Отговори
# 225
Ами, това е урокът - даваш и отпускаш. Поне според мен. Иначе, аз пък съвсем имам какво да кажа по темата и то вече стана ясно от предишните ми писания - всяко нещо с мярка. Ако си дала с желание и не ти тежи, отпусни просто, не чакай нищо в замяна. Прави го заради себе си, аз така давам на дом за сираци. Радва ме да го правя. НО ако даваш с нежелание и това ти причинява дискомфорт - значи някъде е мината някаква граница, вътрешна, външна... Така си мисля аз.  Peace

# 226
Делфина фон Ю. Според мен си нарушила баланса-добре е да помагаш,но не като вредиш на себе си. Peace

# 227
  • Costa Rica
Делфина фон Ю. Според мен си нарушила баланса-добре е да помагаш,но не като вредиш на себе си. Peace
Ох, знам!
Не чакам нищо в замяна. Просто не искам да получавам и шамари в добавка. Много ли е?

# 228
Делфина фон Ю. Разбира се,но правилно е да мислиш в правилната посока.А тя е-баланс и приемане.Приеми,че не можеш да помагаш на всички и на всяка цена.Това е.

Ето и нагледен пример,как сами творим своята реалност.Картина на художника Джим Уорън

# 229
Здравейте отново от мен момчета.Искам първо да поздравя sv_harmony за новата тема ,защото това изисква доста труд и време.Оценявам труда ти и поздравления Hug Изписали сте ,обаче доста и имам да наваксвам доста,а изоставам със старите,но няма как. Записвам се,оба1е за темата,защото ми се иска да споделя с вас нещо и да ме посъветвате. Още в началото,когато Ви открих и почетох малко  ми се искаше да споделя,но не посмях,защото от друга страна пък
 не исках да Ви натрапвам проблемите си.
По миналия ден видях,обаче,че сте засегнали подобен въпрос  в темата и вече чувствам,че мога и искам да споделя с Вас.  Ще се опитам да съм възможно-по кратка,но пак ще ми отнеме доста писане,а сега нямам много възможност затова се записвам и тези дни се надявам да имам повече време.
Понеже чета малко разбъркано,за да съм все пак в час   Grinning   видях,че сте обсъждали тибетска рецепта за пречистване.Аз също имам една и при интерес мога да я публикувам.Тя е пак за пречистване,но се води "Тибетска рецепта на младостта".
Благодаря Ви !До съвсем скоро и много целувки за сега!

# 230
  • Tам през Атлантическия океан
Делфина фон Ю. spoko

А на постовете над мене  Sunglasses а да видим ако ви обрулят с яка сума как ще се балансирате  Crossing Arms
или да загубите дома си Ммммм ?

Делфина фон Ю.
права си да се ядосаш , гадно е  Confused трябва да си статуя на Буда за да не проявиш емоция  Tired

п.п. ако правилно съм прочела поста ти  не си и подарила пари ,един вид въпросната е злоупотребила  с теб ,излъгала те е Thinking това няма нищо общо с даването където някои по горе ти разясняват.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 23:43 от Desss

# 231
  • София
Десс,мен са ме "брулили" с огромни суми и то не веднъж и то близки.Балансирах няколко пъти.Много е трудно и боли и горчи,но минава,ако искаш да продължиш напред-винаги намираш начин  Peace
Не знам какъв е случая на Делфина,сигурно има право! Нека си го излее,нека се ядоса,за да може да и мине и да продължи ,Делфина  Hug

# 232
rehab Hug taка е минава и слава Богу де  Grinning

# 233
  • Costa Rica
п.п. ако правилно съм прочела поста ти  не си и подарила пари ,един вид въпросната е злоупотребила  с теб ,излъгала те е Thinking това няма нищо общо с даването където някои по горе ти разясняват.
Нещо такова, но по-заплетено. Всъщност въпросната колежка също стана жертва на доброто си сърце. Помоли ме да дам доста сериозна сума на неин закъсал познат. Вярвам и, дадох. След което, когато тази вечер си ги потърсих, майката на въпросния познат ("интелигентна жена", по нейните собствени думи Mr. Green) ми наговори такива неща, че още не мога да се осъзная. Покрай професиите си все си мислех, че вече съм видяла дъното на човешката дупка, но това беше... доста отвъд дъното. Майната им на парите, не са милиони, ще се възстановят. Но да ти наговорят такива мръсотии, само защото си се опитал да помогнеш - е, това не ми го побира главата!

