

# 216
Аз съм чела, че различните цитруси активират различни органи преимуществено. Лимоните - стомах и черва, грейпфрутите - черен дроб например. Има една друга рецепта за прочистване на черен дроб с грейпрутов сок и снежна вода, но сложното е, че като живее човек в града вариант за чиста снежна вода няма (това всъщност е стопен сняг). Тя има и вариант с английска сол, който изрично ми бяха казали, че е малко драстичен заради риска от обезводняване, ако човек не се отнесе много сериозно и отговорно към предписанието да се приемат много течности.

То така и при вътрешното приемане на етерични масла - пише си да се приема много подкиселена вода, айран или други подобни, обаче хората не го спазват отговорно  Sick. Аз това с грейпфрута именно заради липсата на чиста снежна вода не съм го правила  Cry едно време като този ми беше начинът за повлияване на тялото. Сега повече с техники и смях действам. Между другото този уикенд има клубни занятия по смехотерапия във Велико Търново, Добрич, Варна и Бургас, за който ме питаше (извинете ама съм забравила коя фея беше  Embarassed Heart Eyes Embarassed Embarassed).

# 217
Рози и рози , може изкаването ми за язвата да е малко било крайно. Но забелязала съм,че като приемам лимон на гладно и после стомахчето ми е доста разстроено.А Например последните години много хълцам ..... и съм сигурна,че това идва от лютивото, което обожавам и проблема е в стомаха , а не диафрагмата  - много съм смешна хълцам всеки ден за щяло и нещяло - хората много ми се радват, но си знам,че това е проблем!!!!!! Моля те напиши тибетската рецепта за гастрита Wink

Аnaximandra, извинявам се за невежеството, ама какво точно причинява хълцането или на какво е симптом или признак хълцането? Аз също много хълцам и също съм голям фен на лютивото.

# 218
Твърдят, че хълцането може да е проявление на форма на рефлукс при възрастните.

# 219
Рози, и аз моля за тибетската рецепта за гастрита.

# 220
Има поне две теми, в които е обсъждана тази рецепта: първа и втора.

# 221
zuki И аз не съм сигурна, защото по лекари не съм ходила , но съм забелязала,че когато ям пържено и лютиво после си хлъцкам ( и с извинение ...  Embarassed уригам също) .....сигурна съм,че проблема е от стомаха.... , но не ми се ходи по лекари и разни маркучи да ми се вкарват няма да го преживея! Simple Smile
Рози и Рози благодаря феичке Wink сега ще прегледам темите Simple Smile

# 222
Преведох от нета нещо интересно за лимоните, което доста ме заинтригува...

ПО ЕДИН ЛИМОН НА ДЕН ГАРАНТИРА ОТСЛАБВАНЕ
Преди или след празници диетата винаги е актуална тема. Всяка година диетолозите правят по някое ново, сензационно откритие. Ето го и последното магическо средство за топене на мазнини: лимоновият сок. Според д-р Тереза Чънг, авторка на "Диетата на лимоновия сок":
"Ако храносмилателната ви система не работи добре, е невъзможно да отслабнете здравословно. Ако тялото не абсорбира правилните хранителни вещества, няма значение колко тежите наднормено, организмът ви подава сигнали за недохранване и постоянно ви алармира, че е гладен, когато всъщност не е."
Решението е в лимоните. Те са богати на цитронова киселина, която стимулира стомашните сокове, а освен това намалява производството на кръвна захар.
Пектинът, който се съдържа най-вече в кората е богат на фибри и подпомага отслабването, образувайки гелообразен филм, и по този начин предпазва стомаха от прекалено бързото усвояване на захарта. Освен това пектинът доказано потиска апетита и създава усещане за ситост в продължение на 4 часа след приема. Друг голям помощник на храносмилалането е витамин С, който се съдържа в големи количества в лимоните. При спазване на общите правила за здравословно хранене (избягване на сладко, на мазна, тежка, пържена храна, ограничаване алкохола и т.н.) и съчетаване на това с поне 1 лимон на ден – под формата на сок или като подправка на ястията, д-р Тереза Чънг гарантира подобрено храносмилалане, а оттам и намаляване на телесното тегло.

# 223
Между другото този уикенд има клубни занятия по смехотерапия във Велико Търново, Добрич, Варна и Бургас, за който ме питаше (извинете ама съм забравила коя фея беше  Embarassed Heart Eyes Embarassed Embarassed).

Къде, кога ?

# 224
  • Costa Rica
Хора, бясна съм!
Все се чудя какъв, аджаба, е урокът, който трябва да науча. От всичко преживяно ми се струва, че е "Бъди кучка - колкото по-гадна, толкова по добре!" Пояснявам - винаги когато съм се опитвала да бъда бяла и добра, да помогна или да поставя нечии интереси над своите (щото по соца ни учеха, че жертвоготовността е нещо добро), са ми го нахаквали до откат. Последният случай е пресен-пресен, отпреди половин час. Направих услуга на колежка, която не ми е давала поводи за съмнение и съм вътре с яка сума. Не е нещо непреживяемо, но ми е гадно от отношението. Потрошените нерви дори не ги броя.

Едно от малкото неща, в които вярвам е притчата за хляба по водата. Нещо като "направи добро и го хвърли на вятъра". И непрекъснато ми се случват случки, които го оборват.

Мнения и коментари? Фея ли да съм или вещица?
Клоня към второто. Вече Wink
Измрънках се...

Общи условия

Активация на акаунт