Та всъщност смисълът на това да ви занимавам с личните си драми беше да разбера вашата (безпристрастна) интерпретация на "няма ненаказано добро". Защо се случва така? Не е ли в противоречие с всичко, което се опитваме да създадем в тази тема и в душите си?

# 234
Делфина фон Ю. Hug кажи ОМмммм и не питай че сега ще ти кажат - карма ,урок  , баланси  Whistling

Аз ще ти кажа : "Имала дала"  Mr. Green и от това също няма да ти олекне  Whistling ама  Sunglasses

Hug

# 235

Та всъщност смисълът на това да ви занимавам с личните си драми беше да разбера вашата (безпристрастна) интерпретация на "няма ненаказано добро". Защо се случва така? Не е ли в противоречие с всичко, което се опитваме да създадем в тази тема и в душите си?

Делфина фон Ю. ще ти дойдат парички от друго неочаквано място и то в пъти повече.Не се ядосвай. Знам че е трудно, едва ли има някой на когото не му се е случвало да се подведе и да се набута. Отбелязваш грешката "Колко наивно постъпих" и отминаваш. Обаче непременно кажи на колежката си какво мислиш по въпроса.

# 236
  • София

Никога не забравяй,че не всички четат тук и не всички постъпват като нас!
Няма да ти стане по-леко,но ще се научиш да разбираш другите и да не изискваш от тях да постъпват като теб.  Peace
Не знам какво са ти наговорили,предполагм ,че си много огорчена,но се опитай да преминеш през това  Hug

# 237

А на постовете над мене  Sunglasses а да видим ако ви обрулят с яка сума как ще се балансирате  Crossing Arms
или да загубите дома си Ммммм ?

Брулили са ме , откак съм станала на 19 години и работя. Домът си съм губила четири пъти, все докато давах, давах... Та, недей гледа само от твоята камбанария. Някои пишем, каквото знаем, защото сме го изпитали. И сме оцелели, явно. И баланс също сме намерили, продължили сме да живеем, понаучили сме по нещо. Още се учим, но не пишем просто ей така, от нямане какво да правим.

Делфина фон Ю. , аз не разбирам защо очакваш нещо обратно, било то и отношение. Наистина.

# 238
Sega ще почнем да се "пъчим" кой какво преживял и кой най-зле е бил  Sunglasses А нема нужда  Wink  

Нали уж не трябше да приемаме нищо лично  Hug

simplyaven Peace не приемай постовете ми лично  Peace

НЕ ПРИЕМАЙ НИЩО ЛИЧНО

Хората не правят нищо заради теб. Ти не си център на тяхната Вселена. Ти си център единствено на собствения си живот.
Това, което хората казват или правят, е проекция на собствената им реалност.
Когато не приемаш нищо лично, когато проумееш, че животът на другите е резултат от техния избор, тогава ти имаш имунитет срещу мнението и действията на другите и няма да станеш жертва на ненужно страдание

Делфина фон Ю. , аз не разбирам защо очакваш нещо обратно, било то и отношение. Наистина.
Thinking Да разбирам че е нормално такова отношение , като помогнеш да те нахулят и наругаят  Sunglasses

Следващия път като някой ми помогне да му тегля една а  Laughing

Може да не се очакват благодарности и почести като помагаш някому  ама да те наругаят си е кофти  ....  Confused
Още не съм толкова възвишена явно  Whistling и ходя по земята , та не го одобрявам това   Sunglasses

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 03:33 от Desss

# 239
Делфина,   , и аз не съм до там извишена и дорасла, за да кажа : Майната му...
Аз бих се пробвала да си го взема парите обратно,  в този случай дори си миля, че колежката ти трябва да поеме  отговорността и да ти върне парите, ако съм разбрала правилно как стоят нещата...  нали пича бил много точен? - нали и тя е точна ?   #Cussing out    разбирам, че са трудни времена, ама на теб лесно ли ти е?  да не ги събираш по  дърветата ? Знам,че сигурно ви звуча много първично, обаче  си е за яд, та на всичкото отгоре и ще я нахокват....   съжалявам за случилото се,много е гадно, разбирам те.... Hug    Хе знам..на мен все още ми е много къс фитила, имам много да уча... Blush

Общи условия

Активация на акаунт